MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Serio jest takie coś, że mogą wymagać statusu aktywności zawodowej od rodziców ?! 😱
Ale kogo obchodzi czy ja pracuję skoro płace tyle samo co mama pracująca ?
Nie mam pojęcia, oni chyba też nie a dyrektorzy przedszkoli również. Poczytaj tu proszę, póki co jest z tym zamieszanie. Ja mam publiczny, wiec nie chodzi o koszty bo ponosić nie będę, ale dziecko mi się „uwstecznia” siedząc w domu. Zresztą przedszkola publicznego nie dostaniesz jak nie pracujesz ... prywatne rządzą się swoimi prawami w kwestii płatności, bo podpisujesz z nimi umowę cywilną ... ale w kwestii sanitarnej też ich rząd obejmie
https://www.money.pl/gospodarka/zlobki-i-przedszkola-od-6-maja-to-jedyne-co-wiemy-w-tym-temacie-6505057027356801a.html
PLPaulina lubi tę wiadomość
Carla -
Urodziłam o 12:25. Jak tylko mi poleciały wody o 11:55 to pełne rozwarcie i dopiero dostałam antybiotyk na gbs. Dostałam krwotoku, miałam na żywca czyszczenie macicy, w sumie wciąż się leje ale już niby mnie zszyli,niech mnie nikt więcej tam nie dotyka. Mała 3160, 52cm. Mam jeszcze jakaś kroplówkę wciąż leżę na porodowej tu gdzie rodziłam Adasia 👶 poród błyskawiczny. Troszkę mnie rozerwalo mimo nacięcia...pozdrawiam Was 😁
Catlady, PLPaulina, Carla, Mimi1987, PattisonBM, Andzia86, Cer, Frufru, Jeheria, Beti82, Karolllla, Endi1990, MIMI, Jeffcia, Mysza1986, lilly., Klaudia24, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Kira, gratulację! Obyś jak najszybciej doszła do siebie! Ściskam 😘Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyCarla wrote:Nie mam pojęcia, oni chyba też nie a dyrektorzy przedszkoli również. Poczytaj tu proszę, póki co jest z tym zamieszanie. Ja mam publiczny, wiec nie chodzi o koszty bo ponosić nie będę, ale dziecko mi się „uwstecznia” siedząc w domu. Zresztą przedszkola publicznego nie dostaniesz jak nie pracujesz ... prywatne rządzą się swoimi prawami w kwestii płatności, bo podpisujesz z nimi umowę cywilną ... ale w kwestii sanitarnej też ich rząd obejmie
https://www.money.pl/gospodarka/zlobki-i-przedszkola-od-6-maja-to-jedyne-co-wiemy-w-tym-temacie-6505057027356801a.html
Dzięki, Poczytam. 😊 Heh ja i tak będę płacić ale sobie ponarzekać mogę.Carla, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Kira super że poród taki szybki . Tylko pozazdrościć
Przykro mi że musieli Cię na żywca czyścić i dostałaś tego krwotoku. Ale jesteś pod okiem specjalistów już na pewno będzie wszystko dobrze 😍
Dziewczyny które już urodziły jak to było u Was ? Po odejściu czopa po jakim czasie zaczełyście rodzić ? Ciężko mi cofnąć się na forum do tych postówKira91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Urodziłam o 12:25. Jak tylko mi poleciały wody o 11:55 to pełne rozwarcie i dopiero dostałam antybiotyk na gbs. Dostałam krwotoku, miałam na żywca czyszczenie macicy, w sumie wciąż się leje ale już niby mnie zszyli,niech mnie nikt więcej tam nie dotyka. Mała 3160, 52cm. Mam jeszcze jakaś kroplówkę wciąż leżę na porodowej tu gdzie rodziłam Adasia 👶 poród błyskawiczny. Troszkę mnie rozerwalo mimo nacięcia...pozdrawiam Was 😁
Kira91 lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:Kira super że poród taki szybki . Tylko pozazdrościć
Przykro mi że musieli Cię na żywca czyścić i dostałaś tego krwotoku. Ale jesteś pod okiem specjalistów już na pewno będzie wszystko dobrze 😍
Dziewczyny które już urodziły jak to było u Was ? Po odejściu czopa po jakim czasie zaczełyście rodzić ? Ciężko mi cofnąć się na forum do tych postów
Ja po 3 dniach.
A teraz Czopa nie widać i nic się nie zapowiada 🤷♀️Bona lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:43
Kira91 lubi tę wiadomość
-
Kira gratuluje. Wspolczuje czyszczenia na zywca i krwotoku. Dali Ci krew? Wypoczywaj to na spokojnie wrocisz do sprawnosci.
Kira91 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Przedstawiam Wam moja Księżniczkę 😍
Dzięki za wszytakie gratulacje. Krwi nie trzeba było, twarda jestem 😂💪 teraz tylko się modle żeby gbsa nie miała bo dali mi antybiotyk dopiero jak już było 10 cm rozwarciadziewczynie obok dziecko niestety zlapalo...
