MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie wiem jak się pomieścimy bo już teraz nam ciasno w 3, a do domu przeprowadzimy się pewnie w wakacje. Ja nauczona doświadczeniem tym razem kupuje dostawkę do naszego łóżka, wygodniejsza opcja i można z tym jeździć po całym mieszkaniu. Wózek to już chyba wybrałam, a resztę zacznę kupować po 20stym tyg , zobaczę czego mi brakuje z ciuchów w zależności od płci oczywiście
-
To mamy jutro obie badania Nie mogę się doczekać.gonia729 wrote:Również witam się w 2 trymestrze, a oficjalnie zacznę go właściwie jutro po prenatalnych kiedy dowiem się co i jak
Bruised gratulacje córeczki .
Też mam segregator mamy ginekolog i jestem z niego bardzo zadowolona, wszystkie potrzebne rzeczy w jednym miejscu, wcześniej zdjęcia usg latały mi po całym pokoju. -
Mam dokładnie ten sam problem. Z tym, że ja szafkę nocna będą musiała przestawić. Szafę na rzeczy dla maluszka będę miała w innym pokoju u nas w sypialny tylko łóżeczko. W salonie będe miała dużą szufladę na pieluszki, kremy itp . Mieszkamy w domu, więc część rzeczy będę miała na dole, żeby nie latać góra dół
Karenira wrote:Zaczyna do mnie docierać, że powoli powinnam zacząć kompletować wyprawkę. Tak, żeby sobie rozłożyć zakupy spokojnie na nadchodzące miesiące. Przeraża mnie tylko, że mam problem z umieszczeniem łóżeczka w naszej sypialni. Żeby się zmieściło obok naszego łóżka łóżeczko dla dziecka będę musiała wyrzucić komodę. Na razie nie mam gdzie jej wstawić, więc konieczne byłoby jakieś przemeblowanie w drugim pokoju. Drugi problem mam z rzeczami dla dziecka. Jak wywalę z sypialni wspomnianą wyżej komodę to nie wiem, gdzie mam poukładać ciuszki i te wszystkie dziecięce duperele. Mamy w sypialni narożną szafę z szufladami, ale jest wypełniona naszymi ciuchami... Jak to u Was będzie wyglądało? -
AJrin nasza sypialnia ma coś ok.9mkw o ile dobrze pamiętam. Mieści się szafa narożna obok zaraz komoda 80cm i od razu obok komody łóżko, za łóżkiem wąziutka szafeczka na lampkę i książki i koniec. Dlatego się głowimy. Nie chcę kupować małej dostawki bo to rozwiązanie tymczasowe, a i tak zaraz musiałabym kupować łóżeczko. Mam plan, żeby łóżeczko postawić dłuższym bokiem obok naszego łóżka, zdemontować jeden bok szczebelek i w ten sposób mieć je jako dostawkę. Tylko musiałabym się tej nieszczęsnej komody pozbyć. Ostro z mężem główkujemy jakie będzie najlepsze wyjście.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja też właśnie myślę o tej dostawce.
My auto na 7 os zmieniliśmy w lipcu i od tego zaczęła się nasza przygoda z 4 dzidzią
AJrin wrote:A nie myślałaś o małej dostawce? Ja poprzednio miałam duże łóżeczko pod ścianą ale kurcze daleko bo to zawsze z 7 kroków trzeba było zrobić w tej chwili za miast łóżeczka mam tam sój kącik urody biureczko krzesło toaletka taka więc rozważam zakup dostawki, do tego często mam dodatkowe 2 osoby w łóżku więc jak tu karmić jak miejsca nie będzie na łóżku. No nic jeszcze troche czasu będe myśleć póki co auto zmieniliśmy więc progress jakiś jest -
Ja chyba też wózek już wybrałam, o ubrankach nie myślę jeszcze wcale. Póki co stresuje się jutrzejszymi badaniami.
