MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bruised wrote:A widziałaś Flavio na żywo? Gondola jest montowana tak nisko, że mój mąż przy tym wózku wyglądał jak z wózkiem dla lalek 🤣 Ale faktycznie, to był nasz pierwszy typ po przeglądaniu w necie.
Tak, widzilam na żywo. I nie zauważyłam aby gondola była zamocowana jakoś nisko. A porównywaliśmy razem z innymi wózkami i nie było żadnej różnicy.
Tam są chyba dwie wysokości na której można zamontować gondole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 10:48
-
Ja będę kupować wózek bebetto z allegro razem z fotelikiem i bazą 😛 koleżanka ma taki wózek i super się prowadzi i jest zgrabny i są dość lekkie ☺️
Dostawke do łóżka będę mieć od koleżanki nie wiem jakiej firmy 😛Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
ZielonaHerbata wrote:Tak, widzilam na żywo. I nie zauważyłam aby gondola była zamocowana jakoś nisko. A porównywaliśmy razem z innymi wózkami i nie było żadnej różnicy.
Tam są chyba dwie wysokości na której można zamontować gondole.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Bruised wrote:O widzisz, to o tym, że wysokość gondoli jest regulowana mi nie mówili, a na oko był duuużo niższy niż pozostałe modele. Nawet facet w sklepie mówił, że on jest sporo niższy niż inne. No ale z wyboru muuvo jestem zadowolona, oby w użytkowaniu też się sprawdził.
Ale z tymi wózkami, to widzę,że jest tak jak z każdym innym sprzętem . Co osoba, to opinia.
A wszytsko i tak wyjdzie w użytkowaniu.
-
mała_ruda wrote:Właśnie siedzę w lab na krzywej. Z racji, że nie miałam skierowania zrobiły pomiar glukometrem i wyszło 98. Myślicie, że z krwi pobranej zaraz po badaniu klukomwtru będzie mniej? Czy zjedzenie pizzy wczoraj o 18 było złym pomysłem? 🤭🤔
Mnie kaszel i ból gardła dopadł, męczę się od czwartku. Póki co ratuję się syropem z cebuli, prenalenem do ssania, najgorzej w nocy, bo kaszlę i kaszlę, a do lekarza dodzwonić się to graniczy z cudem
Mężowi w aptece ostatnio babki chyba mówiły, że można syrop prawoślazowy, ale nie wiem🤷 boję się brać na własną rękę. Można?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:41
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Zaleca się przed rannym badaniem, nie jeść po 19.
Już pisalam, ja miałam swoj glukometr i wykazał mi wyniki 88/186/188 a z krwi 82/153/120. Więc nie zawsze te glukometry są odpowiednio skalibrowane i tylko z krwi wynik jest 100% wiarygodny i miarodajny więc może będzie jeszcze Ok 🙂 trzymam kciuki!Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:Zaleca się przed rannym badaniem, nie jeść po 19.
Już pisalam, ja miałam swoj glukometr i wykazał mi wyniki 88/186/188 a z krwi 82/153/120. Więc nie zawsze te glukometry są odpowiednio skalibrowane i tylko z krwi wynik jest 100% wiarygodny i miarodajny więc może będzie jeszcze Ok 🙂 trzymam kciuki!
Co do glukometru to nie chodzi o kalibracje tylko krew badana przez glukometr to krew wlosniczkowa (pelna krew) natomiast w labolatorium pobieraja krew z zyly a oznaczenie glukozy dokonuje sie w surowicy a nie pelnej krwi. Poza tym glukometr ma orientacyjnie sprawdzic czy glukoza jest na poziomie 70-90 na czczo i do 120 po posilku. Nie nalezy sie sugerowac konkretna wartoscia.
Co do syropu prawoslazowego-mozna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 09:00
mother84 lubi tę wiadomość
-
Irmi123 wrote:U kobiet w ciazy ostatni posilek ok 8 h przed badaniem. O 19 to zbyt dluga przerwa nocna.
Co do glukometru to nie chodzi o kalibracje tylko krew badana przez glukometr to krew wlosniczkowa (pelna krew) natomiast w labolatorium pobieraja krew z zyly a oznaczenie glukozy dokonuje sie w surowicy a nie pelnej krwi. Poza tym glukometr ma orientacyjnie sprawdzic czy glukoza jest na poziomie 70-90 na czczo i do 120 po posilku. Nie nalezy sie sugerowac konkretna wartoscia.
Co do syropu prawoslazowego-mozna.
