MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLilly
To przykre ze mimo tego ze siw placi to wszedzie sobie robia jakies jajaniedojz ze nfz to porazka to jak widac i prywatna ma wiele do zyczenia.
Nie denerwuj sie chociaz wiem ze w takiej aytyacji czlowieka niemoc bierzelilly. lubi tę wiadomość
-
Ja już siedzę na L4 od tyg z przerwą na szpital, jeszcze 2 tyg mam i później już chcę ciągnąć. Zresztą, mam się oszczędzać i nie denerwować, a w pracy się nie da.
Wczoraj poszła informacja do bezpośredniego przełożonego o ciąży. Odzew był slaby, dowiedziałam się, że atmosfera zgęstniała. Koleżanka która ze mną siedzi w pokoju stwierdziła, że skoro mnie nie będzie, to szuka innej pracy, bo się nie da... -
No ja mam abonament w Lux Med i tu puki co nie ma problemu z badaniami, jest standardowy pakiet dla kobiet w ciąży... i raczej dają dodatkowo jeśli cos potrzebne, z tym że takich dziwniejszych badań zwyczajnie nie mam w abonamencie... więc nie mogę mieć do nich pretensji2020
2023 -
Natikka123 wrote:Ja 3 października wizyta zobaczę jak wygląda sytuacja i napewno będę musiała z miesiąc przyuczac osobę która wezmą za mnie
czyli plany podobne do ,oich od grudnia styczna na zwolnienie...
chyba ze ginka powie inaczej...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A ja planuję popracować do końca roku. Z początkiem stycznia chciałabym pójść na zwolnienie, to będzie 19/20tc.
Chociaż wiadomo, to tylko plany a czas wszystko zweryfikuje. Obyśmy się wszystkie dobrze czuły, to jest najważniejszePattisonBM, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Rafka wrote:W pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, w tej też nie planuję iść zbyt wcześnie na zwolnienie. Oczywiście o ile nic niespodziewanego się nie zadzieje. W pierwszej ciąży czułam się dobrze, teraz też nie najgorzej. Wolę chodzić do pracy niż siedzieć sama w domu
Karolllla, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Ja mam do grudnia umowę okres próbny mi się kończy i jak przedłużą to też jakoś styczeń/luty uciekam na zwolnienie. Ok jadę na usg, oby były same dobre wieści! ✊🏻
wrzuc zdjecie z usg!Karolllla, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Jeheria wrote:Ja siedzę z psem 😁
w domu tyyyyle można zrobić, filmy, seriale, książki, obiadek... I zakupy przez internet
Ajka, Rafka, Jeheria, lilly., Marylove, PattisonBM, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
A mnie natura obdarzyła chyba wszystkimi dolegliwościami ciążowymi... oprócz wymiotów. Za to mdłości non stop. Czasami aż ryczeć mi się chce... Ale potem sobie mówię, że wszystko zniosę dla dziecka:)
Ps. I jeszcze do tego rwa kulszowa, która od prawie 3 tyg nie chce przejść. Ani chodzić, ani leżeć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 16:09
-
cześć, też mam dziś nerwowo...właśnie dali mi znać z labu o wynikach na komórki nk, są za wysokie, w trybie awaryjnym udało mi się wcisnąć na konsultacje na jutro do immuno. Tak bardzo się boję, że mój organizm znowu zniszczy zarodek:(34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:Dziewczyny szok, mam od 3 lat ubezpieczenie w medicoverze, byłam dzis ublekarza bo po co mam płacić za badania które mam w pakiecie. Wyobraźcie sobie ze najpierw jedna ginekolog stwierdziła ze mi nie wypisze bo ona ciazy nie prowadzi. Poszłam do drugiego to skserowal sobie moje wypisy z poronień, pomijam fakt ze nawet nie wiedział co to metylowany kwas foliowy i kazał mi isc do Dyrekcji po zgodę. Pytam po co skoro mam badania w pakiecie a po poronieniach musze mieć och troche wiecej no antykoagulogram i homocysteine. A on ze musze isc po zgodę. Spędziłam tam prawie 2h a Dyrekcja stwierdziła ze skoro lekarz nie wystawił to oni tez nie. Mowię ze lekarz chce ale potrzebuje zgody to on ze nie ma Dyrektora.. jestem w szoku! 3 lata place nigdy nic tam nie robiłam a teraz jak mam potrzebę to maja mnie w dupie i nawet podstawowych badań na różyczkę czy morfologię nie dostałam. Tak sie zdenerwowałam ze sie zaraz popłacze z tego wszystkiego.
