MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pakuje się na 6 dni do szpitala bo idę 29 i znając moje szczęście to weekend i to majowy więc wyjdę 4 maja 🙈 M raczej będzie z dzieciakami więc kiepsko będzie coś dowozić nie chce już im dokładać.
-
Ajrin, dobrze pamietam, że zamieściłaś się tylko w torbę od mamyginekolog? Ja chyba spakuję się dziś i mam duże wątpliwości czy dam radę zmieścić się torbę taką typowo kabinową na kółkach? Jak wezmę jeden rozmiar większą to chyba mnie wyśmieją że na wakacje przyjechałam 😅Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja właśnie mam taką na kółkach kabinową (to ta co wchodzi w te stelaże na lotnisku? 😜). Ale mój szpital większość rzeczy zapewnia. Ale pieluszki mimo że daje to biorę też swoje, żeby nie zawsze się prosić, tak samo jakieś podkłady trzy na łóżko wzięłam mimo że dają i te poporodowe też. Ale jakbym miała brać wszystko inne plus ciuszki dla dziecka to chyba bym się nie zmieściła w taką.
Dziewczyny, które mają za sobą zapalenie zatok. Ja nigdy nie miałam i nie wiem jak to ma wyglądać. Czy jak dziś po tym sterydzie do nosa mam trochę mniej glutów, ale dalej boli mocno głowa, oko i część polika to jeszcze normalne? Wzięłam paracetamol, ale to średnio pomaga i nie wiem czy włączać ten antybiotyk czy nie (mówił że jak dziś nie będzie poprawy to dziś zacząć brać, a wydzieliny trochę mniej ale głowa i twarz bolą).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 08:34
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Liwi wielkie gratulacje!!! ❤️. Daj znać jak było 😉.
U nas wszystko ok. Mnie wypisali już po 2 nocach do domu. Niestety nie mogłam zostać z małą. Odwiedzamy ją 2 razy w tygodniu po 15 minut 😑. Nie ma możliwości kangurowania itp. Na szczęście odpukać mała jest w bardzo dobrym stanie. Na wspomaganiu oddechu była tylko kilka godzin mimo urodzenia w 29t. Wczoraj przenieśli ją na normalny oddział. Teraz uczy się jeść ze smoczka (wcześniej karmienie sonda). Przybiera pięknie. Spadła po porodzie do 1400, wczoraj 2100 🙂🙂🙂. Lekarze na początku mówili że wyjdzie pod koniec maja, teraz przebąkują o końcu kwietnia.
Trzymam kciuki za Was wszystkie 😘mother84, malami.91, Karolinaaa28, KaroInka, Agnieszka34, niebieska, Kala139, Miiniala, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Ala ja myślałam o kabinowej, ale wygodniej mi jest w tej „średniej”, spakowałam wszystko, tylko ja jestem od jakiegoś czasu spakowana „na zapas” z normalnymi ciuchami tak do szpitala jak bym na patologie z jakąś akcją jechała, bo jak w grudniu trafiłam i mąż dowoził rzeczy to ciagle nie to przywoził 🙈
Vanillaice Super, że mała rośnie 🍀✊🏻
Zaczynam mieć stresa większego już, mam mieć cc raczej, ale jak sie zacznie akcja to żeby nie przedłużać i pojechać, nie przegapić, czy to bardzo boli, czy dam rade.. taki zwykły strach. -
Vanillaice to dobre wieści 😊 oby malutka szybko mogła być wypisana do domu.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Vanillaice, tak się cieszę, że z małą jest dobrze!❤️
Ja mam walizkę 66l. W kabinówkę bym się w życiu nie zmieściła. Szpital praktycznie nic nie oferuje, wszystko swoje trzeba mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:14
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja nawet nie wiem ile l mieści się w mojej walizce.
Do podręcznej nie dałabym rady się spakować. Średniej walizki nie mam. Wiec spakowałam się do wielkiej walizki. Jeszcze jest w niej trochę luzu, ale mniejsza byłaby za mala. Mam nadzieje, ze nikt nie będzie komentował rozmiaru. Jestem za tym, żeby wsyztsko do jednej włożyć niż mieć kilka mniejszych toreb. -
Vanillaice świetnie że się odezwałaś. Szkoda ze tak mało czasu możesz spędzać z małą ale już niedługo będziecie mogły się cieszyć sobą ❤️ super wieści że mała przybiera ładnie na wadze 🌺🌺
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak będzie się kapać dziecko kwiecień/maj, to myślicie, że trzeba dogrzewać pokój? U nas już nie grzeją, mamy Ok. 22 stopnie. Bo w łazience to mam bardzo mało miejsca, na wanienkę tylko ewentualnie, a potem gdzieś dziecko trzeba położyć i wytrzeć, więc raczej pokój do kąpania zostanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 13:58
-
Nie planuję dogrzewać 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Kora88 wrote:Dziewczyny, a jak będzie się kapać dziecko kwiecień/maj, to myślicie, że trzeba dogrzewać pokój? U nas już nie grzeją, mamy Ok. 22 stopnie. Bo w łazience to mam bardzo mało miejsca, na wanienkę tylko ewentualnie, a potem gdzieś dziecko trzeba położyć i wytrzeć, więc raczej pokój do kąpania zostanie.
Myślę, że nie będzie potrzeby dogrzewać. My na początku kąpaliśmy w za zimnej wodzie (zalecanej) i strasznie mała nam płakała. Jak wodę zmieniliśmy na bardzo ciepłą wg własnego uznania to kąpiele stały się przyjemne 😊Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:Ajrin, dobrze pamietam, że zamieściłaś się tylko w torbę od mamyginekolog? Ja chyba spakuję się dziś i mam duże wątpliwości czy dam radę zmieścić się torbę taką typowo kabinową na kółkach? Jak wezmę jeden rozmiar większą to chyba mnie wyśmieją że na wakacje przyjechałam 😅
Tak spakowałam się ale wczoraj przepakowalam jednak w duffel na kółkach większą bo obawiam się że zostane 6 dni i na tyle się pakuję. M zostaje z 2 dzieci i nie będzie jak ogarniać mi dowozić biorę spory zapas sobie 6 koszul dzieciakowi 8 zestawów 2 paczki pampersów więc się koniec końców torba na kółkach. -
Jak kąpałam małego w pokoju to tylko zamykałam okno żeby nie wiało.Teraz też tak będę robiła.
Ja to mam walizkę jakbym jechała na tydzień 😂😂😂 na początku spakowałam się do kabinówki ale nie miałam już miejsca na jedzenie i inne pierdółki.Większ walizka się popsuła to pożyczyłam od rodziców ok 120l 😳😜😂😂😂😂 no ale wszystko już mam schowane.Jeszcze mam małą torbę z rzeczami po cc.
Co do pieluch to w końcu wzięłam 2 małe opakowania.
Vanillaice,super że malutka ma się lepiej.Trzymam kciuki aby szybko wyszła do domku :)Jak córcia ma na imię? -
Ja też nie będę dogrzewać. Te pierwsze kąpiele u nas trwały dosłownie chwilę, bo to nie było żadne pluskanko dla zabawy jak ze starszym dzieckiem, tylko szybkie obmycie tam gdzie trzeba i osuszanie. Do szpitala mam 2 paczki pampersów 0. Dla siebie 4 koszule i zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze jednej. Ostatnio miałam 3 koszule tak jak było napisane na stronie szpitala i mąż mi chyba dwa razy robił pranie i przynosił świeże, bo byłam 6 dni. Tak samo z ubrankami dla dziecka - miałam 4 komplety i to było za mało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 18:29
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021