X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Daar Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z doctor nap i lupoline 🙂 zamówiłam na szykownamama.pl 🙂

oar8vfxmslauailw.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie napiszcie termin porodu i jak znacie płeć to dopisze do listy.
    Ja trochę milczę ale izolujemy się w lesie i jakoś dni uciekają jak szalone🙈
    Co do brzucha mi się spina jak tylko dłużej coś porobie bądź podniosę któreś z dzieciaków.
    Z koszul to powiem wam że ja szybko przestawałam korzystać z tych mapie czy tlinnych rozwiązań szybciej mi jest bach do góry nie musiałam w nocy męczyć się z zapisaniem ale nie wiem czy tylko ja taki leniuszek jakoś nie chciałam się bardziej wybudzać niż to koniecznie.
    Więc teraz mam kilka do szpitala a w domu to już raczej będę moje normalne stosować.
    Co do spodni zobacz sobie z Lidla może S będzie ok bo one są mniejsze niż h&M.

aeiouy lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd zamawiacie koszule do porodu?

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś pojawiły się już rozstępy?
    Ja chyba będę rekordzistką w przyroście bo mam już +16kg cieżko mi się schylać, nogi spuchnięte, nie wiem co to będzie za 3 msc.

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Daar Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    U mnie akurat zapewnia szpital 🙂

oar8vfxmslauailw.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daar a nie boisz się ze dostaniesz takie wiesz co się chodzi z golym tyłkiem :p albo na pol prześwitujące
    Ja rozstępów jeszcze nie mam. Ale to kwestia czasu bo genetycznie mam to zapisane :p narazie mam wage sprzed ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 17:59

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:

Ja miałam kupioną w pepco koszulę nocną na krótki rękaw. Wiedziałam, że po porodzie będzie do wyrzucenia. Odziwo nic jej się nie stało. Wyprałam i cały czas jej używam więc pójdzie ze mną do drugiego porodu.

Mi wyszły straszne rozstępy w pierwszej ciąży ok 8 mca. A na udach od wewnętrznej strony chwilę po porodzie. Teraz widzę te stare rozstępy jak już brzuch rośnie ale nie są tak straszne bo blade. Wtedy były aż purpurowe.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Daar Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Daar a nie boisz się ze dostaniesz takie wiesz co się chodzi z golym tyłkiem :p albo na pol prześwitujące
    Ja rozstępów jeszcze nie mam. Ale to kwestia czasu bo genetycznie mam to zapisane :p narazie mam wage sprzed ciazy

Mam już 3porody za sobą 😅 koszule u nas są spoko, białe, sięgają za tyłek i mają wiązanie na biuście 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 13:19

oar8vfxmslauailw.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Czy komuś pojawiły się już rozstępy?
    Ja chyba będę rekordzistką w przyroście bo mam już +16kg cieżko mi się schylać, nogi spuchnięte, nie wiem co to będzie za 3 msc.
    Ja jestem +4. Brzuch spory ale bez rozstępow natomiast na obydwoch piersiach w tych samych miejscach się pojawiły. A smaruje się dwa razy dziennie.

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też się smaruje, póki co cisza. Trzy razy mi się udało, ale teraz już wiek inny i obawiam się.

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daar aaa ok to spoko :p
    Mala ruda też nie chcialam wydawac milionów monet na te koszule do porodu ze wzgledu ze moze byc do wyrzucenia. Tylko tak mysle jak mialas zwykla koszule to podwijalas ja do gory? Bo u nas położna mowila ze po porodzie sie lezy z maluszkiem około 2h wiec jak jest rozpinana to lepiej niz tak odkrywac się w calosci :p

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy po pierwszej ciąży na piersiach. Zrobiły mi się od razu w pierwszych tygodniach ciąży, kiedy do głowy mi nie przyszło żeby już się czymś smarować. Chociaż kwestia ich pojawienia się i tak podobno jest uwarunkowana genetycznie 🙂 Do tego czasu już praktycznie zbladły i ich prawie nie widać. W żadnym innym miejscu się nie pojawiły i liczę na to, że w tej ciąży też tak zostanie. Ja mam +8 kg i przytyłam na tym etapie o 2 kg mniej niż w pierwszej ciąży.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam takie jak do karmienia (szpital zapewniał, ale nie chciałam zmieniać), właśnie dlatego, że leżałam z synkiem na sali na początku od razu po porodzie. Ja kupowałam takie zwykłe koszule, teraz też, za ok.36 zł na allegro, żeby mi nie było szkoda wyrzucić i generalnie ja nie lubię koszul, więc potem leżą.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszulę z poprzedniego porodu z guzikami na całej długości. W ogóle to dostałam ją od siostry "na szczęście", ona w niej urodziła swoją dwójkę dzieci...Także trochę przeżył ten kawałek szmatki 😉.

