X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Tez tak miałam i się okazało ze kabel złe włożony

Pamiętałam o tym i sprawdzałam ten kabel kilka razy. Kabel wszedł do końca i dalej się już nie da🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 16:54

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała bugaboo fox 2 :)
    Ala_Ala wrote:
    My mamy po córce łóżeczko z Ikei. Spała w nim chyba do 3 lat 😅 Jeśli chodzi o wózek to mieliśmy Quinny, teraz myślę o Bugaboo lub Cybex. Córka jeździła w gondoli tylko 4 miesiące niestety...

Ala_Ala lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chuste na 100 procent bede uzywac. Córeczkę nosiłam chyba do roku, potem juz nie chciała. Ale to jest super sprawa.
    Ja w ogóle jestem troche wariatką na punkcie noszenia, bo uwielbiam nosic gówniarstwo.

Emimo lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja chuste na 100 procent bede uzywac. Córeczkę nosiłam chyba do roku, potem juz nie chciała. Ale to jest super sprawa.
    Ja w ogóle jestem troche wariatką na punkcie noszenia, bo uwielbiam nosic gówniarstwo.

Dziewczyny, a myślicie że w każdym większym mieście jest opcja umówienia się z taką specjalistką od chustonoszenia? Bo chyba najrozsądniej się spotkać i osobiście wszystko poćwiczyć? Też chciałabym teraz korzystać z chusty. Mam starszą córkę, teraz psa plus trzecie piętro - fajnie byłoby mieć „wolne ręce”.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wszedzie sie ktos znajdzie jak poszukasz. Ja z malej wiochy jestem ale znalazlam w miescie obok nas.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja się zakochałam w anex m type. Tylko wydaje mi się ze gondola jest malutka. I nie wiem co robić. Dla corki miałam bugaboo i fajny był , tylko niski jak dla mnie.
    Mi się też ten wózek podoba, chociaż e type i l type też nie są zle. Z synem miałam maxi cosi mura 4 ale jest zdecydowanie za ciężki choć prowadziło się go jedna ręką. Mężowi podoba się cybex ale wedlug mnie jest za drogi na te parę miesięcy. Później i tak pójdzie w użycie lżejsza spacerowka.
    Ja chyba kupię łóżeczko bo synek od początku spał w swoim łóżeczku, od 3 m-ca też w swoim pokoju i jestem zadowolona z tej decyzji. Dostawki też są na chwilę, podoba mi się chicco baby hug ale chyba nie mam tyle miejsca na takie gadżety bo mieszkam w mieszkaniu.

qdkki09kzl1i271j.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Mysle ze wszedzie sie ktos znajdzie jak poszukasz. Ja z malej wiochy jestem ale znalazlam w miescie obok nas.

Ilu spotkań potrzebowałaś żeby samodzielnie być pewną zamotania chusty?

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam cierpliwości do motania chusty i żałuję. Za to od jakiegoś 6m korzystaliśmy z nosidełka i oboje to uwielbialiśmy 🙂. Do tej pory usypiam synka w nosidełku, niestety niebawem musimy się z nim pożegnać, bo brzuch rośnie... Ja ogólnie jestem z tych co lubią nosić i nie boją się, że dziecko się przyzwyczai🙂.

Squirrel, z tym spaniem z cyckiem na wierzchu przez 1,5roku to jakbym o sobie czytała 😁. Też szybko nauczyłam się zmieniać pierś leżąc ciągle na tym samym boku 😉, byłam przeszczęśliwa, że to odkryłam, bo już nie musiałam wędrować po łóżku. Otwierałam bar i szłam spać 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 20:29

AJrin, Czereśniowa, squirrel lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Ilu spotkań potrzebowałaś żeby samodzielnie być pewną zamotania chusty?

Miałam dwa spotkania. Ale wydaje mi się, ze nawet na jednym można to ogarnąć.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Nath Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki Pappa i zamarłam - liczyłam się z podwyższonymi wynikamiz racji wieku ale martwi mnie obniżone białko Pappa 0,28 MOM. NT mam niskie nawet poniżej tej dolnej lini. Mam wysokie ryzyko trisomii 13 - 1:56. Najbardziej martwi mnie to obniżone białko Pappa bo może oznaczać niewydolność łożyska, niską wagę dziecka i wcześniejszy poród. Biorę Encorton gdzieś przeczytałam że tego rodzaju leki mogą mieć wpływ na wynik dodatni.

AJrin lubi tę wiadomość

• baksia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nath, przykro mi z powodu wyników i stresu. Ale wierzę, że będzie dobrze. To jest statystyka. Jestws juz po usg prenatalnym? 🤔
    A ile bierzesz encortonu? Ja również biorę w dawce 15mg.

