MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala_Ala wrote:My mamy po córce łóżeczko z Ikei. Spała w nim chyba do 3 lat 😅 Jeśli chodzi o wózek to mieliśmy Quinny, teraz myślę o Bugaboo lub Cybex. Córka jeździła w gondoli tylko 4 miesiące niestety...
-
Czesc dziewczyny 😄Dolaczam sie do Was. Mam termin na 3 maja. Spodziewam sie blizniakow.
megimeg, mother84, Ala_Ala, Angelaaaa, Venice, malami.91, AJrin, Malinka33, AmazonkA29, mała_ruda, Daar, Kaśka28, Rio, Kala139, baksia, squirrel, Emimi, Emimo lubią tę wiadomość
-
U mnie 15+3 i czasem mi się wydaje, że coś tam w dole się kręci i smyra, ale chyba nie są to ruchy dzidziusia. Myślę, że muszę jeszcze poczekać, łożysko wg usg jest nisko na tylnej ścianie. Muszę powiedzieć, że wreszcie zaczęłam jeść i odżyłam (odpukać😅). Chociaż jeszcze mnie czasem zmuli to jednak jest kolosalna różnica. Mogę wejść do kuchni i ugotować obiad, posprzątać i w miarę normalnie funkcjonować. Czytam o wózkach i łóżeczkach i ogarnia mnie trochę przerażenie bo kompletnie się ma tym nie znam. Planujemy za rok przeprowadzić się do domu i nie wiem czy na te pierwsze miesiące życia dziecka lepiej kupić do mieszkania dostawkę czy zwykłe łóżeczko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 20:56
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja na pewno kupuje dostawkę, Mikołaj w łóżeczku to nigdy nie spał mieliśmy materacyk cocoonababy red castle i na tym spał między naszymi głowami i w sumie cały czas w tym siedział, miałam mniejszego stresa bo ulewal jak szalony a w tym nie był na płasko
KaroInka lubi tę wiadomość
-
Kaśka28 wrote:Karolnka ja mam tak samo jeśli chodzi o wózki itp...dla mnie to czarna magia nie wiem na co zwracać uwagę
Ważna jest waga - jak będziesz go musiała wnosić po schodach, bo np. mieszkasz w bloku bez windy to warto poszukać czegoś stosunkowo lekkiego.
Koła- pompowane dają lepszą amortyzację i fajnie sprawdzają się w trudniejszym terenie, a piankowe są takie bardziej miejskie.
Wielkość gondoli - warto się zastanowić czy w miesiącach zimowych dziecko nam się tam zmieści w kombinezonie, śpiworze, pod kocem etc. Nasze maluchy w zimę będą w takim okresie przejściowym między gondolą a spacerówką.
Wielkość budki - fajnie jak się porządnie rozkłada, chroni przed wiatrem itd.
No generalnie sporo by można pisać 😉. Pewnie w necie są jakieś wskazówki, porady.
Ja mam po synku wózek Jedo Koda. Z gondoli byłam zadowolona, ale spacerówkę kupiliśmy później inną, lżejszą. Mieszkaliśmy w bloku z windą, więc stwierdziliśmy, że waga nie ma znaczenia, ale chyba mieliśmy klapki na oczach, bo zapomnieliśmy, że żeby wejść do windy trzeba pokonać najpierw kilka schodków 🤦🏼♀️. Mały już ważył swoje jak się przesiadł do spacerówki i ta waga mnie przerosła. Spacerówkę wzięliśmy Valco Baby Snap 4 i to był strzał w 10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 21:54
Kaśka28, KaroInka, baksia lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
megimeg wrote:Dziewczyny macie termomixa? Polecacie?
U nas dzidzia będzie przebywać w dostawce. Kupiłam dla pierwszego dziecka za jakieś 3 stowki. Spał w niej chyba do 7 miesiąca. Zajmuje mało miejsca i można ją przesuwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 21:56
KaroInka lubi tę wiadomość
-
Malami dzięki sliczne!!! Napewno wezmę to pod uwagę bo właśnie mieszkam w bloku bez windy:) no zobaczymy jeszcze mam czas:)
malami.91 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
megimeg wrote:Dziewczyny macie termomixa? Polecacie?
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ja mam 3 wózki i 4 nie kupuje bo mnie M wygoni 😂
Anex sport głównie a gondoli i wygody jazdy po lesie
Baby jogger city mini zip lekka Mała spacerówka na wyjazdy bo się super składa i mało miejsca zajmuje
I phil&teds sport dla dzieci rok po roku ten kupiłam używany bo wiedziałam że tylko póki starszak chwilę nie podrośnie będzie potrzebny. I to wszystko zależy od warunków gdzie się mieszka z pierwszakiem blok 2 piętro bez windy anex był krótko w użyciu bo ciężki do noszenia. A jak przeprowadziliśmy do domu blisko lasu to anex łącznie ze spacerówka był w ciągłym użyciu potem dokupiłam dostawkę dla starszaka i długo to nam się sprawdziło ❤️