X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Czyli to co nam się wydaje dziwactwem, jest naturalne i większość tak ma :)

Widac takie ciazowe schizy...

ja jak zaczelam tu czytac o poronieniach musislam sie przelaczyc w tryb off line by nie zwariowac...

ale i tak do konca nie przeszlo...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Różowe gacie? no skandal! ja zakupiłam milionopak białych i tylko takie wchodzą w grę :) ciesze się że nie tylko mnie to dotyczy ale mam nadzieję że w końcu nam minie :)
    jejkuuu myślałam że ja tylko oszalalam i kupiłam same białe majtki uffff...

lilly., Mysza1986 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    A ja wczoraj wyszłam po raz pierwszy od tygodnia z domu do ludzi na 3h spotkania (takiego branżowego) i dziś mam schizę czy nie zaszkodziłam, ciągle patrze w majty czy plamienia nie wróciły - mam naprawdę z garem ostro :)

widzę że część z was tu normalnie choci do pracy, albo jeszcze drugie dziecię ogarnia a ja tu panikę sieję :D proszę mnie przywrócić do porządku :)

Haha to zupełnie normalne :) ja w wczoraj miałam takie kłucie w pachwinie co 2m przez pol dnia i tez sobie wkrecalam. Bedzie dobrze, lekarze mówią ze jak ma sie utrzymać to żadne z takich kwestii nie sa w stanie zaszkodzić dzidziusiowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 14:49

PattisonBM lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pracy i L4, jezeli w pracy jest super i wolicie tam chodzić zeby w domu nie siedzieć to tak róbcie, ale jezeli chciałybyście isc na L4 ale macie obiekcje czy wyrzuty to zapomnijcie o nich i weźcie zwolnienie. Mowię z doświadczenia, 2 pierwsze razy chodziłam, wzorowy pracownik, wróciłam szybko po szpitalu, nikt nawet nie wiedział. Potem i tak nikt tego nie docenia, albo zapomną w 5minut. Naprawde jezeli macie ochote odpoczywać to zero wyrzutów sumienia :)

PattisonBM, Catlady lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    A jeśli chodZi o majtki to w poprzedniej ciąży przy podcieraniu białym papierem jak mi różowy palec było widać przez ten papier to też zawalu dostawalam :D sorki za Doslownosc 😂 rozumiem Was ;)
    Hahaha a ja przy pierwszej ciąży raz na kiblu dostałam zawalu. Bo papier miał kwiatki, i ten środek kwiatka był różowy.
    I po podtarciu się rozmoczyl. I część papieru się różowa zrobiła. 🤣🤣🤣🤣

Kira91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A co do pracy i L4, jezeli w pracy jest super i wolicie tam chodzić zeby w domu nie siedzieć to tak róbcie, ale jezeli chciałybyście isc na L4 ale macie obiekcje czy wyrzuty to zapomnijcie o nich i weźcie zwolnienie. Mowię z doświadczenia, 2 pierwsze razy chodziłam, wzorowy pracownik, wróciłam szybko po szpitalu, nikt nawet nie wiedział. Potem i tak nikt tego nie docenia, albo zapomną w 5minut. Naprawde jezeli macie ochote odpoczywać to zero wyrzutów sumienia :)
    Dokładnie. Nikt w pracy Wam nie podziękuję za struganie pracownika miesiąca. 😊😊

lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak uważam. Ciąża to nie choroba owszem ale kobieta przechodzi wiele zmian fizycznych i psychicznych jak czuje ze chce iść na l4 to popieram :) sama akurat nie zdarzyłam wrócić ze skroceonego macierzyńskiego i jestem w ciąży jak na wizycie będzie serduszko itp to poproszę o l4 i tak do końca ciąży. Bo ja w korpo gdzie faktycznie nikt nie doceni

Jeffcia, PattisonBM lubią tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Tez tak uważam. Ciąża to nie choroba owszem ale kobieta przechodzi wiele zmian fizycznych i psychicznych jak czuje ze chce iść na l4 to popieram :) sama akurat nie zdarzyłam wrócić ze skroceonego macierzyńskiego i jestem w ciąży jak na wizycie będzie serduszko itp to poproszę o l4 i tak do końca ciąży. Bo ja w korpo gdzie faktycznie nikt nie doceni
    Ja to samo. 😊 Jestem jeszcze w domu z córcią.
    I jak już będzie serduszko to też idę na l4. ☺️

• Jeffcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym plamieniem to prawda straszna. Jak plamilam na początku jakiś jeden dzień w okolicy okresu to już myślałam że koniec. Ale to tylko postraszylo ale do tej pory jak jest toaleta to sprawdzam😆 zwariować mozna😋

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia wrote:
    Z tym plamieniem to prawda straszna. Jak plamilam na początku jakiś jeden dzień w okolicy okresu to już myślałam że koniec. Ale to tylko postraszylo ale do tej pory jak jest toaleta to sprawdzam😆 zwariować mozna😋

Bo plamienia w znakomitej większości to zupełnie nic... są kobiety, które mają do nich tendencje i tyle...

