MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Biotech wrote:Cześć Skowronek ja też z miasta pierników 🙂
OO ale miło masz już wybranego lekarza?
edit. nie mogę jeść nabiału. Tak mi nie dobrze po wypiciu jogurtu, że chyba zejde...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 12:41
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:OO ale miło masz już wybranego lekarza?
edit. nie mogę jeść nabiału. Tak mi nie dobrze po wypiciu jogurtu, że chyba zejde...
-
Biotech wrote:Myślę że będę prowadziła ciążę u dr Matyldy Szymaniak. Super kobitka. Poprzednia prowadził Bednarek ale on teraz nie przyjmuje pacjentek w ramach ubezpieczenia PZU. A Ty?
Jeśli chodzi o Szymaniak i Bednarka słyszałam same dobre opinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:59
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Moim ginekologiem jest Socha, ale jak chciałam się do niego zapisać teraz na potwierdzenie ciąży w Citomedzie to babka w rejestracji powiedziała, że na NFZ najbliższy wolny termin to wrzesień przyszłego roku...totalnie mnie zagieło. Zapisałam się do niego prywatnie. Potem będę myśleć co dalej. Nie uśmiecha mi się całą ciążę płacić za wszystko
Jeśli chodzi o Szymaniak i Bednarka słyszałam same dobre opinie.
-
Biotech wrote:Wgl te terminy teraz to kosmos. Ja zapisałam się od razu po pierwszym pozytywnym teście a i tak wizyta dopiero po skończonym 7 TC. A ja już ledwie zipie w pracy. Rano mam straszne mdłości.
Ja w zasadzie jakiś większych objawów nie mam. Dlatego się martwię. Ten wynik z bety też taki niemrawy...trochę się martwie. Jutro idę na kolejne pobranie sprawdzić czy podskoczyło.
No jest tragedia z terminami, na NFZ to graniczy z cudem. Ja nie wiem, co miesiąc płaci się te składki a jak przychodzi co do czego to z niczego nie można skorzystać. Żałuję, że nie mam żadnego dodatkowego ubezpieczenia. Ale niestety u mnie ani u męża w pracy nie ma takich możliwości05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Dziewczyny pamiętajcie o tym, że Kobieta w ciąży ma prawo do tego, by dostać się do każdego lekarza w ramach NFZ w dniu zgłoszenia lub najpóźniej w ciągu 7 dni roboczych.
Jeśli nie maja terminu poproście o pisemna odmowę z reguły skutkuje znalezieniem terminu.
Ja korzystam z luxmedu ale tam niestety często jest tak, że znajdą do dowolnego lekarza a nie prowadzącego. Ja podjęłam decyzje, że będę prowadzić u tego samego lekarza ciąże wczoraj doszukałam sie ifno, że pracuje w jednej z lepszych klinik w Warszawie teraz więc tym bardziej będe próbować dobijać sie do niego. -
Skowronek wrote:Ja w zasadzie jakiś większych objawów nie mam. Dlatego się martwię. Ten wynik z bety też taki niemrawy...trochę się martwie. Jutro idę na kolejne pobranie sprawdzić czy podskoczyło.
No jest tragedia z terminami, na NFZ to graniczy z cudem. Ja nie wiem, co miesiąc płaci się te składki a jak przychodzi co do czego to z niczego nie można skorzystać. Żałuję, że nie mam żadnego dodatkowego ubezpieczenia. Ale niestety u mnie ani u męża w pracy nie ma takich możliwości
-
AJrin wrote:Dziewczyny pamiętajcie o tym, że Kobieta w ciąży ma prawo do tego, by dostać się do każdego lekarza w ramach NFZ w dniu zgłoszenia lub najpóźniej w ciągu 7 dni roboczych.
Jeśli nie maja terminu poproście o pisemna odmowę z reguły skutkuje znalezieniem terminu.
Ja korzystam z luxmedu ale tam niestety często jest tak, że znajdą do dowolnego lekarza a nie prowadzącego. Ja podjęłam decyzje, że będę prowadzić u tego samego lekarza ciąże wczoraj doszukałam sie ifno, że pracuje w jednej z lepszych klinik w Warszawie teraz więc tym bardziej będe próbować dobijać sie do niego.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Tak wiem o tym przepisie. Ale jak to powiedziała Pani w rejestracji, że ona zna ten przepis ale nic nie poradzi. Terminu u nich nie ma. A nikt mi nie każe chodzić do Citomedu, nie ma rejonizacji więc mogę iść gdziekolwiek. A jak nie to prywatnie. Normalnie była taka bezczelna, że miałam ochotę ją wytargać za włosy przez telefon
Skowronek lubi tę wiadomość
-
Biotech wrote:Te kobiety z ci to netu z rejestracji zwykle takie nieuprzejme. Beta się nie martw liczy się przyrost jutro zobaczysz jaki jest
powiem Ci, że mnie zainspirowałaś. Chyba zadzwonie tam jutro drugi raz. Zobaczymy co mi znowu powie. Albo może odbierze ktoś inny.Oby.
Dzięki za wsparcie05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
AJrin wrote:Ja chce robić kolo 11 tygodnia NIFTy i dopiero po powiemy wszystkim w sensie znajomym i rodzinie.
A z ciekawości skąd jesteście? Ja od 14 lat w Warszawie a pochodzę z Grudziądza.
Ja z Gdyni jestemAJrin lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Ja jestem z Wrocławia 😁
Dzisiaj mój dwulatek poszedł na całe 2 godziny do żłobka 😭 dobrze, że było dużo ludzi bo byn pewnie 😭😭😭 ale dałam radę i jak się później okazało synuś też 😁
Powiem wam,że większość objawów mi przeszła 🤔czuje tylko ból podbrzusza, ale to pewnie macica się odzywa 😃 -
Część dziewczyny w środę. Ja dziś mam 5+2 a od 3 dni chodze w spodniach ciążowych jestem jak napuchnięta że szok. Mam wrażenie że wszyscy w koło widzą ze w ciązy jestem. Dzis idę odwiedzić z Honorcia mojego wujka i zastanawiam co ubrać żeby czuć się dobrze i ni było widać brzuszka.... Na żywo jest większy zdjęcie tego nie oddaje.
AJrin lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Honorcia rzeczywiście Pewnie dlatego, że jesteś szczupła. Gdzieś czytałam, że przy drugiej ciąży szybciej widać, ale nie wiem czy to prawda.
Zostały mi dwa Pinki i dzisiaj sobie zrobiłam jednego, żeby nacieszyć oko ciemniejącą kreską
AJrin lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm