MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolinaaa28 wrote:Co zadecydowało u Ciebie ze wybrałaś ten szpital?
Podoba mi się,że można wykupić położną po cc dla siebie i dziecka.2 razy rodziłam na klinikach i widziałam dziecko tylko chwilę a tu dają na klatkę piersiową od razu i leżysz z maleństwem parę godzin.Niby położne na położniczym nie są chętne do pomocy przy dziecku i kobiety które rodziły 1 raz mają troszkę problem ale myślę że inne mamy pomogą 🤔 -
Zielona herbata trzymam kciuki zeby sie udalo jeszcze ten tydzień , dwa conajmniej wytrzymac.mi mowia 34/35 tydz juz bedzie ok.
Dziewczyny nie robic mi tu jajow ja miałam pierwsza sie rozpakowywac przez te moje przeboje a tu mi się w kolejke wbijają. -
Dziękuje Dziewczyny za wskazówki co do tych papierologii. Bardzo nie lubię załatwiać takich rzeczy ani dzwonić🙈. Najchętniej wszystko załatwiłabym mejlem😀.
Vanillaice trzymam kciuki za małą kruszynkę, dziewczynki są silne i lepiej sobie radzą z różnymi trudnościami, w późniejszym rozwoju też jest łatwiej nadrabiać dziewczynkom jeśli miały trudny start ❤️. Dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej. Pewnie to ciężki czas dla Ciebie.
ZielonaHerbata za Ciebie też trzymam kciuki, żeby jeszcze trochę pobyć w dwupaku. Ja sama urodziłam się w 34 tc i całkiem nieźle sobie poradziłam. Jedyne co było nie tak to żółtaczka, ale po 2 tygodniach mama mogła zabrać mnie do domku.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
ZielonaHerbata wrote:Ja od dwóch dni znowu jestem w szpiatlu. Znowu zaczęła się przedwczesna akcja. Ostatnio jak byłam to dostałam lek na powstrzymanie podawany przez 48h.
Teraz znowu jestem podlaczona do tego samego leku. Niestety to jest ostatni raz kiedy można to zastosować i powstrzymać porod.
Jeśli to nie zadziała, to będę musiała urodzić.
A te skurcze to bolały? Po jakim czasie pojechałaś do szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 17:44
-
Karenira wrote:AJrin jak tam, przyszło łóżeczko Lionelo? Moje jest już wyprane w Loveli i czeka na schowanie do torby. Mąż będzie je rozkładał dopiero jak będę w szpitalu.
Karenira lubi tę wiadomość
-
Zielona herbata to kciuki za Ciebie jeszcze chociaż trochę w 2 paku i będzie bezpieczniej.
-
KaroInka wrote:Dziękuje Dziewczyny za wskazówki co do tych papierologii. Bardzo nie lubię załatwiać takich rzeczy ani dzwonić🙈. Najchętniej wszystko załatwiłabym mejlem😀.
Vanillaice trzymam kciuki za małą kruszynkę, dziewczynki są silne i lepiej sobie radzą z różnymi trudnościami, w późniejszym rozwoju też jest łatwiej nadrabiać dziewczynkom jeśli miały trudny start ❤️. Dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej. Pewnie to ciężki czas dla Ciebie.
ZielonaHerbata za Ciebie też trzymam kciuki, żeby jeszcze trochę pobyć w dwupaku. Ja sama urodziłam się w 34 tc i całkiem nieźle sobie poradziłam. Jedyne co było nie tak to żółtaczka, ale po 2 tygodniach mama mogła zabrać mnie do domku. -
Agnieszka34 wrote:Opinie innych dziewczyn na fb.Jestem na grupie halo gdzie rodzić we wrocławiu.
Podoba mi się,że można wykupić położną po cc dla siebie i dziecka.2 razy rodziłam na klinikach i widziałam dziecko tylko chwilę a tu dają na klatkę piersiową od razu i leżysz z maleństwem parę godzin.Niby położne na położniczym nie są chętne do pomocy przy dziecku i kobiety które rodziły 1 raz mają troszkę problem ale myślę że inne mamy pomogą 🤔
Właśnie te opinie na temat opieki mnie zniechęcają, widziałam niestety wiele negatywnych.. to mój pierwszy porod i trochę się obawiam jak to będzie. Chciałabym, żeby ktoś mi troszke pomógł w szpitalu w tych pierwszych dniach.
Ja myślałam jeszcze o Trzebnicy. Ponoć opieka tam jest super, ale ten szpital ma kilka minusów w porównaniu do Kamieńskiego. Np. Nie ma tam zzo, jest tylko gaz. Ja jeszcze nie wiem czy będę chciała znieczulenia ale wolalabym mieć gdzieś z tyłu głowy spokój ze w razie w mogę o nie poprosić. Do tego na Kamieńskiego są jednoosobowe sale porodowe na czym mi zależy bo chcielibyśmy porod rodzinny z mężem. I niestety jeśli coś będzie nie tak z maluchem to i tak z Trzebnicy zabierają go na Kamieńskiego, a nie wyobrażam sobie żebym ja została w Trzebnicy a mały będzie w innym szpitalu.. -
Vanillaice - no to mamy pierwszego maluszka na swiecie 😊 gratulacje! Domyslam sie, ze to ciezki czas dla Ciebie, ale my tu wszystkie trzymamy kciuki za malutka! Zdrowka dla niej i duzo sily dla Ciebie!❤
ZielonaHerbata - za Ciebie rowniez kciuki! Siedzcie w dwupaku jak najdluzej sie da. Kazdy dzien jest wazny😊Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
U mnie chłopaki złożyli łóżeczko najbardziej zaskoczył mnie starszak bo oddał braciszkowi do łóżeczka kocyk i podusie swoją ❤️
malami.91, aeiouy, Ala_Ala, Bruised, Karenira, wisienka94, mother84, Czereśniowa, Kala139 lubią tę wiadomość
-
Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was z Wrocławia i okolic planuje rodzić na Kamieńskiego? Mam kilka pytań, a do szpitala nie mogę się dodzwonić bo numery podane na stronie nie istnieją.. 😒 albo może któraś ma sprawdzony numer gdzie ktoś odbierze.
-
AmazonkA29 wrote:Ja wybralam chałbińskiego bo tam jest moja prowadzącą i w sumie inni lekarze z ginemedica co robili mi trymestralne. Też jestem na tej grupie halo gdzie rodzic wroclaw fajna grupa dużo przydatnych informacji.ja na pewno będę miała cc. Na kamieńskiego fajna opcja wykupić opiekę sobie. Często jest przeludnienie tam
Dzięki, dołączę do tej grupy może dowiem się czegoś więcej możesz podać mi link?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 20:31