MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, ja dzis po kolejnej wizycie, maluch rosnie jak na drozdzach
Chciałabym Was troche ostrzec, bo w przychodni na NFZ zapisano mnie na cytologie, mimo ze mialam robiona w czerwcu, nie dosc z nie potrzebnie to moze powodowac krwawienie, wiec uwazajcie
Mam nadzerke. 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 19:24
-
Ajka wrote:no 8h albo wiecej...
A zalecenia dla kobiet w ciąży nie są, zeby pracowaly max 4? Ja na szczęście dużo pracuję w domu, bo jak za dlugo posiedzę przed kompem, to zaczyna boleć mnie brzuch. Dlatego wtedy kładę się z laptopem na brzuchu, tzn. laptop leży na takiej podkladce, ale i tak się zastanawiam, czy to nie szkodzi. No i tak źle i tak niedobrze... -
Też chodzę tylko w białych majtkach, teraz mam jeszcze większą schize sprawdzania, w poprzedniej straconej ciąży bywało że plamiłam.
I po cytologii też zawsze masz podbarwiony śluz.
I potwierdzam to co pisały wcześniej dziewczyny - pierwsza ciąża to luz blus i cukierki, kolejne, z dziećmi u boku to już tak łatwo nie jest. Dzisiaj musiałam walczy z mdlosciami i jednocześnie czytać 16 części Kici Koci 🙈🙈🙈
Teraz wyciągnęłam szydelko, trochę porobię żeby głowę oczyścić, męża wysłałam po chipsy, a młody dzisiaj ma noc u babci 😁 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:A zalecenia dla kobiet w ciąży nie są, zeby pracowaly max 4? Ja na szczęście dużo pracuję w domu, bo jak za dlugo posiedzę przed kompem, to zaczyna boleć mnie brzuch. Dlatego wtedy kładę się z laptopem na brzuchu, tzn. laptop leży na takiej podkladce, ale i tak się zastanawiam, czy to nie szkodzi. No i tak źle i tak niedobrze...
-
Hej dziewczyny, u mnie lekki spadek temperatury 5 tc ... z 37.2 do 36.9. OM 22 sierpnia. Tydzień po pozytywnym teście. Fakt jestem przeziębiona, Beta ładnie rosła kilka dni temu, wyniki progesteronu jutro. Żadnych plamień, bólu tylko ta temperatura nieco niższa . Co myślicie ?Carla
-
Carla wrote:Hej dziewczyny, u mnie lekki spadek temperatury 5 tc ... z 37.2 do 36.9. OM 22 sierpnia. Tydzień po pozytywnym teście. Fakt jestem przeziębiona, Beta ładnie rosła kilka dni temu, wyniki progesteronu jutro. Żadnych plamień, bólu tylko ta temperatura nieco niższa . Co myślicie ?
Żebyś się niepotrzebnie nie przejmowała 😘
Frufru, PattisonBM, Marylove lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarla wrote:Hej dziewczyny, u mnie lekki spadek temperatury 5 tc ... z 37.2 do 36.9. OM 22 sierpnia. Tydzień po pozytywnym teście. Fakt jestem przeziębiona, Beta ładnie rosła kilka dni temu, wyniki progesteronu jutro. Żadnych plamień, bólu tylko ta temperatura nieco niższa . Co myślicie ?
Takmala, PattisonBM, Marylove lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:A zalecenia dla kobiet w ciąży nie są, zeby pracowaly max 4? Ja na szczęście dużo pracuję w domu, bo jak za dlugo posiedzę przed kompem, to zaczyna boleć mnie brzuch. Dlatego wtedy kładę się z laptopem na brzuchu, tzn. laptop leży na takiej podkladce, ale i tak się zastanawiam, czy to nie szkodzi. No i tak źle i tak niedobrze...
-
PLPaulina wrote:Po pozytywnym teście - termometr schować. 😊😊
Ps. Progesteron 22,3 teraz mi Diagnostyka dodała po moim telefonie. Krew pobrana w ubiegła sobotę 3-4 dni po spodziewanej miesiączce. Chyba ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 20:30
Carla -
Dziewczyny a jak u was piersi? Bo u mnie ani bolesne ani tez szczególnie się nie powiększają... w poprzedniej ciąży już miałam spuchnięte na tym etapie ale wiadomo każda ciąża inna. A jak u was to wyglada /wyglądało ?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Dziewczyny a jak u was piersi? Bo u mnie ani bolesne ani tez szczególnie się nie powiększają... w poprzedniej ciąży już miałam spuchnięte na tym etapie ale wiadomo każda ciąża inna. A jak u was to wyglada /wyglądało ?
Ja od dnia spodziewanej @ mam sutki boląco/wrażliwe i troszkę się pełniejsze zrobiły. -
Teraz jeszcze raz je wymacałam jak zdjęłam stanik i faktycznie troszkę pełniejsze 😊
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Carla wrote:Hej dziewczyny, u mnie lekki spadek temperatury 5 tc ... z 37.2 do 36.9. OM 22 sierpnia. Tydzień po pozytywnym teście. Fakt jestem przeziębiona, Beta ładnie rosła kilka dni temu, wyniki progesteronu jutro. Żadnych plamień, bólu tylko ta temperatura nieco niższa . Co myślicie ?
Miałam to samo i moja rada - przestań mierzyć
U mnie spadło z 37,2 na 36,8. Na drugi dzien juz było ok i przestałam bo to za duży stres. Na usg było wszystko ok.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Takmala wrote:Dziewczyny a jak u was piersi? Bo u mnie ani bolesne ani tez szczególnie się nie powiększają... w poprzedniej ciąży już miałam spuchnięte na tym etapie ale wiadomo każda ciąża inna. A jak u was to wyglada /wyglądało ?
U mnie dopiero w 6 tygodniu cos tam zaczęło bolec wiec moze jeszcze za wczesnie.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja mam bardzo wrażliwe ale tylko skutki. Trochę mniej bolą i są pelniejsze:) ale to się jeszcze pewnie powieksza😉 na szczęście nie mam mdłości i mam nadzieję że się uda bez rewolucji😀😋Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
nick nieaktualnyDziewczyny,nie doszukujcie sie objawow ciazowych na sile to jest bez sensu. Nie kazda ciaza przebiega z objawami typu wymioty,zawroty glowy,wahania nastrojuczy temeoratury naprawde
... po co doszukiwac sie dziwnych rzeczy w 1 zalddwie tygodniach ciąży...przeciez do porodu to wszyscy oszaleja w takim tempie
Tylko spokój moze nas uratowacStworka lubi tę wiadomość