MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w szpitalu jakby wszystko wstrzymane przed majowkami.
Leży ze mną dziewczyna, ktroa jest w 41 tc. Miała mieć dzisiaj wywołanie, to stwierdzili, ze jak nic się nie dzieje to będą wywoływać dopiero we wtorek..
U mnie decyzje tez dopiero podejmą po poniedziałku.
-
AJrin powodzenia! Czasami da się trafić na kogoś miłego, ja w ciąży w poradni diabetelogocznej też byłam zaskoczona jak siedzac na korytarzu i czekając na lekarza dostałam od pielęgniarki herbatę. Można? Można! 😁
Też bym się wkurzyła jakby mi wstrzymali poród z powodu weekendu majowego. Jeszcze w takim tygodniu ciąży to już w ogóle... -
U mnie .lody ma spadki tętna niestety tak jakby jeden pisze się na skurczu ale totalnie nie czuje go. Póki co mam oddychać głęboko podali kroplówkę i czekamy na rozwój ale o 6 rano mam już się przygotować do cesarki dali mi specjalny płyn i koszule o 8 planowo cesarka o ile tętno nie będzie drastycznie spadać.
O tak jestem na Inflanciej test na Covid musiałam zrobić 5 dni przed przybyciem do szpitala. -
Ajrin trzymamy kciuki ✊✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Do rana było ok do momentu kiedy próbowałam usiąść młodemu zanikło tętno i położna a po mi uciec lekarz nie mogli namierzyć. Miałam wstać o 6 i iść pod prysznic się przygotować ale mam bezwzględny nakaz leżenia bez zmiany pozycji nawet siku nie mogę. Najgorsze jest to że to się dzieje przy tych moich bolesnych spięciach brzucha i teraz mam czarne wizję czy czasem w domu już zaników tętna nie miał mały i czy oby ok z nim. No nic idepierwsza na cesarkę już leżę w koszuli do cesarki położna przygotowała ciuszki dla maluszka. Dobrze że wszystko mam popoakowane osobno i przygotowane z góry tylko do wyjęcia.
-
W sumie ja się nie znam, ale poprzednim razem jak leżałam w szpitalu przed wywołaniem porodu to mi tłumaczono, że podczas ktg mam leżeć nieruchomo. Wszelkie zmiany pozycji mogą bowiem powodować ,, uciekanie serduszka,,. Skoro Ajrin zmieniła pozycję i wstała to chyba nic dziwnego, że się mogło wszystko poprzesuwać. Jak potem rodziłam z oksytocyną, to ktg kilka razy wyło gdy np. byłam akurat na piłce albo chodziłam. Wtedy nikt z personelu nie panikował tylko jeszcze raz dobrze ustawiał te pasy od ktg. Dopiero jak były spadki tętna jak leżałam nieruchomo o wtedy była szybka decyzja o cc i wtedy to już nikt na nic nie czekał tylko w 5 min byłam na stole.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 11:03
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ajrin powodzenia! ✊✊✊
Wlasnie Angela jak sie miewasz? 😀
No i Karenira, co u Ciebie?Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%