MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć 😁 Bardzo mało się udzielałam na tym wątku, bo po prostu bardzo bałam się o ciążę i miałam jakąś blokadę w sobie 🤷🏼♀️ ale cały czas Was podczytuje 😁 Ja chętnie dołączę do grupy fb ale tu również zostanę ☺️ Wczoraj miałam prenatalne, rośnie mi zdrowa dziewczynka 🥰 oczywiście za 3 tyg gin jeszcze potwierdzi płeć 😁
Co do częstotliwości wizyt to ja od początku ciąży miałam co 2 tyg. Ale to dlatego, że 3 ciążę straciłam i 2 tyg byłam jeszcze jakoś w stanie nornlanie wytrzymać i nie męczyć się psychicznie 🤷🏼♀️ Teraz będę miała wizyty co 3 tyg, a po nowym roku zobaczymy czy nie wydłużymy do 4 tyg 🙈. W pon jadę jeszcze do mojego drugiego lekarza i tam też będę miała drugi raz usg prenatalne. Kto robił nimfy? Warto zrobić? Jest to teoche pieniążków i tak właśnie zastanawiam się 🤔 Z wyników pappa i usg wyszło mi bardzo niskie ryzyko wad genetycznych. Co do ruchów dziecka, booze jak ja już bym chciała coś poczuć 🙈 ale to moja pierwsza tak,, zaawansowana,, ciąża więc pewnie poczuje później ruchy,chociaz jestem szczupła więc może może już za jakiś czas 🤭
Życzę wszystkim miłego weekendu 🥰mother84, mała_ruda, malami.91, AmazonkA29, Kaśka28, Kamsza lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
malami.91 wrote:Tak sobie dziś zaczęłam rozmyślać nad organizacją naszego życia po porodzie i zastanawiam się co kupić żeby mieć gdzie położyć dziecko w salonie jak będę np. w kuchni gotować obiad. Łóżeczko będzie stało na piętrze, wózkiem nie będę wjeżdżać do domu (nie będzie mi się chciało czyścić kół po każdym spacerze), na macie na podłodze nie położę takiego maleństwa, bo będę się bać żeby synek go nie zdeptał, na kanapie w jakimś kokonie to też ryzykowne z 2,5latkiem. Jakie miałyście rozwiązania u siebie albo co planujecie w takiej sytuacji? Kosz Mojżesza? Dodatkowe łóżeczko? Ten kosz to taki wydatek w sumie na chwilę a łóżeczko to już spory mebel, nie chciałbym zagracić... Z synkiem nie miałam tego "problemu", bo mieszkaliśmy w malutkim mieszkanku.
Przy pierwszym też chwilę go trzymałam w wózku.. Ale jak miałam wnieść stelaż na piętro w bloku i potem myć i wysuszyć koła to mi się odechcialo.
Teraz mieszkamy w domu więc wozek pewnie będzie zostawał w garażu.
Chociaż przyznam się,że jak młody nie chciał zasnąć to nawet o północy jeździliśmy z nim po mieszkaniu w wózku 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 08:17
-
Ja po prenatalnych, wszystko jest ok, dzidzia 5,25 cm, bardzo ruchliwa😁
Ja badań na cytomegalie teraz nie miałam jeszcze. Nie wiem czy pytać o to lekarza na kolejnej wizycie.. Z synem nie robiłam w ogóle tych badań.
Malami fajną opcją może być chicco baby hug, później może być krzeselkiem.
Ewka i Kamsza życzę dużo zdrówka!mother84, AJrin, malami.91, squirrel, megimeg, Daar, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio widziałam też fajny kinderkraft unimo 5w1. Na początku może być gondolą, ale zaraz sobie zobaczę to Chicco co Kala podajesz 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Witaj baksia co do Nifty ja robiłam w 10tc nie chciałam robić pappy bo że względu na wiek wiedziałam że wyjdzie słabo koniec końców w 12 tygodniu gin kazał i pappe zrobić na szczęście miałam wynik Nifty ok a później po tygodniu pappa wyszła z dużym ryzykiem trisomii 21. Więc jeśli nie masz ryzyka w pappie to Nifty niewiele więcej powie owsze bada dodatkowe 86 odchyleń i płeć ale to już decyzja do was.
-
U mnie na górze jest sypialnia i pokój dziecka, a w ciągu dnia jak siedzieliśmy na dole to sprawdzał się wózek. W ogóle moje dziecko chciało spać tylko w wózku.
