X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Iga90 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_ Ruda, współczuję teścia. Ja nie cierpię, jak mi ktoś coś narzuca.

Fabian i Adrian 4.06.2015
    Karolina i Ola 16.09.2017

jnmqsek2wd79e76t.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was przyjmuję Prenatal Dou ?? Ja biorę od 2 dni i robie czarną 💩 i to chyba przez to że jest za dużo żelaza..? Przestać brać jak myślicie ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Rio Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikakap wrote:
    U nas jeśli nadal się utrzyma że chłopiec będzie Marcel A jeśli dziewczynka to Anielka. W domku mam już 2 synów Krystian i Łukasz. Czy któraś z Was bierze acard?
    Ja biorę acard.

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Czy któraś z was przyjmuję Prenatal Dou ?? Ja biorę od 2 dni i robie czarną 💩 i to chyba przez to że jest za dużo żelaza..? Przestać brać jak myślicie ?

Ja brałam, ale przestałam bo miałam zaparcia 🙄 Mimo anemii, akurat tego żelaza nie przyswajałam.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka tez nie mogła brać bo miała zaparcia... Mnie martwi kolor 💩 i nie wiem co robić wizyta dopiero 17 listopada 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na innym forum dziewczyna mi napisała że to norma przy tych tabletkach... Chociaż troche się uspokoiłam 😁😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Karenira Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    Mój mąż też mi właśnie mówi ciągle o tych imionach z wiedźmina!
    Tak? Które mu się podobają? U nas niestety Ciri odpadła bo będzie chłopiec 😛

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też fan Wiedźmina, ale na szczęście nie proponuje żadnego Geralta 😋.

Powiesiłam zasłony w salonie i czuję się jakbym maraton przebiegła. Nie jest dobrze. Chciałbym żeby wróciła mi dawna energia.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Rio Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Właśnie na innym forum dziewczyna mi napisała że to norma przy tych tabletkach... Chociaż troche się uspokoiłam 😁😁
    U mnie wygląda to tak samo 😉

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Goldlemon Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal uno i żelazo po zbadaniu mam idealnie w srodku. Acard tez biorę

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy niedzieli :) Ja też biorę acard i prenatal duo. Do tego jeszcze heparyna,progesterony, metypred i Prograf. Od czwartkowej wizyty u diabetolog jestem na insulinie. Mam do każdego głównego posiłku i na noc a mimo to dziś rano znów cukier 119. C. Pewnie będziemy zwiększać dawkę:(
    Ehhh ciężko mi się ogarnąć ostatnio

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robiłam krzywą w 7 tyg to wyszło mi w normie, ale jednak po godzinie było bliskie max, dostałam tylko zalecenie diety i zobaczymy co będzie na kolejnej krzywej 🤪 nie powiem, ale trochę się boję czy będzie nadal ok.tak myślę czy robienie na własną rękę raz w miesiącu glukozy ma sens, tak zapobiegawczo 🤔
    Mam wpisane takie wyniki na czczo 88,5,po h 174,po 2h 104

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musze łykać tardyferon bo mam anemie. Ale od zelaza to norma ze dwójeczka jest czarna ;-)

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka34 wrote:
    Ja jak robiłam krzywą w 7 tyg to wyszło mi w normie, ale jednak po godzinie było bliskie max, dostałam tylko zalecenie diety i zobaczymy co będzie na kolejnej krzywej 🤪 nie powiem, ale trochę się boję czy będzie nadal ok.tak myślę czy robienie na własną rękę raz w miesiącu glukozy ma sens, tak zapobiegawczo 🤔
    Mam wpisane takie wyniki na czczo 88,5,po h 174,po 2h 104
    No czczo możesz mieć cały czas ok a mimo to mieć cukrzycę bo po jedzeniu cukry moga szaleć niestety tym bardziej że obecnie cukry w górnej normie.

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już po przeprowadzce. Pełno kartonów w nowym mieszkaniu jeszcze leży i czeka na rozpakowanie. Mimo, że mamy dużą pomoc to i tak dużo pracy jeszcze przed nami.
    Co do imion, to jeśli u nas faktycznie będzie dziewczynka to chciałabym Wandę lub Urszulę :) o i jeszcze Matylda mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 14:53

AJrin, Emimo lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą przyjmowałam żelazo 3 miesiące ze względu na niską ferrytynę. Chociaż hemoglobinę miałam w normie (ale endokrynolog szukała powodów wypadających włosów). I tak samo 💩 była praktycznie czarna 🙈. Na pierwszej wizycie u endokrynologa jak tylko dowiedziałam się o ciąży, doktor powiedziała żeby już odstawić żelazo a zostało mi wtedy na jakieś 2 tyg, bo podobno teraz są badania i nie jest zalecane, dziwne bo jak ktoś ma anemię... 🤔
    My też ostatnio poruszamy temat imion, dla dziewczynki mamy dwa typy: Sara i Olga a dla chłopaka chyba Jakub 😊

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj siędzę nad zakupami online. Chociaż brzucha niby jeszcze nie widać to zaczynają mnie cisnąć wszystkie spodnie i rajty. Zamówiłam ciążowe rajstopy na spróbowanie, chociaż myślę nad zwykłymi tylko większe i biodrówki.
    Jak myślicie, na początek lepiej kupić dresy/legginsy po prostu w większym rozmiarze czy iść w ciążówki? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 15:49

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    Dzisiaj siędzę nad zakupami online. Chociaż brzucha niby jeszcze nie widać to zaczynają mnie cisnąć wszystkie spodnie i rajty. Zamówiłam ciążowe rajstopy na spróbowanie, chociaż myślę nad zwykłymi tylko większe i biodrówki.
    Jak myślicie, na początek lepiej kupić dresy/legginsy po prostu w większym rozmiarze czy iść w ciążówki? 🤔

Ja już dawno nosze ciążowe 🤭🤭🤣

Emimi lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Goldlemon Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    Myślę ze zwykle dresy będą okej, legginsy od razu brałam ciążowe bo czulam, ze zwykle uciekają. Rajstopy kupilam ciążowe na allegro ale bardzo wrzynaly się w kroku więc teraz kupuję największy rozmiar i naciągam na cały brzuch. Podobno z hm ciazowe sa spoko no ale cena wysoka

Emimi lubi tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja już dawno nosze ciążowe 🤭🤭🤣
    Noo ja gdybym od 2 tyg nie siedziała na zdalnej pracy to chyba bym nie miała w czym do ludzo wyjść 🤣

34bwyx8dgabmtoyk.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