X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer właśnie na co to skierowanie chcesz?

Lilly sprawdź jaki S ma obwód lepiej :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Myslalam,ze tylko ja mam taki nawrot mdlosci...

MWM czy w 38tc idziesz do prowadzacego gina na usg? Bo moja nie robi opisow usg...a chyba tu o to chodzi...
    Tak planuje, jestem umówiona na telefon bo moja ginekolog rodzi trzy dni przede mną, wiec jest szansa, ze się z nią spotkam ale na porodówce a nie w gabinecie :P

lilly. lubi tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też nie robi opisów. Prenatalne i polowkowe miałam u innego, więc wszystko pięknie opisane. Na ost wizycie w 3 trymestrze po prostu wpisał kilka rzeczy w kartę ciąży i tyle... Chyba że jeszcze coś będzie na nast wizycie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek to ja kupiłam tylko taką rozkładaną książeczkę czarno-biala do łóżeczka, nie ma co chyba dziecka przestymulowywać, dla niego i tak jest wszystko super nowe i ciekawe.

Potem kupię też taką czarno-bialą matę i też idę w Montessori ;) Less is more.

Korna, lilly., Hortensja lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wy poza opisem usg dostajecie te wszystkie wyniki mocz krew itp moja pani doktor trzyma to u siebie w kartotece a ostatnio zdałam sobie sprawę że z synem 8 lat temu wszystko dostawałam i nie wiem czy coś się zmieniło czy ona jest jakaś dziwna 🙈

• Bona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)

Dziewczyny czy u którejś z Was pojawił się problem niespokojnych nóg w ciąży na noc ? Tak mnie to męczy że ciężko zasnąć .

Jeżeli chodzi o USG z opisem do porodu to mam z 33 tygodnia . I to będzie moje ostatnie z opisem. Mam nadzieję że wystarczy

Odnośnie zabawek niestety moja niunia nie posiada jeszcze nic poza misiem i matą do leżenia z Fischer Prisa.

Co do staników kupiłam trzy. Z czego jeden ten miękkie jest już za mały bo kupiłam go dużo wcześniej. A pozostałe dwa kupiłam dwie miseczki większe niż przed ciążą i pod biustem też większy.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Cer Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, czy aby być przyjętym do szpitala z III stopniem trzeba mieć specjalne skierowanie, czy przyjmują wszystkich? Sorki, może głupie pytanie, ale mnie tata straszy,że on gdzieś wyczytał, że tam chcą skierowania...Ale to może bardziej chodzi o zabiegi, przyjęcie na oddział na badania? Wolę zapytać, niż się potem nieprzyjemnie zdziwić, bo nie wiem jak to jest z przyjęciami do szpitali innych niż Inflancka:P

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Chodzi mi o to, czy aby być przyjętym do szpitala z III stopniem trzeba mieć specjalne skierowanie, czy przyjmują wszystkich? Sorki, może głupie pytanie, ale mnie tata straszy,że on gdzieś wyczytał, że tam chcą skierowania...Ale to może bardziej chodzi o zabiegi, przyjęcie na oddział na badania? Wolę zapytać, niż się potem nieprzyjemnie zdziwić, bo nie wiem jak to jest z przyjęciami do szpitali innych niż Inflancka:P
    Mi ginekolog chce dać skierowanie

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka987 wrote:
    A czy wy poza opisem usg dostajecie te wszystkie wyniki mocz krew itp moja pani doktor trzyma to u siebie w kartotece a ostatnio zdałam sobie sprawę że z synem 8 lat temu wszystko dostawałam i nie wiem czy coś się zmieniło czy ona jest jakaś dziwna 🙈
    Też nie mam, tylko w karcie ciąży wpisane są

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin tylko spogląda, przepisuje w kartę i mi oddaje wyniki. Nie wyobrażam sobie żeby to on je miał, no bo jak potem okazać np. W szpitalu?
    Jutro mam telefoniczną "wizytę" z diabetologiem, ciekawe...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/ef86559c97aa.jpg.html
    Zapraszam na wieczorne ciacho i kawę 😁 to tak w ramach odskoczni od problemów, ciąży i korony

Mimi1987, szatanka lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis mam tylko do tych 3 USG...moja prowadzaca nie robi opisu usg...tylko wpisuje w karte tetno...

Skierowania nie trzeba do szpitala na porod...chyba zena CC planowane...i nie istotne jaki stopien referencyjnosci...

