X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Rio Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga90 wrote:
    Nam się podoba teraz Kordian i Daniel. Ale ze zdrabnianiem jest problem 😂
    Moja znajoma chciała dać synowi na imię Cyprian ale mówi nie bo będą na niego Cypek wołać. Dali mu na imię Ignacy i mówią na niego Ignac co dla mnie jest mega okropnym zdrobnieniem.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Bruno i Miłosz dla dziewczynki Bianka i Gabriela ;)

Lusi91 lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M chciał Cyprian ale właśnie Cypek no nie brzmi dobrze 🙈
    Mi się podoba Leon po dziadku ale dość popularne i M źle się kojarzy.
    No i podoba mi się Teodor Teoś ale totalnie każdy łapie się za głowę.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Karenira Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mężem jesteśmy wielkimi fanami serii Wiedźmin A.Sapkowskiego i myśleliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to nazwiemy ją Cirilla Ciri. Mocno nietypowe imię, z tego co czytałam do tej pory jest ich w Polsce 12 😛 A gdyby nie Ciri to pewnie byłaby Zuzia.
    Z imieniem dla chłopca od początku mamy problem. Wstępnie wybraliśmy cztery, które nam się podobały i obecnie zostały z nich dwa. Myślimy o Marku albo Eryku. Marek chyba bardziej mi się podoba.
    Jest jeszcze jedno imię chłopięce, w którym jestem zakochana, ale jest nietypowe i nie obarczymy nim dziecka: Gniewomir z cudnym zdrobnieniem Gniewko.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę Maję a mąż Amelię ale już mówimy do małej Maja więc pewnie już tak zostanie 😁😁 a co do chłopca to jesteśmy zgodni że ma być Igor :) gorzej jak już się przyzwyczaję że Maja a będzie chłopak 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• liwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli nadal dzidź zostanie chłopcem to będzie Kubuś. Ja od zawsze miałam gdzieś w głowie że jesli będe miała synka to będzie Kuba. I chyba nie będe kombinować

Chociaż jestem zakochana w Teodorze. Piękne imie.

Dla dziewczynki za to zero pomysłów, Chodzi mi po głowie Matylda, ale mąż przerażony. I Laura mi się podoba. Liwia też spoko ale mam już w domu Oliwie ,więc odpada.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy już czuje. Nie czesto i nie wyraźnie ale czuje na bank. W pierwszej ciąży poczułam w 20 ty, w drugiej w 17, ale wtedy miałam łożysko z przodu. Więc myśle, ze jest to mozliwe ze teraz przy łożysku z tyłu już czuje.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy pojęcia jak nazwiemy ani chłopca ani dziewczynke. Kiedyś chciałam Hanię ale jeśli chodzi o chłopięce imiona to nigdy nie miałam faworyta chociaż myślałam o Stasiu ale już mi przeszło...znaczy mamy wybrane imiona ale drugie:) bo babci i dziadku właśnie:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo imion, które nam się podobają już funkcjonują w najbliższym nam otoczeniu. A nie chcemy powielać. Moje typy to Aniela, Basia, Lidia, Liwia (chciałam już w 1 ciąży ale miałam obawy ze wszyscy będą mylić z Oliwią). Co do chłopięcych mam pustkę w głowie i podobają mi się te, które akurat teraz są najczęściej nadawane typu Staś, Ignaś. Miałam w głowie jeszcze Oliwier, ale mąż jest na nie.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Iga90 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się z dziewczęcych podoba Weronika i Kinga i Gabrysia 😁

Fabian i Adrian 4.06.2015
    Karolina i Ola 16.09.2017

jnmqsek2wd79e76t.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca mamy wybrane imię Lucjan 🙂. Co do dziewczynki to ja chciałbym Łucja (Lusia) a mąż Lucyna 🤦🏼‍♀️. O ile w Lucjanie jestem zakochana to Lucyny nie mogę przetrawić. No źle mi się kojarzy i już eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 11:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba oprócz Filipa jeszcze Maksymilian, ale już Maks kojarzy mi się z bajką "sekretne życie zwierząt domowych" o tych psach 🙈 Wiem, że na pewno nie chcę Łukasza,chodziłam z jednym i fo był debil jakich mało, gdzie ja miałam oczy 😱
    Dla dziewczynki to Kinga albo Maja, ale to jeszcze 2 osoby muszą się zgodzić 😂