megimeg wrote:Ja tez nie wiem jak się pomieścimy bo już teraz nam ciasno w 3, a do domu przeprowadzimy się pewnie w wakacje. Ja nauczona doświadczeniem tym razem kupuje dostawkę do naszego łóżka, wygodniejsza opcja i można z tym jeździć po całym mieszkaniu. Wózek to już chyba wybrałam, a resztę zacznę kupować po 20stym tyg , zobaczę czego mi brakuje z ciuchów w zależności od płci oczywiście -
Na pewno coś wymyślicie
Karenira wrote:AJrin nasza sypialnia ma coś ok.9mkw o ile dobrze pamiętam. Mieści się szafa narożna obok zaraz komoda 80cm i od razu obok komody łóżko, za łóżkiem wąziutka szafeczka na lampkę i książki i koniec. Dlatego się głowimy. Nie chcę kupować małej dostawki bo to rozwiązanie tymczasowe, a i tak zaraz musiałabym kupować łóżeczko. Mam plan, żeby łóżeczko postawić dłuższym bokiem obok naszego łóżka, zdemontować jeden bok szczebelek i w ten sposób mieć je jako dostawkę. Tylko musiałabym się tej nieszczęsnej komody pozbyć. Ostro z mężem główkujemy jakie będzie najlepsze wyjście.Karenira lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Ajrin kupilas już detektor tętna? Przymierzam się i nie wiem co wybrać
Jeszcze nie chce odkupić od koleżanki ale jeszcze jej bratowa nie urodziła termin miała na czwartek zeszły tydzień. Ale teraz nie wiem bo już zaczynam czuć ruchy no zobacze jeszcze. -
Karenira coś wymyślicie ja nawet się zastanawiam nad turystycznym z obniżanym właśnie bokiem jak patrzyłam wysokościowo było by idealnie a wielkościowo to normalne łóżeczko które można pakować na wyjazdy a dodając materac normalny może spokojnie zastąpić łóżeczko.
-
Emimo jeśli zobaczę coś bardzo okazyjnie to może się skusze choć planujemy jeszcze z 2 miesiące się wstrzymać z zakupami zresztą ja mam prawie wszystko dla chłopaka bo jednak już 2 synków mam. Brak nam fotelika tak naprawdę.
Emimo lubi tę wiadomość
-
My z synkiem musieliśmy się pomieścić na 36m2🙂. Był ścisk jak nie wiem co, trochę musieliśmy przemeblować, ale daliśmy radę. Od pół roku mieszkamy już we własnym domu, więc teraz miejsca mamy pod dostatkiem 🙂.
Co do wyprawki to ja się za to biorę po USG połówkowym 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 15:56
Karenira, Emimo lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My turystyczne pewnie kupimy dodatkowo, bo całkiem możliwe że latem spędzimy trochę czasu w domku nad jeziorem. Poza tym przyda się też na odwiedziny do rodziców jak będziemy na weekend czy święta jechali.
Coś na pewno wymyślimy Na razie po prostu kombinujemy czy powinniśmy zamienić sypialnię z małym pokojem czy obejdzie się bez tego. W małym pokoju stoi narożnik i mąż ma duży kąt z biurkiem do pracy. Na pewno czeka nas jakieś przemeblowanie, pytanie jeszcze jak duże. Mieszkamy tu 6 lat i przyzwyczailiśmy się już do obecnego układu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 15:56
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:My turystyczne pewnie kupimy dodatkowo, bo całkiem możliwe że latem spędzimy trochę czasu w domku nad jeziorem. Poza tym przyda się też na odwiedziny do rodziców jak będziemy na weekend czy święta jechali.
Coś na pewno wymyślimy Na razie po prostu kombinujemy czy powinniśmy zamienić sypialnię z małym pokojem czy obejdzie się bez tego. W małym pokoju stoi narożnik i mąż ma duży kąt z biurkiem do pracy. Na pewno czeka nas jakieś przemeblowanie, pytanie jeszcze jak duże. Mieszkamy tu 6 lat i przyzwyczailiśmy się już do obecnego układu.
My mieszkaliśmy na 4o metrach jak pierwszak się rodził dopiero jak miał rok przeprowadzaliśmy się no i u nas musieliśy totalnie przemeblowac sypialnie na inna stone szafy na inna łóżko aby weszło łóżeczko. Coś się napewno uda wymysleć fajna opcja to kartka i wyciete meble i ukladnianie co jak się zmieści.Karenira lubi tę wiadomość
-
Malami no właśnie Wierzę, że się da pomieścić, tym bardziej że mamy 52mkw. Co prawda dodatkową trudność stanowi fakt, że obydwoje potrzebujemy biurek ze sprzętem do pracy i to koniecznie w osobnych pomieszczeniach. Ja mam swój kąt w kuchni z pokojem dziennym, a mąż w małym pokoju. Wiadomo, że jak się pojawi na świecie nasz synek to mąż wciąż będzie potrzebował spokojnego miejsca do pracy. No chyba, że się sytuacja z koroną uspokoi i będzie wolał jeździć do biura 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 16:03
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
U nas też będzie ciężko się pomieścić. Pierwszy raz nie będę szykować pokoju dla malucha. Myślę, że dziewczyny damy do jednego pokoju, albo będzie spał z 4 latką w jednym pokoju. Tylko gdzie pomieścić te wszystkie zabawki?
My niestety nie mamy sypialni, śpimy w dużym pokoju, więc opcja, że będzie spał z nami odpada.
Budowa domu dopiero ruszy na wiosnę (oby), więc parę lat musimy się pościskać.