MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Dziewczyny czy w trzecim trymestrze mogę normalnie wziąć paracetamol? Chyba tak co? Tak mnie głowa dziś boli...myślałam, że całą ciążę można, a teraz czytam, że w trzecim trymestrze może wywołać przedwczesny poród? 😳🤷 To chyba przeczekam
Mam dziś to samo. Ogólnie często cierpię na migreny, ale całą ciążę mi nie dolegały, za to dziś już w nocy obudził mnie ból głowy i trzyma do teraz. Już nie wytrzymałam i wzięłam Apap...Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Mi ostatnio brakuje siły na wszystko, w ciągu dnia najchętniej bym robiła drzemki a nie ma czasu.
Jutro będą składać mi meble dziecięce więc przez kolejne dni musze te wszystkie ciuszki rozpakować i poukładać masakra 😒😒
Już bardzo nisko czuje małą nawet lekarka wczoraj mówiła że główka już jest nisko i strasznie kopie mnie po żebrach 😑Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Niebieska ja miałam w pierwszej ciąży oksytocynę. Nie martw się, wszystko będzie dobrze, jest tego plus, że jesteś na miejscu w szpitalu pod dobrą opieką.
Ala Ala ja to samo z tymi migrenami. Też właśnie wstałam i wzięłam Apap bo nie mogę już wytrzymać, póki co nie przeszło, zobaczymy rano
Angelaaa mi też się mały wciska już nisko, przynajmniej czasami tak to czuję, aż jestem ciekawa co będzie za tydzień na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 01:13
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ala_Ala używałam Procto Glyvenol maść przez 7 dni, 2 razy dziennie. Na ulotce jest napisane ze 7 dni można stosować i tyle stosowałam.
Ja dziś małego też czuje bardzo nisko. Ale mój to niestety kopie mnie tam nogami 🙄 az mam wrażenie że zaraz stopę wystawi na zewnątrz.. -
Ala_Ala Posterisan (h), brałam tydzień czopki i maść, usmiezylo i zmniejszyło, ale nie usunęło całkowicie hemoroida, ale była zdecydowana poprawa. Ten z literką „h” jest jakiś mocniejszy, bo gin mi go na recepcie przepisał.
Karolina moja też ma nogi na dole, jednej nocy jakoś je włożyła tak, że 2 h paraliż był przy każdym ruchu, dodatkowo jakiś nerw uciskała 🙈 myślałam, że nie wytrzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 06:04
-
A mnie dalej boli głowa...i to jak. Aż oko i szczęka cała górna. Nie wiem czy to migrena czy może coś od zatok, bo katar mam brzydki, chociaż zatok chorych nigdy nie miałam. Masakra. Czym mogę się ratować oprócz paracetamolu?
Już mam trochę dość,bo od lutego, a to kaszel, a to katar ból brzucha, gardła, teraz ta głowa...no niech już to przejdzie, bo ani samopoczucie nie jest dobre, a nie wyobrażam sobie tak rodzić i opiekować się maleństwem potemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 08:09
Ana.Ta lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Liwi gratulacje! Ale super, że masz już synka ze sobą.😍 Mi się ostatnio śni często, że już się urodził 😁
Byłam zrobić wyniki i mam pytanie, czy macie w swojej morfologii oznaczenie IG? To są jakieś 2 parametry, a ja mam często je przekroczone, lekarz mówi, że wszystko jest ok ale ciekawi mnie czy u Was też tak jest.
U mnie torba już przygotowana, czeka na rozpoczęcie pakowania. Nie mam jeszcze przekąsek i czekam ciągle na pościel ale myślę, że zacznę się pakować i niech sobie stoi w kącie. Głowa zawsze spokojniejsza😊 Gratuluje pomyślnych wizyt, ja swoją mam we wtorek 13 kwietnia. -
Kala ja nie mam takiego oznaczenia nigdzie przy morfologii to nie pomogę. A torba niech stoi, odkąd moja jest przygotowana (też muszę przekąski dokupić i dopakowac) to czuję się z tym lepiej 😉
Kala139 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Kala, IG to są niedojrzałe granulocyty. U ciężarnych mogą się pojawiać w większej ilości. Spokojnie.
Ala_Ala, ja za poleceniem tutaj z forum kupiłam czopki Procto Glyvenol i na szczęście dolegliwości ustąpiły po kilku dniach stosowania. Ogólnie zużyłam tylko 1op. 10sztuk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 09:36
Ala_Ala, Kala139 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kala139 wrote:Liwi gratulacje! Ale super, że masz już synka ze sobą.😍 Mi się ostatnio śni często, że już się urodził 😁
Byłam zrobić wyniki i mam pytanie, czy macie w swojej morfologii oznaczenie IG? To są jakieś 2 parametry, a ja mam często je przekroczone, lekarz mówi, że wszystko jest ok ale ciekawi mnie czy u Was też tak jest.
U mnie torba już przygotowana, czeka na rozpoczęcie pakowania. Nie mam jeszcze przekąsek i czekam ciągle na pościel ale myślę, że zacznę się pakować i niech sobie stoi w kącie. Głowa zawsze spokojniejsza😊 Gratuluje pomyślnych wizyt, ja swoją mam we wtorek 13 kwietnia.Kala139 lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
mother84 wrote:A mnie dalej boli głowa...i to jak. Aż oko i szczęka cała górna. Nie wiem czy to migrena czy może coś od zatok, bo katar mam brzydki, chociaż zatok chorych nigdy nie miałam. Masakra. Czym mogę się ratować oprócz paracetamolu?
Już mam trochę dość,bo od lutego, a to kaszel, a to katar ból brzucha, gardła, teraz ta głowa...no niech już to przejdzie, bo ani samopoczucie nie jest dobre, a nie wyobrażam sobie tak rodzić i opiekować się maleństwem potem
A próbowałaś te zimne/żelowe okłady typu Apap? Mi czasami przynosiły ulgę.
Kala, ja też nie mam takiego oznaczenia u siebie.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja też te niedojrzałe granulocyty mam podwyższone i to znaczenie.
Kala139 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie, mam zapalenie zatok, dostałam steryd do nosa jakiś taki słabszy dla dzieci, dodatkowo jak jutro nie będzie poprawy to antybiotyk. No i ratować się spokojnie paracetamolem i inhalacjami z soli fizjologicznej. Oby była poprawa, bo fatalnie się czuję.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Venice wrote:Mother jaki steryd dostałaś? Tez mam problem z zatokami. Już mecze się kilka tygodni. W pierwszym trymestrze byłam u laryngologa i niestety nic nie chciał mi przepisać.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ja też walczę z zatokami masakra poprzednia ciążę 2 razy antybiotykiem się kończyło teraz jakoś łagodniej i udaje się zachować.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, uspokoiłyście mnie! Tak chodzi właśnie o te granulocyty.
Do mnie to jakoś nie dochodzi, że zaraz się zaczną porody. Synuś wczoraj tak mi dał popalić jak bym się najadla cukru😂 Już nie wiedziałam jak mam leżeć i zasnąć przez to nie mogłam. Ma takie dni, że jest aktywny i takie, kiedy jest baaardzo aktywny. Już mi czasami ból to sprawia. We wtorek wizyta i już się nie mogę doczekać bo jestem ciekawa ile waży. Odebrałam już w Rossmannie swoje pampersy😊 Nawet nie wiem ile ich spakować do szpitala, przez tego covida ze wszystkim jest kłopot.