MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dwa tygodnie temu, ale teraz mam te najbardziej stresujące. O której masz wizyte?
gonia729 wrote:Ja to się mega stresuje. Nie wiem co tam w środku się dzieje, bo nie maiłam usg już od ponad miesiąca. Mam nadzieję że jutro obie będziemy spokojne i zadowolone -
Dziewczyny kciuki za was dzisiaj
Ja wczoraj jednak nie poszłam na kolejen prenatalne bo jakoś jestem spokojna, że wszystko jest ok. Teraz czekam na połówkowe, które też zrobię u mojego gina które wypada tuż przed wigiliąEmimo, Kaśka28 lubią tę wiadomość
-
AJrin wrote:Dziewczyny kciuki za was dzisiaj
Ja wczoraj jednak nie poszłam na kolejen prenatalne bo jakoś jestem spokojna, że wszystko jest ok. Teraz czekam na połówkowe, które też zrobię u mojego gina które wypada tuż przed wigilią
U mnie będzie 2 dni przed wigilią więc dostaniemy super prezent 🥰AJrin, Emimo lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
cześć dziewczyny, ja dzisiaj miałam wizytę u genetyka po badaniach prenatalnych. Kropek zdrowy, niskie ryzyko wad. Także kamień z serca.
Jeżeli chodzi usg i test pappa. To ja chodziłam prywatnie do endokrynologa bo mam niedoczynność tarczycy. Wypisała mi zaświadczenie o chorobie i na tej podstawie miałam te badania za darmo. Mam 29 lat.AJrin, Emimi, megimeg, malami.91, Karenira, Kamsza, Emimo lubią tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:cześć dziewczyny, ja dzisiaj miałam wizytę u genetyka po badaniach prenatalnych. Kropek zdrowy, niskie ryzyko wad. Także kamień z serca.
Jeżeli chodzi usg i test pappa. To ja chodziłam prywatnie do endokrynologa bo mam niedoczynność tarczycy. Wypisała mi zaświadczenie o chorobie i na tej podstawie miałam te badania za darmo. Mam 29 lat. -
Emimi wrote:Ooooo to masz fajnie.... ja mam 31 lat i też mam niedoczynność ale niestety nic takiego nie dostałam. Za badania będę musiała zapłacić 450 zł. Kurczę, jest taki bajzel w tej naszej służbie zdrowia... nie ma jasnych ustaleń tylko gdzie coś komuś się uda to jego😣05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania 🤗
Ja mam w czwartek i wtedy też umówię się na usg połówkowe.
Co do wyprawki to moja kuzynka była bardzo zadowolona z dostawki chicco. Maluszek spał w tym spokojnie u nich w sypialni spokojnie gdzoeś tak do 7-8 miesiąca. Więc na karmienie nocne super sprawa. Nad innymi rzeczami jeszcze nie myślałam ale to na pewno muszę mieć 😃
Dobrze, że piszecie... nie myślałam, że na wózek też się czeka kilka tygodni.Emimo lubi tę wiadomość
-
Emimi, są też wózki dostępne od ręki, ale jak chcesz zamówić sobie konkretny kolor np. to u niektórych producentów się czeka. My się rozglądaliśmy wcześniej i pytaliśmy kiedy najlepiej zamówić itd. Szkoda, że teraz to strach po sklepach chodzić.
Skowronek, ja też się leczę u endokrynologa z uwagi na niedoczynność, ale niestety o darmowych prenatalnych mi nikt nie wspomniał. Tak jak Emimi pisze - bałagan i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:00
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej dziewczyny, powodzenia na wizytach.
My na pewno będziemy chcieli dostawkę, żeby było nam lżej. Przy córce od razu mieliśmy łóżeczko i pomimo tego, że stało u nas w pokoju, to wstawanie do karmienia, schylanie się... Nie. Nie odpowiadało nam to.
Wózek mamy po córce, kupiliśmy nowy jedo fyn memo 2014 i wygląda dobrze, fajnie mi się prowadzi i mam już w nim wprawę. Tylko trzeba będzie odświeżyć.Emimo lubi tę wiadomość
-
malami.91 kurcze no to nie wiem. Trudno mi powiedzieć.Wydaje mi się, że to w takim razie wina endokrynologa. Bo nawet jak byłam u gina na potwierdzenie ciąży, pytał się mnie na co choruje i czy biorę leki. To powiedział, że badania prenatalne w takim razie mam darmowe, ale muszę mieć zaświadczenie o chorobie od endo (Akurat wizytę u endo miałam w ten sam dzień tylko, że rano i jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży to od razu mi wypisała to zaświadczenie). więc od razu mu dałam05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Co do prenatalnych to ja będę zamykać raczej. Mam za darmo ale nie z uwagi na Hashimoto i niedoczynność (pierwsze słyszę swoją drogą.. faktycznie burdel na kółkach..) Tylko późno mi niestety wyznaczyli. Natomiast Usg genetyczne mam w czwartek. Denerwuje się bardzo. Staram się o tym nie myśleć. Dlatego też rzadziej zaglądam na forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:09
-
Skowronek wrote:malami.91 kurcze no to nie wiem. Trudno mi powiedzieć.Wydaje mi się, że to w takim razie wina endokrynologa. Bo nawet jak byłam u gina na potwierdzenie ciąży, pytał się mnie na co choruje i czy biorę leki. To powiedział, że badania prenatalne w takim razie mam darmowe, ale muszę mieć zaświadczenie o chorobie od endo (Akurat wizytę u endo miałam w ten sam dzień tylko, że rano i jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży to od razu mi wypisała to zaświadczenie). więc od razu mu dałam
A prowadzisz ciążę prywatnie czy na NFZ?♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami91 jeżeli lekarz wypisze skierowanie na prenatalne jeśli są wskazania to nie płaci się, nieważne czy prowadzisz prywatnie czy na NFZ. Ja tym razem prowadzę ciążę prywatnie, mam takie skierowanie i badanie będzie wykonane na NFZ.
Skowronek lubi tę wiadomość
-
malami.91 wrote:A prowadzisz ciążę prywatnie czy na NFZ?
malami.91 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Miiniala wrote:Malami91 jeżeli lekarz wypisze skierowanie na prenatalne jeśli są wskazania to nie płaci się, nieważne czy prowadzisz prywatnie czy na NFZ. Ja tym razem prowadzę ciążę prywatnie, mam takie skierowanie i badanie będzie wykonane na NFZ.
Tak, wiem. Po prostu nie rozumiem dlaczego w jedynym przypadku coś jest wskazaniem a w innym nie. Pomyślałam, że może niektórzy lekarze w gabinetach prywatnych (np. mój) mają gdzieś uświadamienie pacjentek, że mogą mieć coś za darmo.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021