MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizyty co 3-4 tygodnie, teraz idę 27 listopada a później to nie wiem 🙄 może za 3 tygodnie jak się uda a jak nie to po świętach lub nowym roku, wszystko zależy jak mój gin pracuje w tym czasie 🤔 22 grudnia mam połówkowe to i tak usg w razie czego będzie 😀
Dziewczyny miałyście badanie na chlamydie i hcv(wątroby typu c) ? Gdzieś wyczytałam, że trzeba to zrobić a mi gin nie dał na to skierowania i nie wiem czy robić czy nie trzeba 🤔 w sensie ze to juz 2 trymestr i czy to nie za późno?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 16:46
-
Agnieszka34, HCV robiłam i teraz i w pierwszej ciąży, ale chlamydia to chyba nie należy do badań, które trzeba zrobić w ciąży. Przynajmniej ja nigdy o tym nie słyszałam.
U mnie wizyty co 4 tyg. Na końcówce częściej będą. Chodzę prywatne, więc na dobrą sprawę mogę się zapisywać i co tydzień, pytanie tylko po co😋.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 16:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Wiecie, jak ktoś jest po poronieniach czy długim staraniu o dziecko to boi się potem o wszystko i takie częste wizyty potrafią uspokoić, tak jak niektóre z Was uspokajają się dzięki detekterowi. Jak ktoś czuje potrzebę by chodzić częściej to myślę, że nie ma co się temu dziwić.
AJrin, Kaśka28, Kora88 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Agnieszka34 wrote:cytomegalia a nie chlamydia 🙈🙈😂😂
Mój błąd 🙈
Ja cytomegalię robiłam w pierwszej ciąży i wyszło że przechorowałam. Chyba dlatego teraz nie musiałam. Ale teraz prowadzę ciążę u innego lekarza. Wiem, że siostra mi się dziwiła, że to robiłam bo ona w dwóch ciążach nie miała w ogóle takiego badania.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Miałam w poprzedniej ciąży ale w 3 trymestrze cytomegalie mój gin nie zalecał prędzej bo i tak nic z tym się nie zrobi ale postępowanie przy wyborze szpitala jest inne więc warto zrobić
-
Agnieszka34 wrote:cytomegalia a nie chlamydia 🙈🙈😂😂
Mój błąd 🙈
Ja miałam już robione dostałam skierowanie na 19 badań i moja ginekolog mówiła żeby najlepiej na początku zrobić dużo badań żeby później mieć spokój 😛 teraz co wizytę robię morfologię i moczMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny czy to możliwe że poczułam ruchy dzidziusia?? Takie łaskotanie w okolicach pępka tak jakby babelek powietrza musnął mnie od środka z jednej strony i przeszedl na drugą stronę pępka...jak wy odczowałyście ruchy dzidziusia? To moja pierwsza ciąża więc nie mam porownaniaDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 17 TC, pamiętam jaki to był szok, ale to było już takie, że byłam pewna, że to jest to 😉 a teraz też mam czasem takie muskanie, ale zastanawiam się czy to nie czasem jelita itp. bardziej obstawiam, że to jelita. Poki co nie miałam właśnie takich pewniaków. W pierwszej ciąży to chyba zwykle później czuć te ruchy, ale może nie ma też na to zasady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 19:38
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja już wyraźnie czuję ruchy więc jak najbardziej jest to możliwe. Dziś nawet w nocy się obudziłam bo tak mi mały coś fiknął, że mnie zbudzil na siku 😂
To trochę zależy też od łożyska to moja pierwsza ciąże ze łożysko mam z na tylniej ściance poprzednie ciąży to bardzo późno czułam ruchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 19:22
-
Moim zdaniem nie jest możliwe żeby w 13 tygodniu poczuć ruchy dziecka na wysokości pępka 🙂 tam nawet jeszcze nie sięga macica. Dziecko jest teraz bardzo bardzo nisko. Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 19 tyg i to też na wysokości linii majtek. W pierwszej ciąży to pierwsze ruchy można poczuć nawet dopiero w 23 tygodniu chyba. Takie ruchy na wysokości pępka to chyba już jak dziecko było duże i jak mi wyskoczył pępek na zewnątrz. Wydaje mi się niemożliwe czuć ruchy w 13 tyg tak wysoko 🙂 Chociaż pamiętam że też w pierwszej ciąży się doszukiwałam ruchów wcześniej, ale kiedy już się naprawdę pojawiły to nie dało się pomylić z niczym innym 🙂 i na początku to oczywiście nie były żadne kopniaki tylko takie pukanie lekkie jak bąbelki właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 19:38
malami.91 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja pierwsze ruchy w poprzedniej ciąży czułam bardzo nisko, takie bulgotanie ale zupełnie inne niż w jelitach. To był jakiś 17 tydzień. Najpierw czułam to dosłownie raz na kilka dni aż w końcu koło 20 tyg. zaczęły być to regularne ruchy. Pamiętam, że na USG połówkowym lekarz się dziwił, że już czuję ruchy 🤔. Ale to facet, więc wiecie...😁
Wczoraj miałam USG i lekarz przykładał głowicę duuużo niżej niż pępek.
Teraz jeszcze nic nie czuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 20:37
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
No też mi się wydawało to dziwne i że zdecydowanie za szybko no ale tak jak w czasie starań wypatruje się oznak ciąży tak teraz ruchów się oczekuje heheDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Nath wrote:Jak słyszę serduszko to na kilka dni mam spokój w wymyślaniu sobie problemów i myślenie o wizycie nie jest takie stresujące. Mi pomaga bo ciąza dla mnie to taka abstrakcja i cud że muszę czasami dla spokoju posłuchać, żeby uwierzyć
Najwazniejsze,ze Ciebie to uspokaja. Ja mam pewne wspomnienia i mnie by to nie uspokoiło. Ciesze sie ze to ma taki fobry wplyw na Ciebie.Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Tak sobie dziś zaczęłam rozmyślać nad organizacją naszego życia po porodzie i zastanawiam się co kupić żeby mieć gdzie położyć dziecko w salonie jak będę np. w kuchni gotować obiad. Łóżeczko będzie stało na piętrze, wózkiem nie będę wjeżdżać do domu (nie będzie mi się chciało czyścić kół po każdym spacerze), na macie na podłodze nie położę takiego maleństwa, bo będę się bać żeby synek go nie zdeptał, na kanapie w jakimś kokonie to też ryzykowne z 2,5latkiem. Jakie miałyście rozwiązania u siebie albo co planujecie w takiej sytuacji? Kosz Mojżesza? Dodatkowe łóżeczko? Ten kosz to taki wydatek w sumie na chwilę a łóżeczko to już spory mebel, nie chciałbym zagracić... Z synkiem nie miałam tego "problemu", bo mieszkaliśmy w malutkim mieszkanku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 21:43
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja rodziłam w kwietniu i wózek jeździł po domu tak było mi nakwygodniej bo też 1.5 roczniak był biegający w domu więc ziemi się obawiałam.
-
Pisałyście jeszcze o położeniu dziecka... to powiem Wam, że na wtorkowym USG musiałam naprawdę mocno zsunąć bieliznę żeby sonda uchwyciła maluszka. Także powiedziałabym że ułożenie dziecka i macicy na tym etapie ciąży jest nawet poniżej linii majtek.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️