MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Biotech, no to im bliżej terminu to wtedy będziemy się umawiać fajne doświadczenie by to było
Iiwi mam tak samo, tydzień temu miałam ogromny brzuch, że nie mogłam dopiąć spodni. Teraz jużjest normalnie. Może to przez wzdęcia bardziej. Albo sama nie wiem przez co. Na pewno był twardszy, teraz znowu taki flak05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
U mnie też jakby brzuch bardziej się ogarnął ale ja pisałam, że miałam mega wzdęcia chwilowo na szczęście przeszły za to dziś w nocy dopadła mnie zgaga haha trochę wcześnie ale coś mnie w nocy paliło strasznie.
-
AJrin wrote:Ma dużo problemów emocjonalnych i niestety nie radzi sobie do tego popycha zabiera zabawki wyzywa. Najbardziej w przedszkolu choć zdąża się i w domu. On od urodzenia jest wymagający a ostatnio nasila się negatywne zachowanie. Jest pod opieką psychologa i ostatnio ponieważ jest pogorszenie mamy szereg specjalistów do odwiedzenia. Ja liczę na to że to jakieś zaburzenia integracji sensorycznej i da radę coś zdziałać. No zobaczymy ale póki co psychicznie to mnie ta sytuacja dołuje. Oczywiście mam w głowie, że jak się 3 pojawi to będzie regres z nim i że może powinniśmy się skupić na wychowaniu a nie na reprodukcji 🙈
Macie WWR? (wczesne wspomaganie rozwoju). Pójdź do poradni psychologiczno pedagogicznej. Załatw WWR. Potem dostajesz godziny od 4 do 8 w miesiącu, w opinii masz co dziecko potrzebuje (ewentualnie można starać się o dodatkowe godziny z OKRO). Oprócz tego, oddzielnie, diagnozę integracji sensorycznej. Niemniej terapeuci są różni. SI nie polega tylko na odruchach STOS, ATOS, TOB. Także na niewygaszonym odruchu moro, ochrony ścięgien, Babińskiego itd. polecam instytut INPP bądź terapeutę odruchów Masgutovej. Samo bujanie w lewo i prawo guzik da. Niech terapeuta zwróci też uwagę na nadwrażliwość słuchową i prawidłowe przetwarzanie słuchowe w skrócie CAPD. Podejdź zadaniowo. To najlepsze co możesz zrobić. Jeśli chodzi o przygotowanie dziecka do narodzin brata lub siostry - czytamy "Pucio lubi opowiadać", jest o całym procesie ciąży, narodzin i co się dzieje potem, kiedy dziecko się urodzi. Zaczęliśmy czytać córce jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Jednak jaki efekt będzie - nie wiemy.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Miiniala wrote:Macie WWR? (wczesne wspomaganie rozwoju). Pójdź do poradni psychologiczno pedagogicznej. Załatw WWR. Potem dostajesz godziny od 4 do 8 w miesiącu, w opinii masz co dziecko potrzebuje (ewentualnie można starać się o dodatkowe godziny z OKRO). Oprócz tego, oddzielnie, diagnozę integracji sensorycznej. Niemniej terapeuci są różni. SI nie polega tylko na odruchach STOS, ATOS, TOB. Także na niewygaszonym odruchu moro, ochrony ścięgien, Babińskiego itd. polecam instytut INPP bądź terapeutę odruchów Masgutovej. Samo bujanie w lewo i prawo guzik da. Niech terapeuta zwróci też uwagę na nadwrażliwość słuchową i prawidłowe przetwarzanie słuchowe w skrócie CAPD. Podejdź zadaniowo. To najlepsze co możesz zrobić. Jeśli chodzi o przygotowanie dziecka do narodzin brata lub siostry - czytamy "Pucio lubi opowiadać", jest o całym procesie ciąży, narodzin i co się dzieje potem, kiedy dziecko się urodzi. Zaczęliśmy czytać córce jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Jednak jaki efekt będzie - nie wiemy.