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazda do 12 tygodnia bedzie miec swira...

ja do 12 tyg nie mowie w pracy o ciazy...staram sie zwolnic tempo. ale narazie sza zeby byc pewna ze idzie wszystko w dobrym kierunku...

odebralam morfologie glukoze mam w gornej granicy...nie zeszlo z soboty...czy grozi mi cukrzyca ciazowa?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Chyba kazda do 12 tygodnia bedzie miec swira...

ja do 12 tyg nie mowie w pracy o ciazy...staram sie zwolnic tempo. ale narazie sza zeby byc pewna ze idzie wszystko w dobrym kierunku...

odebralam morfologie glukoze mam w gornej granicy...nie zeszlo z soboty...czy grozi mi cukrzyca ciazowa?
    Ja po przekroczeniu granicy dostałam skierowanie na krzywa cukrowa i glukometr do mierzenia w domu.

I dieta. Ale u mnie 0 efektu. W grę weszła insulina. 😑😑

I tylko od siebie dodam, że wcale po 12tc nie robi się luz.. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 15:58

• Ajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz powiedziałam szefowi bo miałam kilka dni l4 ciążowego, ale ogólnie nikt więcej nie wie... nie widze sensu czekania... bo jak cos sie wydarzy nagle i tak bede musiała powiedzieć, więc równie dobrze szef może wiedzieć od razu

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,jak dziś sa samopoczucie?

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja po przekroczeniu granicy dostałam skierowanie na krzywa cukrowa i glukometr do mierzenia w domu.

I dieta. Ale u mnie 0 efektu. W grę weszła insulina. 😑😑

I tylko od siebie dodam, że wcale po 12tc nie robi się luz.. 🤦🏻‍♀️

ojej...nie wiem czy nie balabym sie sama kluc... brr

wiem,ze 12tydz nie jest wyznacznikiem juz ciazy donoszonej ale chyba wtedy jest wieksze prawdopodobienstwo donoszenia...

pobolewa mnie z prawej strony...beta rosnie ladnie...moze byc CP?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też czasami schizuję, bo biorę progesterone besins i on wypływa czasem taką gęstą mazią, a czasem taką wodnistą, że aż przecieka mi przez majtki i wtedy wrażene jest właśnie takie, jakby okres.

Ja mam dzisiaj atak mdłości od rana, kilka takich sytuacji, że prawie zwymiotowałam. Okropnie się wtedy czułam i bardzo współczuję Wam wszystkim, które przeżywacie to na co dzień i bez przerwy.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Hej dziewczyny,jak dziś sa samopoczucie?

Cały dzień spoko... A teraz czekam na autobus do domu i nie dość że padam z nóg, to jeszcze mdłości :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzis po kolejnej wizycie, maluch rosnie jak na drozdzach ;) Chciałabym Was troche ostrzec, bo w przychodni na NFZ zapisano mnie na cytologie, mimo ze mialam robiona w czerwcu, nie dosc z nie potrzebnie to moze powodowac krwawienie, wiec uwazajcie ;) Chodze na wizyty prywatnie rowniez do mojej doktor z kliniki.
    Ktoras z Was pisala, ze mimo zwyklego L4- jestem na nim bo nie chce poinformowac pracodawcy tak vez zapowiedzi o ciazy, z jakiegos swistka, to mozna sie starac o zwrot tych 20% roznicy. Jak to dokladnie wyglada?

Karolllla, Natikka123 lubią tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wy pracujecie przy komputerze? Ile godzin przy nim spedzacie? Bo ja wlasnie jestem po 6-godzinnym maratonie i mam dość.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dziewczyny, a wy pracujecie przy komputerze? Ile godzin przy nim spedzacie? Bo ja wlasnie jestem po 6-godzinnym maratonie i mam dość.

no 8h albo wiecej...

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