MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam już wszystko poprane i wyprasowane.Jutro może się spakuję 🤔 jeszcze ma przyjść do mnie 5 body ale to pikuś w porównaniu z tym co dzisiaj miałam na desce do prasowania 😂😂
Ech,ostatnio mój starszak nie chce się uczyć i mam z nim problem.Pytam się go co ma zadane albo czy co$ mu pomóc a on że nie a na następny dzień widzę brak zadania 😠 chce do swojego pokoju zabrać konsolę to powiedziałam,że nie, najpierw ma poprawić oceny to się obraził 😒 z drugiej strony widzę że ta zdalna nauka to jest masakra... -
Mi siostra poleciła Dekoral i Magnat 😊 i są one do przecierania bo wiadomo jak to z dziećmi 😁 my niestety musimy teraz pomalować bo jest to świeżo wybudowane mieszkanie no i zaraz przyjadą meble więc chcemy to teraz ogarnąć
Ja chcę jasny szary i nie wiem czy dobre próbki dobrałam bo na ścianie zawsze inaczej więc zobaczymy jutro 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja mogę polecić tikkurille my mamy cały dom w niej i bardzo ładnie wszystko schodzi.
-
Ja mam kod z instagrama, ktoś wrzucił ale działa 😀
squirrel wrote:Ja dzisiaj kupiłam córce piżamy i dorzuciłam jeszcze 3 pak body na krótki rękaw 56 i nie wiedzialam o żadnym kodzie ☹️ -
Ja wczoraj już chyba wszystko kupiłam. Ajrin wrzucisz zdjęcie rzeczy które kupiłaś ostatnio. Ja nie mam pojęcia w tych nowościach co się pojawiają. Kupiłam tylko te podstawowe produkty.
-
Emimo wrote:Ja wczoraj już chyba wszystko kupiłam. Ajrin wrzucisz zdjęcie rzeczy które kupiłaś ostatnio. Ja nie mam pojęcia w tych nowościach co się pojawiają. Kupiłam tylko te podstawowe produkty.
I do szpitala dwie koszule doktor nap.
Butelkę na wyrazie co i smoczek do tego wkładki laktacyjne wielorazowe lansilnoch maść lanoline na brodawki szczotkę na ciemieniuche u mnie ciągle nawraca nawet u starszaka szczotkę już testowałam jest super. Do tego wkładki silikonowe madeli one super dają wietrzenie sutka i jeszcze magiczna butelkę kolektor pokarmu. Ten kolektor to super sprawa przykłada się go do drugiej piersi podczas karmienia potrafi zebrać sporą ilość mleka ja mam zamiar robić zapas jak będę wychodzić bez potrzeby korzystania z laktatora.
-
Jeszcze dokupie chyba leżaczek babybjorn mam hybrydowy ale serio chyba dokupie ale to dopiero po powrocie z gór.
-
malami.91, Karenira, Emimo lubią tę wiadomość
-
wisienka94 wrote:Dziewczyny, może któraś z was dołączyła do nas później A chciałaby dołączyć do nas na Facebooku? To piszcie
Ja wyprałam już ciuszki na 56. Jutro się wezmę za prasowanie i kolejne prania 🙈
Dziś już tylko odpoczing został
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ja też już spakowana. Wyszła mi mała torta sportowa i walizka na kółkach..
Wszystko wyprane, wyprasowane i poukładane.
Mąż się ze mnie śmieje, że już gotowa do porodu jestem. Ale wolę być spakowana 2.miesiace wcześniej niż nie być gotowa.
My cały dom mamy pomalowany magnat ceramic. Mi pasuje i po mojemu jest lepszy nic beckers, który mieliśmy w poprzednim mieszkaniu.
Co do ciuszków to spakowałam 5 zestawów. 3 x pajac na długi rękaw plus body na krótki rękaw, 1 x spodnie, skarpety, body na długi rekaw, 1x body na dlugi rękaw i śpiochy na ramiączka. Wzięłam też 3 czapki i 1 niedrapki. Poprzednio też wzięłam niedrapki ale nie używałam. Co do body na krótki rękaw do pajaca to jak będzie ciepło to nie ubiorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 10:15
-
Możecie napisać ile macie par body z długim rękawem, krótkim, pajacyki, spodenki na rozmiar 56 i 62?
