MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Córka też często miała czkawkę, a teraz nie czułam ani razu.
Czy mogę poprosić o link do grupy na FB? Wiem, że już podawalyście wcześniej ale nie mogę odkopać... to tajna grupa, tak że reszta znajomych nie widzi postów? Wybaczcie, że pytam ale nie jestem aż tak lotną na FB 🤷♀️Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Karolinaaa28 wrote:Moj Mały potrafi mieć czkawkę nawet i 5-6 razy dziennie 🤭 też się zastanawiam czy to normalne że aż tyle. Wczoraj jak kładłam się spać o 2 w nocy to tez miał, wstałam o 10 znów miał 🙄🤪
-
AmazonkA29 wrote:U mnie też tak często czkawka wczoraj miałam wizytę i zapomniałam zapytać. wiem tylko że waży 1929 g🥰
U mnie wizyta w poniedziałek to zapytam 😊 ciekawe ile mój maluch juz waży 😊 ostatnio widzieliśmy się w 30tc2d i ważył 1400g, teraz będzie 34tc2d 🙂 -
malami.91 wrote:Megimeg, ja miałam to samo z synkiem na 3 prenatalnych. Też ważył 2,5kg a to był 31czy32tc. Koniec końców urodził się w 37+0 z wagą 3200. Raz że pomiar obarczony jest błędem a dwa że maluch może potem zwolnić ze wzrostem. Cukrzycę masz pod kontrolą? A starszy synek jaką miał masę urodzeniową?
Tak cukrzyca jest pod kontrola, a starszy ostatecznie urodził się 37+6 z waga 3880 wiec był spory, ostatni pomiar usg miał w 36tc i wówczas wychodziło 3900, w szpitalu przed porodem zażądałam badania usg bo się bałam ze bardzo duży i wyszedł im 3700 -
KaroInka wrote:Skowronek ja mam przygotowane 4 zestawy, a na stronie szpitala jest, że wystarczy 3. Mam zamiar jeszcze 2 zestawy przygotować i zostawić je w domu mężowi, gdyby trzeba było zostać dłużej. Jeszcze muszę przygotować kocyk i będę miała wszystko dla dziecka, dla siebie już też mam wszystko przygotowane.
Angelaaa też widziałam w Pepco te misie i się zastanawiałam czy brać .
Dzisiaj idę na wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej. Może da mi jakieś wskazówki na ćwiczenia rozluźniające przed porodem. Mam też problem z brzuchem, boli mnie tam gdzie jest kresa biała i chyba wszystko mi się tam rozlazło. Zamówiłam sobie też olejek do masażu krocza, czy któraś z Was stosowała/stosuje masaż krocza?
Od kilku dni jak chodzę łapią mnie jakieś skurczo-zakwasy w pachwinach, do tego stopnia, że prawie się wczoraj potknęłam jak szłam, boli mnie momentami miednica, mam takie odczucie jakby dziecko mi tam rączkami po kościach jeździło . Ciężko mi zasnąć, jak wyjdę na spacer to po 30 minutach już twardnieje mi brzuch, momentami muszę stanąć, przejście 2-3 km zajmuje mi godzinę. A tu jeszcze 7 tygodni. Chyba zaczynam się już denerwować i bać porodu. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać i boję się, że sobie nie poradzę, spanikuję i ucieknę ze szpitala albo zrobię tam niezłe przedstawienie -
AmazonkA29 wrote:Ja mam to samo też zaczynam powoli się bać i do tego nachodzą mnie myśli że spanikuje niestety przed ciąża mi się zdarzało. A ja będę mieć CC więc nie ma jak uciec eh. To mnie trochę przeraża.. nigdy nie miałam żadnej operacji
Nie bój się. Ja chcialabym nie wiedzieć jak to jest i iść na cc jak za pierwszym razem 😀 Ogólnie to wspominam dobrze ale mimo wszystko już wiem jak to przebiega i niepotrzebnie sobie wizualizuję w głowie kolejny pobyt w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 21:10
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ala_Ala wrote:Córka też często miała czkawkę, a teraz nie czułam ani razu.
Czy mogę poprosić o link do grupy na FB? Wiem, że już podawalyście wcześniej ale nie mogę odkopać... to tajna grupa, tak że reszta znajomych nie widzi postów? Wybaczcie, że pytam ale nie jestem aż tak lotną na FB 🤷♀️
-
KaroInka wrote:Ja byłam wczoraj u fizjoterapeutki i bardzo polecam, tak super rozluźniła mi plecy i nogi. Pokazała ćwiczenia, które mogą pomóc w rozluźnianiu ciała przed porodem, głównie uczyła mnie jak oddychać.
Jak często Wasze dzieci mają czkawkę? Ja mam wrażenie, że mój ma cały czas, szczególnie jak coś zjem to zaraz czuję czkawkę, ale rano przed śniadaniem też się zdarza . Nie wiem czy mam się tym martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 23:04
-
Z tego co wiem to czkawka jest normalna 😊
Mnie dziewczyny ostatnio dopadają silne rwania nóg i gigantyczne skurcze w nogach. W pierwszej ciąży wcale nie miałam, a w tej to masakra. Wczoraj aż się popłakałam, bo z jednego skurczu w drugi przechodziło. biorę wieczorem Magne b6 forte i mimo to męczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 06:34
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jakiej firmy zamierzacie używać pieluszek? Zastanawiam się czy jest duża różnica w pampersach premium care a np dada premium care dla takich maluchów. Dla starszaka używałam dada premium, ale pamietam że pampers premium był trochę cienszy, chociaż dla mnie mocno zapachowy.
-
Kora tylko to dawka forte, podwójna. Będę robiła w pn czy wy badania na wizytę i mam zrobić m.in.magnez to zobaczę,najwyżej będę też rano brała
Czereśniowa ja na sam początek mam pampers premium care, a potem szybko chcę przejść na Dada
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Kora tylko to dawka forte, podwójna. Będę robiła w pn czy wy badania na wizytę i mam zrobić m.in.magnez to zobaczę,najwyżej będę też rano brała
Czereśniowa ja na sam początek mam pampers premium care, a potem szybko chcę przejść na Dada -
Dziewczyny polecicie jakieś dobre jakościowo pieluchy tetrowe?
Zamowilam 10 sztuk w Gemini. Takie badziewie! Wczoraj jak prasowałam to myślałam, ze się wykończę. Podkręcaly się po praniu i ciężko było je wyprasować. Kiedyś kupowałam to były takie grubsze i tak się nie zwijaly. -
Czereśniowa wrote:Jakiej firmy zamierzacie używać pieluszek? Zastanawiam się czy jest duża różnica w pampersach premium care a np dada premium care dla takich maluchów. Dla starszaka używałam dada premium, ale pamietam że pampers premium był trochę cienszy, chociaż dla mnie mocno zapachowy.
Pieluchy Dada produkuje Pampers dlatego mają podobną jakość -
Czereśniowa ja też początkowo będę na pampers premium care. Myślę, że tak do 4ek później pewnie na te z lidla lupilu przejdę bo synek starszy ich teraz używa i są ok.
Ja zamawiałam dla synka pieluchy z hubiWorda chyba I one były fajne grube ale też te wysokiej gramatury. Myślałam że będę miała je dla małej ale po takim czasie jednak brzydkie już się zrobiły i zszarzaly. Muszę zamówić z 5sztuk jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 13:19