MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakos się udało wypić tą glukoze cytrynowo miętową 🙈 wyników nie mam. Pewnie w czwartek na wizycie dopiero się dowiem co i jak.
Mother a może tamta lekarka widziała, że się podniosło ale mimo wszystko jest dość nisko dlatego ten Ci tak powiedział. A że było wcześniej niżej to ona widziała to, że jest teraz wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 16:51
-
Dziewczyny, ja też chciałam zapytać poniekąd o łożysko. Lekarz powiedział mi, że też mam dość nisko ale żeby się nie martwić bo ma czas żeby się podnieść. I tu chciałam zapytać, w jakich miejscach na brzuchu czujecie już ruchy maluszków? Bo ja porównuje do swojej pierwszej ciąży i wydaje mi się, że wtedy już czułam ruchy wyżej. A teraz dalej bardzo nisko, na linii bielizny, zawsze poniżej pępka... czy Wy już czujecie je wyżej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:25
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
wisienka94 wrote:Jakos się udało wypić tą glukoze cytrynowo miętową 🙈 wyników nie mam. Pewnie w czwartek na wizycie dopiero się dowiem co i jak.
Mother a może tamta lekarka widziała, że się podniosło ale mimo wszystko jest dość nisko dlatego ten Ci tak powiedział. A że było wcześniej niżej to ona widziała to, że jest teraz wyżej
Db że udało się wypić jakoś. Trzymam kciuki za wynik ✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ala ja często też tak niżej czuję. Tak poniżej pępka, rzadko kiedy w okolicy pępka.
Ja mam łożysko na przedniej i zdecydowanie te ruchy są słabsze niż jak miałam na początku na tylnej i w pierwszej ciąży też na tylnej.
Karenira to dobre wyniki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:28
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja czuje głównie bo bokach brzucha na wysokosci pepka. Ale tez czeto na dole. Teraz od dwoxh dni ma chyba nigi w okolicach miej blizny po cc to strasznie mnie boli jak tam wierci. Czesto czuje tez pachwinach normalnie. Lozysko mam na tylnej scianie
-
Karolinaaa28 wrote:Cześć Dziewczyny jestem nowa na tym wątku, ale chciałabym Was dołączyć U mnie aktualnie 25w3d, termin porodu na 1.05.2021
Emimi - ja również miałam hemoglobine 11,3 przy takim wyniku moja doktor zaleciła mi żelazo w tabletkach Ascofer 2x1 i w miesiąc poprawiła się hemoglobina do 12,8
Ja dziś po wizycie i też mi przypisał żelazo 2x1. Moja koleżanka polecała sok z buraka z wyciskarki jak ktoś ma. Ponoć działa cuda. No i sok pomidorowy - już nie tak mocno działa, ale jak komuś nie smakuje burak to zawsze inna opcja.
-
mother84 wrote:Ja po połówkowych. Z małym wszystko w porządku, wszystko w normie. Waży 580 g 😍tylko mam nisko łożysko. A pamiętacie przecież, na początku miałam przodujące i całkiem zakrywało ujście, potem na wizycie przez świętami okazało się, że się przesunęło z tylnej ściany na przednią i już nie przoduje, gin moja mówiła, że się pociągnęło do góry, a dziś lekarz mówi, że jest nisko. ogólnie, żeby się nie martwić na tym etapie, ale zastanawia mnie fakt, że moja gin mówiła, że jest już ok i że na pewno się już nie obniży, ew.podniesie, a tu dziś mi mówi inny, że nisko 🤷 jutro mam wizytę u swojej to ciekawe co powie
mother84 a to dzisiejsze połówkowe to miałaś usg przez brzuch i dopochwowo? Pytam z ciekawości. Ja dziś po wizycie u mojego prowadzącego i badał mi też szyjkę wziernikiem. A jutro idę do innego dla porównania, zobaczymy 😉
Moje dzieciątko ma już 630 g i przoduje o prawie tydzien wg usg, więc rośnie jak na drożdżach 😉
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Emimi wrote:Ja dziś po wizycie i też mi przypisał żelazo 2x1. Moja koleżanka polecała sok z buraka z wyciskarki jak ktoś ma. Ponoć działa cuda. No i sok pomidorowy - już nie tak mocno działa, ale jak komuś nie smakuje burak to zawsze inna opcja.
Sok pomidorowy mogę pić dodatkowo ale sok z buraka nie dam rady...
Apropo połówkowego to u mnie było i przez brzuch i dopochwowo, ale tylko dlatego że Mały leżał na plecach i za nic nie chciał się obrócić, żeby lekarz mógł sprawdzić kręgosłup i nerki (dodatkowo schowal jedną rękę pod pupę). -
malami.91 wrote:Przywracają porody rodzinne juuupi! W moim szpitalu już od dziś 🙂
U mnie już od 18 grudnia można trzeba tylko wykupić tzw."pakiet porodowy" za 100zł, który obejmuje test na Covid-19 i specjalne ubranie dla osoby towarzyszącej.malami.91 lubi tę wiadomość
-
malami.91 wrote:Warszawa?
A dokładnie chciałabym rodzić w Trzebnicy koło Wrocławia
Ale we Wrocławiu od 6.12 też można (tam bez pakietu, ale trzeba przestrzegać zasad).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 20:33
malami.91 lubi tę wiadomość