MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Venice wrote:Piękne brzuszki dziewczyny!
Jeśli chodzi o temat wyprawki. Ciężko robi mi się zakupy dla chłopca. Nie mam wprawy. Nie wiem jak ubrać chłopaka..kocyki czy rożki tez podobają mi się te dla dziewczynek. Cieszę się z synka, ale jakoś nie mogę odnaleźć się w tym temacie.
Mam to samo ! 🙂🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja za to mam problem ten, co u was. Miałam ochotę poszaleć trochę na wyprzedażach ale kompletnie nie wiem co kupić na początek i jaki stosunek krótkich/długich rękawów będzie odpowiedni...? Niestety w Polsce pogoda jest taka nieprzewidywalna 🙄Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala, ja na początek stawiam na długi rękaw. Myślę, że upałów w maju nie będzie. Najwyżej będę na szybko stacjonarnie coś kupować (albo mąż 😉).
Ma któraś z Was rozeznanie w butelkach dla noworodków? Ogarniam sobie zamówienie w Gemini i myślę, że może wezmę jedną sztukę w razie czego, ale nie mam pojęcia co jest dobre, bo z synkiem jakoś nie było potrzeby używania. Tak samo smoczek... Synek bezsmoczkowy, a teraz planuję mieć coś w zanadrzu, żeby ponownie sama nie zostać smoczkiem i nie wiem co wybrać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:00
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Nie mam doświadczenia ale jeśli chodzi o smoczki to slyszalam dobre opinie o smoczkach bibs.
Jezeli chodzi o butelki to sama nie wiem, kolezanka mi mowila ze jej corka jak dostala na poczatku butelke bo z cycka sie nienajadala, to potem juz do cycka nie wrocila bo Mala tak sie przyzwyczaila ze z piersi nie umiala zaciagnac. Wiec wazne w butelkach jest tez sam smoczek05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
No jak się za często podaje butelkę to może tak się zdarzyć. Dziecko na początku najczęściej wisi na piersi, żeby napędzić laktację, kobiety myślą, że nie najada się, dają butlę i to może być początek końca kp. Ja chcę kupić bardziej pod kątem okazjonalnego używania (np. muszę wyjść do lekarza, utknę w kolejce i nie zdążę wrócić na kp). Są właśnie jakieś tam butelki ze smoczkiem imitującym pierś itp. itd., ale nie wiem ile to warte. Kiedyś któraś z Was coś jakieś tutaj polecała, ale nie pamiętam jaka marka to była...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 21:05
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Z tym kp i butelką jest takie ryzyko, ale u mnie córka ładnie piła z butelki jak mnie nie było, a na codzień była totalnym cycoholikiem, więc nie ma reguły. Ja miałam butelkę dr browns i taką też kupię teraz.
malami.91 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel, taka? Tzn. z takim smoczkiem?
https://allegro.pl/oferta/dr-brown-s-butelka-antykolko-szeroka-options-150ml-7213014054?utm_medium=app_share&utm_source=facebookWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 21:13
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kupiliśmy dzisiaj wózek ❤️ Zastanawiałam się nad Anex m type i Espiro Next. Już nawet w sklepie mieliśmy rabat na tego Anexa dogadany. Dzisiaj mieliśmy jechać składać zamówienie. Jednak Anex m type ma bardzo oszczędną spacerówkę, budki tyle co kot napłakał. Ostatecznie więc wybrałam Espiro Next i... Kupiłam używany 😛 W bardzo dobrym stanie za 800zł 😁
Właśnie skończyłam całą tapicerkę objeżdżać ręcznym żelazkiem parowym. Wózek sobie teraz zostanie u teściów, bo nam w mieszkaniu nie jest jeszcze potrzebny.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
malami.91 wrote:Squirrel, taka? Tzn. z takim smoczkiem?
https://allegro.pl/oferta/dr-brown-s-butelka-antykolko-szeroka-options-150ml-7213014054?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Taka 🙂 i dla mnie zbawieniem były smoczki 0 na start z bardzo wolnym wypływem mleka.malami.91 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Taka 🙂 i dla mnie zbawieniem były smoczki 0 na start z bardzo wolnym wypływem mleka.
Dzięki 🙂 Zapiszę ją sobie.
Czy u Was też taka zima? Dziś ulepiłam więcej bałwanów niż przez kilka ostatnich lat razem wziętych 😁. W ogrodzie mamy 2 duże i 2 małe. Synek mówi, że to mama, tata, on i bobo 🙂.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja też coś nie mogę ruszyć z wyprawką 😑 nie lubię zakupów w dodatku nie wiem na 100% kto tam u nas mieszka to tym bardziej nie mogę się zebrać. Zazdroszczę, że już nawet część z Was ma wózki z głowy 😉
Pisałyście o suchych ustach. Ja nawet przed ciążą miałam czesto z tym problem. I polecam balsam taki w słoiczku z firmy nuxe. Przerobiłam mnóstwo pomadek i żadna tak nie pomagała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 21:39
-
Ja miałam butelkę marki Medela, z wolnym przepływem. Ale nauczenie córki picia z butelki zajęło ni aż 7 miesięcy i ostatecznie piła z butelki Avent. Co do smoczków, to każdy jej po czasie wypadał i lekarz zasugerowała nam kauczukowy okrągły i tylko taki córka akceptowała. A wszystkie inne z pięknymi obrazkami i w ładnej stylistce poszły do kosza.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Bardzo dobre smoczki są difrax polecane przez logopedów bo są twarde i nie zaburzają ssania . Nina są właśnie odradzane raz że miękkie i rozleniwiają odruch ssania a dwa dziecko może cały smoczek wsadzić do buzi bo tarcza nie rośnie z dzieckiem. Fajne też są mam i lovinz tego co wiem też jest ok. A butelki dla całkiem maluszka też są dobre difrax mają fajny system antykolkowy no i twistshake są naprawdę polecane ja chyba awaryjnie właśnie twistshake zakupię do tej pory dzieciaki miamy z tommee tippee ale my głownie KP sporadycznei jak mnie nie nyło była butelka. Miałam też madele o wolnym przepływie lecz niestety nie chciał starszak z niej jesć. Fajnie aby butelka miała wolny przepływ inaczej może zniechęcić do piersi. No i są dzieci anty butelkowe, że zadnej butelki nie chcą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 08:33
-
U nas też zaczyna padać śnieg ciekawe czy się utrzyma póki co to ledwo sypie.
-
Ja już wam wcześniej chyba pisałam, że my mieliśmy sporo butelek zanim córka zaakceptowała jedną i była to butelka dr brownsa. Medele też mieliśmy i dla mnie to była jakaś katastrofa. Córka tak się nią krztusiła, że moja mama myślała że zawału dostanie. Na szczęście sprzedałam ją na olx bo sporo kosztowała. Na te wszystkie butelki to poszło mi parę stówek.. A w avent cały czas nam się zasysał smok. Z lovi za to nawet w 1 miałam wrażenie, że melko lele się jak z kranu i nie nadążała połykać.
Smoczek jakiś mieliśmy jeden chyba lovi ale ona w ogóle nie akceptowała smoczka więc jestem zielona w temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 10:31
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021