MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala_Ala wrote:Dziewczyny a jak Wy brałyscie kąpiel/prysznic? W trakcie? To był Wasz pomysł czy inicjatywa położnej? Ja jakoś nawet o tym nie myślałam podczas 1 porodu...
Mi położna mówiła co mogę robić. Namówiła na prysznic, który brałam 3 razy 😆 leżałem na.lozku to namówiła żebym wstała oparła się o męża i bujala biodrami. Jak już mnie namówiła to chwilę się pobujalam i położyłam. Później pytała czy chce jeszcze raz wstać ale już nie dałam się namówic i zaraz parte się zaczęły. Ogólnie położna wpadala do nas co 30 min i pytała czy ok. Dlatego obecność męża była dla mnie bezcenna.
-
Ala_Ala wrote:Dziewczyny a jak Wy brałyscie kąpiel/prysznic? W trakcie? To był Wasz pomysł czy inicjatywa położnej? Ja jakoś nawet o tym nie myślałam podczas 1 porodu...
-
-
Ala mi też położna proponowała i mąż polewał wodą, pomagał mi tam dużo, potem trochę piłka, znowu prysznic itp. później już normalnie na łóżku. Ten prysznic mi pomagał pamiętam
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karenira wrote:AJrin czy Ty kupiłaś koniec końców to łóżeczko dostawne Lionelo Theo? My już zrezygnowaliśmy z planów zakupu dostawki, mieliśmy kupić normalne drewniane łóżeczko i dosunąć je do naszego łóżka bez jednej ścianki. Wczoraj w nocy pojawiła się jednak promocja na al.to na te łóżeczka Lionelo i z kodem promocyjnym kupiliśmy za 300zł
Tak tylko nadmienię, że promocja jest jeszcze aktywna.
To ja poproszę o linka bo nadal niezdecydowana za 300 biorę od razu 😂 -
Ja też brałam prysznic aż 3 razy bo odczuwałam ulgę jak woda po mnie spływała. Ale wiadomo byłam z mężem i było mi łatwiej, teraz nie wiem jak to będzie wyglądać. Wtedy męczyłam się po oxy 16h i rozwarcie się zatrzymało na 7cm,bylan tak zmęczona i usta miałam takie suche, że pamiętam tylko, że lekarz mówił do położnej że usta mają mi zwilżać. Ktg później zaczęło głośno pikać to położna wyciszyła i później decyzja o cc. Po tym czasie bardzo się bałam czy wszystko będzie z dzieckiem dobrze. A jak się mąż pytał dlaczego Ktg zaczęło wyć to mu powiedziała, że nic się nie dzieje.. Przyznam się szczerze, że też jakoś psychicznie się na mnie ten poród odbił. Teraz lekarz mówi, że może być cesarka jak będzie duże dziecko. Nie będę się opierać, znieczulenie miałam, nic mnie nie bolało tylko plecy swedzialy później. Mi było po tym bolo przez tyle godzin naprawdę wszystko jedno czy mi się wbijają w plecy czy nie😂
-
AJrin wrote:To ja poproszę o linka bo nadal niezdecydowana za 300 biorę od razu 😂
Wersja z różem jest odrobinę tańsza niż szara czy grafitowa. Radzę się spieszyć
Edit: Byłabym zapomniała, chociaż jest też na stronie. Rabat wbija się po wpisaniu kodu: MALUSZEKWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 23:10
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
liwi wrote:Dziewczyny a kupujecie monitor oddechu? Macie jakies sprawdzone?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Karenina to z dostawą wychodzi mi 340 ale i tak zamawiam bo taniej nie widziałam 💪
Dzięki wielkie ❤️Karenira lubi tę wiadomość
-
Obudziłam Męża zgodził się i zamówiłam 🤗
Będzie dostawka to była ostatnia pozycja z wyprawki. Czekam jeszcze na jedną paczkę że smoczkiem, butelka i stanikiem do karmienia do szpitala i oficjalnie wszystko kupione. Wczoraj znalazłam adaptery do wózka w domu myślałam, że gdzieś wywaliliśmy ale znalazły się więc jupi.Karenira lubi tę wiadomość
-
Ajrin to możesz być spokojniejsza jeśli chodzi o wyprawkę 😉 ja też czekam na paczkę z jakimiś ostatnimi rzeczami z allegro, muszę kupić jeszcze materac do łóżeczka i parę drobnych rzeczy w sklepie i też będzie wszystko. Może w przyszłym tygodniu to ogarnę 😁 no prócz tego jeszcze pranie ciuszków, pakowanie torby, urządzanie pokoju zostaje
Powiem Wam, że jak patrzę jak ten suwaczek ciążowy pędzi to mnie to przeraża i powoli zaczynam robić w majtki 😂🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 06:40
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Jeśli chodzi o wyprawkę to w zasadzie też mam już wszystko. Jeszcze idzie do mnie ręcznik bambusowy i stanik do karmienia chyba 4 z kolei, bo przez covid nie mogę spokojnie pójść i zmierzyć, a ciężko o mój rozmiar w promocji.