Ja czekam na paczkę od rodziców. Cały karton ubranek dla małego. Jak na złość paczka gdzieś się zgubiła, śladu narazie nie ma gdzie jest...miała być ekspresem w 8dni a już minął miesiąc. Muszę teraz wszystko kupić. Pewnie jak popiorę ubranka to paczka się znajdzie. -
Ja spakowałam 5 pajacyków dwa zestawy spodenki plus kopertowe body do tego 2 razy kaftanik na pierwsze dni pod pajacyk 3 czapeczki 3 pary skarpetek do tego pieluszki tetrowe sztuk 5 i kocyk jeden plus rożek. Ja pakuje się na 5 dni bo tyle poprzednio zostałam.
-
Ja mam dużo bo mam obawę że zatrzymają mnie znowu 5 dni do tego niezbyt jest jak dowieść do tego M zostają sam z 2 dzieci więc i tak będzie miał sporo na głowie nie chce już kombinować z dowożeniem.
-
Czy któraś z Was ma położną środowiskową w luxmedzie? Pamietam, że coś tam podpisywałam jakaś deklaracje ale bez wpisywania danych lekarza, pielęgniarki i poloznej POZ. Nie ma żadnej listy na stronie luxmedu wiec chyba trzeba się zapytać w placówce? Jestem zielona w tym temacie. Do porodu trzeba mieć w dokumentach dane położnej środowiskowej i przychodni gdzie będzie wpisane dziecko. Czy ja mam isc do tej przychodni wcześniej i się zapytać czy po prostu wpisuje przychodnie, np najbliżej domu? Przepraszam, te pytania wydają mi się głupie ale trochę mnie to stresuje, że za późno się tym zaczelam interesować 🙈 jeszcze chciałam zapytać o to czy jak macie w planach wykupienie opieki położnej w trakcie porodu to już to zrobiłyście? W środę zaczynam 33 tc i nie wiem czy już dzwonić i sie umawiać z położna do porodu czy może już za późno?7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
wisienka94 wrote:Dziewczyny, może któraś z was dołączyła do nas później A chciałaby dołączyć do nas na Facebooku? To piszcie
wisienka94 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
KaroInka wrote:Czy któraś z Was ma położną środowiskową w luxmedzie? Pamietam, że coś tam podpisywałam jakaś deklaracje ale bez wpisywania danych lekarza, pielęgniarki i poloznej POZ. Nie ma żadnej listy na stronie luxmedu wiec chyba trzeba się zapytać w placówce? Jestem zielona w tym temacie. Do porodu trzeba mieć w dokumentach dane położnej środowiskowej i przychodni gdzie będzie wpisane dziecko. Czy ja mam isc do tej przychodni wcześniej i się zapytać czy po prostu wpisuje przychodnie, np najbliżej domu? Przepraszam, te pytania wydają mi się głupie ale trochę mnie to stresuje, że za późno się tym zaczelam interesować 🙈 jeszcze chciałam zapytać o to czy jak macie w planach wykupienie opieki położnej w trakcie porodu to już to zrobiłyście? W środę zaczynam 33 tc i nie wiem czy już dzwonić i sie umawiać z położna do porodu czy może już za późno?
U mnie chyba było tak, że w dniu wypisu ze szpitala musialam podać przychodnię, do której będzie należeć dziecko. Wpisałam taką do jakiej chodzimy my z mężem. Potem już dzwoniła do mnie tamtejsza położna środowiskowa i uprzedzała kiedy przyjedzie i czy nam pasuje wtedy. Córkę urodziłam jak było lato więc chyba raz czy dwa musiałam przekładać jej wizyty bo akurat byłam na spacerze wózkiem daleko od domu. Ogólnie nie pytałam przychodni o zdanie tylko poprostu ją wskazałam, ale to nie był Luxmed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 13:56
KaroInka lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Cześć dziewczyny! W piątek byłam na wizycie, mały ok, waży 1500g.Chodze do lekarza prywatnie i on skierował mnie do swojej przychodni, do której należę na tak zwaną opiekę przedporodową. Chodzi chyba o ktg od 36tc. Otóż u mnie w przychodni powiedzieli ze nie ma takiej opieki u nich, że jest tylko poporodowa. Jak jest u Was? Jak chodzicie prywatnie to gdzie wtedy ktg się robi?