-
Dzień dobry gratulacje dobrych wieści z wczorajszych wizyt U was też taka masakryczna pogoda ? Leje od rana
Z objawami to jest bardzo różnie. Sama non stop się stresuje czy oby na pewno wszystko dobrze bo w sumie objawów coraz mniej, z drugiej strony staram się sprowadzać na ziemię bo w ostatniej ciąży którą straciłam w 13 tygodniu objawy miałam do momentu zabiegu więc to o niczym nie świadczyło a z kolei z córką było dokładnie tak jak teraz poza tym ze jednak te piersi coś pobolewały i było wszystko w najlepszym porządku . Chyba już taka rola matki że wiecznie o coś się martwi
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Ja też nie mam żadnych objawów,czasami bolą mnie piersi, ale po chwili przechodzi.już mi się nie chce spać jak jeszcze 2 tygodnie temu, ale za to jestem głodna. Muszę się jakoś ograniczać bo mam tendencje do tycia 🙄 ale jak 😂😂
Ostatnio zrobiłam sobie koktajl bananowo-kakaowy i mąż się pytał czemu truję mu dziecko 😂😂 a mi to akurat smakuje i nie jest nie zdrowe 👍 -
U mnie też brak objawów. W poprzedniej ciąży strasznie mnie mdliło. Martwię się, zwłaszcza że kiedyś gin mi powiedziała że dolegliwosci to znak, że ciąża dobrze się rozwija. No i też zaliczyłam plamienie kilka dni temu. Wizyta w piątek. Nie wiem czego się spodziewać.
-
Hmm, czy jestem to jedyną osobą, która się nie martwi?
Całymi dniami męczą mnie mdłości, wymioty albo to naciąganie na sucho. Strasznie to męczące. Humor mi jednak na szczęście cały czas dopisuje. Właśnie smażę oponki 😛 Doszłam do wniosku, że skoro i tak po wszystkim mam mdłości to chociaż zjem coś dobrego.AJrin, Kaśka28, jusella lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
malami.91 wrote:Karenira, nie jesteś jedyna 🙂. Smacznego!
P.S. Martwią się głównie dziewczyny bez objawów.malami.91 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Oj chyba niekoniecznie. Ja jakieś tam objawy mam, a i tak się martwie. Boję się tej wizyty, którą będę miała następna. Akurat w 12 tygodniu. Więc mam takie poczucie, że to będzie decydująca wizyta.
Przez przypadek polubiłam 😉.
Warto pamiętać, że stres nie pomaga maleństwu.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja też się martwię ale w granicach rozsądku nie jest to jakiś mega stres raczej z tyłu głowy mi się kłębi. Też nie mam jakiś większych objawów ale to akurat mnie cieszy
-
Karenira wrote:Hmm, czy jestem to jedyną osobą, która się nie martwi?
Całymi dniami męczą mnie mdłości, wymioty albo to naciąganie na sucho. Strasznie to męczące. Humor mi jednak na szczęście cały czas dopisuje. Właśnie smażę oponki 😛 Doszłam do wniosku, że skoro i tak po wszystkim mam mdłości to chociaż zjem coś dobrego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 13:56
-
megimeg wrote:Daj mi swojego optymizmu przy tych mdloscisch, rwaniach i wkrótce u mnie i wymiotach
Skowronek, AJrin, jusella, Kaśka28, Angelaaaa, wisienka94 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
malami.91 wrote:Przez przypadek polubiłam 😉.
Warto pamiętać, że stres nie pomaga maleństwu.
Karenira wiem, że to straszne co przeżywasz, ale bardzo mnie rozśmieszyła ta miska mega urocze05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Karenira wrote:
No padlam dobry jest 😂🙈 -
Tak myślałam, że Was rozbawi
Megimeg jem prawie normalnie, może ciut mniej. Mniejsze porcje, ale częściej. Większość z tego zostaje w środku. Śmieję się, że mój żołądek jest twardy i łatwo nie oddaje tego co dostał. Przepraszam za dosłowność, ale jak wymiotuję to niewielkie ilości i głównie płynem. Z piciem mam większy problem niż z jedzeniem, bo nawet po wodzie mnie cofa. Najczęściej piję napar z imbiru i cytryny na łagodzenie tych mdłości, ale nie jestem w stanie wypić więcej niż 3 kubków w ciągu dnia. Odkryłam, że gorąca czekolada dobrze mi wchodzi. Mam ekspres na kapsułki Dolce Gusto i do tego taką czekoladkę.Skowronek, jusella lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm