MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
O prosze to faktycznie chyba zgłębimy temat, bo mąż naprawdę przez 2 tygodnie chodził podejrzany. Codziennie coś nowego zgłaszał, a to że mu w uszach dzwoni, troche pokasłał, trochę biegunki. A akurat w pracy było wtedy sporo osób chorych ale oni mieli takie typowe objawy typu gorączka, bóle mięśni, utrata smaku i węchu. Chyba naprawdę kupię mu ten test w Biedronce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:10
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Szkoda kasy na test z biedronki. Bo kto wie czy działa? Lepiej niech zrobi w laboratorium z krwi. Droższe ale pewne. A po drugie jak wyjdą przeciwciala na teście z lab to jak będzie miał kontakt z osobą zarażoną to przedstawia wynik w sanepidzie i już nie pójdzie na kwarantanne.

-
Z tym zarażeniem domownikow to nie ma reguly. Znam przypadek ze jeden domownik byl chory i zarazil cala reszte, a znam takie przypadki jak np u mojej mamy. Jej partner byl chory ale ani ona ani moj brat nie zachorowali.
Dziewczyny, zapakowalam zestawy ciuszkow dla Małego do szpitala. Zrobilam 6 takich zestawow w tym jeden na wyjscie. Myslicie ze wystarczy?Starania o rodzeństwo od 05.2025
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
mała_ruda wrote:Szkoda kasy na test z biedronki. Bo kto wie czy działa? Lepiej niech zrobi w laboratorium z krwi. Droższe ale pewne. A po drugie jak wyjdą przeciwciala na teście z lab to jak będzie miał kontakt z osobą zarażoną to przedstawia wynik w sanepidzie i już nie pójdzie na kwarantanne.
Jesteś pewna co do przeciwciał? Mój teść jest lekarzem i podobno tylko zaświadczenie o szczepieniu lub potwierdzony pozytywny wynik na COVID są honorowane przed skierowaniem na izolację lub kwarantannę. Wynik przeciwciał o niczym nie świadczy. Chyba, że się coś zmieniło...
Skoronek, moim zdaniem powinno wystarczyć 6 kompletów 😊Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️

-
Skowronek wrote:Z tym zarażeniem domownikow to nie ma reguly. Znam przypadek ze jeden domownik byl chory i zarazil cala reszte, a znam takie przypadki jak np u mojej mamy. Jej partner byl chory ale ani ona ani moj brat nie zachorowali.
Dziewczyny, zapakowalam zestawy ciuszkow dla Małego do szpitala. Zrobilam 6 takich zestawow w tym jeden na wyjscie. Myslicie ze wystarczy?
Ja też będę szykować tyle samo. Uważam, że powinno wystarczyć 🙂🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Skowronek ja mam przygotowane 4 zestawy, a na stronie szpitala jest, że wystarczy 3. Mam zamiar jeszcze 2 zestawy przygotować i zostawić je w domu mężowi, gdyby trzeba było zostać dłużej. Jeszcze muszę przygotować kocyk i będę miała wszystko dla dziecka, dla siebie już też mam wszystko przygotowane.
Angelaaa też widziałam w Pepco te misie i się zastanawiałam czy brać
.
Dzisiaj idę na wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej. Może da mi jakieś wskazówki na ćwiczenia rozluźniające przed porodem. Mam też problem z brzuchem, boli mnie tam gdzie jest kresa biała i chyba wszystko mi się tam rozlazło. Zamówiłam sobie też olejek do masażu krocza, czy któraś z Was stosowała/stosuje masaż krocza?
Od kilku dni jak chodzę łapią mnie jakieś skurczo-zakwasy w pachwinach, do tego stopnia, że prawie się wczoraj potknęłam jak szłam, boli mnie momentami miednica, mam takie odczucie jakby dziecko mi tam rączkami po kościach jeździło
. Ciężko mi zasnąć, jak wyjdę na spacer to po 30 minutach już twardnieje mi brzuch, momentami muszę stanąć, przejście 2-3 km zajmuje mi godzinę. A tu jeszcze 7 tygodni. Chyba zaczynam się już denerwować i bać porodu. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać i boję się, że sobie nie poradzę, spanikuję i ucieknę ze szpitala albo zrobię tam niezłe przedstawienie 
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja też czuję się słabo w tej ciąży. Na pewno mam coś ze spojeniem łonowym bo przy chodzeniu, wstawaniu boli mnie wewnętrzna strona ud i trochę krocze. W pierwszej ciąży nic takiego mi nie dolegało. Pamiętam, że jak już byłam po terminie to chodzilśmy na 2-3 km spacery żeby coś przyspieszyć, ale nic to nie dwło. Terwz wystarczy, że po poludniu wyjdę z córką na ogród jak jest pogoda i potem wieczorem tak mnie wszystko boli w udach, że tylko leżę. Myślalam, że jak w kwietniu będę już na zwolnieniu i będzie cieplej to będziemy sobie z córką spacerować, ale dalej niż poza własny ogródek raczej nie dam rady wyjść.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel ja to samo...a przekręcić się w łóżku czy wstać z łóżka to masakra jakaś.
Skowronek nie pomogę w ilości zestawów, bo mój szpital nie wymaga ciuszków.
U mnie remont pełną parą, na wieczór jestem tak wypluta, że nie mam na nic sił. Może do końca miesiąca się z tym wszystkim ogarniemy i będę mogła prać ciuszki 😉
Czereśniowa lubi tę wiadomość

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jeny normalnie pijana chyba pisałam termin mam na 2 maja pewnie koniec kwietnia cesarka. Na koniec Marca mam już w szpitalu się stawić aby umówić termin cesarki.Emimo wrote:Koniec marca za 2 tygodnie ?
Emimo lubi tę wiadomość
-
Co do misia szumisia to za tą cenę warto tym bardziej że jak dziecko zacznie płakać to miś sam się włączy 👍☺️ ja trafiłam na 2 ostatnie misie to od razu kupiłam dla mojej siostry bo też chciała mieć 😁
Co do masażu krocza to moja położna mówi żeby zacząć od skończonego 34tc ja dzisiaj mam 33tc i pokazywała mi filmiki jak to robić 😛
KaroInka lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
mała_ruda wrote:A po drugie jak wyjdą przeciwciala na teście z lab to jak będzie miał kontakt z osobą zarażoną to przedstawia wynik w sanepidzie i już nie pójdzie na kwarantanne.
Jesteś pewna? Podasz jakieś źródło tej informacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 15:30
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kupiłam ten test z biedronki. Jak mu wyjdzie IGg dodatnie to wtedy zrobimy przeciwciała w laboratorium. Według mnie to on nie miał koronawirusa, ale ciekawq jestem wyniku 😀 mąż twierdzi, że miał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 15:42
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Słyszałam tak.od pielegniarki. Właśnie przekopałam Internet i okazało, się że się myliła. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.malami.91 wrote:Jesteś pewna? Podasz jakieś źródło tej informacji?
Krocze też mnie boli. Jakbym miała tak wielkiego siniaka.

-
Na urlopie jesteś. Szczęśliwi czasu nie liczą 😀
AJrin wrote:Jeny normalnie pijana chyba pisałam termin mam na 2 maja pewnie koniec kwietnia cesarka. Na koniec Marca mam już w szpitalu się stawić aby umówić termin cesarki.