MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Myslalam,ze tylko ja mam taki nawrot mdlosci...
MWM czy w 38tc idziesz do prowadzacego gina na usg? Bo moja nie robi opisow usg...a chyba tu o to chodzi...lilly. lubi tę wiadomość
-
Mój gin też nie robi opisów. Prenatalne i polowkowe miałam u innego, więc wszystko pięknie opisane. Na ost wizycie w 3 trymestrze po prostu wpisał kilka rzeczy w kartę ciąży i tyle... Chyba że jeszcze coś będzie na nast wizycie...
-
Z zabawek to ja kupiłam tylko taką rozkładaną książeczkę czarno-biala do łóżeczka, nie ma co chyba dziecka przestymulowywać, dla niego i tak jest wszystko super nowe i ciekawe.
Potem kupię też taką czarno-bialą matę i też idę w MontessoriLess is more.
Korna, lilly., Hortensja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA czy wy poza opisem usg dostajecie te wszystkie wyniki mocz krew itp moja pani doktor trzyma to u siebie w kartotece a ostatnio zdałam sobie sprawę że z synem 8 lat temu wszystko dostawałam i nie wiem czy coś się zmieniło czy ona jest jakaś dziwna 🙈
-
Hey
Dziewczyny czy u którejś z Was pojawił się problem niespokojnych nóg w ciąży na noc ? Tak mnie to męczy że ciężko zasnąć .
Jeżeli chodzi o USG z opisem do porodu to mam z 33 tygodnia . I to będzie moje ostatnie z opisem. Mam nadzieję że wystarczy
Odnośnie zabawek niestety moja niunia nie posiada jeszcze nic poza misiem i matą do leżenia z Fischer Prisa.
Co do staników kupiłam trzy. Z czego jeden ten miękkie jest już za mały bo kupiłam go dużo wcześniej. A pozostałe dwa kupiłam dwie miseczki większe niż przed ciążą i pod biustem też większy.
-
Chodzi mi o to, czy aby być przyjętym do szpitala z III stopniem trzeba mieć specjalne skierowanie, czy przyjmują wszystkich? Sorki, może głupie pytanie, ale mnie tata straszy,że on gdzieś wyczytał, że tam chcą skierowania...Ale to może bardziej chodzi o zabiegi, przyjęcie na oddział na badania? Wolę zapytać, niż się potem nieprzyjemnie zdziwić, bo nie wiem jak to jest z przyjęciami do szpitali innych niż Inflancka:P34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:Chodzi mi o to, czy aby być przyjętym do szpitala z III stopniem trzeba mieć specjalne skierowanie, czy przyjmują wszystkich? Sorki, może głupie pytanie, ale mnie tata straszy,że on gdzieś wyczytał, że tam chcą skierowania...Ale to może bardziej chodzi o zabiegi, przyjęcie na oddział na badania? Wolę zapytać, niż się potem nieprzyjemnie zdziwić, bo nie wiem jak to jest z przyjęciami do szpitali innych niż Inflancka:P
-
Majka987 wrote:A czy wy poza opisem usg dostajecie te wszystkie wyniki mocz krew itp moja pani doktor trzyma to u siebie w kartotece a ostatnio zdałam sobie sprawę że z synem 8 lat temu wszystko dostawałam i nie wiem czy coś się zmieniło czy ona jest jakaś dziwna 🙈
-
Moj gin tylko spogląda, przepisuje w kartę i mi oddaje wyniki. Nie wyobrażam sobie żeby to on je miał, no bo jak potem okazać np. W szpitalu?
Jutro mam telefoniczną "wizytę" z diabetologiem, ciekawe... -
Opis mam tylko do tych 3 USG...moja prowadzaca nie robi opisu usg...tylko wpisuje w karte tetno...
Skierowania nie trzeba do szpitala na porod...chyba zena CC planowane...i nie istotne jaki stopien referencyjnosci...
