MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamsza wrote:Livi to próbuj jutro jeszcze raz oby się udało. A możliwe że te parcie w pochwie może być od szyjki? Ile ma twoja szyjka teraz cm?
2 cm w tej chwili. I tak lekarz jeszcze bez badania mowil ze to parcie to raczej wyglada na parcie od szyjki nie od blizny. Tym bardziej ze pamietam podobne uczucie z drugiej ciazy z corka. Bo tez szyjka skracala sie dosc mocno. -
Ooo ja livi to naprawdę niedużo😔
Ja też czułam parcie ale to po 26tc z córką teraz od tygodnia oby to samo niebyli u mnie. A wiem że w pl zakładają passer może to by Ci pomogło na tak krótka szyjkę.
No nic ja muszę czekać do 23grudnia na usg wtedy też się dowiem ile ma szyjka -
liwi wrote:Ale tez czujesz takie dolegliwosci?
Tak i myślałam że to uczucie parcia to z powodu za dużo robienia, dźwigania małej itp bo niecodziennie to czuję. -
Bella28 ja na końcówce pierwszej ciąży miałam glukoze w moczu. Cukry z krwi wychodziły ok. Lekarz mówił, że to nerki inaczej funkcjonują i dlatego może tak być. Ale u mnie to było już na kilka tygodni przed porodem.
Liwi trzymam mocne kciuki za was ✊✊
My się nadal urządzamy. Jeszcze trochę pracy przed nami.
Ja też jeszcze nie czuję ruchów. Z synkiem pierwsze miałam około 19tc.
-
Hej. Jestem po wizycie. Wszystko w porzadku, dowiedzialam sie ze w brzuszku mieszka chlopak🙂
Liwi jak to rozejscie blizny po 6 latach... jestes po 2 cc? Probowalam znalezc jak to sie zaczelo,bo napisalas ze mialas dobre przeczucie ze to trzeba skontrolowac i nie znalazlam. Czy od poczatku cos sie dzialo czy teraz nagle? Bardzo mocno sciskam i trzymam kciukimother84, Kaśka28, wisienka94, Karenira, malami.91, AJrin, Kamsza, Daar, mała_ruda lubią tę wiadomość
Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Basia ja od początku mam ubutek w bliznie i jest ona slaba. No ale teraz lekarze w tej klinice troche wysmiali tego doktora ze to za szybko na rozejscie blizny. To znaczy za niska ciaza i takie rzeczy raczej sie nie zdarzają.
To przeczucie dotyczlo szyjki. Bo ja pojechalam do lekarza z takim parciem na pecherz jakby i wrazeniem jakby na szyjke wlasnie mi dziecko napieralo. To sie wszystko zaczelo w poniedzialek. We wtorek pojechalam do lekarza to skontrolowac mimo ze w sumie przeszlo mi to uczucie ale juz umowilam wizyte to pojechalam. A on mi mowi, ze szyjka jest ok, ale blizna sie rozeszła. I odrazu skierowanie do klinikiBasia87 lubi tę wiadomość
-
dominisia8831 wrote:Cześć dziewczyny, wstyd mi trochę o to prosić ale gdybyscie mogły zerknąć na moja zbiórkę i wspomóc symboliczną kwotą to będę dozgonnie wdzięczna .
Bardzo proszę o pomoc :
https://zrzutka.pl/ys5shf ♥️ 🙏
-
Angela ja nie czuję wcale jeszcze. Dziś 15+0. Przelewanie to u mnie ewidentnie nie dziecko, a jelita 😂 w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 17 TC więc też wyczekuję. Fajnie by było już tak systematycznie czuć, bo człowiek może ciut spokojniejszy by był.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️