X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi porodami rodzinnymi, to do maja jeszcze może być różnie. Sytuacja jest cały czas dynamiczna a czasu jeszcze sporo.
    Ale mam jednak nadzieję,że porody rodzinne zostaną wszędzie wznowione i tak już zostanie.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam Olsztyn i na razie bez zmian u nas 🙁

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Z tymi porodami rodzinnymi, to do maja jeszcze może być różnie. Sytuacja jest cały czas dynamiczna a czasu jeszcze sporo.
    Ale mam jednak nadzieję,że porody rodzinne zostaną wszędzie wznowione i tak już zostanie.

Szczepienia w toku, zakażonych wg prezentowanych danych coraz mniej, więc miejmy nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

mother84 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    mother84 a to dzisiejsze połówkowe to miałaś usg przez brzuch i dopochwowo? Pytam z ciekawości. Ja dziś po wizycie u mojego prowadzącego i badał mi też szyjkę wziernikiem. A jutro idę do innego dla porównania, zobaczymy 😉

Moje dzieciątko ma już 630 g i przoduje o prawie tydzien wg usg, więc rośnie jak na drożdżach 😉
    Dzisiejsze USG połówkowe miałam przez brzuch tylko, a jak byłam miesiąc temu u swojej gin na wizycie to i przez brzuch i dopochwowo sprawdzała właśnie dokładnie gdzie jest łożysko. Zobaczę jak jutro będzie bo zapytam o to łożysko 😉
    Ps. To już ładna waga ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś wieczorem imprezę w brzuchu. Wasze maluchy też tak szaleją?

Ktoś pytał na jakiej wysokości czujemy ruchy - u mnie teraz najwięcej w okolicy pępka i tak do 5cm nad nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 21:24

Emimi lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Venice Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ja ruchy tez bardzo nisko czuję, właśnie w okolicy blizny. Ostatnio na usg był ułożony miednicowo, wiec dlatego te kopniaki czuć na dole. Łożysko mam na tylnej ścianie.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ruchy czuję nisko i też na ostatniej wizycie było położenie miednicowe. Chyba zatem nadal nic się nie zmieniło. U mnie rusza się w miarę często ale bez jakiś większych szaleństw 😀 w okolicy pępka albo nad to chyba jeszcze ani razu nie poczułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 21:49

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Ala ja ruchy tez bardzo nisko czuję, właśnie w okolicy blizny. Ostatnio na usg był ułożony miednicowo, wiec dlatego te kopniaki czuć na dole. Łożysko mam na tylnej ścianie.

A jak Twoja blizna? Dobrze pamietam, ze tez masz rozejscie chyba? Ja jeszcze 5 dni do kontroli a dzisiaj mi blizna dokucza dosc mocno. I wlasnie jak wały tak wierci to koszmar.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu czuje wysoko już ruchy albo z boku brzucha. Poczuje czasem poniżej pępka ale jest to dużo rzadziej niż nad. Ogólnie ruchy najbardziej czuje jak siedzę a wieczorem to już w ogóle czasami jest impreza🤣 Zależy od dnia.
    Kupiłam sobie w końcu poduszkę ciążową bo coraz bardziej wiercę się zanim zasnę i nie mogę się ułożyć. Ta poduszka jest cudowna, jak tylko się w nią zapakuje to od razu mi się spać chce😁

qdkki09kzl1i271j.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala139 a jakiej firmy kupiłaś poduszkę? 😉 Ja od ponad tygodnia śpię dodatkowo ze zwiniętym w rulon pledem za plecami, tak żeby mnie blokował przed przekręcaniem się na prawy bok... no i coś tam daje ale jednak chyba kupię jakąś poduszkę, chociaż trochę wzbraniam się przed dodatkowymi rzeczami na chwilę, nie lubię zagracać mieszkania.