Na wadze +7kg. Rozstępów nowych na razie brak, ale zapewne się pojawią. W pierwszej ciąży wyszły mi na brzuchu, piersiach, udach 🤦🏼‍♀️. Z czasem mocno zbladły. W ciąży z synkiem przytyłam 18kg, ciekawe do ilu teraz dobiję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 19:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Daar aaa ok to spoko :p
    Mala ruda też nie chcialam wydawac milionów monet na te koszule do porodu ze wzgledu ze moze byc do wyrzucenia. Tylko tak mysle jak mialas zwykla koszule to podwijalas ja do gory? Bo u nas położna mowila ze po porodzie sie lezy z maluszkiem około 2h wiec jak jest rozpinana to lepiej niz tak odkrywac się w calosci :p
    W czasie porodu miałam ją naciagnietą normalnie aż do pasa, zakrywalo brzuch. Jak się młody urodził to położna podwinela mi pod samą szyję żeby położyć dziecko. Potrzymałam go chwilę i zabrali z tatą do innego pomieszczenia. Jak wyszli to mnie zaslonila i zszywała krocze. Szczerze? Miałam gdzieś, że leżę prawie naga. Nie miałam z tym problemu.
    Ale jak sobie teraz pomyślę to chyba wezmę tą do karmienia bo jak mnie zszyła i zawiozla do syna to kazała mi do cyca go podłączyć.

Ja mam +7 kg ale mniej niż na tym samym etapie w pierwszej ciąży o 3 kg. Wtedy było +19 w całej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 19:07

Skowronek lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was 😉 od niedzieli nie zaglądałam a naprodukowałyście. U mnie spadek formy, czuję się zmęczona w dodatku w pracy mam teraz mnóstwo rzeczy do ogarnięcia bo to gorący okres. I jak byłam nastawiona, że chcę pracować ile będzie dane bez marudzenia, tak teraz aż mi się chciało płakać przy komputerze... a ile kuu** poleciało to nie zliczę 🙈

W dodatku doszły mi problemy z jedzeniem 😔 od niedzieli codziennie na wieczór wymioty. Tak jakbym nie miała miejsca na jedzenie. Jedynie z rana owsianka wchodzi i zostaje bez dolegliwości ale kolejne posiłki to mało co no i męczy. I to takie ciągłe powietrze w przełyku! Któraś z Was to miała na początku... tylko nie pamiętam kto 🤔

Mam tak samo z tym rosnącym balonikiem w brzuchu! A już myślałam, że to ja tak dziwnie odczuwam 😆 i też miewam taki twardy napięty brzuch ale nie wiem czy to te skórcze czy co 🤔 ważne, że bez bólów i że na wizycie było wszystko ok.

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +13kg 🙈🙈 narazie brak rozstępów ale może przez moje problemy skórne w ciąży bo mam planm i rany na brzuchu i piersiach i skóra mi schodzi to może już na rozstępy nie ma miejsca 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już koło 15 na plusie ale od tygodnia jestem bez wagi więc za tydzień sprawdzę pewnie będzie z 17 🙈 masakra jestem na diecie cukrzycowej nie przekraczam nic a nic cukrów max 110 a tyje dalej 🤷

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam +8kg. W pierwszej ciąży na diecie cukrzycowej miałam łącznie +11 kg.

Ciagle mam uczucie, jakby mnie suszyła od środka. Już nie wiem co pić, bo po wodzie nie mam żadnej ulgi a po słodkich lub gazowanych mam zgagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 19:35

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +9 i chyba zaczynają mi się jakieś opuchnięcia na nogach kostkach, tak dziś zauważyłam.

34bwyx8dgabmtoyk.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