MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
ewka8430 wrote:Teraz to już tylko brak węchu i smaku pozostał, wcześniej ból gardła, głowy, ogólne złe samopoczucie i osłabienie. Czytałam że ten zanik węchu i smaku mogą się długo utrzymywać, nawet miesiąc i dłużej.
Trzymaj się dzielnie! Nastawienie też jest ważne i nie zamartwiaj się tym, na fo nie masz wpływu 😉
ewka8430 lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
megimeg wrote:Do mnie dziś przyszedł detektor jumper ale tylko się zestresowałam bo nie znalazł serduszka może jeszcze za szybko, jutro spróbuje ponownie
Mi też wczoraj przyszedł jumper 100s6 i tak samo nie mogłam nic znaleźć. Dziwne rzeczy pokazywał, nawet mężowi jak przykładał! Dziś go odsyłam, bo stres niepotrzebny.
A tak w ogóle to chciałbym nieśmiało się przywitać 😊 termin mam wg om na 20 maja. W stopce moja historia. Mam nadzieję, że teraz po ponad 3 latach w końcu się udało. Prenatalne miałam i wszystko ok. Mam już synka, który niedługo kończy 6 lat. To tak w skrócie.
Zostaję tu, a nie na FB 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 06:40
megimeg, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
My też tak robiliśmy. No ja stwierdziłam, że mi zamiast pomóc to szkodzi, za dużo mnie to nerwów wczoraj kosztowało, aż mnie głowa do dziś boli. Nie mówię, że to zły model i detektory są złe, bo być może coś źle robię, może jakiś wadliwy się trafił, ale mi teraz pozostaje czekać 1.5 tyg do wizyty, a detektor dziś odeślę
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mi też wczoraj przyszedł Jumper i mi się udało znalesc fakt szukałam chwilkę nawet dość długa ale znalazłam potem po kilku godzinach drugi raz też mi się udało.
-
Mam synka sierpnia 2019 i pamietam,ze tam jedna dziewczyna miala duze klopoty z ciaza,byla po 4 poronieniach i bala sie o ciaze. Kupila sobie t
detektor angel i sluchala ciagle bicia serduszka. Zastanawialam sie czy wam o tym napisać. W kazdym razie nie potrafię tego dokonczyc. Wniosek mam taki,ze co ma być to bedzie i w zyciu bym sobie tego detektora nie kupila. Wtedy sie zastanawialam ale ta historia mnie całkowicie wyleczyla z kupowania fetektora. Mam nadzieje , ze mnie zrozumiecie. U mnie wszystko ok, zaczelam 2 trymestr i czuje sie swietnie. Zycze wszystkim spokojnych ciąż❤Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Któraś z Was pytała też o bóle brzucha. Powiem Wam, że ja w pierwszej ciąży miałam bóle praktycznie cały czas, w drugiej też, teraz tak samo - raz boli mniej, raz b.mocno, ale nie ma chwili chyba by go "nie czuć". Biorę magnez, duphaston, czasem nospę. Lekarz twierdzi, że taka moja uroda. Musimy chyba to przetrwać
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny a drugi trymestr to nie zaczyna się czasem od 14+ ? Jakoś mi się kojarzy, że do czasu jak można robić to badanie usg I trymestru, czyli 13+6 to mamy jeszcze I trymestr. Wydawało mi się że u mnie II trymestr dopiero za tydzień, a gdyby liczyć 13+ to byłoby już jutro 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 09:56
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Dziewczyny a drugi trymestr to nie zaczyna się czasem od 14+ ? Jakoś mi się kojarzy, że do czasu jak można robić to badanie usg I trymestru, czyli 13+6 to mamy jeszcze I trymestr. Wydawało mi się że u mnie II trymestr dopiero za tydzień, a gdyby liczyć 13+ to byłoby już jutro 🙂
Mi w aplikacji pokazuje że 13tc to drugi trymestr 🙈 też tego nie ogarniam 🤭 tak samo jak mam 15+1 to się mówi że 15 tydzień czy 16 ? Bo widzę że różnie mówią i już sama nie wiem 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
AJrin wrote:Mi też wczoraj przyszedł Jumper i mi się udało znalesc fakt szukałam chwilkę nawet dość długa ale znalazłam potem po kilku godzinach drugi raz też mi się udało.
