MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Prawie 7 lat temu pytali mnie w Gdańsku czy chcę by dziecko zostało wykąpane ale to dopiero po dwóch dobach od porodu. Wtedy się zgodziłam, bo wolałam zobaczyć jak to się robi, byliśmy zupełnie sami i nie byłam pewna jak sobie poradzimy z kąpielą takiego maleństwa ( a córka była naprawdę malutka). Teraz już wiemy co i jak więc poproszę o to, żeby mi Młodej nie kąpali tylko wytarli.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Vanillaice bardzo współczuję całej sytuacji. Napewno jest Ci bardzo ciężko, ale juz bliżej niż dalej. Dużo sił 😘
Mi starszaka tylko wycierali a i tak ma problemy skórne. Małej też nie dam wykapac. Chociaż u nas w szpitalu chyba w ogóle nie kapią maluszków.Kora88 lubi tę wiadomość
-
Venice ja kupowałam ręcznik z kapturkiem na allegro od mamo tato, wydaje się miły, ale jaki będzie to zobaczymy 😊
A mnie dziś tak krocze boli, że szok. Ledwo mogę kroki stawiać. Było ok, ale wróciłam z synkiem z przedszkola jakieś 1,5 km i teraz nie mogę...mam nadzieję, że po odpoczynku i nocy przejdzie choć trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 17:50
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Czy któraś z Was używała oliwki "pielęgnacja i masaz" z bobini? Na stronie srokao jest polecana i ma olejek ze słodkich migdałów.
https://www.srokao.pl/2018/09/analiza-bobini-baby.html?m=0
Myślicie, że nadaje się do codziennej pielęgnacji przy zmianie pampersow? Ja się kompletnie nie znam..
-
W Lidlu jest promocja na dżinsy ciążowe, gdyby któraś potrzebowała się jeszcze zaopatrzyć. Za 24.90zł.
-
Ja też po usg. Mały jest na 21 centylu i waży 1200g. Nie będzie za duży - ok 3 kg. Tym bardziej, że cięcie będzie tydzień przed terminem więc do końca nie damy mu urosnąć 🙂 Niestety nie chciał tym razem pokazać buźki. Był tak ułożony, że w 3d widziałam tylko czoło i nos 🙂 Kolejną wizytę mam już za 3 tyg ale to chyba z uwagi na święta. Ogólnie to zostało mi 10 tygodni ciąży 🙂 Nie mogę uwierzyć kiedy to zleciało.
A co do ręczników to obejrzyjcie sobie ręczniki canpola. Mają kapturki, są duże, grube i przyjemne w dotyku. Cena też konkurencyjna w porównaniu do innych. Na allegro taniej niż bezpośrednio na stronie canpol. Zapłaciłam 60 zł za swój. A widziałam w internecie bardzo podobne nawet za 150 zł. Ja zamówiłam i wydają się być dobrej jakości. Córce kupowałam w smyku ale ostatecznie nie jestem z nich zadowolona bo po jakimś czasie zrobiły się szorstkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 20:04
mother84, malami.91, Miiniala, AmazonkA29 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja apolecam takie bambusowe z kapturkiem są cieńsze ale bardzo chłonne i mięciutkie w dotyku.
Ja mam od kilku lat takie i dalej jak nowe.
https://allegro.pl/oferta/bambusowy-recznik-okrycie-kapielowe-z-kapturkiem-9729082408 -
Ja bardzo polecam bawełniane okrycie kąpielowe od mamy ginekolog za 39zł Jest rewelacyjne, synek używa już prawie półtora roku, schnie migiem 😊
https://mamaginekolog.pl/produkt/okrycie-kapielowe/
@squirrel ginekolog już Ci powiedział, że CC będzie tydzień przed terminem? Nie wiem czemu mój chce robić w terminie.. -
Vaniliaice rownież bardzo współczuje. Przeraziła mnie Twoja historia bo rownież w domu mam prawie 3 latka i nigdy beze mnie nie spał, musi być wam bardzo cieżko. Pisz jak chcesz się wygadać 🙂
Co do kąpieli w szpitalu to rownież jestem na nie. U mnie jedynie położne wytarły dziecko, a i tak wyglądał jak umyty. Wydaje mi się, że warto zostawić dziecku jakąś barierę na przystosowanie się do nowego środowiska w końcu był w tej mazi 9 miesiecy.
Moja tesciowa opowiadała jak to dawało się smoczka zamoczonego w wódce aby lepiej dziecko spało 😢 to były chore czasy...
Skąd kupowałyście rożki/kocyki w szczególności dla chłopców? Dopiero zaczęłam się rozglądać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 23:30
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Ja pierwsze CC 14 dni po terminie drugie 4 dni przed terminem teraz zobaczymy pewnie ze względu na cukrzycę będzie tydzień przed.
-
mała_ruda - ja niestety nie używałam. Chyba nic nie miałam z pielęgnacji marki Bobini.
Jeśli chodzi o ręczniki - kupowałam 6 lat temu w Ikei i mam je do dziś, także byłam bardzo zadowolona z jakości, tym bardziej w stosunku do ceny.
Ja już po wizycie, mała pozostaje dziewczyną i waży 1500 gram.
Dziewczyny, szczepiłyście się na krztusiec szczepionką Adacel? Ile mniej więcej płaciłyście?Angelaaaa, AJrin lubią tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
nick nieaktualny
-
Dostałam dziś zamówienie z sinsay'a.npowiem Wam, że bardzo ładne te ciuszki, miałyście rację, tylko te rozmiary mi się wydają jakieś inne chyba, np. 56 takie malutkie, mniejsze niż innych firm. Chyba, że mi się wydaje ☺️ teraz nie wiem czy zostawiać te 56 czy nie. Może dziecko jest takie malutkie jak się rodzi,a ja już nie pamiętam 😂
Czereśniowa ja rożek i kocyk z allegro. Rożek od firmy mamo tato,miałam dla pierwszego dziecka i byłam zadowolona, teraz też b.ladny przyszedł. A kocyk to wzięłam jeden bambusowy, a drugi taki grubszy minky z wypełnieniem bardziej na jesień/zima.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️