MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi, dla mnie plusem było dodatkowe podtrzymanie pampersa bodziakiem
z resztą do tej pory jest bodziaki do spania, zawsze to i plecy nie są gołe
u nas kikut też tylko tydzień, ale kuzynka męczyła się ponad miesiąc u obojga synów, takie grube mieli
Szatanka, zweryfikujesz co dla Ciebie będzie najwygodniejsze ubierać DzieckuNie przejmuj się tymi kaftanikami, zawsze możesz szybko dokupić jeśli rzeczywiście Ci podpasują
Mimi1987, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
A naprawde kikut tylko osuszac? Zadnych octaniseptow jesli sie nie babra? I skad wiadomo czy jest ladnie zrobiony...tzn jak Mimi pisze nie za krotko?
Ajka myslisz ze przed rozwiazaniem jeszcze Cie wypuszcza jak dojda wreszcie co powoduje te wysokie wyniki?
I pytanko czy dziewczynkom tez w pampersie robi sie taka "kieszonke" z przodu pampersa?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. W normalnych warunkach to mogłabym skoczyć szybko ewentualnie po kaftaniki do sklepu, ale w dzisiejszych czasach to wysyłka zajmuje co najmniej kilka dni. Ja właśnie z takiego założenia wyszłam, że kaftaniki są niewygodne i ta koleżanka mnie dzisiaj zażyła. Ale skoro żadna z Was nie używała, to walę to na ten moment.
Ja kupiłam do osuszania kikuta gaziki nasączone alkoholem, słyszałam że octenisept po pierwotnym zachwycie odchodzi do lamusa, bo tylko niepotrzebnie rozmiękcza kikut.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dzieki Szatanka tez mam takie gazii. Zobaczymy.
Z ubranek planuje body pajac albo bodh polspiochy czy spiochy...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Według większości nowych wytycznych tylko pielęgnacja na sucho jeżeli chodzi o kikut.
Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:słyszałam że octenisept po pierwotnym zachwycie odchodzi do lamusa, bo tylko niepotrzebnie rozmiękcza kikut.
Co do zgagi to dzisiaj sie skusilam na pizze i miałam taka zgagę że pół godziny na kiblu haftowałam... no pierwszy raz mnie takie coś spotkało! -
Dziewczyny , u chłopców ważne jest żeby siusiak był skierowany w dół, mi długo zajęło rozkminienie dlaczego wszystkie bodziaki ciągle były obsikane i dopiero siostra mnie uświadomiła 😂 potem ja koleżankę a ona ponoć szybko kolejna bo okazało się że coś co może być oczywiste wcale takie nie jest przy Maluchach 😁
Kakarli, Frufru, lilly., Jeheria lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:
Ja kupiłam do osuszania kikuta gaziki nasączone alkoholem, słyszałam że octenisept po pierwotnym zachwycie odchodzi do lamusa, bo tylko niepotrzebnie rozmiękcza kikut.
Teraz podobno zamiast octeniseptu polecany jest prontosan. Tylko przy wieczornej higienie.
-
U mnie też mówili, żeby tylko osuszać, a octenisept w ostateczności. Tego się będę trzymać, chyba że w szpitalu coś powiedzą... Ach i żeby pilnować, by zdjęli plastikową klamerkę zanim wyjdziemy...
📌 Mam problem. Na piersi, koło brodawki, wczoraj zrobiło mi się coś niby pryszcz, dziś patrzę a od tego idzie czerwony lekko nabrzmiały półokrąg. Nie wiem co to... Czy jakiś problem skórny czy coś mi się dzieje w środku... Muszę sobie jakoś z tym poradzić, bo przecież mnie żaden lekarz na już nie przyjmie. Może w pn gin coś pomoże...lilly., Mimi1987 lubią tę wiadomość
-
Fru napewno gin coś pomoże, najwyzej zrobi USG piersi i powinien widzieć co to za rodzaj zmiany i powie co robić dalej.
A apropo USG piersi robiliście w trakcie ciąży ? Ja mam mieć w poniedziałek ale nie wiem czy dr będzie chciała zrobić czy przełożymy to na po ciąży. -
Frufru wrote:U mnie też mówili, żeby tylko osuszać, a octenisept w ostateczności. Tego się będę trzymać, chyba że w szpitalu coś powiedzą... Ach i żeby pilnować, by zdjęli plastikową klamerkę zanim wyjdziemy...
📌 Mam problem. Na piersi, koło brodawki, wczoraj zrobiło mi się coś niby pryszcz, dziś patrzę a od tego idzie czerwony lekko nabrzmiały półokrąg. Nie wiem co to... Czy jakiś problem skórny czy coś mi się dzieje w środku... Muszę sobie jakoś z tym poradzić, bo przecież mnie żaden lekarz na już nie przyjmie. Może w pn gin coś pomoże...
