MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy fotelik z bazą isofix do max 13kg bo kupowaliśmy wózek 3w1. Mała teraz jeździ w foteliku 360° z cybex i też z bazą isofix. Mega ułatwienie na później jeśli chodzi o taki fotelik.
Ja jestem teraz na etapie poszukiwania mebli tzn szafa i komoda do pokoju małego bo łóżeczko ma po siostrze 🙂.
Ustalam dzisiaj na wage z ciekawości i pokazała +8,5kg 😳😳
Update brzuszka 🤪
https://naforum.zapodaj.net/bcbed8d6e779.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 10:18
Venice, mother84, malami.91, wisienka94, Karenira lubią tę wiadomość
-
Kamsza chudzinko to ile Ty ważyłaś przed? 🙊 Brzuszek bardzo malutki, mój w porównaniu do Twojego to ogromny 😳😂 bardzo ładnie wyglądasz 😊
Ja jak w tej ciąży nic nie przybralam do połowy ciąży (w pierwszej szły kg od początku), tak od ostatniej wizyty w końcu coś ruszyło, mam +2 kg na plusie od ostatniej wizyty, która była 2.5 tyg temuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 15:40
Venice, Angelaaaa, Kamsza, malami.91, wisienka94, Daar, squirrel, Karenira lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dzień dobry Widzę temat fotelikowo wózkowy Po starszej mam bebetto Tito i o ile gondola super _ duża i dobra amortyzacja o tyle spacerówka była dla mnie porażką i kupiliśmy osobną spacerówkę joie. NIE POLECAM WÓZKÓW 3 W 1. Pierwszy fotelik miałam bobostello mars z zestawu 3 w 1 ale też nie byłam z niego zadowolona. Teraz dostaniemy od siostry po synku Maxi Cosi. Niestety nie mam izofiksu w samochodzie ale pasy też dawały radę Starsza jeździ aktualnie w Minikidzie tyłem do kierunku jazdy i planujemy jak najdłużej tak zostać.
Ubranek miałam dużo zwłaszcza pajacykow, córka strasznie ulewała i przynajmniej nie musiałam codziennie robić prania.
A co do pościeli na samym początku był rożek, później śpiworki. Jeśli było chłodniej przykrywałam ją kocykiem bambusowym. Ważne żeby kocyk był przepuszczalny Córka jest z 23 mają a już w czerwcu nie raz spała pod zwykła pieluszką tetrową w największe upały.3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
mother84 wrote:Kamsza chudzinko to ile Ty ważyłaś przed? 🙊 Brzuszek bardzo malutki, mój w porównaniu do Twojego to ogromny 😳😂 bardzo ładnie wyglądasz 😊
Ja jak w tej ciąży nic nie przybralam do połowy ciąży (w pierwszej szły kg od początku), tak od ostatniej wizyty w końcu coś ruszyło, mam +2 kg na plusie od ostatniej wizyty, która była 2.5 tyg temu
Zaczynałam z waga 47kg 🤦♀️ teraz to co zauważyłam to poszło mi w uda i tylek 🤣🤪
Moje dziecko przechodzi jakiś okres buntu tak się rzuca o wszystko że szkoda słów 🤦♀️squirrel, Karenira lubią tę wiadomość
-
Pękne brzuszki u mnie na wage po świętach nie wchodzę ale będzie już ponad 10 kilo niestety ja tyje bardzo w ciazy co po schodzi szybko.
Ja dziś mam dzień planowania za tydzien mam wizyte u gina i musze już dostać skierowanie na podanie immunoglobuliny czy któraś ma rh "-" grupe krwi? Miedzy 28 a 30 tygodniem ciąży powinno się podać i jest refundowana przez NFZ jak coś. -
Ja też tyje około 2 kg na miesiąc jak w poprzedniej ciąży, chociaż teraz na pewno jem mniej bo nie objadam się na noc. Ja już na starcie jak tylko test zrobiłam to już miałm 2 kg więcej bo czułam się jak przed okresem taka spompowana. Chyba taka moka natura, że co bym nie robila to tak sobie regularnie tyję 🙂 aktualnie +7 kg.
Ja kupiłam ubranka na 56 na długi rękaw i teraz nie wiem co dalej, bo nie mam pojęcia czy 62 kupować krótkie czy długie body. Wydaje mi się że więcej powinno być tych na krótki bo będzie zaczynać się lato. Liczę, że mi pochodzi synek w 56 z 3-4 tyg.Chyba z kupowaniem dalszych rozmiarów poczekam do narodzin 🙂 z córką było łatwiej bo urodziła się w połowie sierpnia to wszystko kupowałam długie. Miałam chyba 2 szt krótkich body i raz założyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 14:11
Karenira lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Venice wrote:
Venice ja miałam taki brzuch po zrobionym teście ciążowym we wrześniu 🙂🙂🙂 chyba jeszcze nie nosisz żadnych ciążowych spodni co ? Ja już od 2 miesięcy w swoje nie wchodzę w pasie. Pewnie jak urodzisz to zaraz potem nie będzie nawet widać że w ciąży byłaś. Zazdroszczę figury 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 14:12
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Venice woow ty się pytasz gdzie ja schowałam swoje 8kg a ty gdzie swoje 4😳😳😁
Chyba ubrania ciążowe to założysz dopiero na końcówkę ciąży 😁
Ja postanowiłam zrobić dzisiaj ciasto choć moja córka dzisiaj nie chciała ze mną współpracować to zrobiłam je na raty 😁🤣właśnie się piecze w piekarniku Ufff -
Venice Ty też chudzinka 😊😊 pięknie wyglądacie, wcale nie widać, że jesteście w połowie ciąży 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
U mnie 23 tydzień i brzuch naprawdę spory już mam problemy przekręcając się czy wstając.
Widać na zdjęciu jak mi się od góry spina i dziecko dziś ewidentnie kopie prawie pod żebrami 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 14:56
Angelaaaa, Venice, malami.91, mother84, wisienka94, Daar, squirrel, Karenira lubią tę wiadomość
-
Fajne brzuszki 😍. No i spory rozstrzał rozmiarowy 😁. Mój raczej z tych większych.
Bilans wagowy +4kg, ale ogólnie mam 7 z przodu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 15:35
Venice, AJrin, Angelaaaa, Kamsza, mother84, wisienka94, Daar, squirrel, Karenira lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Piękne brzuszki 😍 malami to wcale tej wagi na zdjęciu nie widać 😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hej ja mam jutro wizytę prywatną. W poniedziałek za to idę na krzywą 😱
Fotelik mamy obrotowy britax i jest to mega rozwiązanie. Kocham go ❤️😂
Łupinkę mieliśmy kiddy pro evolution 2 i się zastanawiam czy nie dokupić bazy do niego. Napewno będzie wygodniej. Tymbardziej z dwójką dzieci.
Ja mam już 10kg na plusie. Też szybko tyje a ciąży ale po pierwszej udało mi się wrócić do wagi sprzed 🤗
Mój synek ma 2 latka i dopiero teraz śpi po kołdrą. Jak był malutki to spał w różku. Później pod kocykiem.
Wózek mamy po synku invictus v plus i nie wiem czy go zostawiać bo ma dziwny stelaż, dziwne rzeczy się z nim działy jak zjeżdżałam po schodach. A mieszkam w bloku więc codziennie pół piętra do wózkowni będę znosic/wnosić. Muszę iść go obejrzeć do piwnicy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 17:02
-
Piękne brzuszki dziewczyny!
Jeśli chodzi o temat wyprawki. Ciężko robi mi się zakupy dla chłopca. Nie mam wprawy. Nie wiem jak ubrać chłopaka..kocyki czy rożki tez podobają mi się te dla dziewczynek. Cieszę się z synka, ale jakoś nie mogę odnaleźć się w tym temacie. -
Venice mi też się przy pierwszej ciąży wydawało, że ciężej dla chłopca, że ogólnie mniejszy wybór wszystkiego, ale z czasem zobaczyłam, że wcale tak nie jest 😉 chłopca też można fajnie ubrać i kupić mu piękne dodatki 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 17:38
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Venice mi też się przy pierwszej ciąży wydawało, że ciężej dla chłopca, że ogólnie mniejszy wybór wszystkiego, ale z czasem zobaczyłam, że wcale tak nie jest 😉 chłopca też można fajnie ubrać i kupić mu piękne dodatki 😍