Mimi1987, Andzia86, PattisonBM, Korna, Bona, Karolllla, PLPaulina, Endi1990, MIMI, Cer, Catlady, Jeffcia, Carla, Jeheria, Marylove123, lipcowka86, Mysza1986, lilly. lubią tę wiadomość
-
Ja to inna sytuacja, ale rano założyli cewnik, a wieczorem balonik wypadł. Rano przebicie błon, o 8 oksy, a od 10 skurcze do 14 i rozwarcie 8 cm. Ale wyszło jak wyszło... Może i lepiej.
Boli mnie to ciecie przy każdym nawet najmniejszym ruchu. Ale Kuba jest boski. Dziś zaczął konkretnie ssać, aż boli. Chyba będę musiala kupić te kapturki...lilly. lubi tę wiadomość
-
Kira piekna Krolewna!!!
Mnie ginka uspokajala,ze sa procedury nawet gdyby nie zdazyli dac antybiotyku. Trzymam kciuki zeby nic nie zalapala.
Fru sa jakues plastry na blizny po cieciu moze takie cos przyniosloby ulge?Kira91 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Kira piekna Krolewna!!!
Mnie ginka uspokajala,ze sa procedury nawet gdyby nie zdazyli dac antybiotyku. Trzymam kciuki zeby nic nie zalapala.
Fru sa jakues plastry na blizny po cieciu moze takie cos przyniosloby ulge? -
Bona wrote:Kira super że poród taki szybki . Tylko pozazdrościć
Dziewczyny które już urodziły jak to było u Was ? Po odejściu czopa po jakim czasie zaczełyście rodzić ? Ciężko mi cofnąć się na forum do tych postówBona lubi tę wiadomość
-
Jejku tylko od wczoraj mnie tu nie było a tu tyle się dzieje 😀 nie nadążam za Wami😉 szczęśliwym mamusiom gratuluję 😀 ja wieczorem mam wizytę, pewnie znów powie że zaraz będę rodzić 😂
Swoją drogą jutro mam urodziny i to okrągłe więc taki prezent mile widziany 😀😀Frufru, Bona, Catlady, Carla, PattisonBM, Endi1990, Kira91, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, co tu się dzieje! Przypominam Wam, że to są majówki, a nie kwietniówki, a tu już połowa rozpakowana!
A tak na serio, to gratuluję nowym mamusiom, piękne dzidzie! Kurczę, każda ma prawie inne doświadczenia z porodu.
U mnie nastąpił impas. Nie doszliśmy do żadnego konsensusu i po dwóch dniach próby dogadania się po prostu daliśmy sobie spokój. Stwierdziłam, że mój mąż działał pod wpływem lęku i że musi to przeżyć na własnej skórze, żeby się przekonać, że sobie poradzimy i mamusia nie będzie miała nic takiego wielkiego do zaoferowania.
Wczoraj byłam u swojego gina. Dzidzia ma się w brzuchu świetnie, ale w ogóle nie ma jeszcze zamiaru wychodzić. Szyjka długa i zamknięta. Tak więc mam przyjść 12 maja w terminie porodu, a jeśli nic się nie wydarzy, to będziemy się umawiać na 17 maja na wywoływanie, kiedy mój nowy doktor ma dyżur w szpitalu. Mnie to pasi, tak jak mówiłam, nie śpieszy mi się, a może zdążą przywrócić te porody rodzinne. Uważam tak jak Wy, że o ile odwiedziny niekoniecznie, to poród rodzinny jest jak najbardziej pożądany.
Wg niego żadne czary-mary nie pomogą na dojrzewanie szyjki, co najwyżej wywołam sobie skurcze i będzie mnie bolał brzuch.PattisonBM, Catlady, lipcowka86, lilly. lubią tę wiadomość
-
My tez juz po ostatniej wizycie.
Maluch obliczony na 2900-3000g, wiec moze troche ponad 3500g byc...
GBS dodatni,wiec tez czeka mnie antybiotyk... szyjke mam "krociotka" zamknieta...
Jakies obliczenia porobila i wyszlo jej na ok 36 tydz...wiec mozemy tez byc przenoszone...Jeheria lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Kira gratulacje, śliczna Wiktoria ❤️
To stresa przeżyłaś z tym krwotokiem
Endi jeszcze na mnie nie pora. Skurcze na ktg zerowe, prosta linia, gorzej niż tydzień temu. Ale jak wróciłam do domu to miałam te przepowiadające. W tamtym momencie ich nie było.
Ja już w ogóle apetytu nie mam, nic nie tyje już od 2 tygodni a cała ciążę co tydzień był równomierny przyrost. W poniedziałek mam masaż szyjki, mam nadzieję że ruszy...
Szatanka no i dobrze,czasami trzeba olać temat i niech samo się wyjaśni, myślę że jak dzidziuś się narodzi mężuś przekona się że dajecie radę bez mamuśki 💪PattisonBM, Kira91 lubią tę wiadomość