MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga90 wrote:Nam się podoba teraz Kordian i Daniel. Ale ze zdrabnianiem jest problem 😂
-
Moj M chciał Cyprian ale właśnie Cypek no nie brzmi dobrze 🙈
Mi się podoba Leon po dziadku ale dość popularne i M źle się kojarzy.
No i podoba mi się Teodor Teoś ale totalnie każdy łapie się za głowę.
-
Z mężem jesteśmy wielkimi fanami serii Wiedźmin A.Sapkowskiego i myśleliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to nazwiemy ją Cirilla Ciri. Mocno nietypowe imię, z tego co czytałam do tej pory jest ich w Polsce 12 😛 A gdyby nie Ciri to pewnie byłaby Zuzia.
Z imieniem dla chłopca od początku mamy problem. Wstępnie wybraliśmy cztery, które nam się podobały i obecnie zostały z nich dwa. Myślimy o Marku albo Eryku. Marek chyba bardziej mi się podoba.
Jest jeszcze jedno imię chłopięce, w którym jestem zakochana, ale jest nietypowe i nie obarczymy nim dziecka: Gniewomir z cudnym zdrobnieniem Gniewko.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
U mnie jeśli nadal dzidź zostanie chłopcem to będzie Kubuś. Ja od zawsze miałam gdzieś w głowie że jesli będe miała synka to będzie Kuba. I chyba nie będe kombinować
Chociaż jestem zakochana w Teodorze. Piękne imie.
Dla dziewczynki za to zero pomysłów, Chodzi mi po głowie Matylda, ale mąż przerażony. I Laura mi się podoba. Liwia też spoko ale mam już w domu Oliwie ,więc odpada. -
My nie mamy pojęcia jak nazwiemy ani chłopca ani dziewczynke. Kiedyś chciałam Hanię ale jeśli chodzi o chłopięce imiona to nigdy nie miałam faworyta chociaż myślałam o Stasiu ale już mi przeszło...znaczy mamy wybrane imiona ale drugie:) bo babci i dziadku właśnie:)Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Dużo imion, które nam się podobają już funkcjonują w najbliższym nam otoczeniu. A nie chcemy powielać. Moje typy to Aniela, Basia, Lidia, Liwia (chciałam już w 1 ciąży ale miałam obawy ze wszyscy będą mylić z Oliwią). Co do chłopięcych mam pustkę w głowie i podobają mi się te, które akurat teraz są najczęściej nadawane typu Staś, Ignaś. Miałam w głowie jeszcze Oliwier, ale mąż jest na nie.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
My dla chłopca mamy wybrane imię Lucjan 🙂. Co do dziewczynki to ja chciałbym Łucja (Lusia) a mąż Lucyna 🤦🏼♀️. O ile w Lucjanie jestem zakochana to Lucyny nie mogę przetrawić. No źle mi się kojarzy i już eh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 11:15
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mi się podoba oprócz Filipa jeszcze Maksymilian, ale już Maks kojarzy mi się z bajką "sekretne życie zwierząt domowych" o tych psach 🙈 Wiem, że na pewno nie chcę Łukasza,chodziłam z jednym i fo był debil jakich mało, gdzie ja miałam oczy 😱
Dla dziewczynki to Kinga albo Maja, ale to jeszcze 2 osoby muszą się zgodzić 😂 -
Uwaga żalpost.
To że z tesciami mam pod górkę to pominę. Ona jest straszna on niby ok. Do dzisiaj.
Od roku mieszkamy w nowym domu. A teść wszędzie próbuje robić coś po swojemu jakby on tu mieszkał. To robicie źle.. to bym postawił tu, po mojemu tak lepiej, źle mówicie.. etc. Wczoraj z mężem zaczęli kłaść polbruk na tarasie. Nie wychodziłam na dwór bo jakaś podziębiona jestem. Wyszłam dzisiaj. No kuzwa! Na schodku leży "kafelka hand made" A na jej samym środku wypukłe małe stopy!! Wkurzyłam się ostro.. powiedziałam mężowi, że to ma dzisiaj zniknąć bo sama to wyciągnę. Jeszcze tam to leży.. wygląda jak amerykański dziecięcy nagrobek!
-
Ja mam dwie corki Maja i Nela. Teraz jak będzie chłopak to chyba będzie Mikołaj. Z dziewczynką byłby problem. Chciałabym, żeby było krótkie...podoba mi się Mia ale coś nie jestem przekonana. Nina tez jest ładne, ale mamy już dwie w rodzinie , wiec ta opcja nie wchodzi w grę. Jestem przekonana, że będzie chłopak, wiec będzie łatwo
-
Dziewczyny jak macie możliwość kupcie dziś jakieś kwiaty z pod cmentarza. My dziś byliśmy na spacerze obok lasu mamy cmentarz poszliśmy zobaczyć ile stoi no i samochody pełne kwiatów wróciliśmy załadowani a ja wnet się poryczalam na ten widok. Masakra mam znajoma i wiem ile to pracy i nawet miesięcy kosztuje takie przygotowania często od 3 w nocy ustawiali się czy pada czy nie ale to był ich dochód na kilka miesięcy obecnie przy pandemii Ci ludzi mogą stracić wszystko 😔 No ja dziś ryczę z bezsilności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 14:35
-
Dobrze, że byłam wczoraj na cmentarzu i kupiłam co trzeba. Nie wyobrażam sobie aby żadne światełko się nie świeciło u moich dziadków na 1 listopada 😔
Dzisiaj już nie dałam rady jechać, ale teściowa była i poprosiłam ją aby też mi kupiła.
Mała ruda, też nie lubię jak ktoś mi się wpierdziela w życie, a ten kafelek to rzeczywiście nie fajne.. Znając mnie sama bym go wyjęła 😈 -
Karenira wrote:Z mężem jesteśmy wielkimi fanami serii Wiedźmin A.Sapkowskiego i myśleliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to nazwiemy ją Cirilla Ciri. Mocno nietypowe imię, z tego co czytałam do tej pory jest ich w Polsce 12 😛 A gdyby nie Ciri to pewnie byłaby Zuzia.
Z imieniem dla chłopca od początku mamy problem. Wstępnie wybraliśmy cztery, które nam się podobały i obecnie zostały z nich dwa. Myślimy o Marku albo Eryku. Marek chyba bardziej mi się podoba.
Jest jeszcze jedno imię chłopięce, w którym jestem zakochana, ale jest nietypowe i nie obarczymy nim dziecka: Gniewomir z cudnym zdrobnieniem Gniewko.