MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam +4kg i cały czas mam jakiś stres,że dużo przytyje. Ale raczej jem zdrowo,normlanie tak jak przed ciążą. Nie pozwalam sobie na jakieś większe grzeszki jedzeniowe,czy słodycze "bo ciąża".
Póki co nie mam rozstępów, smaruje się kremami i olejkami ale jestem pewna,że to kwestia czasu aż mi wyskoczą bo mam skłonności genetyczne i w okresie dojrzewania dorobiłam się rozstępów na tyłku i udach. -
Dobrze wiedzieć, że z dolce sonno jesteście zadowolone. Też oglądałam koszule i kaftaniki, śpiochy i pajace, bo resztę ubranek już mam. Chyba. 🤔
Angelaaa rzuć link do tej wyprawki szpitalnej, nie mam głowy coś do tego. 🤷 -
Miiniala wrote:Dobrze wiedzieć, że z dolce sonno jesteście zadowolone. Też oglądałam koszule i kaftaniki, śpiochy i pajace, bo resztę ubranek już mam. Chyba. 🤔
Angelaaa rzuć link do tej wyprawki szpitalnej, nie mam głowy coś do tego. 🤷Starania od marca 2018
-
Mnie ciekawi co kupujecie w Gemini za takie kwoty? Cofnęłam się do swojego zamówienia z 2015 roku i przed porodem mam praktycznie dwa zamówienia, każde na około 130 zł... z droższych rzeczy miałam tam butelkę Medela i dwupak smoczków. Także jak możecie to dajcie znać co dokładacie do koszyka?
Karolinaaa28 lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja w pierwszym zamówieniu miałam
Tantum rosa, pianka ginexid, termofor z pestek wiśni,dicoflor, pedicetamol, podkłady jednorazowe, waciki do przemywania, patyczki, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, zestaw do obcinania paznokci, szczoteczka z naturalnego włosia do główki, delicol, esputicon,altaziaja, octanisept, latarek travel2w1, Linomag zielony, alantan, bepanthen,lano maść, wrzuciłam też jakieś smoczki i pewnie jeszcze parę innych rzeczy ale już nie pamiętam z głowy.
Jeszcze nie kupiłam rzeczy dla siebie typu podkłady, majtki, kompresy na brodawki, butelki i smoczki do karmienia,chusteczki mokre itp. kremy UV dla małej także na pewno czeka mnie jeszcze jedno grube zamówienie 😊Ala_Ala, Emimi lubią tę wiadomość
-
Rio wrote:U mnie na razie +2kg ale jestem na diecie 2500kcal ułożonej przez dietetyka.
Rozstępów jeszcze nie mam i w pierwszej ciąży miałam tylko malutkie a to dziwne bo po okresie dojrzewania mam tragiczne.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wczoraj kontaktowałam się ze swoją gin w sprawie tego brzucha. Generalnie mówiła, że jeśli nie są to skurcze (których dopuszczalna ilość jest 10 niebolesnych w ciągu dnia), a u mnie to nie są skurcze, to wszystko ok. Takie twardnienie to najpewniej nie z macicy, a po prostu rośnie brzuch, napina się mocno skóra i to bardziej mięśnie brzucha. Jeśli czuję, że robi się mocno twardy to odpocząć i rano i wieczorem mg b6 forte i jeśli jest potrzeba to ew. nospa. Także jeśli nie idzie to w parze ze skurczami to nie ma co się martwić.
Ala_Ala lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja do tej wyprawki z allegro dorzucę kilka rzeczy i raczej będę miała wszystko kupione 😁 zawsze modna kupić jak się coś przypomni ☺️
Od wczoraj jakoś mniej twardnieje mi brzuch 🤔 za to mała się pcha że brzuch się dziwnie układa coś mi zawsze wystaje 🤣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dzisiaj dobry dzień. Właśnie siostra mi się pochwaliła, że jest w 10 tc. To ta sama siostra co miała rodzić ze mną w maju ale miała puste jajo. Bardzo się cieszę. Ona jeszcze nie bo ma krwiaka, który się wchłania powoli. Ale ja jestem dobrej myśli.
Angelaaaa, mother84, Karenira, Daar, malami.91, aeiouy, AmazonkA29, Lusi91, Skowronek, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Dzisiaj dobry dzień. Właśnie siostra mi się pochwaliła, że jest w 10 tc. To ta sama siostra co miała rodzić ze mną w maju ale miała puste jajo. Bardzo się cieszę. Ona jeszcze nie bo ma krwiaka, który się wchłania powoli. Ale ja jestem dobrej myśli.
Super wiadomość ☺️ to tak jak u mnie z siostrą że miała puste jajo na początku sierpnia a ja ostatniego sierpnia dowiedziałam się o ciąży a teraz siostra już 12 tydzień 🥰 trzymam kciuki ✊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ala_Ala wrote:Mnie ciekawi co kupujecie w Gemini za takie kwoty? Cofnęłam się do swojego zamówienia z 2015 roku i przed porodem mam praktycznie dwa zamówienia, każde na około 130 zł... z droższych rzeczy miałam tam butelkę Medela i dwupak smoczków. Także jak możecie to dajcie znać co dokładacie do koszyka?
Ja wpakowalam: Chusteczki nawilżane, patyczki do uszu, gaziki, płatki kosmetyczne, podkłady poporodowe, podkłady higieniczne dla mnie do szpitala, majtki poporodowe, wkladki laktacyjne, cały zestaw do kąpieli i po kąpieli dla małego, butelki, sól fizjologiczna, maść na brodawki, octanisept. Część x2 to co najwięcej się zużywa i wyszła spora paka 😁😉 -
mother84 wrote:Wczoraj kontaktowałam się ze swoją gin w sprawie tego brzucha. Generalnie mówiła, że jeśli nie są to skurcze (których dopuszczalna ilość jest 10 niebolesnych w ciągu dnia), a u mnie to nie są skurcze, to wszystko ok. Takie twardnienie to najpewniej nie z macicy, a po prostu rośnie brzuch, napina się mocno skóra i to bardziej mięśnie brzucha. Jeśli czuję, że robi się mocno twardy to odpocząć i rano i wieczorem mg b6 forte i jeśli jest potrzeba to ew. nospa. Także jeśli nie idzie to w parze ze skurczami to nie ma co się martwić.
Czyli odpowiedź podobna jak u mojej gin tzn , że póki co mamy nie panikować? 😁 -
Karolinaaa28 wrote:Czyli odpowiedź podobna jak u mojej gin tzn , że póki co mamy nie panikować? 😁
Karolinaaa28 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️