MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, po cc bierzecie same jakieś probiotyki? Jakie?
Piguły mówiły że super jest vivomix, ale na gemini jest kilka rodzajów i nie wiem o jaki chodzi -
Angelaaaa wrote:Jak odróżnić czy dziecko coś boli? Całą noc płacze jak ją uspokimy to śpi 10 minut 😭
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, po cc bierzecie same jakieś probiotyki? Jakie?
Piguły mówiły że super jest vivomix, ale na gemini jest kilka rodzajów i nie wiem o jaki chodziKora88 lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Jak odróżnić czy dziecko coś boli? Całą noc płacze jak ją uspokimy to śpi 10 minut 😭36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dziewczyny jesteśmy w szpitalu Mikołaj dziś na spacerze zakrztusił się w wózku.. biegiem z mężem udroznialismy mu buzię i nos. Akurat pech chciał że nie mieliśmy aspiratora i musiałam zrobić to w inny sposób, ale w takich momentach trzeba po prostu działać. Wszystko skończyło się dobrze i mahle w domu po karmieniu gdy przyszło do odbicia Mikołaj zaczal ulewac mlekiem z krwią... na szczęście nie żywa krwią tylko lekko brązowa. Pojechaliśmy na IP i odrazu powiedzieli ze zostajemy na obserwacji
-
Ajrin dzięki za odp.
Karolina to musiało być straszne, mam nadzieje że obserwacja zakończy się dobrze. Macie głowę na karku, muszę chyba sobie to wszystko z 1 pomocy przypomnieć bo krztuszenie się jest u nas częste a czym się zakrztusił? -
Delicol daje prawie do każdego karmienia. Espumisan 3x dziennie.
Karolina straszne. My wczoraj byliśmy w ośrodku żeby piguła pobrała krew na badanie sma. Żałuję, że nie kupiłam wcześniej żeby w szpitalu "przy okazji" mu pobrali. 3 razy go dziabała biedy tak się rozpłakał,że przestał oddychać. Szybko obróciłam na brzuch i od razu załapał.
-
Karolina, najważniejsze ze jesteście pod obserwacja i dobrze się to skończyło!
Chciałam zapytać, czy wiecie może co przyjmować na infekcje dróg moczowym przy KP? Trochę mnie szczypie i piecze i zastanawiam się nad urofuraginą czy czymś podobnym?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Kora - zakrztusił się treścią, która chcial ulać. Przekręcił się nam na plecy i tym momencie ulal. To była chwila i zrobił się siny.. powiem Ci szczerze, że ja nigdy nie zagłębiałam się w to jak udzielić pierwszej pomocy przy zachlysnieciu. To był impuls i trzeba było działać. Ale teraz wiem, że trzeba mieć taką wiedzę.
Póki co porobili małemu podstawowe badania. Krwi narazie nie widać przy ulewaniu. Ale wyszly jakieś podwyższone leukocyty i zastanawiają się nad założeniem cewnika... -
Karolina, wyobrażam sobie co czułaś/czujesz. Dobrze, że jesteście na tej obserwacji.
Ja bibułkę na SMA zabrałam do szpitala i pobrali razem z resztą. Wynik był bardzo szybko - prawidłowy 🙂.
Nam dziś mija 2tyg. ❤️ Wczoraj był kiepski dzień, mała mało spała, na szczęście noc spokojna 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 12:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ala_Ala wrote:Chciałam zapytać, czy wiecie może co przyjmować na infekcje dróg moczowym przy KP? Trochę mnie szczypie i piecze i zastanawiam się nad urofuraginą czy czymś podobnym?
Karolina mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i małemu nic nie będzie. Trzymam kciuki.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
O nie dobrze że zareagowaliscie szybko serio tego się boje przy jeździe autem właśnie bo mój strasznie ulewa. Kilkanaście razy dziennie i to spora treścią aż idzie nosem. Ja odbijam po każdym karmieniu KP i serio beka jak stary dziad więc coś tam łyka powietrza ale ja nadal mam nadprodukcję i często tryska tak mleko że się krztusi mały. No i wkładki kusze 2 razy dziennie jak nie 3 zmieniać bo mi przeciekają od mleka.
-
Karolinaaa dobrze, że zachowaliście zimna krew. Mam nadzieję, że wszystko jest już dobrze. Ostatnio oglądałam filmiki z pierwszej pomocy bo mój Mikołaj często się krztusi przy piersi i ulewa hurtowo.
My dzisiaj byliśmy na wizycie przed szczepieniem. Synuś waży już ponad 5kg i przytył w 6 tyg 2kg. Oczywiście zarzygał przewijak u lekarza 😀. Ulewanie w dużej mierze jest spowodowane tym, że łyka sporo powietrza jak je, no i też je za dużo ale przy kp niby się nie ogranicza, jednak postaram się zeby jadł bardziej co 2-2,5h bo ostatnio potrafił się przyssac już godzinę po wcześniejszym karmieniu. Codziennie robię po 2-3 prania bo muszę siebie i dziecko co chwilę przebierać.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