A wlasnie tez mam niespokojne nogi...i ciezko spac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:38
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Bona, ja mam takie objawy niespokojnych nóg czasami, ale zauważyłam, że zdarza się to wtedy, kiedy mój organizm jest zmęczony, a ja chcę go przeciągnąć. Wtedy też wszystko mnie swędzi, tak jakby nie mogę usiedzieć we własnym ciele, dlatego nauczyłam się już, że idę wtedy spać i do rana wszystko przechodzi
Ja też mam mdłości ostatnio, myślę, że to może być związane ze zgagą, tzn. u niektórych, jak u mnie będzie to objaw towarzyszący, a u innych jedyny tego, że mamy żołądki już prawie w gardle. Oby do porodu!
Ajka, trzymaj się tam!
Ja mam USG z opisem z 30tc, nie mówcie, że trzeba jeszcze jakieś późniejsze...
A dziś koleżanka zwróciła mi uwagę na jedną rzecz: że dopóki dziecko ma kikuta, to najwygodniejsze są jednak kaftaniki i półśpiochy, a nie żadne bodziaki. No i co ja mam teraz zrobić? Mam raptem jeden kaftanik zdobyczny, znowu mam coś zamawiać? Dopiero co przyszły bodziaki na krótki rękaw ze Smyka, które zamówiłam po Waszych ostatnich sugestiach (nota bene jakieś wielkie worki, a niby rozmiar 62). -
nick nieaktualnySzatanka ten kikut jest naprawdę krótko. A większość mam nie lubi kaftanikow. Bo są męczące.
Masz jeden - spróbuj w szpitalu i możesz zawsze dokupić online jak ci przypasuja.😊
Ja z opisem mam 3 USG. I tylko dołączam te wyniki krwi najważniejsze. 😊
A odnośnie zabawek, to mam sporo - aż za dużo po córce. Heh.🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Mata z pałąkiem fisher Price jest kiepska. Cienkie podłoże.
Kuzyn córki urodzony w kwietniu miał kinderkraft. I super👍 taka muszę kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:43
-
szatanka wrote:Bona, ja mam takie objawy niespokojnych nóg czasami, ale zauważyłam, że zdarza się to wtedy, kiedy mój organizm jest zmęczony, a ja chcę go przeciągnąć. Wtedy też wszystko mnie swędzi, tak jakby nie mogę usiedzieć we własnym ciele, dlatego nauczyłam się już, że idę wtedy spać i do rana wszystko przechodzi
Ja też mam mdłości ostatnio, myślę, że to może być związane ze zgagą, tzn. u niektórych, jak u mnie będzie to objaw towarzyszący, a u innych jedyny tego, że mamy żołądki już prawie w gardle. Oby do porodu!
Ajka, trzymaj się tam!
Ja mam USG z opisem z 30tc, nie mówcie, że trzeba jeszcze jakieś późniejsze...
A dziś koleżanka zwróciła mi uwagę na jedną rzecz: że dopóki dziecko ma kikuta, to najwygodniejsze są jednak kaftaniki i półśpiochy, a nie żadne bodziaki. No i co ja mam teraz zrobić? Mam raptem jeden kaftanik zdobyczny, znowu mam coś zamawiać? Dopiero co przyszły bodziaki na krótki rękaw ze Smyka, które zamówiłam po Waszych ostatnich sugestiach (nota bene jakieś wielkie worki, a niby rozmiar 62).
ja tez mam mdłości gorsze niż w 1 trymestrze i ta zgaga okrutna bleee az się wszytsko podnosi ;p -
Kira91 wrote:Kakari, Paulina zgadzam się z Wami
kaftanika ani razu nie zalożyłam...
Miałam 1 kaftanik i po jednym użyciu wyrzuciłam. Rolowało się to na plecach. Body w niczym nie przeszkadzały i nie raniły kikuta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 22:59
Kira91, PLPaulina lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