MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Frufru wrote:Czyli to co nam się wydaje dziwactwem, jest naturalne i większość tak ma
Widac takie ciazowe schizy...
ja jak zaczelam tu czytac o poronieniach musislam sie przelaczyc w tryb off line by nie zwariowac...
ale i tak do konca nie przeszlo...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mysza1986 wrote:Różowe gacie? no skandal! ja zakupiłam milionopak białych i tylko takie wchodzą w grę
ciesze się że nie tylko mnie to dotyczy ale mam nadzieję że w końcu nam minie
lilly., Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:A ja wczoraj wyszłam po raz pierwszy od tygodnia z domu do ludzi na 3h spotkania (takiego branżowego) i dziś mam schizę czy nie zaszkodziłam, ciągle patrze w majty czy plamienia nie wróciły - mam naprawdę z garem ostro
widzę że część z was tu normalnie choci do pracy, albo jeszcze drugie dziecię ogarnia a ja tu panikę siejęproszę mnie przywrócić do porządku
Haha to zupełnie normalneja w wczoraj miałam takie kłucie w pachwinie co 2m przez pol dnia i tez sobie wkrecalam. Bedzie dobrze, lekarze mówią ze jak ma sie utrzymać to żadne z takich kwestii nie sa w stanie zaszkodzić dzidziusiowi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 14:49
PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A co do pracy i L4, jezeli w pracy jest super i wolicie tam chodzić zeby w domu nie siedzieć to tak róbcie, ale jezeli chciałybyście isc na L4 ale macie obiekcje czy wyrzuty to zapomnijcie o nich i weźcie zwolnienie. Mowię z doświadczenia, 2 pierwsze razy chodziłam, wzorowy pracownik, wróciłam szybko po szpitalu, nikt nawet nie wiedział. Potem i tak nikt tego nie docenia, albo zapomną w 5minut. Naprawde jezeli macie ochote odpoczywać to zero wyrzutów sumienia
PattisonBM, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyKira91 wrote:A jeśli chodZi o majtki to w poprzedniej ciąży przy podcieraniu białym papierem jak mi różowy palec było widać przez ten papier to też zawalu dostawalam
sorki za Doslownosc 😂 rozumiem Was
I po podtarciu się rozmoczyl. I część papieru się różowa zrobiła. 🤣🤣🤣🤣Kira91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:A co do pracy i L4, jezeli w pracy jest super i wolicie tam chodzić zeby w domu nie siedzieć to tak róbcie, ale jezeli chciałybyście isc na L4 ale macie obiekcje czy wyrzuty to zapomnijcie o nich i weźcie zwolnienie. Mowię z doświadczenia, 2 pierwsze razy chodziłam, wzorowy pracownik, wróciłam szybko po szpitalu, nikt nawet nie wiedział. Potem i tak nikt tego nie docenia, albo zapomną w 5minut. Naprawde jezeli macie ochote odpoczywać to zero wyrzutów sumienia
lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Tez tak uważam. Ciąża to nie choroba owszem ale kobieta przechodzi wiele zmian fizycznych i psychicznych jak czuje ze chce iść na l4 to popieram
sama akurat nie zdarzyłam wrócić ze skroceonego macierzyńskiego i jestem w ciąży jak na wizycie będzie serduszko itp to poproszę o l4 i tak do końca ciąży. Bo ja w korpo gdzie faktycznie nikt nie doceni
Jeffcia, PattisonBM lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyTakmala wrote:Tez tak uważam. Ciąża to nie choroba owszem ale kobieta przechodzi wiele zmian fizycznych i psychicznych jak czuje ze chce iść na l4 to popieram
sama akurat nie zdarzyłam wrócić ze skroceonego macierzyńskiego i jestem w ciąży jak na wizycie będzie serduszko itp to poproszę o l4 i tak do końca ciąży. Bo ja w korpo gdzie faktycznie nikt nie doceni
I jak już będzie serduszko to też idę na l4. ☺️ -
Z tym plamieniem to prawda straszna. Jak plamilam na początku jakiś jeden dzień w okolicy okresu to już myślałam że koniec. Ale to tylko postraszylo ale do tej pory jak jest toaleta to sprawdzam😆 zwariować mozna😋Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Jeffcia wrote:Z tym plamieniem to prawda straszna. Jak plamilam na początku jakiś jeden dzień w okolicy okresu to już myślałam że koniec. Ale to tylko postraszylo ale do tej pory jak jest toaleta to sprawdzam😆 zwariować mozna😋
Bo plamienia w znakomitej większości to zupełnie nic... są kobiety, które mają do nich tendencje i tyle...2020
2023 -
Chyba kazda do 12 tygodnia bedzie miec swira...
ja do 12 tyg nie mowie w pracy o ciazy...staram sie zwolnic tempo. ale narazie sza zeby byc pewna ze idzie wszystko w dobrym kierunku...
odebralam morfologie glukoze mam w gornej granicy...nie zeszlo z soboty...czy grozi mi cukrzyca ciazowa?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Chyba kazda do 12 tygodnia bedzie miec swira...
ja do 12 tyg nie mowie w pracy o ciazy...staram sie zwolnic tempo. ale narazie sza zeby byc pewna ze idzie wszystko w dobrym kierunku...
odebralam morfologie glukoze mam w gornej granicy...nie zeszlo z soboty...czy grozi mi cukrzyca ciazowa?
I dieta. Ale u mnie 0 efektu. W grę weszła insulina. 😑😑
I tylko od siebie dodam, że wcale po 12tc nie robi się luz.. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 15:58
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja po przekroczeniu granicy dostałam skierowanie na krzywa cukrowa i glukometr do mierzenia w domu.
I dieta. Ale u mnie 0 efektu. W grę weszła insulina. 😑😑
I tylko od siebie dodam, że wcale po 12tc nie robi się luz.. 🤦🏻♀️
ojej...nie wiem czy nie balabym sie sama kluc... brr
wiem,ze 12tydz nie jest wyznacznikiem juz ciazy donoszonej ale chyba wtedy jest wieksze prawdopodobienstwo donoszenia...
pobolewa mnie z prawej strony...beta rosnie ladnie...moze byc CP?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Hehe, ja też czasami schizuję, bo biorę progesterone besins i on wypływa czasem taką gęstą mazią, a czasem taką wodnistą, że aż przecieka mi przez majtki i wtedy wrażene jest właśnie takie, jakby okres.
Ja mam dzisiaj atak mdłości od rana, kilka takich sytuacji, że prawie zwymiotowałam. Okropnie się wtedy czułam i bardzo współczuję Wam wszystkim, które przeżywacie to na co dzień i bez przerwy. -
nick nieaktualnyDziewczyny, ja dzis po kolejnej wizycie, maluch rosnie jak na drozdzach
Chciałabym Was troche ostrzec, bo w przychodni na NFZ zapisano mnie na cytologie, mimo ze mialam robiona w czerwcu, nie dosc z nie potrzebnie to moze powodowac krwawienie, wiec uwazajcie
Chodze na wizyty prywatnie rowniez do mojej doktor z kliniki.
Ktoras z Was pisala, ze mimo zwyklego L4- jestem na nim bo nie chce poinformowac pracodawcy tak vez zapowiedzi o ciazy, z jakiegos swistka, to mozna sie starac o zwrot tych 20% roznicy. Jak to dokladnie wyglada?Karolllla, Natikka123 lubią tę wiadomość