MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży to nie pamiętam czy tak miałam, to było dawno 🙊😜 mnie teraz nie boli, ale jest napięty i wydaje mi się, że dlatego bo jest duży i skóra naciągnięta 🤷 dodatkowo wzięłam dziś też magnez i nospę i laktulozę, bo od 3 dni nie było dwójeczki. Może wszystko na raz i rozciąganie i zaparcia. Skurcze to nie są, bo byłby to jeden ciągły skurcz, a takiego czegoś chyba nie ma? 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:26
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hm. Mój brzuch na ogół jest miękki. Jak za długo jestem na nogach to robi się twardy, napięty, po odpoczynku wszystko wraca do normy. Kilka dni temu miałam problem z zaparciem i wtedy faktycznie cały brzuch był bardziej twardy i czułam ogólny dyskomfort.
mother84 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Czesc Dziewczyny! Chcialam dolaczyc do Waszego grona i ja! Obecnie 25+1. To moja pierwsza ciaza na takim etapie...
Odnosnie wyprawki jestem w czarnym... lesie Nic nie mam! Dobrze, ze piszecie co moze sie przydac - to cenne wskazowki sa!
Wytrwalosci dla kazdej z nasWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 11:57
Karenira, mother84, wisienka94, Emimo, Rio, AJrin, AmazonkA29, Emimi lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Mam podobnie jak Malami. Najczęściej mam miękki brzuch. Czuję czasem napiętą skórę, ale codziennie smaruję oliwką i to zdecydowanie pomaga. Od czasu do czasu zdarza mi się poczuć, że jest twardy. Zawsze jak dużo pochodzę czy coś porobię i się zmęczę. Nigdy jednak nie trwa to długo. Wczoraj na wieczór był przez chwilę twardy prawie cały, ale ledwo położyłam się do łóżka to wrócił do normy. Ze wzdęciami miałam akcję kilka razy, wtedy rzeczywiście był niesamowicie napięty i bolesny. Brałam od razu espumisan i szybciutko schodziło całe powietrze
Przyszły mi dwie koszule do karmienia z Dolce Sono. Wydają się naprawdę fajne. Przypuszczam, że jeszcze sobie zamówię. Mam też już rozpinaną na całej długości koszulę do porodu. Także jeszcze tylko ze dwa staniki do karmienia, szlafrok i ubrania do szpitala będę mieć gotowe.mother84 lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ale jestem zła 😠zamówiłam 3 pary spodni ciążowych w h&m w rozmiarze S bo wszytskie XS wykupione a poluje na XS już od miesiąca i nic nie dorzucają.
I wsyztskie te spodnie są tak duże jakby to był rozmiar 40 a nie 36.
Może macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie kupione jeansy ciążowe w rozmiarze XS ? Bo już do h&m nie mam siły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:37
-
Ja z Gemini to w marcu bym chciała zamawiać, więc jak znowu by była darmowa dostawa to proszę wtedy o info 😜😁
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja 2 dni temu zamówiłam Gemini czekam, aż kurier przyniesie pake ale powiem Wam, że wyszło tego naprawdę sporo
Aktualnie remontujemy z Mężem pokoik dla Małego 😊 malowanie ścian, wzorki 😁 niedługo przyjadą meble 😉 ogólnie z wyprawki to mamy już prawie wszystko 😊 została tylko wanienka, jakieś drobiazgi i rzeczy dla mnie typu koszula, biustonosze, szlafrok 🙂 w piątek odbieramy wózek 😁 ja niestety należę do tych niecierpliwych i takich co lubią mieć wszystko zaplanowane 😁 i tak sobie ustaliłam, że do 8 miesiąca chce mieć wszystko gotowe, żeby później już nie biegać za niczym. Ale wiadomo, że każda z nas ma inaczej 😊 -
Ja też sobie zamówiłam koszule i szlafrok i czekam aż dojdzie 🙂 torba ta na kółkach też już doszła, zamówiłam już kilka ciuszków dla młodego🙂 w smyku też mam poodkładane w koszyku 🙂 tak powoli zaczynam wszystko kompletować 🙂
Karenira lubi tę wiadomość
-
Też nigdy nie lubiłam spać w koszulach, ale na początku ciąży zamówiłam sobie z Doctor Nap i się do niej przekonałam. Dobrze mi się układa na rosnącym brzuchu i jest od razu do karmienia. Dzisiaj mi przyszły z Dolce Sono. Przystępna cena i 100% bawełna. Już schną wyprane, więc na dniach przetestuję jak się w nich śpi.
Szlafrok też pewnie zamówię na allegro od Dolce Sono. Widziałam, że mają takie cienkie, bawełniane. Chcę kupić coś niedrogiego, bo normalnie po domu chodzę w szlafroku tylko zimą i mam już swój ulubiony puchaty.
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Witam nowe mamusie 😃
Z dolce sonno to zamówiłam parę ubranek.dzisiaj przyszły i jestem zadowolona 😍 szlafrok mam jakiś stary jeszcze z 1 porodu 🙈 tak leży i się kurzy bo go w domu nie używam.Jest dobry to go wezmę do szpitala.Jak jeszcze nie dawno nie mogłam spać w nocy o zasypiałam po 2-3to teraz zasypiam od razu ☺ niby śpię długo a jestem zmęczona jak w pierwszych tygodniach,masakra