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga żalpost.
    To że z tesciami mam pod górkę to pominę. Ona jest straszna on niby ok. Do dzisiaj.
    Od roku mieszkamy w nowym domu. A teść wszędzie próbuje robić coś po swojemu jakby on tu mieszkał. To robicie źle.. to bym postawił tu, po mojemu tak lepiej, źle mówicie.. etc. Wczoraj z mężem zaczęli kłaść polbruk na tarasie. Nie wychodziłam na dwór bo jakaś podziębiona jestem. Wyszłam dzisiaj. No kuzwa! Na schodku leży "kafelka hand made" A na jej samym środku wypukłe małe stopy!! Wkurzyłam się ostro.. powiedziałam mężowi, że to ma dzisiaj zniknąć bo sama to wyciągnę. Jeszcze tam to leży.. wygląda jak amerykański dziecięcy nagrobek!

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie corki Maja i Nela. Teraz jak będzie chłopak to chyba będzie Mikołaj. Z dziewczynką byłby problem. Chciałabym, żeby było krótkie...podoba mi się Mia ale coś nie jestem przekonana. Nina tez jest ładne, ale mamy już dwie w rodzinie , wiec ta opcja nie wchodzi w grę. Jestem przekonana, że będzie chłopak, wiec będzie łatwo :)

p19us65gm2vs5uf6.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie możliwość kupcie dziś jakieś kwiaty z pod cmentarza. My dziś byliśmy na spacerze obok lasu mamy cmentarz poszliśmy zobaczyć ile stoi no i samochody pełne kwiatów wróciliśmy załadowani a ja wnet się poryczalam na ten widok. Masakra mam znajoma i wiem ile to pracy i nawet miesięcy kosztuje takie przygotowania często od 3 w nocy ustawiali się czy pada czy nie ale to był ich dochód na kilka miesięcy obecnie przy pandemii Ci ludzi mogą stracić wszystko 😔 No ja dziś ryczę z bezsilności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 14:35

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że byłam wczoraj na cmentarzu i kupiłam co trzeba. Nie wyobrażam sobie aby żadne światełko się nie świeciło u moich dziadków na 1 listopada 😔
    Dzisiaj już nie dałam rady jechać, ale teściowa była i poprosiłam ją aby też mi kupiła.
    Mała ruda, też nie lubię jak ktoś mi się wpierdziela w życie, a ten kafelek to rzeczywiście nie fajne.. Znając mnie sama bym go wyjęła 😈

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Mom4 Debiutantka

Wysłany: 31 października 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałabym do was dołączyć, termin mam na 22 maja. Jestem juz mamą 3 pociech 😊 prosze mnie wpisać na listę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 15:58

Angelaaaa, Monikakap, megimeg, Emimo, AJrin lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Monikakap Koleżanka

Wysłany: 31 października 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli nadal się utrzyma że chłopiec będzie Marcel A jeśli dziewczynka to Anielka. W domku mam już 2 synów Krystian i Łukasz. Czy któraś z Was bierze acard?

rfxgk0s3hyk4e196.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Z mężem jesteśmy wielkimi fanami serii Wiedźmin A.Sapkowskiego i myśleliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to nazwiemy ją Cirilla Ciri. Mocno nietypowe imię, z tego co czytałam do tej pory jest ich w Polsce 12 😛 A gdyby nie Ciri to pewnie byłaby Zuzia.
    Z imieniem dla chłopca od początku mamy problem. Wstępnie wybraliśmy cztery, które nam się podobały i obecnie zostały z nich dwa. Myślimy o Marku albo Eryku. Marek chyba bardziej mi się podoba.
    Jest jeszcze jedno imię chłopięce, w którym jestem zakochana, ale jest nietypowe i nie obarczymy nim dziecka: Gniewomir z cudnym zdrobnieniem Gniewko.
    Mój mąż też mi właśnie mówi ciągle o tych imionach z wiedźmina!

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Iga90 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Zielonej Górze fajnie zrobili. Miasto odkupuje od ludzi kwiaty, które się nie sprzedały i obsadzą nimi ronda, alejki itd 😁

malami.91, Emimo lubią tę wiadomość

Fabian i Adrian 4.06.2015
    Karolina i Ola 16.09.2017

jnmqsek2wd79e76t.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