No tak, ale w sumie ciężko oczekiwać ze jak idziesz na 7:00 na pobranie to będziesz jadła około 23 żeby zachować 8 godzin przerwy. Co lekarz i artykuł to inna opinia. Miałam w pierwszej ciąży cukrzycę i z tyloma sprzecznościami się spotkałam... można mierzyć na 3 różnych glukometrach w tym samym czasie a różnica potrafi się różnić nawet o 20. Co w przypadku zjedzonych posiłków ma kolosalne znaczenie. Dlatego moje zaufanie do tych sprzętów jest mocno ograniczone.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
No co lekarz to opinia. Ja w zaleceniach przed badaniem miałam nie jeść na 12-14 godzin przed pobraniem, ale w dniach poprzedzających badanie miałam jeść normalnie i niczego nie ograniczać. Też dzień przed badaniem jadłam pizze o 18 😀 wyniki mi wyszły strasznie dziwne tzn. cukrzyca ciążowa nie wyszła, ale wyniki cukru niskie. Nie było wzrostu po glukozie. Gdzieś w necie przeczytałam, że wynik jest dobry bo insulina prawidłowo zbija mi cukier po posiłku do stanu wyjściowego ale ciężko było znaleźć taką podobną sytuację do mojej. W pierwszej ciąży miałam normalny wynik. Tzn ok 100 po glukozie a na czczo ponad 70. Dzisiaj mam wizytę więc dowiem się co mój lekarz na to. Wszędzie piszą w normach że ma być mniej niż a nie piszą nic o normach minimalnych, to chyba i po 1 i po 2 godzinach też wystarczy żeby nie było mniej niż 70. Ale lekarzem nie jestem i nie znam się na tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 10:30
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel to daj znać po wizycie, bo sama jestem ciekawa co Ci powie na te wyniki 😁też myślę, że są ok😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
mała_ruda wrote:Właśnie siedzę w lab na krzywej. Z racji, że nie miałam skierowania zrobiły pomiar glukometrem i wyszło 98. Myślicie, że z krwi pobranej zaraz po badaniu klukomwtru będzie mniej? Czy zjedzenie pizzy wczoraj o 18 było złym pomysłem? 🤭🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 10:54
-
Z glukometru laboratoryjnego miałam ostatnio 88, ze swojego w domu 78 i z krwi mi wyszło 76. Porównywałam dwa razy na krzywej swój glukometr z wynikami z żyły i na glukometrze wszystkie wyniki były wyższe. Jeden pomiar po 2h całkiem był rozjechany bo z żyły 76 a na gluko 108😛. Pizza o 19 nie ma raczej wpływu. Mnie diabetolog kazał mieć przerwę 8, max 10h. Zresztą jak nie jem dluzej niż 10h to mam ketony w moczu. Czy przed pobraniem kropli krwi na pasek myłaś ręce? Bo jak nie to tez może mieć wpływ. Ja na pierwszej krzywej myłam ręce przed pobraniem i różnica była minimalna, a ostatnio nie umylam i wyszła większa różnica. Trzymam kciuki za wyniki.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Mała ma ponad 800gram.Szyjka długa i twarda nie ma rozwarcia. Mała jest już ułożona główka do dołu. Zapomniałam spytać o ten śluz. Ale jak z szyjką wszystko ok to chyba z tym też jest dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 11:39
mother84, AmazonkA29, Angelaaaa, malami.91, Emimi, Kala139 lubią tę wiadomość
-
Mój synek dzisiaj nie dał mi pospać. Tak sie kręcił i wiercil ze mialam wrazenie ze wyskoczy mi z brzucha :p
Wczoraj kupilismy wozek, jestem zadowolona. Jedna rzecz z glowy.
Odebralismy też dom, powoli ogarniamy i ruszamy z przeprowadzka. Tyle sie teraz dzieje, że nie ogarniam. Jestem mega zmęczona. Dlatego postanowiłam ze na następnej wizycie wezme l4Kala139 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Mój synek też przez ostatnie dwa dni tak szalał w brzuchu, że szok 😳😊 a dziś rusza się, ale muszę się położyć i skupić, żeby poczuć. Wasze dzieci w brzuchach też mają takie różne dni? Raz totalne szaleństwo, a kolejny dzień wielki spokój?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
U mnie ostatnio był jakiś spokojniejszy, ale ja też nie mam za bardzo czasu w tej ciąży żeby się na tym skupiać tak jak w pierwszej. Wychodzę z założenia, że skoro się rusza to jest ok a nie liczę narazie ruchów bo chyba jeszcze na to za wcześnie 😀 Dzisiaj za to spora aktywność od samego rana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 12:43
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Karola87 wrote:Ja dzisiaj byłam na wizycie. Mała ma ponad 800gram.Szyjka długa i twarda nie ma rozwarcia. Mała jest już ułożona główka do dołu. Zapomniałam spytać o ten śluz. Ale jak z szyjką wszystko ok to chyba z tym też jest dobrze.Starania od marca 2018
-
Tak,tak na liczenie ruchów jeszcze za szybko 😉 mi też gin mówiła, że póki co mam tylko odnotować, że danego dnia się rusza 😉 no ale mój ewidentnie dziś jest spokojniejszy. Wczoraj to kopał tak, że jak stałam to aż czułam, teraz raczej jak się położę i to też są spokojne te ruchy. No, ale wiem, że już tak było,że dzień czy dwa spokojniejsze, a potem szaleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 13:17
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
U nas największa aktywność do 2 w nocy i później o 4 w nocy.Prawie jak z zegarkiem w ręku 🙈 Wtedy są takie tańce w brzuchu, że nie ma mowy o spaniu.
Ale tez mam dni,że mala jest bardziej aktywna a czasami jest dość spokojnie. Wydaje mi się,że jest to normlane 😊
Ale też nie liczę ruchów.