MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother,
Z tymi rozmiarami to jest baaardzo różnie. Wychodzi na to, że każda firma ma swoją rozmiarowke 🤷♀️ ja akurat z sinsay brałam body 62 i w stosunku do bodów z reserved są mniejsze, ale jak porównywałam do bodow z F&F to takie same.
Z tego co zauważyłam w ciuszkach, które mam to najmniejsze wypada chyba HM. I tu rozmiar 62 to takie 56 z innych firm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 13:54
-
Dla mnie hm też właśnie większe jakieś 🙊😂 To zerknę jeszcze co mam na 56 i najwyżej trochę odeślę z tego Sinsay z tych najmniejszych. Ale są naprawdę ładne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 14:46
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karolinaaa28 wrote:To patrzcie na to 😅🙈 w gwiazdki są z HM 62, w paski 62 z sinsay 😁
https://zapodaj.net/630cfbceca74d.jpg.html
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja właśnie po USG 3 trymestru mały waży 1700 brzuszek ma najmniejszy 52 centyl reszta głowa największą jak wszystkie moje dzieciaki 92 centyl nogi krótkie więc długi nie będzie.
Blizna po cesarce ciągła cienka 3.5mm szyjka długa zamknięta 47mm czyli standard u mnie a młody leży w poprzek wciśnięty głową w kręgosłup i zakrywał się łokciami 🙈 więc zdjęcia nie mam stopa długość 6.3cm 😂
Mnie najbardziej cieszy brzuszek bo jednak u dzieci cukrzycowych ważne aby nie był duży 😃Karenira, mother84, malami.91, Miiniala lubią tę wiadomość
-
liwi wrote:Ajrin mowili cos na ta blizne? Boja ma takie 2,8 do 3,3 i mowia ze malo.
-
Dowiadywalyście się jak to jest w Waszym szpitalu, w przypadku planowanych cięć...mąż może być w szpitalu z Wami? Ja dzisiaj dzwoniłam do szpitala, w którym będę miała cc i okazuje się, że nie będzie mógł wejść na teren szpitala.
Poród rodzinny tak, ale nie w przypadku cięcia. -
U mnie przez covid w ogóle nie ma porodów rodzinnych, czy to poród sn czy cc. Nikt nie może wejść. A co do cięcia to w moim szpitalu nawet przed pandemią nie mogło być osoby towarzyszącej na samym cięciu. Dopiero jak wyjęli dziecko, zmierzyli, zważyli i ubrali to mąż dostawał do opieki do czasu jak wróciłam z sali pooperacyjnej. Ciężko mi z tą myślą, że dziecko będzie przez 3 godz samo ale co mam zrobić ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 18:54
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ajrin byłaś dziś w premium medical ? Ja tez dziś po USG 3 trym. Niestety nasz dama stwierdziła ze się odkręci i aktualnie jest w położeniu pośladkowy. Waga 1733 czyli 92 centyl 😅jutro mam wizytę u ginekologa i bedziemy ustalać co dalej. Jednak mam nadzieje, że jeszcze się przekręci.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa naturalnie to jakieś okłady tylko chyba, a tak to paracetamol możesz 😘
Emimo jeszcze może się przekręci. U mnie synek na wizycie był główkowo, tydzień później pośladkowo, a teraz mam wrażenie po trzech tygodniach, że znowu główkowo, bo bardziej czuję kopanie i na górze, a nie na dole w szyjkę. Jutro się okaże, bo wizyta😉Emimo, Angelaaaa lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Emimo wrote:Mother84 Liczę na to. Bo rodziłam tylko naturalnie i nie chce cesarskiego cięcia 🙈 powodzenia jutro na wizycie.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Angelaaaa wrote:Jak naturalnymi sposobami zbić gorączkę ?
Kurcze zaczynam się martwić bo biorę te zastrzyki w brzuch teraz jestem chora a nogi to teraz całe bolą..od samych stop po biodra.. nie wiem co robić
Trochę chłodniejsza kąpiel/prysznic, ale możesz śmiało brać paracetamol.
Karolina28, oba bodziaki nowe/używane? Bo może to też trochę kwestia wykurczenia po praniu czy suszeniu w suszarce. No ale tak czy siak co producent to inaczej to wygląda. Powinny być jakieś standardy a nie 😋.
Co do ułożenia dzieciaczków to też myślę, że jeszcze jest czas na obroty 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 20:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ala_Ala wrote:mała_ruda - ja niestety nie używałam. Chyba nic nie miałam z pielęgnacji marki Bobini.
Jeśli chodzi o ręczniki - kupowałam 6 lat temu w Ikei i mam je do dziś, także byłam bardzo zadowolona z jakości, tym bardziej w stosunku do ceny.
Ja już po wizycie, mała pozostaje dziewczyną i waży 1500 gram.
Dziewczyny, szczepiłyście się na krztusiec szczepionką Adacel? Ile mniej więcej płaciłyście? -
Ja też miałam dzisiaj prenatalne 3 trymestru. Młoda ma się dobrze, waży 1600g . Znowu się przekręciła i ma ułożenie pośladkowe. Ciekawą rzecz mi ten lekarz powiedział ,że jest nadal małe zwapnienie w sercu ale on nie uważa to za nic niepokojącego bobu nas w regionie dużo dzieci to ma bo jest dużo wapnia w wodzie.
mother84 lubi tę wiadomość