A wlasnie tez mam niespokojne nogi...i ciezko spac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:38

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona, ja mam takie objawy niespokojnych nóg czasami, ale zauważyłam, że zdarza się to wtedy, kiedy mój organizm jest zmęczony, a ja chcę go przeciągnąć. Wtedy też wszystko mnie swędzi, tak jakby nie mogę usiedzieć we własnym ciele, dlatego nauczyłam się już, że idę wtedy spać i do rana wszystko przechodzi :)

Ja też mam mdłości ostatnio, myślę, że to może być związane ze zgagą, tzn. u niektórych, jak u mnie będzie to objaw towarzyszący, a u innych jedyny tego, że mamy żołądki już prawie w gardle. Oby do porodu!

Ajka, trzymaj się tam!

Ja mam USG z opisem z 30tc, nie mówcie, że trzeba jeszcze jakieś późniejsze...

A dziś koleżanka zwróciła mi uwagę na jedną rzecz: że dopóki dziecko ma kikuta, to najwygodniejsze są jednak kaftaniki i półśpiochy, a nie żadne bodziaki. No i co ja mam teraz zrobić? Mam raptem jeden kaftanik zdobyczny, znowu mam coś zamawiać? Dopiero co przyszły bodziaki na krótki rękaw ze Smyka, które zamówiłam po Waszych ostatnich sugestiach (nota bene jakieś wielkie worki, a niby rozmiar 62).

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ten kikut jest naprawdę krótko. A większość mam nie lubi kaftanikow. Bo są męczące.
    Masz jeden - spróbuj w szpitalu i możesz zawsze dokupić online jak ci przypasuja.😊

Ja z opisem mam 3 USG. I tylko dołączam te wyniki krwi najważniejsze. 😊

A odnośnie zabawek, to mam sporo - aż za dużo po córce. Heh.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Mata z pałąkiem fisher Price jest kiepska. Cienkie podłoże.
    Kuzyn córki urodzony w kwietniu miał kinderkraft. I super👍 taka muszę kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:43

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Bona, ja mam takie objawy niespokojnych nóg czasami, ale zauważyłam, że zdarza się to wtedy, kiedy mój organizm jest zmęczony, a ja chcę go przeciągnąć. Wtedy też wszystko mnie swędzi, tak jakby nie mogę usiedzieć we własnym ciele, dlatego nauczyłam się już, że idę wtedy spać i do rana wszystko przechodzi :)

Ja też mam mdłości ostatnio, myślę, że to może być związane ze zgagą, tzn. u niektórych, jak u mnie będzie to objaw towarzyszący, a u innych jedyny tego, że mamy żołądki już prawie w gardle. Oby do porodu!

Ajka, trzymaj się tam!

Ja mam USG z opisem z 30tc, nie mówcie, że trzeba jeszcze jakieś późniejsze...

A dziś koleżanka zwróciła mi uwagę na jedną rzecz: że dopóki dziecko ma kikuta, to najwygodniejsze są jednak kaftaniki i półśpiochy, a nie żadne bodziaki. No i co ja mam teraz zrobić? Mam raptem jeden kaftanik zdobyczny, znowu mam coś zamawiać? Dopiero co przyszły bodziaki na krótki rękaw ze Smyka, które zamówiłam po Waszych ostatnich sugestiach (nota bene jakieś wielkie worki, a niby rozmiar 62).

ja tez mam mdłości gorsze niż w 1 trymestrze i ta zgaga okrutna bleee az się wszytsko podnosi ;p

bv5tg9v.png
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Szatanka ten kikut jest naprawdę krótko. A większość mam nie lubi kaftanikow. Bo są męczące.
    Dokładnie tak. U nas odpadł po tygodniu.

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakari, Paulina zgadzam się z Wami ;) kaftanika ani razu nie zalożyłam...

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:
    Dokładnie tak. U nas odpadł po tygodniu.

To u nas się trzymał 3 tygodnie 😱😱😱😱
    Podobno miał za krótko odcięty

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Kakari, Paulina zgadzam się z Wami ;) kaftanika ani razu nie zalożyłam...

Miałam 1 kaftanik i po jednym użyciu wyrzuciłam. Rolowało się to na plecach. Body w niczym nie przeszkadzały i nie raniły kikuta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 22:59

Kira91, PLPaulina lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnego skierowania przyjechałam na IP i już zostałam.

2020 :)
    2023 :)
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