MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też są porody rodzinne od dłuższego czasu już, oby tak zostało
Ja też głównie czuję najbardziej małego rano i wieczorem jak leżę po jedzeniu, brzuch wtedy skacze 😉bale ruchy są zdecydowanie mniej wyraźne przez to, że łożysko z przodu. Czuć, ale to nie są te mega mocne kopniaki jak w pierwszej ciąży 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Skowronek całkiem możliwe szczególnie, że mój młodszy to potrafi tak mnie rozczulić on codziennie rano mnie przytula mówi kocham Cie i ze jestem ładna z niego to taki słodziak, że faktycznie mnie rusza. Dziś testuje stanik sportowy może będzie wygodniej i lepiej.
-
liwi wrote:Ja znowu na odwrót Ajrin. w obydwu ciazach juz od 20 tygodnia musiałam nosic wkładki laktacyjne bo mi sie lało normalnie. A teraz nic a nic jeszcze.
Ja już od tygodnia mam przez noc zalaną koszulkę od piżamy... w pierwszej ciąży było to samo. Jeszcze tyle czasu do karmienia a już muszę kombinować jak nie zalać łóżka z materacem 🙁Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Przyszły do mnie pierwsze ciuszki dla maluszka ❤️ ale oczywiście większość przyszła z zamówienia dla mnie 🙈 bo kupiłam majtki poporodowe dres i torbę do szpitala.
Karenira lubi tę wiadomość
-
Hej wybaczcie moje nieobecności. Nie za dobrze się mam ostatnio. Skurcze już codziennie. Ostatnio obudziły mnie dość silne i regularne skurcze co 3min po godzinie nospa, paracetamol nic nie pomogło więc wzięłam prysznic 1,5h i przeszło 😔.
Moje piersi też o dużo większe tym bardziej jak kończyłam kpi to dosłownie flaki a teraz piękne no i mleko też się pojawia😁🙂
Rio mój mały cały czas był nisko główka a w piątek odwrócony główka w górze😁moja córka cały czas główka w dole a w 33tc odwróciła się główka do góry i tak zostało do porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 11:22
-
AJrin wrote:Przyszły do mnie pierwsze ciuszki dla maluszka ❤️ ale oczywiście większość przyszła z zamówienia dla mnie 🙈 bo kupiłam majtki poporodowe dres i torbę do szpitala.
AJrin jaka torbę do szpitala kupiłaś? Pochwal się? -
Ja od dzisiaj noszę stanik do karmienia i jest super 😁 zamówiłam na allegro za 23zł ☺️
A co do piersi to mi bardzo urosły i mam wrażenie że z dnia na dzień bardziej ciężkie i pełne się robią 😁 coś złego jeśli z piersi mi nic nie leci ?
Mąż zadowolony że widzi jak brzuch faluje ☺️☺️ i wczoraj jak spał to dostał takiego kopa że się obudził i był dumny że tak kopie mocno ☺️☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja od dzisiaj noszę stanik do karmienia i jest super 😁 zamówiłam na allegro za 23zł ☺️
A co do piersi to mi bardzo urosły i mam wrażenie że z dnia na dzień bardziej ciężkie i pełne się robią 😁 coś złego jeśli z piersi mi nic nie leci ?
Mąż zadowolony że widzi jak brzuch faluje ☺️☺️ i wczoraj jak spał to dostał takiego kopa że się obudził i był dumny że tak kopie mocno ☺️☺️
Nie w każdej ciąży u kobiety pojawia się siara i to nic złego nie oznacza. Znam kobietę której siara leciała tuż przed porodem a po porodzie cisza ani kropelki i niedala rady rozkręcić laktacji tak jakby jej normalnie korek zatkaliWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 11:26
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Rio mój synek od ponad miesiąca leży główkowo, ale to się jeszcze może zmienić nawet i pod koniec 😉 nie martw się
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Czereśniowa wrote:O którym konkretnie szpitalu mówisz?
Szpital w Pabianicach. Mojego lekarza tam poniosło 😉.
Mignęła mi też gdzieś informacja z Medeora, że niedługo przywracają i coś o Salve słyszałam.
Co do siary to u mnie w pierwszej ciąży zdarzały się niewielkie plamy na piżamie, materaca nie zalewałam😁. Teraz jest podobnie póki co. Karmiłam prawie 2 lata, więc czy jest siara w ciąży czy nie ma to kp może być zarówno udane jak i nieudane (czytam, że ktoś tam pytał czy to źle, że nic z piersi "nie leci").
Jeśli chodzi o te obroty głową w dół to słyszałam wiele historii, że ktoś tam już był zapisany na CC ze względu na położenie miednicowe a nagle kilka dni przed planowanym terminem obrót. Także na tym etapie ciąży to bym się w ogóle nie przejmowała ułożeniem dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 12:26
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Skowronek wrote:Moje piersi za to w ogóle nie okazują tego, że jestem w ciąży. Są takie jakie były zawsze. Nawet nie urosly. Nic mnie nie boli, nic nie leci...
-
Dziewczyny a skąd wiecie jak dziecko jest ułożone? Czujecie? Czy na wizycie lekarz informuje? Ja w zasadzie to nawet nie wiem jak jest u mnie... 🤔
Jadę właśnie na wizytę niby połówkową do innego lekarza i zastanawiam się, czy jak chodzicie na wizyty do innych niż prowadzący to wpisują coś w kartę ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 13:21
-
Emimi wrote:Dziewczyny a skąd wiecie jak dziecko jest ułożone? Czujecie? Czy na wizycie lekarz informuje? Ja w zasadzie to nawet nie wiem jak jest u mnie... 🤔
Jadę właśnie na wizytę niby połówkową do innego lekarza i zastanawiam się, czy jak chodzicie na wizyty do innych niż prowadzący to wpisują coś w kartę ciąży?
U mnie Pani doktor na wizycie mówi jak jest Mały ułożony.
Co do wpisów to na prenatalnych byłam u innego lekarza niż prowadzący i nie spisywał nic w kartę ciąży, natomiast zawsze dawał mi wydruki z wynikami które później dawałam przy wizycie u swojej gin i dołączyła je do mojej karty w przychodni. -
Takie historie że dziecko obróciło się dosłownie przed cc pewnie sie wydarzyły, ale pod koniec ciąży dziecko ma już na tyle mało miejsca, że taki obrot w 39-40 tyg chyba trzeba traktować w kategoriach cudu. W 35-37 tyg to może jest jeszcze większa szansa. U mnie w pierwszej ciąży była córka już chyba od 30-32 tygodnia co wizyta główkowo i tak też zostało. Za to u siostry jak było położenie miednicowe koło 30 tyg to tak już zostało do porodu mimo że lekarka kazała się nie przejmować, i mówiła że się jeszcze odwróci na pewno nie raz🙂 w sumie może się i odwracał ale ostatecznie wygodniej było miednicowo 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 14:07
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021