Lilly, ja też mam ubezpieczenie w medicoverze, jakiś tam najtańszy pakiet Zdrowie Plus. Poszłam tam na samym początku ciąży, ale do lekarza, który jednocześnie pracuje w klinice in vitro w moim mieście. Spytałam go, czy zgodzi się prowadzić moją ciążę równolegle do lekarza z kliniki, po to, żebym mogła robić sobie te wszystkie badania nieodpładnie. No i ten się zgodził. Myślę, że lekarz, u którego byłaś, bał się prowadzić Twoją ciążę, bo się nie czuje kompetentny, skoro nawet nie wiedział, co to foliany. Może sprawdź, czy nie pracuje tam ktoś, kto pracuje również w klinice leczenia niepłodności?
A tak w ogóle, to wczoraj akurat celowo przeglądałam swój pakiet i znalazłam informację, że kobiety w ciąży mają prawo, po okazaniu książeczki ciążowej, do wykonania BEZ SKIEROWANIA całego szeregu badań w limitowanej ilości (przynajmniej raz), potem dopiero jest potrzebne skierowanie od lekarza. A jest tam naprawdę sporo badań: morfologia, mocz, cukier, USG na każdym etapie, w zasadzie wszystko, nawet test pappa. Jak mówiłam, mam najtańszy pakiet, więc pewnie masz to samo.
Dziewczyny, też tak macie, że jak za długo siedzicie lub łazicie, to zaczyna was boleć brzuch?lilly. lubi tę wiadomość
-
Cer wrote:cześć, też mam dziś nerwowo...właśnie dali mi znać z labu o wynikach na komórki nk, są za wysokie, w trybie awaryjnym udało mi się wcisnąć na konsultacje na jutro do immuno. Tak bardzo się boję, że mój organizm znowu zniszczy zarodek:(
-
Ajka wrote:No ja mam abonament w Lux Med i tu puki co nie ma problemu z badaniami, jest standardowy pakiet dla kobiet w ciąży... i raczej dają dodatkowo jeśli cos potrzebne, z tym że takich dziwniejszych badań zwyczajnie nie mam w abonamencie... więc nie mogę mieć do nich pretensji
Ja wlasnie wcześniejsze byłam w luxmedzie i było super. Teraz medicover mam z firmy i jest porażka.
Dziewczyny dziękuje za wsparcie i słowa otuchy ❤️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:Ja już siedzę na L4 od tyg z przerwą na szpital, jeszcze 2 tyg mam i później już chcę ciągnąć. Zresztą, mam się oszczędzać i nie denerwować, a w pracy się nie da.
Wczoraj poszła informacja do bezpośredniego przełożonego o ciąży. Odzew był slaby, dowiedziałam się, że atmosfera zgęstniała. Koleżanka która ze mną siedzi w pokoju stwierdziła, że skoro mnie nie będzie, to szuka innej pracy, bo się nie da...
No co Ty? To ładny obóz pracy tam macie, u mnie to samo. A w jakim Dziale pracujesz?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Lilly, ja też mam ubezpieczenie w medicoverze, jakiś tam najtańszy pakiet Zdrowie Plus. Poszłam tam na samym początku ciąży, ale do lekarza, który jednocześnie pracuje w klinice in vitro w moim mieście. Spytałam go, czy zgodzi się prowadzić moją ciążę równolegle do lekarza z kliniki, po to, żebym mogła robić sobie te wszystkie badania nieodpładnie. No i ten się zgodził. Myślę, że lekarz, u którego byłaś, bał się prowadzić Twoją ciążę, bo się nie czuje kompetentny, skoro nawet nie wiedział, co to foliany. Może sprawdź, czy nie pracuje tam ktoś, kto pracuje również w klinice leczenia niepłodności?
A tak w ogóle, to wczoraj akurat celowo przeglądałam swój pakiet i znalazłam informację, że kobiety w ciąży mają prawo, po okazaniu książeczki ciążowej, do wykonania BEZ SKIEROWANIA całego szeregu badań w limitowanej ilości (przynajmniej raz), potem dopiero jest potrzebne skierowanie od lekarza. A jest tam naprawdę sporo badań: morfologia, mocz, cukier, USG na każdym etapie, w zasadzie wszystko, nawet test pappa. Jak mówiłam, mam najtańszy pakiet, więc pewnie masz to samo.
Dziewczyny, też tak macie, że jak za długo siedzicie lub łazicie, to zaczyna was boleć brzuch?
Masz racje to kwestia lekarza. Niestety u mnie mimo dużego miasta ginekolodzy sa fatalni a na znany lekarz co jeden to gorsza opinia. Jeden nawet namawiał dziewczynę na aborcje w swoim gabinecie prywatnym bo ciaza w wadami, przepłakała podobno cały tydzien, poszła do szpitala po druga opinie a tam ze wszystko super, urodziła zdrowe dziecko. Mam wrażenie ze tacy lekarze „odrzuty” tam pracują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 17:40
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Dziewczyny, też tak macie, że jak za długo siedzicie lub łazicie, to zaczyna was boleć brzuch?
tak ja mam tak zazwyczaj jak długo stoję lub idę wtedy siadam lub się kładę na chwile i ok
szatanka lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.