MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
O prosze to faktycznie chyba zgłębimy temat, bo mąż naprawdę przez 2 tygodnie chodził podejrzany. Codziennie coś nowego zgłaszał, a to że mu w uszach dzwoni, troche pokasłał, trochę biegunki. A akurat w pracy było wtedy sporo osób chorych ale oni mieli takie typowe objawy typu gorączka, bóle mięśni, utrata smaku i węchu. Chyba naprawdę kupię mu ten test w Biedronce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:10
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Szkoda kasy na test z biedronki. Bo kto wie czy działa? Lepiej niech zrobi w laboratorium z krwi. Droższe ale pewne. A po drugie jak wyjdą przeciwciala na teście z lab to jak będzie miał kontakt z osobą zarażoną to przedstawia wynik w sanepidzie i już nie pójdzie na kwarantanne.
-
Z tym zarażeniem domownikow to nie ma reguly. Znam przypadek ze jeden domownik byl chory i zarazil cala reszte, a znam takie przypadki jak np u mojej mamy. Jej partner byl chory ale ani ona ani moj brat nie zachorowali.
Dziewczyny, zapakowalam zestawy ciuszkow dla Małego do szpitala. Zrobilam 6 takich zestawow w tym jeden na wyjscie. Myslicie ze wystarczy?05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
mała_ruda wrote:Szkoda kasy na test z biedronki. Bo kto wie czy działa? Lepiej niech zrobi w laboratorium z krwi. Droższe ale pewne. A po drugie jak wyjdą przeciwciala na teście z lab to jak będzie miał kontakt z osobą zarażoną to przedstawia wynik w sanepidzie i już nie pójdzie na kwarantanne.
Jesteś pewna co do przeciwciał? Mój teść jest lekarzem i podobno tylko zaświadczenie o szczepieniu lub potwierdzony pozytywny wynik na COVID są honorowane przed skierowaniem na izolację lub kwarantannę. Wynik przeciwciał o niczym nie świadczy. Chyba, że się coś zmieniło...
Skoronek, moim zdaniem powinno wystarczyć 6 kompletów 😊Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Skowronek wrote:Z tym zarażeniem domownikow to nie ma reguly. Znam przypadek ze jeden domownik byl chory i zarazil cala reszte, a znam takie przypadki jak np u mojej mamy. Jej partner byl chory ale ani ona ani moj brat nie zachorowali.
Dziewczyny, zapakowalam zestawy ciuszkow dla Małego do szpitala. Zrobilam 6 takich zestawow w tym jeden na wyjscie. Myslicie ze wystarczy?
Ja też będę szykować tyle samo. Uważam, że powinno wystarczyć 🙂🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Skowronek ja mam przygotowane 4 zestawy, a na stronie szpitala jest, że wystarczy 3. Mam zamiar jeszcze 2 zestawy przygotować i zostawić je w domu mężowi, gdyby trzeba było zostać dłużej. Jeszcze muszę przygotować kocyk i będę miała wszystko dla dziecka, dla siebie już też mam wszystko przygotowane.
Angelaaa też widziałam w Pepco te misie i się zastanawiałam czy brać.
Dzisiaj idę na wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej. Może da mi jakieś wskazówki na ćwiczenia rozluźniające przed porodem. Mam też problem z brzuchem, boli mnie tam gdzie jest kresa biała i chyba wszystko mi się tam rozlazło. Zamówiłam sobie też olejek do masażu krocza, czy któraś z Was stosowała/stosuje masaż krocza?
Od kilku dni jak chodzę łapią mnie jakieś skurczo-zakwasy w pachwinach, do tego stopnia, że prawie się wczoraj potknęłam jak szłam, boli mnie momentami miednica, mam takie odczucie jakby dziecko mi tam rączkami po kościach jeździło. Ciężko mi zasnąć, jak wyjdę na spacer to po 30 minutach już twardnieje mi brzuch, momentami muszę stanąć, przejście 2-3 km zajmuje mi godzinę. A tu jeszcze 7 tygodni. Chyba zaczynam się już denerwować i bać porodu. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać i boję się, że sobie nie poradzę, spanikuję i ucieknę ze szpitala albo zrobię tam niezłe przedstawienie
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja też czuję się słabo w tej ciąży. Na pewno mam coś ze spojeniem łonowym bo przy chodzeniu, wstawaniu boli mnie wewnętrzna strona ud i trochę krocze. W pierwszej ciąży nic takiego mi nie dolegało. Pamiętam, że jak już byłam po terminie to chodzilśmy na 2-3 km spacery żeby coś przyspieszyć, ale nic to nie dwło. Terwz wystarczy, że po poludniu wyjdę z córką na ogród jak jest pogoda i potem wieczorem tak mnie wszystko boli w udach, że tylko leżę. Myślalam, że jak w kwietniu będę już na zwolnieniu i będzie cieplej to będziemy sobie z córką spacerować, ale dalej niż poza własny ogródek raczej nie dam rady wyjść.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel ja to samo...a przekręcić się w łóżku czy wstać z łóżka to masakra jakaś.
Skowronek nie pomogę w ilości zestawów, bo mój szpital nie wymaga ciuszków.
U mnie remont pełną parą, na wieczór jestem tak wypluta, że nie mam na nic sił. Może do końca miesiąca się z tym wszystkim ogarniemy i będę mogła prać ciuszki 😉Czereśniowa lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Emimo wrote:Koniec marca za 2 tygodnie ?
Emimo lubi tę wiadomość
-
Co do misia szumisia to za tą cenę warto tym bardziej że jak dziecko zacznie płakać to miś sam się włączy 👍☺️ ja trafiłam na 2 ostatnie misie to od razu kupiłam dla mojej siostry bo też chciała mieć 😁
Co do masażu krocza to moja położna mówi żeby zacząć od skończonego 34tc ja dzisiaj mam 33tc i pokazywała mi filmiki jak to robić 😛KaroInka lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
mała_ruda wrote:A po drugie jak wyjdą przeciwciala na teście z lab to jak będzie miał kontakt z osobą zarażoną to przedstawia wynik w sanepidzie i już nie pójdzie na kwarantanne.
Jesteś pewna? Podasz jakieś źródło tej informacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 15:30
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kupiłam ten test z biedronki. Jak mu wyjdzie IGg dodatnie to wtedy zrobimy przeciwciała w laboratorium. Według mnie to on nie miał koronawirusa, ale ciekawq jestem wyniku 😀 mąż twierdzi, że miał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 15:42
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Jesteś pewna? Podasz jakieś źródło tej informacji?
Krocze też mnie boli. Jakbym miała tak wielkiego siniaka.
-
Na urlopie jesteś. Szczęśliwi czasu nie liczą 😀
AJrin wrote:Jeny normalnie pijana chyba pisałam termin mam na 2 maja pewnie koniec kwietnia cesarka. Na koniec Marca mam już w szpitalu się stawić aby umówić termin cesarki.