Mi też się udało znaleźć ale nie było to łatwe. Co ciekawe serca męża nie wykrył, może nie te fale
-
Basia87 wrote:Mam synka sierpnia 2019 i pamietam,ze tam jedna dziewczyna miala duze klopoty z ciaza,byla po 4 poronieniach i bala sie o ciaze. Kupila sobie t
detektor angel i sluchala ciagle bicia serduszka. Zastanawialam sie czy wam o tym napisać. W kazdym razie nie potrafię tego dokonczyc. Wniosek mam taki,ze co ma być to bedzie i w zyciu bym sobie tego detektora nie kupila. Wtedy sie zastanawialam ale ta historia mnie całkowicie wyleczyla z kupowania fetektora. Mam nadzieje , ze mnie zrozumiecie. U mnie wszystko ok, zaczelam 2 trymestr i czuje sie swietnie. Zycze wszystkim spokojnych ciąż❤
Jak słyszę serduszko to na kilka dni mam spokój w wymyślaniu sobie problemów i myślenie o wizycie nie jest takie stresujące. Mi pomaga bo ciąza dla mnie to taka abstrakcja i cud że muszę czasami dla spokoju posłuchać, żeby uwierzyć
Basia87 lubi tę wiadomość
-
Ooo ja myślałam, że jak 13+0 to już drugi trymestr ☺️ i tak już mówiłam, że jestem w drugim 😂 a np. 15+1 to 16 tydzień
Angelaaaa lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Lekarz mi mówił, że gdyby ktoś mnie pytał o wiek ciąży to podaje się skończone tygodnie. Czyli jak jest np. 15+2 to mówisz że jesteś w 15 tygodniu co oznacza, że skończyłaś 15 tydzień a trwa właśnie 16, który się jeszcze nie skończył. Jak byłam oddawać krew na pappe to w zabiegowym też się pytali, który tydzień i jak powiedziałam, że 11 to dopytała się czy 11 skończony.
malami.91 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja też zamówiłam ten detektor jumper 100e. W pierwszej ciąży nie miałam i głównie tak z ciekawości to zrobiłam. Mam nadzieję że nie będę żałować, bo gdybym przeczytała to co teraz piszecie to chyba bym się zastanowila jeszcze czy mi to faktycznie potrzebne. Najwyżej odeślę.
A pytanie mam do tych dziewczyn co zamówliły i są niezadowolone, to można odesłać taki używany jak już ubyło żelu ? Bo wszędzie dają ten żel do zestawu? Jakoś potem mi nie pasuje żeby używany zwracać. Zawsze jak coś zwracałam to nie było widać śladów użycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 11:20
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Ja też zamówiłam ten detektor jumper 100e. W pierwszej ciąży nie miałam i głównie tak z ciekawości to zrobiłam. Mam nadzieję że nie będę żałować, bo gdybym przeczytała to co teraz piszecie to chyba bym się zastanowila jeszcze czy mi to faktycznie potrzebne. Najwyżej odeślę.
A pytanie mam do tych dziewczyn co zamówliły i są niezadowolone, to można odesłać taki używany jak już ubyło żelu ? Bo wszędzie dają ten żel do zestawu? Jakoś potem mi nie pasuje żeby używany zwracać. Zawsze jak coś zwracałam to nie było widać śladów użycia.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Co do detektorów to poprostu może być jeszcze za wcześńie żebyśmy same znalały tętno. Polecam na wizycie zobaczyć gdzie lekarz robi usg i szukać w podobnym miejscu. Ja póki co też nie znalazlam malucha ale się nie stresuję bo w poprzedniej ciąży dopiero w 18 tygodniu wyłapałam sama. Dodam że mam sporą warstwę izolacji i póki co to też może urtudniać.
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Mój lekarz mówi, że podajemy zawsze skończone tygodnie ciąży. Tak samo jak mnie ktoś pyta o wiek to zawsze mówię ile mam skończone a nie ile skończę za ileś tam czasu.
A II trymestr zaczyna się po 13 pełnych tygodniach ciąży czyli od 14+0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 12:43
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021