Z jednej strony ciąża szybko mija, z drugiej zaczyna się wlec. Młoda kopie, mówię do niej ale nie widzę jej twarzy, jej mimiki, jej oczu, nie mogę złapać za małą piąstkę.. chciałabym mieć już ją przy sobie, wiedzieć, że jest już bezpieczna po drugiej stronie. ❤️ -
Ja zaczynam mieć ciężkie noce naprawdę mi niewygodnie do tego co któraś noc mam silny ból brzucha który mnie wybudza po zmianie pozycji ustaje ale aby ją zmienić to ból się zwiększa i mam ochotę krzyknąć 🙈
Wyciągnęłam nawet poduszkę do spania ciążowa ale ja średnio się z nią lubiłam i chyba dalej się nie lubimy chwila ulgi ale potem mnie blokuje i obrócić się z nią to się wybudzam. No nic koniec marudzenia ogólnie czuję się spoko i funkcjonuje normalnie nawet paznokcie ostatnio pomalowałam więc źle nie jest. Zostało niewiele i Pragę tymi momentami się cieszyć. Jak dojdzie dostawką to myślę że już na maksa poczuję że to ten czas. Torba u mnie praktycznie spakowana dziś ostatnie ciuszki wyprasuje aby do niej włożyć. I chyba dam radę zmieścić się w torbę od mamyginekolog jeszcze zrobię test czy dam radę ja nosić 😂
A w weekend sprzedajemy dzieciaki dziadka i robimy porządek im w pokoju i na strychu w bawialni bo serio mają tyle zabawek że ciężko utrzymać porządek a trzeba trochę miejsca zrobić. -
Ja czekam aż wózek mi dojdzie bo jest w drodze 😊 już zamówiliśmy nowe meble na nowe mieszkanie dla nas mini meble dla małej 😁 i zamówiłam fotel uszak z podnóżkiem żeby łatwiej było karmić no i zawsze taki chciałam mieć 😁 zaraz przeprowadzka a ja jeszcze nie gotowa 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ooooo Angelaaaa fotel uszak zawsze mi się marzył 😊 ale u mnie w moim mini salonie to już nie mam miejsca na niego 🙊 jak dzieci dorosną i pójdą na swoje to sobie taki kupię 😂
Angelaaaa lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Chciałam właśnie kupić ale póki co odradzono mi w sklepie. Wiec sama nie wiem. 31 po wizycie pojadę do sklepu skompletować już wyprawkę z wózkiem itp 😀
liwi wrote:Dziewczyny a kupujecie monitor oddechu? Macie jakies sprawdzone? -
liwi wrote:Dziewczyny a kupujecie monitor oddechu? Macie jakies sprawdzone?
-
To my kupiliśmy monitor właśnie że względu, że mały spał od początku w swoim pokoju, teraz też tak będzie
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️