MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już mam u nas czyli luxmed zakładają jakoś po usg gdzie widać serce
-
Ladyo - w pierwszej ciąży 5+1 był pęcherzyk z echem zarodka, w 6+6 bijące serduszko i założona karta ciąży.
XxDusiaxx - w obu ciążach miałam założoną kartę ciąży kiedy był zarodek i bijące serduszko. W tej ciąży założyli przy 5+5.
Mi sie to przydaje ze względu na to, że ciąży jeszcze nie widać, a mam mdłosci i nadwrażliwość na ostre zapachy, co kończy się torsjami. Dlatego ostatnio jak szłam na zastrzyk do placówki medycznej to skorzystałam ze swojego prawa, bo ludzi było multum i mając przy sobie kartę ciąży miałam podkładkę, że nie kłamię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 08:38
Paulala93 lubi tę wiadomość
-
xXxDusiaXxX wrote:No właśnie,a jak u was z kartami ciąży? Moja gin zakłada dopiero w 12tc.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Czesc dziewczyny Dołączam do majowych cieżarówek:) Mam wstepny termin na ok 26.05...
Powiedzcie mi proszę jak to jest z darmowymi lekami? Projekt już ruszył? Czy każdy lekarz/również też bez umowy z NFZ bedzie mógł przepisać receptę zwolniającą od płatności?Być może bede przyjmowała Claxane a to nie mały koszyt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 09:37
ago91, jusella, wisienka94 lubią tę wiadomość
Starania od 2014
09.2017 IUI
Czerwiec 2020 start In Vitro- czynnik męski
08.09 transfer 3.1.1
30.05.2021 mój mały cud chłopiec
Lipiec 2022 powrót po ostatni zarodek 3.2.2
26.08.2022 - mamy serduszko
-
FreyJa wrote:Czesc dziewczyny Dołączam do majowych cieżarówek:) Mam wstepny termin na ok 26.05...
Powiedzcie mi proszę jak to jest z darmowymi lekami? Projekt już ruszył? Czy każdy lekarz/również też bez umowy z NFZ bedzie mógł przepisać receptę zwolniającą od płatności?Być może bede przyjmowała Claxane a to nie mały koszyt.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Z tego co ja się orientuję to te leki są dostępne za darmo tylko jeśli przepisze Ci je lekarz, który ma podpisany kontrakt z NFZ i na taką wizytę Cie przyjmuje. Ja byłam prywatnie u endokrynologa, dostałam receptę na letrox i normalnie musiałam zapłacić, mimo, że ten lek jest na liście leków darmowych. Wiadomo, że półka cenowa inna niż Claxane ale zasada jest ta sama.
Dzieki śliczne za info W zasadzie to trochę nie fair, ze zniżka obejmuje tylko NFZ. Cóż. Bede musiała jakoś kombinować bo lekarza nie zmienie, a z takimi kosztami leków zbankrutujeStarania od 2014
09.2017 IUI
Czerwiec 2020 start In Vitro- czynnik męski
08.09 transfer 3.1.1
30.05.2021 mój mały cud chłopiec
Lipiec 2022 powrót po ostatni zarodek 3.2.2
26.08.2022 - mamy serduszko
-
FreyJa - doskonale wiem o czym piszesz. Ostatnio musiałam zapłacić 100%, bo mój ginekolog nie ma umowy z NFZ - myślałam, że na zawał padnę jak zobaczyłam kwotę. Teraz hematolog przepisał mi 6 opakowań neopariny. Ponad 700zł jeśli odpłatność 100%. Na szczęście tym razem miałam zniżkę i zapłaciłam... 19zł. Prawie się popłakałam z radości. Teraz kombinuje poradnie hematologiczną na NFZ, bo moje badania nie są tanie, same komórki NK to koszt 332zł, anty xa 156zł, wolne białko S 85zł.. brr.
Angelaaa może zadzwoń do lekarza? Przepisze luteinę czy coś... Może masz gdzieś krwiaka, który się opróżnia?
-
Ja jeszcze nie dostałam karty ciąży, mimo że na wizycie we wtorek było widoczne serce. Mój lekarz zakłada kartę jak przyjdę z pierwszymi badaniami.
Pytałam też o Nifty kiedy najlepiej zrobić. Wg niego najlepiej poczekać do 14 tc.
Melduję się z mdłościami od rana do wieczora.. Rano najgorzej, nie jestem w stanie ogarnąć dzieci do szkoły i przedszkola. -
AJrin wrote:Ja też już mam u nas czyli luxmed zakładają jakoś po usg gdzie widać serce
Nie wiedziałam że miałam kiedyś różyczke.. I toksoplazmoze. Wystraszyłam się wyniku toxo. Teraz było 160 i już strach.. że mogę poronic. Zajrzałam w kartę poprzedniej ciąży. Wtedy miałam 620 i nie brałam żadnych leków. Lekarz nic nie wspominał że coś jest nie tak więc teraz to już wogole się nie przejmuje aktualnym wynikiem.
-
FreyJa wrote:Czesc dziewczyny Dołączam do majowych cieżarówek:) Mam wstepny termin na ok 26.05...
Powiedzcie mi proszę jak to jest z darmowymi lekami? Projekt już ruszył? Czy każdy lekarz/również też bez umowy z NFZ bedzie mógł przepisać receptę zwolniającą od płatności?Być może bede przyjmowała Claxane a to nie mały koszyt.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Angelaaaa wrote:Też mi się wydaje że to jakaś stara krew lub jakieś naczynko poszło 🙂 ważne że nic mnie nie boli i że nie ma większego plamienia ale już się bałam... I właśnie dopadła mnie moja pierwsza zgaga masakra 🙈
Mnie za to piersi przestsły bolec, kurde, niech mnie te piersi bolą a mdłości sobie idą w cholerę -
mała_ruda wrote:U mnie w poniedziałek było już serducho ale karty nie założyli. Wizytę mam 12.10 i wtedy założy. Chcą zobaczyc wszystkie badania.
Nie wiedziałam że miałam kiedyś różyczke.. I toksoplazmoze. Wystraszyłam się wyniku toxo. Teraz było 160 i już strach.. że mogę poronic. Zajrzałam w kartę poprzedniej ciąży. Wtedy miałam 620 i nie brałam żadnych leków. Lekarz nic nie wspominał że coś jest nie tak więc teraz to już wogole się nie przejmuje aktualnym wynikiem.
Na różyczkę to pewnie byłaś szczepiona, dlatego masz przeciwciała.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja dzis wizytuję w końcu bo chyba juz kazda z was byla na 1 wizycie a ja sie obijam...
Dzisiai na śniadanie zjadlam cebularza z keczupem i poprawilam jogurtem jagodowym... sama siebie juz zadziwiam. Dzis wolne rano bylam u kosmetyczki na brwiach a niedlugo jade juz do przychodni 😚
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4