MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
wisienka94 wrote:Hej, ja miałam dziś wizyte. Mala odpowiada na 30tc, będzie malutka. Do tego leży miednicowo..
Oczywiście leży pleckami do brzucha i nie dało się zrobić zdjęcia. Nie mam ani jednego w 3d z tej ciąży
Mi moja ginekolog mówiła że najlepiej na początku robić zdjęcie 3d bo potem ciężko uchwycić maluszka u mnie to już nawet zwykłe zdjęcia nie wychodzą bo mała się rusza i odwraca 😝
Już niedługo na żywo się napatrzysz na małą 🤭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak mnie dzisiaj chłopcy wkurw.... że nie mogę się doczekać kiedy pójdę rodzić i odpocznę od nich 😐 normalnie mam czasami już dość i z chęcią bym poszła w piz... 😠
Ogólnie ostatnio jestem bardzo nerwowa ale staram się nie krzyczeć bo to i tak nic nie da 😐 -
U nas pepco jest stacjonarne wiec otwarte ale pewnie już tam nic nie ma. Chciałam jeszcze taka szkatułkę na pierścionki i łańcuszki. Tez się zbieram do sesji ciążowej w domowym zaciszu tylko myślałam o jakimś makijażu profesjonalnym 😀
-
Mnie tez dopadł covid na końcówce ciąży, boje się żeby nie przyspieszył mi porodu. Najlepsze jest to ze od stycznia
nie wychodzę z domu tylko leżę, mąż pracuje zdalnie ale i tak przyniósł do domu. A jeszcze w weekend widziałam się z rodzicami boje się o nich i o dziecko😢😔
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Gonia,
Jakie masz objawy?
Ja od wczoraj wieczorem mam temperaturę 37'3 do 37'7 ale najdziwniejsze jest to że nie czuje się chora... drapie mnie tylko lekko gardło. I zastanawiam się skąd ten stan podgorączkowy 🤔 i czy mąż nie przyniósł czegoś z pracy, albo ja ze szpitala po wtorkowych badaniach... 😒 -
Vanillaice jak sie miewacie? Co u naszej pierwszej forumowej dzidzi?
ZielonaHerbata a Ty jak sie czujesz?
Gonia, oby to cholerstwo jak najszybciej Was opuscilo! Mam nadzieje, ze nie masz jednak tych objawow...
Malami zdrowka dla mamy - jest teraz pod najlepsza opieka!
Karolinaa - zdrowka i dla Ciebie!
My z mezem tez sie izolujemy. Nie spotykamy sie z rodzina czy znajomymi juz od dluzszego czasu. Maz ogarnia tez zakupy sam od dluzszego czasu. Wole nie ryzykowac a do maja juz coraz blizej. co z reszta tez napawa mnie stresem i niepokojem... juz drugi raz w tym tyg obudzilam sie z takim niepokojem. Czy damy rade z maluszkiem? Czy zdazymy ze wszystkim... ehhh...
Milego dnia dziewczyny!Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Według testu nie miał kontaktu z wirusem. W sumie to trochę miałam cień nadziei, że może miał i przeszedł lekko..
Co do dziewczyn, które teraz chorują to chyba szczęście w nieszczęściu, że zdążycie jeszcze
wydobrzeć do porodu. Obyście tylko przechodziły lekko. Ja się boję, że mnie złapie w tej 3 fali przed samym porodem i wyląduję w szpitalu covidowym, a tutaj w swoim mam już wszystko ustalone z moim lekarzem ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 09:20
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Karolinaaa28 wrote:Gonia,
Jakie masz objawy?
Ja od wczoraj wieczorem mam temperaturę 37'3 do 37'7 ale najdziwniejsze jest to że nie czuje się chora... drapie mnie tylko lekko gardło. I zastanawiam się skąd ten stan podgorączkowy 🤔 i czy mąż nie przyniósł czegoś z pracy, albo ja ze szpitala po wtorkowych badaniach... 😒
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Hej dziewczyny mam pytanie do tych które będą miały cc. W co się ubieracie na wyjście że szpitala. Cc miałam w czerwcu więc sukienka była idealna a teraz jak będzie chłodniej to się tak zastanawiam🤔🤔
-
Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco ale bardziej aktywna jestem na fb;) wczoraj byłam na 3 prenatalnych i pop nocy nieprzespana Generalnie narządy Tymona wszystko ok ale rozpoznanie makrosomia płodu, chłopak w 31+6 wazy 2,5kg termin mi się przesunął z usg na 14.04 No a u mnie wielowodzie niewielkie bo 22,4. Dziś konsultowałam z moim prowadzącym i na razie bez paniki. Kurde ja nie wiem ze ja takie dzieci duże produkuje sprawdziłam kartę ciąży ze starszym i tam w skończonym 33 - 3100, tez wychodził na końcówce o 4 tyg większy. Mam nadzieje, ze rozwiążą nas jednak szybciej niż 4 maja bo mam obawy ze i tym razem u mnie wody odejdą dużo szybciej (37+6), a ogólnie to nadal mi niedobrze młody ma dużo wód wiec się kręci jak chce, raz ułożony miednicowy raz głowa do dołu, ja na wyczerpaniu psychicznym odliczam tylko dni do końca mojej udręki, bo tak ciąża to dla mnie okropny stan pozdrawiam Was
-
Kamsza wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do tych które będą miały cc. W co się ubieracie na wyjście że szpitala. Cc miałam w czerwcu więc sukienka była idealna a teraz jak będzie chłodniej to się tak zastanawiam🤔🤔
Ja ostatnio tez miałam w sierpniu więc byłam w sukience. Pamiętam też, że przez pierwsze 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala to w zasadzie chodziłam tylko w sukienkach albo leginsach ciążowych bo jak coś było zapinane na linii cięcia to bolało.
