MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziewczyny chwaliły lidlomixa sama się zastanawiałam ale prawda jest taka, że ja lubię gotować i nie wiem na ile bym się przestawiła. No i ja gotuję w dużych ilościach bo na 2 dni i często mrożę na dni kiedy nie ma kiedy gotować.
-
Stwierdzam, że przy drugim dziecku to w zasadzie brakuje mi tylko pieluch i ubranek bo wszystkie sprzedałam. Wszystko inne jest 🙂 No może jeszcze łóżeczka, chociaż przy córce to łóżeczko mogłoby nie istnieć dla niej do 2 roku życia. Jak karmiłam to w nocy spała z nami w łóżku a w ciągu dnia spała w wózku. Więc w sumie to nie wiem czy kupować. Prędzej zrobimy tak że kupimy córce większe łóżko a to w którym teraz śpi będzie dla rodzeństwa 🙂 chociaż za ok rok się przeprowadzamy do nowego domu i podejrzewam że wtedy pokoiki dzieci zrobimy na nowo więc nie chce inwestować w drogie łóżeczka.
liwi lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Wszystko zależy od dziecka, nasza nigdy nie spała w naszym łóżku. Od zawsze w swoim drewnianym, turystyczne kupiliśmy na wyjazdy.
Na początku wnosiliśmy wózek do domu (3 piętro bez windy), często samą gondolę, a pozniej odpuściłam i zostawiałam w klatce przy wejściu do piwnicy w kąciku.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Mój młody spał z nami w łóżku miesiąc. Jak mąż obudził mnie kiedyś bo mały był cały nakryty kołdrą to od razu wylądował w swoim łóżeczku. Powiem, że nawet lepiej było wstać, wziąć go, nakarmić i odłożyć. Bo jak karmiłam na leżąco w łóżku to nie raz zasypiałam i nie kontrolowalam czy mały zjadł czy nie.. A nieraz nawet się krztusił bo nie nadążał łykać.
-
U nas też synek od początku w swoim łóżeczku w swoim pokoiku ☺️ ja do dnia dzisiejszego nie potrafię z nim spać jak gdzieś jedziemy😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Myślałam że tylko mój syn śpi z nami 😂😂
Od samego początku spał w swoim łóżeczku, jak skończył 2 lata to się budzi w nocy i przychodzi do nas 🙈 na początku jak zasnął to go przekładałam, ale teraz trochę waży i nie mam siły 🙄 mąż jak rano wstaje do pracy to go przekłada -
Też się zastanawiam nad odpowiednim wózkiem. Mieszkamy w mieście, ale od wiosny do jesieni jeździmy do domku letniskowego. Nie wiem jeszcze na ile możliwe będą tam wyjazdy z malutkim dzieckiem, ale chciałabym żeby gondola nadawała się do jazdy po lesie i szyszkach. Zastanawiam się czy brać wózek 2w1, czy raczej najpierw samą gondolę, a dopiero potem jakąś fajną spacerówkę. Kiedy mniej więcej nasze maluchy wyrosną z gondoli?
Co do łóżeczka, to chcę kupować normalne drewniane i ustawić je tuż obok naszego łóżka. Tak, żeby na początku robiło za dostawkę. Poza tym na pewno kupimy turystyczne na wyjazdy. Natomiast nie wiem jeszcze gdzie dziecko będzie spało w dzień. Może w gondoli wózka, bo czytaj że dużo dzieci tak śpi, a może kupię jakiś kosz Mojżesza.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira, z zasady przesadza się dziecko do spacerówki jak samodzielnie potrafi usiąść. Jedno zrobi to mając 6m, inne 10, więc to różnie bywa. Są też spacerówki rozkładane praktycznie na płasko i ewentualnie w tej pozycji można wozić wcześniej jeśli wyrośnie z gondoli.
Mój synek na początku spał w dzień głównie w wózku, bo chciałam go mieć na oku. Potem coraz więcej w łóżeczku. Do tej pory ma w dzień drzemkę w łóżeczku. Czekamy na nowe większe łóżko niego, a to małe odziedziczy siostra🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 11:40
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Karenira wrote:Też się zastanawiam nad odpowiednim wózkiem. Mieszkamy w mieście, ale od wiosny do jesieni jeździmy do domku letniskowego. Nie wiem jeszcze na ile możliwe będą tam wyjazdy z malutkim dzieckiem, ale chciałabym żeby gondola nadawała się do jazdy po lesie i szyszkach. Zastanawiam się czy brać wózek 2w1, czy raczej najpierw samą gondolę, a dopiero potem jakąś fajną spacerówkę. Kiedy mniej więcej nasze maluchy wyrosną z gondoli?
Co do łóżeczka, to chcę kupować normalne drewniane i ustawić je tuż obok naszego łóżka. Tak, żeby na początku robiło za dostawkę. Poza tym na pewno kupimy turystyczne na wyjazdy. Natomiast nie wiem jeszcze gdzie dziecko będzie spało w dzień. Może w gondoli wózka, bo czytaj że dużo dzieci tak śpi, a może kupię jakiś kosz Mojżesza.
U nas odstawiliśmy gondolę w 4 miesiącu. I to nie z naszego wyboru. W międzyczasie mąż miał urlop, trochę podróżowaliśmy i często braliśmy tylko po wyjściu z auta fotelik na stelaż. Po powrocie każda próba wyjścia na spacer w normalnym wózku to był jeden wielki krzyk i płacz, nie dało się tak funkcjonować... mieliśmy do kompletu spacerówkę w formie kubełkowej praktycznie na płasko. Jak przełożyłam małą jak ręką odjął...
Z doświadczenia wiem że dobrze mieć dobrą spacerówkę, nawet później - my zmieniliśmy w okolicach roczku.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:U nas odstawiliśmy gondolę w 4 miesiącu. I to nie z naszego wyboru. W międzyczasie mąż miał urlop, trochę podróżowaliśmy i często braliśmy tylko po wyjściu z auta fotelik na stelaż. Po powrocie każda próba wyjścia na spacer w normalnym wózku to był jeden wielki krzyk i płacz, nie dało się tak funkcjonować... mieliśmy do kompletu spacerówkę w formie kubełkowej praktycznie na płasko. Jak przełożyłam małą jak ręką odjął...
Z doświadczenia wiem że dobrze mieć dobrą spacerówkę, nawet później - my zmieniliśmy w okolicach roczku. -
Mnie się jeszcze bardzo podoba pomysł chustonoszenia. Myślę, że bliżej porodu będę umawiać się na jakąś poradę z doradcą od chust, żeby nauczyć się motać. Przemawia do mnie pomysł noszenia takiego maluszka w chuście. Zwłaszcza po domu jeśli trzeba będzie jednocześnie mieć wolne ręce i nosić malucha. Ewentualnie na krótkie wypady do sklepu czy spacery.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Nasz wytrzymał w gondoli do 5 mca.
Co do chust.. miałam coś na ten wzór i to było dla mnie bez sensu zanim to zamotałam to młodemu już się nie podobało. A poza tym.. sadystką Nie jestem ale czym mniej się nosi dziecko tym lepiej. Dzieci baaardzo szybko się uczą dobrego.
-
Moja w gondoli jezdziła chyba 8 miesięcy ale tylko dlatego, że po włożenu do wózka od razu zasypiała więc podczas spacerów głownie spała.
Wczoraj przyszedł mi detektor jumper 100e. Właśnie spakowałam go do zwrotu. U mnie głucha cisza ale taka totalnie głucha. Próbowałam wczoraj i dzisiaj. Jak oglądałam na YT filmiki to nawet jak nie bylo slychać tętna dziecka to było tętno matki albo szum. U mnie głośnik na maksa i nic. Mojego tętna też w żadnym miejscu nie wyłapuje, to zastanawiam się jak ma wyłapać takie mikroskopijne serduszko dziecka. W sumie to nie wiem po co to kupiłam. Dobrze że są zakupy przez internet i jest czas żeby się rozmyślić po zbadaniu towaru 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 15:19
megimeg, mother84 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
My spaliśmy z córką gdzieś do 1,5 roku. Jak przestała pić mleko w nocy to zasypiała z nami ale potem przekladaliśmy ją do łóżeczka. Od 4 miesięcy świadomie zasypia sama w swoim łóżeczku i nie chce nigdzie indziej tylko u siebie. Moja była totalnym cycocholikiem i praktycznie całe noce wisiała na piersi. Gdyby z nami nie spała to ja tez bym chyba nie spała wcale albo spała na siedząco z dzieckiem przy piersi. A tak to dawałam cycka i spałam dalej. Opanowałam już nawet technikę podawania obu bez zmiany pozycji przy spaniu 🙂 budzenie się potem w środku nocy z nagą piersią i śpiącym przy mnie dzieckiem to była norma. W nocy nie kontrolowałam ile jadła, ale karmiąc piersią trudno w ogóle móc to kontrolować. Takim oto sposobem jakoś przetrwaliśmy pierwszy rok jej życia. Tersz wcale nie nastawiam się, że będzie lepiej, chyba że miło się zaskoczę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 15:32
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Moja w gondoli jezdziła chyba 8 miesięcy ale tylko dlatego, że po włożenu do wózka od razu zasypiała więc podczas spacerów głownie spała.
Wczoraj przyszedł mi detektor jumper 100e. Właśnie spakowałam go do zwrotu. U mnie głucha cisza ale taka totalnie głucha. Próbowałam wczoraj i dzisiaj. Jak oglądałam na YT filmiki to nawet jak nie bylo slychać tętna dziecka to było tętno matki albo szum. U mnie głośnik na maksa i nic. Mojego tętna też w żadnym miejscu nie wyłapuje, to zastanawiam się jak ma wyłapać takie mikroskopijne serduszko dziecka. W sumie to nie wiem po co to kupiłam. Dobrze że są zakupy przez internet i jest czas żeby się rozmyślić po zbadaniu towaru 🙂
Tez tak miałam i się okazało ze kabel złe włożony -
Nam wózek chcą kupić moi rodzice to jeden z wiekszych wydatków nam odejdzie, ale ja chcę sam wózek głęboki i później osobno spacerówkę. Mam teraz z graco i jestem zadowolona.Jak się nie popsuje to zostawię dla dziecka 😂😂 2 razy miałam wózek 2w1 i jak gondola była ok to znowu spacerówka była dla mnie już ciężka,a ja muszę znieść wózek z paru schodów. Mieszkam na wysokim parterze i mam 10 schodów, niby nie dużo, ale jednak dużo 🙈😂😂 znając mnie to i tak jeszcze zmienię zdanie 100 razy 😁