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Nath Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Nath, przykro mi z powodu wyników i stresu. Ale wierzę, że będzie dobrze. To jest statystyka. Jestws juz po usg prenatalnym? 🤔
    A ile bierzesz encortonu? Ja również biorę w dawce 15mg.

Encortonu biore 5 mg. Najbardziej przejmuję się tym niskim białkiem pappa ale mam już włczony acard więc może coś pomoże. Jeśli chodzi o trisomie to raczej się tym nie przejmuje bo wiem że to statystyka. Badania prenatane wyszły ok. Przeziernośc karkowa niska.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w mniejszych miastach są doradczyni chustonoszenia. Ja mam chuste kółkową i na szybkie akcje jest idealne do tej pory moje dzieci nie były jakoś za noszeniem. Starszak nie lubieł skrępowania a młodszy nie potrzebował on świetnie sam funkcjonował i kochał wózek w gondloli był chyb jakoś do 8 miesiąca i ciągle po domu jak gotowałam to sobie leżał potem już na podłodze wiecznie leżał i się bawił. Sprawdziła nam się chusta nad morzem jak chciałam nogi pomoczyć a M ze starszakiem w wodzie.
    Ja bardzo lubiłam swobodę wózka ogólnie nie lubie nosić a w do wózka wszystko się wrzuci ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nath wrote:
    Dostałam wyniki Pappa i zamarłam - liczyłam się z podwyższonymi wynikamiz racji wieku ale martwi mnie obniżone białko Pappa 0,28 MOM. NT mam niskie nawet poniżej tej dolnej lini. Mam wysokie ryzyko trisomii 13 - 1:56. Najbardziej martwi mnie to obniżone białko Pappa bo może oznaczać niewydolność łożyska, niską wagę dziecka i wcześniejszy poród. Biorę Encorton gdzieś przeczytałam że tego rodzaju leki mogą mieć wpływ na wynik dodatni.

Przepraszam pomyłkowo polubiłam, jeśli leki mogą mieć wpływ to jak najbardziej jest to możliwe porozmawiaj z ginem albo genetykiem u mnie przy ryzyku trisomii 21 1:50 dostałam skierowanie na amniopunkcje. Będzie dobrze trzymam kciuki

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do łóżeczka ja z tych co odkłada bo też jakoś boje się spać z dzieckiem ale przy ciężkich nocach bywało, że nad ranem już zostawiałam go u siębie. Teraz 2,5 latek codziennie spi z nami bo sam do nas przychodzi :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nath przykro mi, że takie wynik Ci wyszedł, bo być może to niepotrzebny stres. Będziesz miała jeszcze spotkanie z genetykiem?
    Być może te Twoje leki mają wpływ. U mnie miałam leciutko podwyższoną wolną beta hcg (o jakieś tam setne w górnej granicy) i genetyk mówiła że to może być od duphastonu, że jestem w tej górnej granicy na styku właśnie. Ale u mnie wszystko wyszło ok, te statystyki ryzyka też. Ale wspominała, że niektóre leki mogą mieć wpływ na wartości. Zapewne genetyk zaproponuje Ci amniopunkcję

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion mój starszy synek uparł się na Witusia i nie chce słyszeć od 3 tygodni o żadnym innym :D a ja chyba zaczynam się przekonywać do Witusia?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozważania na różne tematy idą pełną parą :) ja niestety przez cukrzyce ciążową skutecznie zostałam pozbawiona entuzjazmu i cieszenia się z tej ciąży :( chodzę cały czas z dołem...

wisienka - po dołączeniu na fb zajrzałam na Twój profil bo tak znajomo mi wyglądało Twoje imie i nazwisko i faktycznie. Chodziłam z Twoim mężem do klasy w podstawówce :)

wisienka94 lubi tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A co do imion mój starszy synek uparł się na Witusia i nie chce słyszeć od 3 tygodni o żadnym innym :D a ja chyba zaczynam się przekonywać do Witusia?
    Też w poprzedniej ciąży myślałam o tym imieniu.

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu to samo. Dzisiaj dostałam telefon z invicty odnośnie badań prenatalnych. Oczywiście przez tel nie mogą udzielać informacji. Jutro o 9.30 mam teleporade z genetykiem. Nie dam rady znowu przez to wszystko przechodzić. Pewnie babka będzie oczekiwała mojej decyzji odnośnie amnio. Czy robię czy nie. Załamałam się. Nawet nie znam ryzyka! Mieli mi wysłać wyniki na maila. Oczywiście ich nie ma. Jak mam się przygotować do rozmowy nie znając wyników? Amnio się robi od 16 tc. Nawet jakby to muszę jeszcze 2 tyg czekać i później 3 tyg na wyniki. A samo badanie ma ryzyko poronienia po nim 1:300. Odechcialo mi się wszystkiego 😭

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