MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do fotelika to my mamy Maxi Cosi z bazą ISOFIX. Można fotelik zamontować przodem, można tyłem. Najpierw była łupina, teraz większy. W maju siostra przejmie bazę, a dla starszaka kupimy coś mocowanego pasami. Fajne są te foteliki z bazą 360st. Można wygodnie wpiąć łupinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Angelaaaa wrote:Czy taki fotelik z bazą pasuje żeby zamontować do wózka ?
Kupujesz adaptery i możesz zamontować łupinę na stelaż wózka. Ta baza to zupełnie osobny element, tylko do samochodu. Można też go zamontować normalnie na pasy (nie jestem pewna czy każdy, nasz można) jeśli np. jest konieczność skorzystania z innego samochodu, który nie ma ISOFIX (chociaż teraz to już raczej niewiele takich jeździ 😉).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:33
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kala mi się wydaje, że po seksie/orgazmie to normalne, że macica się napina, że brzuch się stawia. Odpocznij dziś, zobaczysz jak będzie jutro 😉 w razie co możesz poratować się nospą
Kala139 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
My mamy fotelik z bazą isofix ale to jest ten kolejny fotelik 9-18 kg, który kupiliśmy po pierwszym ,, nosidełku,,. W startowym foteliku wydaje mi się zupełnie niepotrzebna ta baza ( a kosztuje trochę) bo fotelik trzyma się i tak w domu i do samochodu idzie się już z niemowlakiem zapiętym w foteliku i przypięcie go wtedy pasami w samochodzie to nie problem. Poza tym nie wiem czy w każdym foteliku tak jest, ale nasz z bazą musi być zamontowany z tyłu, a ja jak jeździłam z córką autem w okresie niemowlęcym to musiałam mieć ją z przodu obok i wyłączałam poduszkę. Z tylu sama krzyczała i nie dało się jechać. Z bazą isofix polecam za to ten kolejnh fotelik, który już zostaje w samochodzie i wkłada się do niego dziecko dopiero w samochodzie. To jest super sprawa i mega wygoda, bo ciężko jest włożyć do fotelika dziecko bokiem. My mamu maxi cosi teraz a ten pierwszy Kiddy evolution pro. Jak wepnie się adapterami do wózka to można go rozłożyć przez co dziecko ma dobrą pozycję, a nie tę samochodową.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 21:06
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
My łupinę mieliśmy z bazą i fakt wygodne bo tylko się wpina nie trzeba się bawic z przeprowadzeniem pasów ale teraz nie wiem czy damy radę wcisnąć bazę bo chcemy 3 foteliki na jednej kanapie więc zobaczymy ja chce fotelik avionaut Pixel poprzednio mieliśmy maxi Cosi
-
Squirrel, to my z mężem zupełnie odwrotne odczucia mamy😁. Bo skoro łupinę trzyma się w domu to za każdym razem trzeba się chwilę z tymi pasami mocować a na bazę wstawiasz, "klik" i jedziesz. No a ten kolejny fotelik jest ciągle w samochodzie, więc czy jest baza czy nie ma to wsadzasz dziecko, zapinasz pasy od fotelika i już. Chyba że nie każdy fotelik ma pasy własne, ale tego nie wiem... A co do tego że nie dało się u Was zamontować bazy z przodu to widocznie po prostu samochód nie ma ISOFIXA z przodu, nasz też nie ma😉.
Ile ludzi, tyle opinii 🙂. Fajnie, że można się tutaj spotkać z różnymi punktami widzenia i podyskutować 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 21:17
Ala_Ala, Ala_Ala, AJrin lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami, ja mam podobne odczucia. Wygodnie jest iść z nosidełkiem i montując go po prostu zrobić „klik”, niż stać przy samochodzie w deszcz/śnieg kiedy za przeproszeniem leci ci pot po tyłku bo jeszcze dziecko płacze a tu pas np nie chce się naciągnąć lub wpiąć.
malami.91 lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Trzeba też najlepiej naocznie sprawdzić te nosidełka. Ja myślałam o wózku Cybex Priam i dedykowane nosidełko do bazy same w sobie wazy już 9 kg, a z dzieckiem to już masakra. Jak je podnosiłam to już mnie bolała ręka, a co dopiero 3 piętro z dzieckiem w środku.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
malami.91 wrote:A co do fotelika to my mamy Maxi Cosi z bazą ISOFIX. Można fotelik zamontować przodem, można tyłem. Najpierw była łupina, teraz większy. W maju siostra przejmie bazę, a dla starszaka kupimy coś mocowanego pasami. Fajne są te foteliki z bazą 360st. Można wygodnie wpiąć łupinę.
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Ala_Ala wrote:Trzeba też najlepiej naocznie sprawdzić te nosidełka. Ja myślałam o wózku Cybex Priam i dedykowane nosidełko do bazy same w sobie wazy już 9 kg, a z dzieckiem to już masakra. Jak je podnosiłam to już mnie bolała ręka, a co dopiero 3 piętro z dzieckiem w środku.
-
My będziemy brali fotelik Avionaut Pixel, jest niesamowicie lekki (chyba 2,7kg). Tylko dumamy czy rzeczywiście bazę isofix brać. Przemawia do nas ta wygoda, że fotelik na "klik" się mocuje i jeszcze baza informuje, że jest poprawnie zamontowany. Z pasami więcej zachodu. Nie jesteśmy tylko pewni jak często będziemy jeździć samochodem z maluchem. Szkoda byłoby wydać ok.650 zł na bazę dla kilku podróży...
Co do modeli fotelików to warto wspomnieć, że trzeba je koniecznie dobrać do modelu samochodu. Może być tak, że jakiś model fotelika będzie w konkretnym aucie sprawiał, że maluch przyjmie złą pozycję.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:My będziemy brali fotelik Avionaut Pixel, jest niesamowicie lekki (chyba 2,7kg). Tylko dumamy czy rzeczywiście bazę isofix brać. Przemawia do nas ta wygoda, że fotelik na "klik" się mocuje i jeszcze baza informuje, że jest poprawnie zamontowany. Z pasami więcej zachodu. Nie jesteśmy tylko pewni jak często będziemy jeździć samochodem z maluchem. Szkoda byłoby wydać ok.650 zł na bazę dla kilku podróży...
Co do modeli fotelików to warto wspomnieć, że trzeba je koniecznie dobrać do modelu samochodu. Może być tak, że jakiś model fotelika będzie w konkretnym aucie sprawiał, że maluch przyjmie złą pozycję.
My też planujemy ten fotelik musimy tylko sprawdzić czy wejdzie na tylną kanape jako 3 fotelik i jaki kąt będzie miał no i najlepiej z baza ale nie wiem czy z baza wejdzie. U nas był problem ze złym kątem w maxi cosi w poprzednim aucie i głowka leciała dziecku do przodu więc warto to sprawdzić. -
Ja bardzo chciałam fotelik doona plus on ma od razu kółka zamocowane i przemienia się w wózek ale troche cena mnie odstrasza i waga no i on raczej nie wejdzie nam na kanape.
-
A ja właśnie umówiłam się na test obciążenia glukozą mam w sobote rano brrr