X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyny chwaliły lidlomixa sama się zastanawiałam ale prawda jest taka, że ja lubię gotować i nie wiem na ile bym się przestawiła. No i ja gotuję w dużych ilościach bo na 2 dni i często mrożę na dni kiedy nie ma kiedy gotować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• liwi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zakochałam w anex m type. Tylko wydaje mi się ze gondola jest malutka. I nie wiem co robić. Dla corki miałam bugaboo i fajny był , tylko niski jak dla mnie.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwracałem uwagę jeszcze czy pałąk od budy ma miejsce żeby dobrze gondole złapać. Taki uchwyt. Niektóre budy są całe zeszyte materiałem i ciężko jest taka gondole podnieść.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam, że przy drugim dziecku to w zasadzie brakuje mi tylko pieluch i ubranek bo wszystkie sprzedałam. Wszystko inne jest 🙂 No może jeszcze łóżeczka, chociaż przy córce to łóżeczko mogłoby nie istnieć dla niej do 2 roku życia. Jak karmiłam to w nocy spała z nami w łóżku a w ciągu dnia spała w wózku. Więc w sumie to nie wiem czy kupować. Prędzej zrobimy tak że kupimy córce większe łóżko a to w którym teraz śpi będzie dla rodzeństwa 🙂 chociaż za ok rok się przeprowadzamy do nowego domu i podejrzewam że wtedy pokoiki dzieci zrobimy na nowo więc nie chce inwestować w drogie łóżeczka.

liwi lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od dziecka, nasza nigdy nie spała w naszym łóżku. Od zawsze w swoim drewnianym, turystyczne kupiliśmy na wyjazdy.

Na początku wnosiliśmy wózek do domu (3 piętro bez windy), często samą gondolę, a pozniej odpuściłam i zostawiałam w klatce przy wejściu do piwnicy w kąciku.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody spał z nami w łóżku miesiąc. Jak mąż obudził mnie kiedyś bo mały był cały nakryty kołdrą to od razu wylądował w swoim łóżeczku. Powiem, że nawet lepiej było wstać, wziąć go, nakarmić i odłożyć. Bo jak karmiłam na leżąco w łóżku to nie raz zasypiałam i nie kontrolowalam czy mały zjadł czy nie.. A nieraz nawet się krztusił bo nie nadążał łykać.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też synek od początku w swoim łóżeczku w swoim pokoiku ☺️ ja do dnia dzisiejszego nie potrafię z nim spać jak gdzieś jedziemy😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Rio Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od początku spał u siebie w pokoju w łóżeczku.terqz lubi przyjść do nas w środku nocy i się rozpycha.

• Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko mój syn śpi z nami 😂😂
    Od samego początku spał w swoim łóżeczku, jak skończył 2 lata to się budzi w nocy i przychodzi do nas 🙈 na początku jak zasnął to go przekładałam, ale teraz trochę waży i nie mam siły 🙄 mąż jak rano wstaje do pracy to go przekłada

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad odpowiednim wózkiem. Mieszkamy w mieście, ale od wiosny do jesieni jeździmy do domku letniskowego. Nie wiem jeszcze na ile możliwe będą tam wyjazdy z malutkim dzieckiem, ale chciałabym żeby gondola nadawała się do jazdy po lesie i szyszkach. Zastanawiam się czy brać wózek 2w1, czy raczej najpierw samą gondolę, a dopiero potem jakąś fajną spacerówkę. Kiedy mniej więcej nasze maluchy wyrosną z gondoli?

Co do łóżeczka, to chcę kupować normalne drewniane i ustawić je tuż obok naszego łóżka. Tak, żeby na początku robiło za dostawkę. Poza tym na pewno kupimy turystyczne na wyjazdy. Natomiast nie wiem jeszcze gdzie dziecko będzie spało w dzień. Może w gondoli wózka, bo czytaj że dużo dzieci tak śpi, a może kupię jakiś kosz Mojżesza.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira, z zasady przesadza się dziecko do spacerówki jak samodzielnie potrafi usiąść. Jedno zrobi to mając 6m, inne 10, więc to różnie bywa. Są też spacerówki rozkładane praktycznie na płasko i ewentualnie w tej pozycji można wozić wcześniej jeśli wyrośnie z gondoli.

Mój synek na początku spał w dzień głównie w wózku, bo chciałam go mieć na oku. Potem coraz więcej w łóżeczku. Do tej pory ma w dzień drzemkę w łóżeczku. Czekamy na nowe większe łóżko niego, a to małe odziedziczy siostra🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 11:40

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Też się zastanawiam nad odpowiednim wózkiem. Mieszkamy w mieście, ale od wiosny do jesieni jeździmy do domku letniskowego. Nie wiem jeszcze na ile możliwe będą tam wyjazdy z malutkim dzieckiem, ale chciałabym żeby gondola nadawała się do jazdy po lesie i szyszkach. Zastanawiam się czy brać wózek 2w1, czy raczej najpierw samą gondolę, a dopiero potem jakąś fajną spacerówkę. Kiedy mniej więcej nasze maluchy wyrosną z gondoli?

Co do łóżeczka, to chcę kupować normalne drewniane i ustawić je tuż obok naszego łóżka. Tak, żeby na początku robiło za dostawkę. Poza tym na pewno kupimy turystyczne na wyjazdy. Natomiast nie wiem jeszcze gdzie dziecko będzie spało w dzień. Może w gondoli wózka, bo czytaj że dużo dzieci tak śpi, a może kupię jakiś kosz Mojżesza.

