MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin, super, pamiętam swoją radość jak synkowi w końcu odpadł 😁.
U nas dziś była pierwsza noc, po której wstałam wyspana 🙂. Chyba moje dziecko zaczyna ogarniać co to noc. Obym nie zapeszyła 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 20:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Z nakładkami jest problem. Ja próbuje się ich pozbyć i narazie bez sukcesu. Podobno da się ale sama bym chciała wiedzieć jak. Narazie zamówiłam o rozmiar większe, tak mi doradziła cdl żeby dziecko musiało szerzej otworzyć paszczę. Nie znoszę tych nakładek bo nie dość, że synek łyka dużo powietrza to jeszcze mleko wycieka dołem.
My byliśmy na usg brzuszka i bioderek. Ogólnie wszystko dobrze, synek ma ogrom gazów w brzuszku i widać fale zwrotne z żołądka ale organicznie wszystko jest ok więc to jego ulewanie to prawdopodobnie taka uroda. Może jeszcze być alergia albp problem z trawienie laktozy ale to trudno stwierdzić. Odstawiłam bmk i jajka na 3 tygodnie. Mogę też podawać laktazę i zagęszczacz ale przy kp to trochę nie wiem jak mam łyżeczka podać ten glut, po jedzeniu gastrotuss baby, espunisan przed karmieniem i biogaje raz dziennie. Myślę o wizycie u osteopaty. Macie może doświadczenie w tym temacie?
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
nick nieaktualnyDa się pozbyć nakładek sama to zrobiłam i polecam jest zdecydowanie lepiej warto się trochę pouczyć i być cierpliwym im szybciej się odstawi nakładki tym lepiej , nie wiem zy w odstawieniu cdl Ci pomoże u nas na wątku byla dziewczyna co właśnie obiecywała ze się ich pozbędą i nie udało się im a ja nie miałam cdl i determinacja mi pomogła po prostu odstawiłam z dnia na dzień ja nie wiedziałam jak się to robi ale zobaczyłam jak pokazuje polozna na instagramie jak pomaga maluszkowi podaje piers w taką kanapkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 02:16
-
Mojemu starszakowi odpadł kikut w drugim tygodniu życia. Dlatego jestem w szoku, że może odpadać tak długo jak u Ajrin. Teraz też się ładnie zasusza. Wtedy octanisept i teraz też.
Dzisiaj spałam od 1 do 5 rano ciurkiem! Nie mogłam go od 23 do 1 odłożyć do łóżeczka to wzięłam do nas i o.. spał. W dzień śpi cały czas w łóżeczku bez żadnego ale.. Ale w nocy nie da się odłożyć. Fakt, że w sypialni mamy drugie łóżeczko może mu nie pasuje, może za cicho, ciemno? Nie chciałam żeby spał z nami.. ale chyba nie będzie wyjścia.
Zjadł o 5 i jeszcze śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 07:22
-
A ja dalej walczę z zespołem popunkcyjnym. Nic lepiej. Leżę ciągle i nic poprawy... To już kilka dni wyjętych z życia. Nie mogę zająć się własnym dzieckiem. Mąż przynosi mi tylko na karmienie. Powiedzcie co na bąki? Mały puszcza bączki i dziś nie mógł spać, przy jedzeniu też się wygina i puszcza. Espumisan, bobotic?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:A ja dalej walczę z zespołem popunkcyjnym. Nic lepiej. Leżę ciągle i nic poprawy... To już kilka dni wyjętych z życia. Nie mogę zająć się własnym dzieckiem. Mąż przynosi mi tylko na karmienie. Powiedzcie co na bąki? Mały puszcza bączki i dziś nie mógł spać, przy jedzeniu też się wygina i puszcza. Espumisan, bobotic?
Moja jednej nocy tak się prężyła i cały czas puszczała baczki to kupiłam Delicol i podawałam przed każdym karmieniem, u nas jak ręką odjął problem zniknął.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
U nas biogaja na bąki i ogólnie na florę po cesarce do tego Espumisan ja piję koper włoski herbatę i serio wodze że po tym idą mu mega bąki bez problemu można próbować delicol on pomaga trawić laktozę u nas akurat nie pomógł. Przykro mi z tym zespołem punkcyjny oby szybko przeszło nie wyobrażam sobie tej męczarni z małym dzieckiem 🥺
-
U mnie u każdego synka trzymał się prawie miesiąc ponoć gruba pępowina.
-
Dziewczyny czy Wasze maluchy też cały czas chcą być na rękach? U nas mały jak nie spi to cały czas chce być noszony, jak tylko się go polozy do łóżeczka albo do kokona to jest ryk i to taki ze aż się zanosi... praktycznie wszystko muszę robić z nim.. I jak u Was że spaniem w dzień? Mikołaj praktycznie juz nie śpi za dnia. Łapie tylko jakieś pojedyncze drzemki po 15 min. W nocy wstajemy co 3-4h, chyba, że ma gorszy czas to częściej.
-
Mój Mikołaj wisi na mnie non stop, nic nie mogę zrobić. W dzień ma turbodrzemki może ze 2 ok. 40 min czasem dłużej. Często przysypia mi na rękach ale po odłożeniu zaraz płacze. Je co chwilę, w dzień co 1,5-2h w nocy co 3 z kawałkiem. Ogólnie jestem strasznie zmęczona bo nie ma praktycznie momentów spokojnego czuwania.
A i u nas karmienie trwa bardzo długo, w trakcie go odbijam, noszę, potem uleje polowe, znowu dojada i go noszę i czasem trwa to godzinę lub dłużej, również w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:31
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
A ja w szpitalu. Zrobili mi drugą łatę z krwi, ale raczej sceptycznie patrzą na poprawę... Na szczęście mam swoją salę i małego na noc.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
U mnie jest to samo wisi na piersi ulewa na maksa aż nosem idzie ja chodzę cała w mleku bo a to na spodnie a to na bluzkę non stop gdzieś ulewa. Tylko pierś uspokaja więc to niestety błędne koło. Najgorsze że jak nie śpi to może max 15 minut ma spokoju że coś obserwuje a potem zaczyna się wycie w ostatniej fazie drze się na maksa mimo noszenia śpiewania kołysania wygina się pręży po czym dostanie cycka spokój i przysypia.
Ja naprawdę mam nadzieję że to jakiś 4 trymest choć obawiam się że u nas to po 4 miesiącu się nie skończy. Na szczęście noce sporadycznie wyje ale mam z 5 nawet 6 pobudek na cycka więc często.