MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala_Ala wrote:Co na brzuszek oprócz Espumisan?
-
Kurcze wszystkie przed końcem maja się udało o wow ❤️ a dopiero co testy robiłyśmy i serduszka bijące potwierdzalysmy 🙈
No to oficjalnie wszystkim mamusia życzę najlepszego w dzień Mamy aby nasze maluchy były grzeczne jak aniołki i przynosiły nam dużo uśmiechów, miłości i radości 💐malami.91, KaroInka, Angelaaaa, mother84, Kala139 lubią tę wiadomość
-
Karenira wrote:Squirrel też mieliśmy problem z żółtaczką. Na początku byliśmy 3 doby w szpitalu i tej trzeciej nocy dawałam dodatkowo mam, bo mały słabo przybierał i wolno schodziła żółtaczka. Następnego dnia przez chwilę miał foszka przy piersi, ale w sumie jadł bez problemu. Po kilku dniach znowu wylądowaliśmy w szpitalu przez żółtaczkę. Był w inkubatorze na początku i odciągałam mleko, żeby z butli podawać 50-60ml co 3h. Tak przez dwa dni. Potem dali mi go na salę i mogłam już normalnie karmić. Nic mu ta butelka nie namieszała. Jadł normalnie z piersi. Po powrocie do domu 1-2 posiłki miałam mu z butelki podawać. Krótko to trwało, bo jak zaczął porządnie przybierać na wadze i bardzo często wołać o cycka zrezygnowaliśmy z tej butelki. Jesteśmy cały czas kp i pięknie rośnie. Jeszcze nie uporaliśmy się do końca z żółtaczką, ale bilirubina spada. Swoją drogą u nas też jest konflikt w grupach głównych.
Czy możesz napisać z jakim poziomem żółtaczki wypisano was do domu ? I jak szybko schodzi wam zażółcenie ? Mój mały zjada co 2,5-3 h ok 70 ml mojego mleka ale żółty nadal na buźce i zażólcone ma gałki oczne. Do tego jestem cała w stresow żeby czegoś nie złapał bo córka i mąż mają mocny katar a córka zaczyna pokasływać ☹️☹️ I weźcie teraz ją upilnujcie, żeby się nie nachylala itp.. ona się złości, że jej nie dam zobaczyć dzisiusia i od rana płacz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 09:34
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
A u mnie bratowa rodzi w sensie wzięli ja na wywołanie dziś już wczoraj balonik właśnie ja podpieli pod oxy i będą przebijać worek owodniowy. Więc najpóźniej jutro urodzi 🙈
-
squirrel wrote:Czy możesz napisać z jakim poziomem żółtaczki wypisano was do domu ? I jak szybko schodzi wam zażółcenie ? Mój mały zjada co 2,5-3 h ok 70 ml mojego mleka ale żółty nadal na buźce i zażólcone ma gałki oczne.
04.05 robiliśmy badania kontrolne, bo był dalej bardzo żółty i wyszło 21. Jechaliśmy w nocy do szpitala.
08.05 wyszliśmy z bilirubiną 9, ale mierzoną przezskórnie, dzień wcześniej z krwi miał 9,3
14.05 kolejne kontrolne badanie i bilirubina 13,1. Pediatra wystawiła nam znowu skierowanie do szpitala, ale po konsultacjach z położną nie pojechaliśmy. Zamiast tego mieliśmy chodzić na spacery, a w domu cały czas kłaść przy oknie, żeby światło na niego padało.
18.05 kolejne kontrolne badanie. Zalecenie od lekarza ze szpitala, w którym rodziliśmy było takie, że jeśli utrzyma się poziom ok. 13 to zostajemy w domu, a jeśli urósł do 15 to jedziemy na oddział. Na szczęście spadło do 11.
Także widzisz, długa historia. Na buzi dalej jest trochę żółty, z białek oczu już mu znika zażółcenie.
Karmimy się tylko piersią i ciągle pilnujemy, żeby był wystawiony na światło dzienne.
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
malami.91 wrote:My przy synku walczyliśmy z żółtaczką 4 miesiące 😞. Bilirubina spadała baaaardzo wolno.
A córka nie ma żółtaczki ? Bo mi w szpitalu mówilo, że jak poerwsze miało to z dużym prawdopodobieństwem kolejne dzieci też. Spadać może faktycznie długo nawet ponad 3 miesiące tylko ważne żeby na nowo nie rosło.
My mieliśmy fototerapię przy poziomie 15 w 3 dobie. Po 2,5 dobach lamp spadło z krwii do 9. Wyszliśmy następnego dnia gdy w badaniu przeskórnym było 8,3. Raz po lampach już w szpitalu schizowałam że znowu robi się żółty ale po badaniu wyszło 8. Jej czy początki przy każdym dziecku muszą być dla mnie takie stresujące...🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Kala gratulacje 🎉🎊
Mnie dopadł zespół popunkcyjny, na szczescie miałam dziś robioną przez anestezjologa łatę z krwi i trochę przeszło, reszta ma minąć do dwóch tygodni.
Może jutro wyjdziemy. Zobaczymy
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AJrin wrote:A u mnie bratowa rodzi w sensie wzięli ja na wywołanie dziś już wczoraj balonik właśnie ja podpieli pod oxy i będą przebijać worek owodniowy. Więc najpóźniej jutro urodzi 🙈
-
squirrel wrote:A córka nie ma żółtaczki ? Bo mi w szpitalu mówilo, że jak poerwsze miało to z dużym prawdopodobieństwem kolejne dzieci też. Spadać może faktycznie długo nawet ponad 3 miesiące tylko ważne żeby na nowo nie
-
Ala_Ala wrote:U nas za to pierwsza noc, kiedy córka odkładana po karmieniu nocnym nie zasypiała, tylko krzyk i płacz 😢
-
A my dziś mieliśmy pierwszą wizytę położnej. Niby to drugie dziecko, ale czuję się spokojniejsza jak obejrzała małą, zważyła itd. Prawie 70g dziennie mamy przyrost💪.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 18:30
AJrin lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Czereśniowa wrote:A ja mam moze głupie pytanie, ale macie jakiś pomysł na prezent dla takiego malucha? Kupuje prezent dla starszaka i w sumie nie mam pojęcia co kupić małemu 😅