U nas odstawiliśmy gondolę w 4 miesiącu. I to nie z naszego wyboru. W międzyczasie mąż miał urlop, trochę podróżowaliśmy i często braliśmy tylko po wyjściu z auta fotelik na stelaż. Po powrocie każda próba wyjścia na spacer w normalnym wózku to był jeden wielki krzyk i płacz, nie dało się tak funkcjonować... mieliśmy do kompletu spacerówkę w formie kubełkowej praktycznie na płasko. Jak przełożyłam małą jak ręką odjął...

Z doświadczenia wiem że dobrze mieć dobrą spacerówkę, nawet później - my zmieniliśmy w okolicach roczku.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    U nas odstawiliśmy gondolę w 4 miesiącu. I to nie z naszego wyboru. W międzyczasie mąż miał urlop, trochę podróżowaliśmy i często braliśmy tylko po wyjściu z auta fotelik na stelaż. Po powrocie każda próba wyjścia na spacer w normalnym wózku to był jeden wielki krzyk i płacz, nie dało się tak funkcjonować... mieliśmy do kompletu spacerówkę w formie kubełkowej praktycznie na płasko. Jak przełożyłam małą jak ręką odjął...

Z doświadczenia wiem że dobrze mieć dobrą spacerówkę, nawet później - my zmieniliśmy w okolicach roczku.
    Mój jeździł długo w gondoli tak do 8miesiaca. Jakbym teraz kupowała wózek to napewnio już nie 2w1 bo jednak mają ciężkie te spacerówki.

• Karenira Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się jeszcze bardzo podoba pomysł chustonoszenia. Myślę, że bliżej porodu będę umawiać się na jakąś poradę z doradcą od chust, żeby nauczyć się motać. Przemawia do mnie pomysł noszenia takiego maluszka w chuście. Zwłaszcza po domu jeśli trzeba będzie jednocześnie mieć wolne ręce i nosić malucha. Ewentualnie na krótkie wypady do sklepu czy spacery.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wytrzymał w gondoli do 5 mca.

Co do chust.. miałam coś na ten wzór i to było dla mnie bez sensu zanim to zamotałam to młodemu już się nie podobało. A poza tym.. sadystką Nie jestem ale czym mniej się nosi dziecko tym lepiej. Dzieci baaardzo szybko się uczą dobrego.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w gondoli jezdziła chyba 8 miesięcy ale tylko dlatego, że po włożenu do wózka od razu zasypiała więc podczas spacerów głownie spała.

Wczoraj przyszedł mi detektor jumper 100e. Właśnie spakowałam go do zwrotu. U mnie głucha cisza ale taka totalnie głucha. Próbowałam wczoraj i dzisiaj. Jak oglądałam na YT filmiki to nawet jak nie bylo slychać tętna dziecka to było tętno matki albo szum. U mnie głośnik na maksa i nic. Mojego tętna też w żadnym miejscu nie wyłapuje, to zastanawiam się jak ma wyłapać takie mikroskopijne serduszko dziecka. W sumie to nie wiem po co to kupiłam. Dobrze że są zakupy przez internet i jest czas żeby się rozmyślić po zbadaniu towaru 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 15:19

megimeg, mother84 lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spaliśmy z córką gdzieś do 1,5 roku. Jak przestała pić mleko w nocy to zasypiała z nami ale potem przekladaliśmy ją do łóżeczka. Od 4 miesięcy świadomie zasypia sama w swoim łóżeczku i nie chce nigdzie indziej tylko u siebie. Moja była totalnym cycocholikiem i praktycznie całe noce wisiała na piersi. Gdyby z nami nie spała to ja tez bym chyba nie spała wcale albo spała na siedząco z dzieckiem przy piersi. A tak to dawałam cycka i spałam dalej. Opanowałam już nawet technikę podawania obu bez zmiany pozycji przy spaniu 🙂 budzenie się potem w środku nocy z nagą piersią i śpiącym przy mnie dzieckiem to była norma. W nocy nie kontrolowałam ile jadła, ale karmiąc piersią trudno w ogóle móc to kontrolować. Takim oto sposobem jakoś przetrwaliśmy pierwszy rok jej życia. Tersz wcale nie nastawiam się, że będzie lepiej, chyba że miło się zaskoczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 15:32

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Moja w gondoli jezdziła chyba 8 miesięcy ale tylko dlatego, że po włożenu do wózka od razu zasypiała więc podczas spacerów głownie spała.

Wczoraj przyszedł mi detektor jumper 100e. Właśnie spakowałam go do zwrotu. U mnie głucha cisza ale taka totalnie głucha. Próbowałam wczoraj i dzisiaj. Jak oglądałam na YT filmiki to nawet jak nie bylo slychać tętna dziecka to było tętno matki albo szum. U mnie głośnik na maksa i nic. Mojego tętna też w żadnym miejscu nie wyłapuje, to zastanawiam się jak ma wyłapać takie mikroskopijne serduszko dziecka. W sumie to nie wiem po co to kupiłam. Dobrze że są zakupy przez internet i jest czas żeby się rozmyślić po zbadaniu towaru 🙂

Tez tak miałam i się okazało ze kabel złe włożony

oar83e3k7nkpecth.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wózek chcą kupić moi rodzice to jeden z wiekszych wydatków nam odejdzie, ale ja chcę sam wózek głęboki i później osobno spacerówkę. Mam teraz z graco i jestem zadowolona.Jak się nie popsuje to zostawię dla dziecka 😂😂 2 razy miałam wózek 2w1 i jak gondola była ok to znowu spacerówka była dla mnie już ciężka,a ja muszę znieść wózek z paru schodów. Mieszkam na wysokim parterze i mam 10 schodów, niby nie dużo, ale jednak dużo 🙈😂😂 znając mnie to i tak jeszcze zmienię zdanie 100 razy 😁

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o wózku 3w1 polecacie ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