Ja zrezygnowałam z Nifty. Usg i papa wyszło z bardzo niskim ryzykiem i trzymam się tego, że w 95 % dziecko nie ma wad genetycznych. Tak też doradzał mi lekarz, że jego zdaniem nie ma wskazań do Nifty. Poza tym Nifty też bada tylko nwady genetyczne a nie bada wad rozwojowych więc to do końca nie jest tak że jak wyjdzie nam prawidłowe Nifty to oznacza że dziecko jest calkowicie zdrowe. Jest zdrowe pod względem genetycznym ale ocenie rozwoju służą badania usg na dalszym etapie ciąży. Z mężem doszliśmy więc do wniosku, że poszerzonej diagnostyki genetycznej już nie ciągniemy dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 09:33
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja tak samo jak squirrel, test pappa i USG wyszło ok, więc nie robiliśmy nic więcej. Być może jakby coś wyszło nie tak to bym zastanawiała się nad Nifty.
Goldlemon lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny ja tak rozmyślałam właśnie jak zadalyscie pytanie co zrobić z takim maluszkiem jak większe biega po domu. Już się nie martwię. Zupełnie zapomniałam mamy fotelik do karmienia 2w1 może w Pl też jest. Podsyłam link co my mamy oczywiście kolory są różne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 10:55
-
Ja sie zastanawiam co zrobić z wózkiem. Mamy ekstra wózek 2 w1 a córka jest mega wózkowa od początku. Nadal uwielbia spacery. Na podróze mielismy też drugą spacerówkę taką co się składa do romiaru bagażu podręcznego, ale tej nie znoszę i nadawała się tylko na wyjazdy bo zajmowała mało miejsca. Obawiam się że córka będzie zazdrosna o swój wózek bo też chciałaby nim jeszcze jeździć, a z drugiej strony na różnicę wieku 3 lat chyba nie opłaca się kupować wózka podwójnego.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja myślę o dostawce takiej z krzesełkiem ale muszę poszukać jeszcze dobrego rozwiązania bo nie usmiecha mi się kupować kolejnego wózka, a moja raczej wózek tylko na max 15min użyje w ciągu spaceru.
-
Hej dziewczyny jestem z czerwocej grupy bo termin mam na początku czerwca. Ale chciałam się was coś zapytać. Dziś mam 11+2dzien i od wczoraj wieczora pobolewa mnie podbrzusze. Bez żadnych plamień i nie cały czas czasami tak zlapie chwile poboli i przestanie. Czy któraś z was tak miala. Martwię się. Nie wiem czy to normalne czy iść do lekarza
-
Nowa_Monika wrote:Hej dziewczyny jestem z czerwocej grupy bo termin mam na początku czerwca. Ale chciałam się was coś zapytać. Dziś mam 11+2dzien i od wczoraj wieczora pobolewa mnie podbrzusze. Bez żadnych plamień i nie cały czas czasami tak zlapie chwile poboli i przestanie. Czy któraś z was tak miala. Martwię się. Nie wiem czy to normalne czy iść do lekarza
Wg mnie to normalne. Macica się rozciąga, ma prawo zaboleć. Też czasami mnie coś tam ciągnie, kłuje i pobolewa. W poprzedniej ciąży też się zdarzało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:53
Nowa_Monika lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Nowa_Monika wrote:Hej dziewczyny jestem z czerwocej grupy bo termin mam na początku czerwca. Ale chciałam się was coś zapytać. Dziś mam 11+2dzien i od wczoraj wieczora pobolewa mnie podbrzusze. Bez żadnych plamień i nie cały czas czasami tak zlapie chwile poboli i przestanie. Czy któraś z was tak miala. Martwię się. Nie wiem czy to normalne czy iść do lekarza
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
-
Dzięki dziewczyny za opinie w sprawie badań 😁
Piszecie tu o wózkach, a ja mam pytanie o łóżeczka 🙈 Możecie coś polecić? Jakiś sklep (najlepiej internetowy) albo firmę? 😃
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ja wózek kupię chyba Bugaboo. Miałam ostatnio i byłam bardzo zadowolona. Sprawdził się pod każdym względem, nie było nic do czego mogłabym się przyczepić. Jak dla mnie wózek idealny.
Napewno na liście znajdzie się również kołyska Shnuggle, lekka, łatwo ją przenieść.
-
My mamy po synku camarello Sevilla 3w1. Też byłam bardzo zadowolona szczególnie z dużej budy i w gondoli i spacerówce. muszę tylko hamulec przeczyścić, bo coś ciężko chodził pod koniec
Łóżeczko to chyba Klupś mamy, kupowane w internecie takie zwykłe, ale zobaczymy w jakim stanie, może trzeba odmalować, na pewno nowy materacyk kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:07
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️