WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Iga90 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_ Ruda, współczuję teścia. Ja nie cierpię, jak mi ktoś coś narzuca.

Fabian i Adrian 4.06.2015
    Karolina i Ola 16.09.2017

jnmqsek2wd79e76t.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was przyjmuję Prenatal Dou ?? Ja biorę od 2 dni i robie czarną 💩 i to chyba przez to że jest za dużo żelaza..? Przestać brać jak myślicie ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Rio Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikakap wrote:
    U nas jeśli nadal się utrzyma że chłopiec będzie Marcel A jeśli dziewczynka to Anielka. W domku mam już 2 synów Krystian i Łukasz. Czy któraś z Was bierze acard?
    Ja biorę acard.

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Czy któraś z was przyjmuję Prenatal Dou ?? Ja biorę od 2 dni i robie czarną 💩 i to chyba przez to że jest za dużo żelaza..? Przestać brać jak myślicie ?

Ja brałam, ale przestałam bo miałam zaparcia 🙄 Mimo anemii, akurat tego żelaza nie przyswajałam.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka tez nie mogła brać bo miała zaparcia... Mnie martwi kolor 💩 i nie wiem co robić wizyta dopiero 17 listopada 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na innym forum dziewczyna mi napisała że to norma przy tych tabletkach... Chociaż troche się uspokoiłam 😁😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Karenira Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    Mój mąż też mi właśnie mówi ciągle o tych imionach z wiedźmina!
    Tak? Które mu się podobają? U nas niestety Ciri odpadła bo będzie chłopiec 😛

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też fan Wiedźmina, ale na szczęście nie proponuje żadnego Geralta 😋.

Powiesiłam zasłony w salonie i czuję się jakbym maraton przebiegła. Nie jest dobrze. Chciałbym żeby wróciła mi dawna energia.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Rio Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Właśnie na innym forum dziewczyna mi napisała że to norma przy tych tabletkach... Chociaż troche się uspokoiłam 😁😁
    U mnie wygląda to tak samo 😉

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Goldlemon Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal uno i żelazo po zbadaniu mam idealnie w srodku. Acard tez biorę

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy niedzieli :) Ja też biorę acard i prenatal duo. Do tego jeszcze heparyna,progesterony, metypred i Prograf. Od czwartkowej wizyty u diabetolog jestem na insulinie. Mam do każdego głównego posiłku i na noc a mimo to dziś rano znów cukier 119. C. Pewnie będziemy zwiększać dawkę:(
    Ehhh ciężko mi się ogarnąć ostatnio

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robiłam krzywą w 7 tyg to wyszło mi w normie, ale jednak po godzinie było bliskie max, dostałam tylko zalecenie diety i zobaczymy co będzie na kolejnej krzywej 🤪 nie powiem, ale trochę się boję czy będzie nadal ok.tak myślę czy robienie na własną rękę raz w miesiącu glukozy ma sens, tak zapobiegawczo 🤔
    Mam wpisane takie wyniki na czczo 88,5,po h 174,po 2h 104

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musze łykać tardyferon bo mam anemie. Ale od zelaza to norma ze dwójeczka jest czarna ;-)

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka34 wrote:
    Ja jak robiłam krzywą w 7 tyg to wyszło mi w normie, ale jednak po godzinie było bliskie max, dostałam tylko zalecenie diety i zobaczymy co będzie na kolejnej krzywej 🤪 nie powiem, ale trochę się boję czy będzie nadal ok.tak myślę czy robienie na własną rękę raz w miesiącu glukozy ma sens, tak zapobiegawczo 🤔
    Mam wpisane takie wyniki na czczo 88,5,po h 174,po 2h 104
    No czczo możesz mieć cały czas ok a mimo to mieć cukrzycę bo po jedzeniu cukry moga szaleć niestety tym bardziej że obecnie cukry w górnej normie.

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już po przeprowadzce. Pełno kartonów w nowym mieszkaniu jeszcze leży i czeka na rozpakowanie. Mimo, że mamy dużą pomoc to i tak dużo pracy jeszcze przed nami.
    Co do imion, to jeśli u nas faktycznie będzie dziewczynka to chciałabym Wandę lub Urszulę :) o i jeszcze Matylda mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 14:53

AJrin, Emimo lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą przyjmowałam żelazo 3 miesiące ze względu na niską ferrytynę. Chociaż hemoglobinę miałam w normie (ale endokrynolog szukała powodów wypadających włosów). I tak samo 💩 była praktycznie czarna 🙈. Na pierwszej wizycie u endokrynologa jak tylko dowiedziałam się o ciąży, doktor powiedziała żeby już odstawić żelazo a zostało mi wtedy na jakieś 2 tyg, bo podobno teraz są badania i nie jest zalecane, dziwne bo jak ktoś ma anemię... 🤔
    My też ostatnio poruszamy temat imion, dla dziewczynki mamy dwa typy: Sara i Olga a dla chłopaka chyba Jakub 😊

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj siędzę nad zakupami online. Chociaż brzucha niby jeszcze nie widać to zaczynają mnie cisnąć wszystkie spodnie i rajty. Zamówiłam ciążowe rajstopy na spróbowanie, chociaż myślę nad zwykłymi tylko większe i biodrówki.
    Jak myślicie, na początek lepiej kupić dresy/legginsy po prostu w większym rozmiarze czy iść w ciążówki? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 15:49

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    Dzisiaj siędzę nad zakupami online. Chociaż brzucha niby jeszcze nie widać to zaczynają mnie cisnąć wszystkie spodnie i rajty. Zamówiłam ciążowe rajstopy na spróbowanie, chociaż myślę nad zwykłymi tylko większe i biodrówki.
    Jak myślicie, na początek lepiej kupić dresy/legginsy po prostu w większym rozmiarze czy iść w ciążówki? 🤔

Ja już dawno nosze ciążowe 🤭🤭🤣

Emimi lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Goldlemon Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    Myślę ze zwykle dresy będą okej, legginsy od razu brałam ciążowe bo czulam, ze zwykle uciekają. Rajstopy kupilam ciążowe na allegro ale bardzo wrzynaly się w kroku więc teraz kupuję największy rozmiar i naciągam na cały brzuch. Podobno z hm ciazowe sa spoko no ale cena wysoka

Emimi lubi tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja już dawno nosze ciążowe 🤭🤭🤣
    Noo ja gdybym od 2 tyg nie siedziała na zdalnej pracy to chyba bym nie miała w czym do ludzo wyjść 🤣

34bwyx8dgabmtoyk.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