Fru fru jakbyśmy do jednej szkoły rodzenia chodziły 😍Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Na razie robię okład z rumianku 😂
No właśnie nie robiłam usg w ciąży i chciałam w sumie jakoś teraz zrobić , ale nie wiem, czy teraz lekarz będzie chętny. Bo potem chyba ciężko jak się karmi? Czy się mylę? -
Lipcowka robiłam usg piersi na początku bo robię co roku ze względu na obciążenie rodzinne. Mi lekarz doradzał 1 trymestr bo w 3 piersi są mocno zmienione już wiec spokojnie chyba wstrzymac się mozesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:03
lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Frufru wrote:U mnie też mówili, żeby tylko osuszać, a octenisept w ostateczności. Tego się będę trzymać, chyba że w szpitalu coś powiedzą... Ach i żeby pilnować, by zdjęli plastikową klamerkę zanim wyjdziemy...
📌 Mam problem. Na piersi, koło brodawki, wczoraj zrobiło mi się coś niby pryszcz, dziś patrzę a od tego idzie czerwony lekko nabrzmiały półokrąg. Nie wiem co to... Czy jakiś problem skórny czy coś mi się dzieje w środku... Muszę sobie jakoś z tym poradzić, bo przecież mnie żaden lekarz na już nie przyjmie. Może w pn gin coś pomoże...
O.widzicie i Ja niby doświadczona mama mogę czegoś się dowiedzieć od pierworódek 💗 za moich czasów 🤣🤣🤣 kazali używać octenisept.
Dzięki za info 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:04
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Tez takie krostki na brodawkach mi sie robia...jakby tradzik...potem sie wchlanial...
Co do zmian pieluszek na zadnym filmiku nie mowia o tej kieszonce czy to tylko dla chlopca na klejnoty czy dziewczynki tez...mowila tez zeby zapinac pieluszke ukosnie i ja odwojac z kikuta ze inaczej bedzie spadac...tez ani slowa o tym na filmikach...
Aaa i kiedys jak ja bylam mala stosowalo sie zasypki do pupy jak to jest teraz?
Kurcze jak czytam Hallo gdzie rodzic Warszawaw to jakas masakra...
Usg piersi to robie raz do roku i wypadlo mi jakos w czerwcu czy w lipcu - ginka wpisala info w karte i tyle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:19
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Lipcowka robiłam usg piersi na początku bo robię co roku ze względu na obciążenie rodzinne. Mi lekarz doradzał 1 trymestr bo w 3 piersi są mocno zmienione już wiec spokojnie chyba wstrzymac się mozesz
Też mi lekarz mówił, że w 3 trymestrze nie ma sensu robić USG piersililly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Tak ustawienie prawidłowe siusiaka to rzecz niezmiernie istotna, jezeli chce sie mieć suche łóżeczka, gondole i wszystko dookoła, co więcej radze po rozpieciu pampersa chwile poczekac i popatrzec bokiem zanim sie go zsunie czy akurat synek nie siusia- kilka razy wyłapałam w twarz
Kieszonkę się robi- tzn bardziej tak pampersa wybałusza na siusiaka. Ja mam natomiast problem jak ogarnąć dziewczynke- swoją (i teraz proszę sobie wybrać) cipcie/psioszkę/broszkę/siuśkę tyle lat ogarniam ale jak robi sie to z mniejsza wersją chyba musze poczytac
USG piersi nie miałam robionego.
fru- może to być właściwie wszystko od zwykłego pryszcza aż po ropień, fajnie jakby zobaczył to ginekolog chociaż, bo na specjalistów nie ma co liczyć w obecnych czasach... -
PattisonBM wrote:Tez takie krostki na brodawkach mi sie robia...jakby tradzik...potem sie wchlanial...
Co do zmian pieluszek na zadnym filmiku nie mowia o tej kieszonce czy to tylko dla chlopca na klejnoty czy dziewczynki tez...mowila tez zeby zapinac pieluszke ukosnie i ja odwojac z kikuta ze inaczej bedzie spadac...tez ani slowa o tym na filmikach...
Kurcze jak czytam Hallo gdzie rodzic Warszawaw to jakas masakra...
Ta kieszonka to nie na siusiaka tylko żeby nie ranić kikuta.
Ja w pampersach 1 mam od razu taką kieszonķe inaczej wycięcie na przodzie pampersa. Jeżeli o to Wam chodzi🙈🙉🙊 bo jezeli chodzi o chłopów to mój nie miał żadnej specjalnej kieszonki na siusiaka. Pilnowalam żeby miał na dole bo jak pójdzie do góry to wszystko mokre 🤣🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:09
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:Ta kieszonka to nie na siusiaka tylko żeby nie ranić kikuta.
Ja w pampersach 1 mam od razu taką kieszonķe inaczej wycięcie na przodzie pampersa. Jeżeli o to Wam chodzi🙈🙉🙊 bo jezeli chodzi o chłopów to mój nie miał żadnej specjalnej kieszonki na siusiaka. Pilnowalam żeby miał na dole bo jak pójdzie do góry to wszystko mokre 🤣🤣🤣🤣Frufru lubi tę wiadomość