MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak czytałam opisy problemów z wątrobą specyficznych dla ciąży... to nic nie pasuje... A takie ogólne też średnio... Lekarka nawet nie próbowała spekulować. Dostaje leki na wątrobę, dietę... i będą kolejne badania, będą też powtarzać te próby wątrobowe.
Ps
Dostaje też codziennie Polprazol (info dla Szatanki)... Na zgagę/ból brzucha.szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualnyFrufru wrote:Na tych mądrych webinarach z netu położne mówią, że po cc też dają mamie do kangurowania, że nie ma przeciwskazań. Ale wiadomo jak to jest... W necie wszystko jest idealne.
Też mi bardzo zależy, żeby dziecko było ze mną. Jakoś chyba dam radę i przetrwam, wolę nie spać i czuwać niż rozmyślać czy ktoś mi chucha na dzieciaka...
I pierwszy raz brak czyjeś pomocy ucieszy mnie najbardziej na świecie 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 16:17
Frufru lubi tę wiadomość
-
Ajka, a może kamica żółciowa dawać takie wyniki? Bo to też ponoć typowe w ciąży.
Dzięki za info o polprazolu. Ja biorę jak już zgaga jest na tyle silna, że boli mnie gardło,w pozostałych przypadkach gaviscon daje radę. Niestety skończył mi się wczoraj ten w postaci leku na receptę i dawce 20mg, mam tylko taki apteczny i nie wiem, czy można go bezpiecznie stosować w ciąży, no albo dawkę 40 mg tego na receptę. A Ty ile dostajesz? Pewnie nie wiesz, bo na tabletce nie ma dawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 15:36
-
Ajka, oby szybko odkryli, co nie gra. Dobrze że jesteś w szpitalu, w razie czego pomoc od razu na miejscu.
Lipcówka, co do kiecki, ja zwykle noszę s,tam w opisie zaznaczają, by brać rozmiar taki jaki się miało przed brzuchem i faktycznie - s pasuje:)
Uff, udało mi się załatwić położną w IMID, teraz tylko pozostaje modlić się, by w dniu porodu było wolne miejsce:Plipcowka86, PattisonBM, Jeheria, Niki2803 lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
szatanka wrote:Ajka, a może kamica żółciowa dawać takie wyniki? Bo to też ponoć typowe w ciąży.
Dzięki za info o polprazolu. Ja biorę jak już zgaga jest na tyle silna, że boli mnie gardło,w pozostałych przypadkach gaviscon daje radę. Niestety skończył mi się wczoraj ten w postaci leku na receptę i dawce 20mg, mam tylko taki apteczny i nie wiem, czy można go bezpiecznie stosować w ciąży, no albo dawkę 40 mg tego na receptę. A Ty ile dostajesz? Pewnie nie wiesz, bo na tabletce nie ma dawki.
20mg lekarka przy mnie mówiła...
Ja już nie mam pęcherzyka, bo mi w 2010 wycięli... ale może coś w tych okolicach się dzieje, bo coś mnie tam pobolewa... Albo może te wszystkie leki (clexan,acard, witaminy), ja przed ciążą miałam już lekko podniesione proby, ale tak o kilka jednostek, a nie dziesięciokrotnie.
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny zaopatrzyłyście się już w staniki do karmienia?
Jak dobierałyście, obwód i miseczka większe o rozmiar niż teraz? Nie wiem jak się zabrać za toNajlepiej byłoby kupić po porodzie bo biust się zmieni, ale do szpitala muszę mieć i nie wiem jak to rozgryźć.
Zamawiała może któraś w Bon Prix? Te wyglądają spoko, tylko się zastanawiam jak z rozmiarówką.
https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-bawelna-organiczna-20209719/Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyCatlady wrote:Dziewczyny zaopatrzyłyście się już w staniki do karmienia?
Jak dobierałyście, obwód i miseczka większe o rozmiar niż teraz? Nie wiem jak się zabrać za toNajlepiej byłoby kupić po porodzie bo biust się zmieni, ale do szpitala muszę mieć i nie wiem jak to rozgryźć.
Zamawiała może któraś w Bon Prix? Te wyglądają spoko, tylko się zastanawiam jak z rozmiarówką.
https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-bawelna-organiczna-20209719/
Stanik, twardy, usztywniany dobiera się dopiero po nawale. Polecam 'alles mama'
Przed - miękki, bez fiszbin, sportowy, tani np h&m
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 17:34
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Dziewczyny zaopatrzyłyście się już w staniki do karmienia?
https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-bawelna-organiczna-20209719/ -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Czemu MUSISZ mieć Stanik do szpitala ? 🤔
Stanik, twardy, usztywniany dobiera się dopiero po nawale. Polecam 'alles mama'
Przed - miękki, bez fiszbin, sportowy, tani np h&mCatlady lubi tę wiadomość
-
Paulina, położna mi mówiła że warto mieć w szpitalu jeden taki miękki właśnie.