U mnie dzidziuś największą dyskotekę robi wieczorem tak od 21-22. Ale i ostatnio zaczyna z rana fikać, też o stałej porze między 9 a 10 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 22:48

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi czasem mnie pobolewa blizna, ale na usg jest bez zmian. Ubytek na bliźnie nie jest duży, jest na granicy normy. Pamiętasz jak duży ubytek jest u Ciebie?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Monikakap Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane malutka waży 655g i w ciągu miesiąca 3x się już obróciła. Ciśnienie się uspokoiło oby tak dalej. Pozdrawiam was😀

mother84, Emimo, Emimi lubią tę wiadomość

rfxgk0s3hyk4e196.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie, ruchy czuje dosyć nisko ale zdarza się tez ze czuje na wysokości pepka. Czasami to az brzuch robi mi się w kształt trojkata :p
    U nas z tymi porodami rodzinnymi to śmiech na sali :p a dokładnie na jednej sali
    Bo tyle oddali na uzytek porodow rodzinnych. Wiec jak ktoś sie zalapie to od razu moze zagrać w totka.
    Karenira wyniki ksiazkowe. Gratulacje :)

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylniej ścianie i ruchu już bardzo wyraźnie czuć i widać już nawet starszak czuł kopniaki. Największa orkiestrę mam koło 20 jak się kładę i czytam dzieciaka do snu młody w brzuchu zaiscie daje wtedy popisy.
    Ja dzija jeszcze nie sprawdzam szpitala bo to się wszystko może zmienić wiem że wszyscy lekarze cały personel jest w 100% zaszczepiony więc liczę na to, że do kwietnia pozwolą Mężowi wejść do szpitala zobaczyć małego choć u mnie i tak będzie cesarka więc dużej różnicy to nie robi wolała bum aby był na korytarzu ale damy rade z resztą i tak będzie z 2 synkami w domu więc nastawiam się na to że mogę sama jechać uberem do szpitala.
    Dziewczyny to moja 3 ciąża ale mam dramat z piersiami no tak mnie bolą kilka razy dziennie całe twardnieją nagle sutki bolą jakby je ktoś szpilkami nakluwal i pojawia się kilka kropel siary no zwariuje muszę sobie jakoś stanik do spania też kupić bo tak mnie piersi bolą że spać mi to nie daję. To się wyzalilam ale serio pierwszy raz tak mam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może już robi ci się jakiś taki nawał pokarmu? Nie wiem kompletnie sie nie znam na tym. Ale może to przez to, że organizm tak reaguje na Twoja opiekuńczość wobec chlopakow? Moze to jakas chora teoria ale moze cos w tym jest. Mam nadzieję, ze rozumiesz o co mi chodzi? Tak jakby organizm dawal ci możliwość nakarmienia juz teraz

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin to nieźle masz z tymi piersiami. Każda ciąża inna. Mnie lekko póki co bolą piersi, ale od wczoraj zaczyna męczyć zgaga😩 myślałam, że w tej ciąży mnie to ominie

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • liwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Liwi czasem mnie pobolewa blizna, ale na usg jest bez zmian. Ubytek na bliźnie nie jest duży, jest na granicy normy. Pamiętasz jak duży ubytek jest u Ciebie?

Nigdy nikt nie powiedział mi o wielkości tego ubytku. Ja mam ogólnie cieńką sciane macicy około 3 mm a miejscu ubytku jest jeszcze cieńsza, i nawet ciężko to zmierzyć.

Ale powiem Wam że psychika jest niesamowita. Ja praktycznie wcześniej nie odczuwałam tej blizny. A od ostatniego usg kiedy mi ginka powiedziała ze już musze uwazac na ta blizne i bedziemy rozwiazywac wczesniej ciaze bo nie jest ciekawie, to blizna boli mnie praktycznie codziennie

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu na odwrót Ajrin. w obydwu ciazach juz od 20 tygodnia musiałam nosic wkładki laktacyjne bo mi sie lało normalnie. A teraz nic a nic jeszcze.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwięcej kopniaków rano i wieczorem dostaje jak leże w łóżku 😅 ale po południu czasami też jest impreza w brzuchu 🙈
    Moje dziecko jest bardzo ruchliwe za każdym razem słyszę to na wizycie u lekarza 😁 mam nadzieję że jak się urodzi to będzie spokojna ☺️☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Daar Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w sumie rusza się już cały brzuch, dziewczyny też już czują ruchy 🙂 ale mam wrażenie, że główka jest zdecydowanie za nisko.. wczoraj to już myślałam, że młody mi za chwilę wypadnie 😳 naprawdę jak położyłam rękę pod bieliznę to mi tam wszystko dosłownie skakało.. Musiałam włożyć sobie poduszkę pod pupę i po jakieś godz.dopiero czułam, że się lekko przesunął..

Z ciekawości też sprawdziłam u mnie szpital i faktycznie wróciły porody rodzinne, u nas nawet nie wymagają testu 😁 mam nadzieję, że się nic w ten kwesti nie zmieni🙂

oar8vfxmslauailw.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