MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to się cieszę że mi przechodzi bo już byłam tym zmęczona bo jak rano wstawałam to nie dość że głodna to godzine wymiotowałam, zjadłam śniadanie to różnie albo kibel albo męczenie się żeby to przetrzymać 😁 i na wieczór nie mogę jeść mleka z płatkami bo zaraz lece wymiotować ☹️ ból piersi też lżejszy ale za to pełno pryszczy dostałam 😐Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
liwi wrote:Ja miałam kilka dni oddechu od mdłośći. Już mnie tak nie męczyło, a od wczoraj znowu bez przerwy. Do tego mam drugi dzien ból głowy, i prawie cały dzień spie.
Ta trzecia ciąża to jest jakas masakra dla mnie, ja nie weim czy to starość czy co, ale mam naprawde serdecznie dosyć. Czuje się jak kupa.
Też tak mam. Nie mogę sama wytrzymać ze sobą, niby mnie mdli ale jestem głodna, spałam długo a jestem zmęczona i wiecznie chce mi się spać... Wydaje mi się, że to organizm już nie taki jak przy pierwszej ciąży, 6 lat temu i chyba starość mnie dopada...
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja to się cieszę że mi przechodzi bo już byłam tym zmęczona bo jak rano wstawałam to nie dość że głodna to godzine wymiotowałam, zjadłam śniadanie to różnie albo kibel albo męczenie się żeby to przetrzymać 😁 i na wieczór nie mogę jeść mleka z płatkami bo zaraz lece wymiotować ☹️ ból piersi też lżejszy ale za to pełno pryszczy dostałam 😐
Jezu to tez mialas ostro, kurde to chociaż dobre to ze teraz jest spokojniej, ale aż dziwne bo te hormony co nam robią masakrę do 10tyg rosna i potem powoli spadają dlatego się mówi, ze po 12 tyg już jest lepiej -
Hej dziewczyny. My dzisiaj podpisaliśmy umowę kredytową 💪 Jutro podpisują nasi kupujący. Więc może jeszcze w październiku czeka nas przeprowadzka.
Mi mdłości nadal dokuczaja i też mi wychodzi na dole brzuch 🙈 to pewnie jakieś tam wzdecie ale nie mogę dopiąć spodni. No więc wczoraj z mężem poszliśmy do piwnicy i mam cały wór ciążowych ciuchów. Najbardziej to na spodniach mi zależałojusella, Karenira lubią tę wiadomość
-
Paulala93 wrote:A czy któraś z Was wie jak to jest na umowie o pracę na czas nieokreślony? ? Mogą mnie zwolnić? czy jestem chroniona od pierwszych dni ciąży czy dopiero od któregoś tygodnia?
W przypadku umowy na czas nieokreślony pracodawca nie może zwolnić pracownicy w ciąży. Wyjątki to ciężkie naruszenia kwalifikujące do zwolnienia dyscyplinarnego (raczej nikt by tego nie zrobił).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 20:05
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Jak wczesniej nie jadlam praktycznie owoców, tylko same słodycze, potrafiłam jeść sniadanie na słodko obiad na slodko i na kolacje słodycze, tak teraz odrzucilo mnie od słodkiego a banany brzoskwinie winogrono moglabym jesc ciagle.. ale to chyba dobrze 😊 i calkowicie nie moge kawy ktora wczesniej pilam dwa razy dziennie... sam zapach mnie odrzuca.
A mam takie pytanie do was dziewczyny, czy ktoras z was moze pierwszego dziecka nie karmila piersia a drugie udalo sie karmic ?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
AJrin, mi też ciągle zimno i zastanawiam się o co chodzi.
Co do picia to u mnie fajnie się sprawdza mięta z rumiankiem i biała herbata z miętą.
Ago91, ja co prawda karmię (nadal niestety 😐), ale znam osobiście takie przypadki o których piszesz 🙂. Ważne jest odpowiednie wsparcie laktacyjne. U mnie w szpitalu była z tym tragedia i myślałam, że skończy się na mm, ale na szczęście siostra (karmi 3,5 latkę🤦🏼♀️) mnie mocno wspierała i udało się 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 20:54
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
ago91 wrote:Jak wczesniej nie jadlam praktycznie owoców, tylko same słodycze, potrafiłam jeść sniadanie na słodko obiad na slodko i na kolacje słodycze, tak teraz odrzucilo mnie od słodkiego a banany brzoskwinie winogrono moglabym jesc ciagle.. ale to chyba dobrze 😊 i calkowicie nie moge kawy ktora wczesniej pilam dwa razy dziennie... sam zapach mnie odrzuca.
A mam takie pytanie do was dziewczyny, czy ktoras z was moze pierwszego dziecka nie karmila piersia a drugie udalo sie karmic ?ago91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny któraś dzisiaj wizytuje?
W tej ciazy mam wzdęcia i przez to robi mi się większy brzuch, ale rano spada do zera. Niestety. Chociaż już jest coś więcej niż w pierwszej ciąży. Ja tam bym chciała mieć prawdziwy brzuch ciążowy. To jedno z moich marzeń. 😍 -
Cześć dziewczyny ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Wczoraj było dokładnie 5+0, jest pęcherzyk ciążowy 9 mm. Zarodka jeszcze nie widać, ale to chyba normalne prawda? Jeszcze jest za malutki. Jakie miałyście pecherzyki na podobnym etapie/ kiedy było widać zarodek? Nie stresuje się bo wiem, ze tak może być tp na 2 czerwca. Nawet kartę ciazy Pani doktor założyła
ago91 lubi tę wiadomość
-
Na takim etapie z dnia na dzień wszystko się zmienia. Wszystko zależy od ovu i kiedy było zagnieżdżenie najlepiej powtórzyć bliżej 7 tygodnia usg.
-
Ladyo wrote:Cześć dziewczyny ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Wczoraj było dokładnie 5+0, jest pęcherzyk ciążowy 9 mm. Zarodka jeszcze nie widać, ale to chyba normalne prawda? Jeszcze jest za malutki. Jakie miałyście pecherzyki na podobnym etapie/ kiedy było widać zarodek? Nie stresuje się bo wiem, ze tak może być tp na 2 czerwca. Nawet kartę ciazy Pani doktor założyła