Ja chyba pójdę do szpitala w ciążowych leginsach, ale takich które nie mają odcięcia wyraźnego na linii cięcia i w nich też wrócę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 17:19
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
megimeg wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco ale bardziej aktywna jestem na fb;) wczoraj byłam na 3 prenatalnych i pop nocy nieprzespana Generalnie narządy Tymona wszystko ok ale rozpoznanie makrosomia płodu, chłopak w 31+6 wazy 2,5kg termin mi się przesunął z usg na 14.04 No a u mnie wielowodzie niewielkie bo 22,4. Dziś konsultowałam z moim prowadzącym i na razie bez paniki. Kurde ja nie wiem ze ja takie dzieci duże produkuje sprawdziłam kartę ciąży ze starszym i tam w skończonym 33 - 3100, tez wychodził na końcówce o 4 tyg większy. Mam nadzieje, ze rozwiążą nas jednak szybciej niż 4 maja bo mam obawy ze i tym razem u mnie wody odejdą dużo szybciej (37+6), a ogólnie to nadal mi niedobrze młody ma dużo wód wiec się kręci jak chce, raz ułożony miednicowy raz głowa do dołu, ja na wyczerpaniu psychicznym odliczam tylko dni do końca mojej udręki, bo tak ciąża to dla mnie okropny stan pozdrawiam Was
U dziecka mojej kuzynki też wykryto makrosomie i straszyli ją, że urodzi 4,5-5 kg, dodatkowo dzidziuś miał jedna duża nerke. Wszystko skończyło się dobrze, miała cc, okazało się że mały ważył 3600 i ogólnie wszystko z dzidzia w porządku. Musimy dac radę, ja też ostatnio mam gorszy czas przez te duże różnice w pomiarach, ale mówię sobie że bedzie dobrze i tego się trzymam.megimeg lubi tę wiadomość
-
Ja byłam wczoraj u fizjoterapeutki i bardzo polecam, tak super rozluźniła mi plecy i nogi. Pokazała ćwiczenia, które mogą pomóc w rozluźnianiu ciała przed porodem, głównie uczyła mnie jak oddychać.
Jak często Wasze dzieci mają czkawkę? Ja mam wrażenie, że mój ma cały czas, szczególnie jak coś zjem to zaraz czuję czkawkę, ale rano przed śniadaniem też się zdarza . Nie wiem czy mam się tym martwić?
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
KaroInka wrote:Ja byłam wczoraj u fizjoterapeutki i bardzo polecam, tak super rozluźniła mi plecy i nogi. Pokazała ćwiczenia, które mogą pomóc w rozluźnianiu ciała przed porodem, głównie uczyła mnie jak oddychać.
Jak często Wasze dzieci mają czkawkę? Ja mam wrażenie, że mój ma cały czas, szczególnie jak coś zjem to zaraz czuję czkawkę, ale rano przed śniadaniem też się zdarza . Nie wiem czy mam się tym martwić?
Moj Mały potrafi mieć czkawkę nawet i 5-6 razy dziennie 🤭 też się zastanawiam czy to normalne że aż tyle. Wczoraj jak kładłam się spać o 2 w nocy to tez miał, wstałam o 10 znów miał 🙄🤪KaroInka lubi tę wiadomość
-
Megimeg, ja miałam to samo z synkiem na 3 prenatalnych. Też ważył 2,5kg a to był 31czy32tc. Koniec końców urodził się w 37+0 z wagą 3200. Raz że pomiar obarczony jest błędem a dwa że maluch może potem zwolnić ze wzrostem. Cukrzycę masz pod kontrolą? A starszy synek jaką miał masę urodzeniową?
Co do czkawki to synek miał często. Po urodzeniu też... Teraz to czułam może z 2 razy dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 19:03
KaroInka lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021