Usztywniane planuję kupić po porodzie, teraz za jakimiś miękkimi się właśnie rozglądam.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Jeju myslałam, że tylko ja mam takiego doła. Nie wiem ale mam wrażenie, że akurat dziewczyny w najgorszym wzroście będziemy rodzić
Budzę się w nocy bo mam takie straszne sny.
A jeszcze telefony od moich koleżanek "Wiesz Ja to Ci współczuję teraz rodzić" 🙊🙉🙈 I co to ma mnie uspokoić, podbudować na duchu 😪😪😪😪😪 Co mam zrobić cement może do pochwy wlać albo się zaszyć!!!!🤮🤮🤮🤮🤮20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
lilly. wrote:Ja się boje właśnie ze celowo zrobią cesarkę bo szybciej..
Też się tego boję. Bardzo bym chciała urodzić naturalnie jak pierwszego syna. Póki co nie ma przeciwwskazań. Boje się ... cholera co będzie i jak będzie w okolicach 20 maja ...Carla -
Mimi1987 wrote:Jeju myslałam, że tylko ja mam takiego doła. Nie wiem ale mam wrażenie, że akurat dziewczyny w najgorszym wzroście będziemy rodzić
Budzę się w nocy bo mam takie straszne sny.
A jeszcze telefony od moich koleżanek "Wiesz Ja to Ci współczuję teraz rodzić" 🙊🙉🙈 I co to ma mnie uspokoić, podbudować na duchu 😪😪😪😪😪 Co mam zrobić cement może do pochwy wlać albo się zaszyć!!!!🤮🤮🤮🤮🤮
Po porannym dole mi już trochę przeszło
Ja jestem dziecko czarnobyla a mój syn będzie dzieckiem koronawirusaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 18:16
Frufru, PattisonBM, Jeheria, Hortensja, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Karollla, no to oby do zobaczenia:)
(masz tam lekarza swojego, albo położną?)
Myślę, że stanik do karmienia się przyda, właśnie chociażby ze względu na te wkładki...ja mam ten problem, że mam mały obwód pod biustem, a sam biust duży. Gdzieś czytałam,że można kupić stanik z obwodem takim jak na początku ciąży, a z miseczką o rozmiar większą niż pod koniec ciąży...no to u mnie wychodzi 70H:P
Teraz kupię przez net, znalazłam takie sensowne całkiem po 60 zł, a po porodzie, jeśli kiedyś sytuacja uspokoi się na tyle, że będzie można pójść do sklepu, to pójdę do brafitterki i zainwestuję w coś porządnego.lipcowka86, Catlady, Mysza1986 lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
Informacja dla dziewczyn z Łodzi- na porodówce w Salve na wejściu robią test na koronę ( kasetkowy). Jest możliwość zrobienia go tydzień przed terminem porodu sn lub cc odpłatnie za 50 PLN.
Z tego co czytam problem jest raczej z fałszywie ujemnymi testami, ale jak ma wyłapać chociaż jedną chorą na 5 to już ryzyko zakażenia się w trakcie pobytu w szpitalu jest mniejsze.szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
W kwestii porodu, mnie jakoś bytność w szpitalu uspokoiła... Pielęgniarki przychodzą do pokoi w maseczkach... i z podsłuchanych rozmów wiem że nie jeżdżą do pracy już komunikacja... zdaje się że jednak jest sporo życzliwych. Co ma być to będzie, ale myślę że od innych pacjentek też mniejsze ryzyko niż na innym oddziale.
A w kwestii porodu to jakieś takie mam poczucie że się zaopiekują, jakby co...
A tak z innej beczki mam serdecznie dosyć ktg...robią mi 2 razy dziennie i do tego co 3h przychodzi ktoś spr tętno... Pierwszy raz o 6 rano ostatni o 00:00Karolllla, PattisonBM, PLPaulina lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Jeheria wrote:Dużo poczytałam jak wyszły u mnie złe przepływy (głownie artykuły naukowe, prezentacje), teraz mam kontrolę w piątek 3 kwietnia. U mnie ten CPR ostatnio był w 8 centylu (1,4 w 34+2) wg tej stronki. A wg suwaczka u doktora już poza normą. Ciekawe jak teraz, bardzo się martwię.
Myślę że gdyby było naprawdę źle zaleciłby częstszą kontrolę jak u mnie.Jeheria lubi tę wiadomość