MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pierwszy raz i polecam też ciężko mi się wkada tzn na spokojnie trzeba to robić chyba bym wolała sztywne plastikowe przezroczyste koperty tam.
Pierwsza ciąża to tego nie było druga mieliśmy wydatki z remontem i przeprowadzka domu na głowie więc żal mi było a teraz mam za darmo z gminy więc jak tu nie korzystać ♥️Skowronek lubi tę wiadomość
-
Bruised wrote:U mnie prenatalne w środę, ale dziś odebrałam wyniki nifty i jestem trochę spokojniejsza. Wyszła zdrowa dziewczynka ❤
Super gratulacje ❤️Bruised lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Jak długo czekałaś na wynik?
megimeg lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Rio segregator "Jestem w ciąży" od mamaginekolog.pl Jest mały i wydaje się poręczny. Spokojnie będzie mieścił się do torebki. Ma fajne zakładki na wszystkie potrzebne badania razem z rozpiskami co i kiedy robić.
Bruised gratuluję zdrowej dziewczynki
Bruised lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Koleżanka, która kilka dni temu rodziła polecała mi dwie książki o porodzie. Podobno bardzo fajnie przygotowują. Pierwsza to "Poród naturalny" Katarzyny Oleś, a druga "Cesarskie cięcie" M.Hul, K.Osadnik. Opowiadała mi, że ta pierwsza pomogła jej się spokojnie nastawić na poród. Także właśnie sobie zamówiłam obie w wersji elektronicznej
Skowronek lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Koleżanka, która kilka dni temu rodziła polecała mi dwie książki o porodzie. Podobno bardzo fajnie przygotowują. Pierwsza to "Poród naturalny" Katarzyny Oleś, a druga "Cesarskie cięcie" M.Hul, K.Osadnik. Opowiadała mi, że ta pierwsza pomogła jej się spokojnie nastawić na poród. Także właśnie sobie zamówiłam obie w wersji elektronicznej05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Malami.91 chyba ja zamykam stawkę, bo prenatalne mam 13 i 16.11 😁
Ale za tydzień we wtorek idę oddać krew na badanie pappa. 😬
Jeśli chodzi o usg przez brzuch to ja już miałam w ten piątek co byl. Sama się zdziwiłam,ze tak wcześnie 😳 dzidziusia było ładnie widać, może też dlatego że ja jestem szczupła? 🤷🏼♀️
Również mam segregator mamyginekolog, faktycznie jest mały ale to w sumie dobrze, bo mieści się do torebki, ja polecam 😁
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Również witam się w 2 trymestrze, a oficjalnie zacznę go właściwie jutro po prenatalnych kiedy dowiem się co i jak
Bruised gratulacje córeczki .
Też mam segregator mamy ginekolog i jestem z niego bardzo zadowolona, wszystkie potrzebne rzeczy w jednym miejscu, wcześniej zdjęcia usg latały mi po całym pokoju.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Zaczyna do mnie docierać, że powoli powinnam zacząć kompletować wyprawkę. Tak, żeby sobie rozłożyć zakupy spokojnie na nadchodzące miesiące. Przeraża mnie tylko, że mam problem z umieszczeniem łóżeczka w naszej sypialni. Żeby się zmieściło obok naszego łóżka łóżeczko dla dziecka będę musiała wyrzucić komodę. Na razie nie mam gdzie jej wstawić, więc konieczne byłoby jakieś przemeblowanie w drugim pokoju. Drugi problem mam z rzeczami dla dziecka. Jak wywalę z sypialni wspomnianą wyżej komodę to nie wiem, gdzie mam poukładać ciuszki i te wszystkie dziecięce duperele. Mamy w sypialni narożną szafę z szufladami, ale jest wypełniona naszymi ciuchami... Jak to u Was będzie wyglądało?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Cześć
Też już mam trójkę dzieci a w brzuchu czwarte
Mom4 wrote:Hej chciałabym do was dołączyć, termin mam na 22 maja. Jestem juz mamą 3 pociech 😊 prosze mnie wpisać na listę 😊Mom4 lubi tę wiadomość
-
Mam dokładnie tak samo, kiedy to minie ;/malami.91 wrote:Mój też fan Wiedźmina, ale na szczęście nie proponuje żadnego Geralta 😋.
Powiesiłam zasłony w salonie i czuję się jakbym maraton przebiegła. Nie jest dobrze. Chciałbym żeby wróciła mi dawna energia. -
Też rozważam Wandę ale też Celinkę, a jak będzie chłopiec nie mam pojęcia.
wisienka94 wrote:Hej, my już po przeprowadzce. Pełno kartonów w nowym mieszkaniu jeszcze leży i czeka na rozpakowanie. Mimo, że mamy dużą pomoc to i tak dużo pracy jeszcze przed nami.
Co do imion, to jeśli u nas faktycznie będzie dziewczynka to chciałabym Wandę lub Urszulę o i jeszcze Matylda mi się podoba -
Karenira wrote:Zaczyna do mnie docierać, że powoli powinnam zacząć kompletować wyprawkę. Tak, żeby sobie rozłożyć zakupy spokojnie na nadchodzące miesiące. Przeraża mnie tylko, że mam problem z umieszczeniem łóżeczka w naszej sypialni. Żeby się zmieściło obok naszego łóżka łóżeczko dla dziecka będę musiała wyrzucić komodę. Na razie nie mam gdzie jej wstawić, więc konieczne byłoby jakieś przemeblowanie w drugim pokoju. Drugi problem mam z rzeczami dla dziecka. Jak wywalę z sypialni wspomnianą wyżej komodę to nie wiem, gdzie mam poukładać ciuszki i te wszystkie dziecięce duperele. Mamy w sypialni narożną szafę z szufladami, ale jest wypełniona naszymi ciuchami... Jak to u Was będzie wyglądało?
A nie myślałaś o małej dostawce? Ja poprzednio miałam duże łóżeczko pod ścianą ale kurcze daleko bo to zawsze z 7 kroków trzeba było zrobić w tej chwili za miast łóżeczka mam tam sój kącik urody biureczko krzesło toaletka taka więc rozważam zakup dostawki, do tego często mam dodatkowe 2 osoby w łóżku więc jak tu karmić jak miejsca nie będzie na łóżku. No nic jeszcze troche czasu będe myśleć póki co auto zmieniliśmy więc progress jakiś jest -
Nie, Ty masz luksusowo. Ja chodzę prywatnie i na ma takich ekskluzywnych dodatków na wizycieAngelaaaa wrote:A myślałam że wszędzie prywatnie tak jest 🤣bo byłam w dwóch różnych i były spódniczki i kapcie 😁