MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Honorci super, że maluszek się dobrze rozwija i rośnie. Fajne zdjęcie
U mnie coraz częściej mdłości kończą się oddawaniem tego co zjadłam czy wypiłam. Plus jest taki, że już mniej więcej nauczyłam się rozpoznawać to uczucie i na czas docieram do porcelany
Nie zrażam się tym i zaplanowałam sobie na dzisiaj lepienie pierogów ruskich. Mam już farsz i ciasto. Teraz sobie tylko ogarniam miejsce tak, żeby puścić coś na Netflixie i spokojnie, bez spiny sobie lepić. Zwykle w kuchni wszystko robię na stojąco, ale tym razem dla odmiany szykuję miejsce przy stole. Posadzę sobie tyłek na krześle, a coSkowronek, AJrin, jusella lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Mama_Honorci super, że maluszek się dobrze rozwija i rośnie. Fajne zdjęcie
U mnie coraz częściej mdłości kończą się oddawaniem tego co zjadłam czy wypiłam. Plus jest taki, że już mniej więcej nauczyłam się rozpoznawać to uczucie i na czas docieram do porcelany
Nie zrażam się tym i zaplanowałam sobie na dzisiaj lepienie pierogów ruskich. Mam już farsz i ciasto. Teraz sobie tylko ogarniam miejsce tak, żeby puścić coś na Netflixie i spokojnie, bez spiny sobie lepić. Zwykle w kuchni wszystko robię na stojąco, ale tym razem dla odmiany szykuję miejsce przy stole. Posadzę sobie tyłek na krześle, a co
Karenira oddaj mi proszę Twoją moc 💪🏼 -
Ja dziś też w kuchni jutro rodzina się zjawia będzie 12 osób na urodzinach mojego już 4 latka. Normalnie był większy spęd ale ze względów jakie mamy czasy tylko najblizsza rodzina. Za tydzień zrobimy dla znajomych. Więc dziś będę gotować i piec w kuchni 😂
-
Miesiąc ciąży Tydzień ciąży Trymestr ciąży
1 miesiąc 1-4 tydzień I
2 miesiąc 5-8 tydzień I
3 miesiąc 9-13 tydzień I
4 miesiąc 14-17 tydzień II
5 miesiąc 18-22 tydzień II
6 miesiąc 23-27 tydzień II
7 miesiąc 28-31 tydzień III
8 miesiąc 32-35 tydzień III
9 miesiąc 36-40 tydzień III
Znalazłam takie coś na babyboom 🤔
27.10 idę na prenatalne 😁 a dopiero co widziałam 2 krechy 😜AJrin, jusella, megimeg lubią tę wiadomość
-
O wow to zaczęłam 3 miesiąc 🙈
jusella lubi tę wiadomość
-
Zdążyłam te ruskie zrobić, ugotować, zjeść i posprzątać, a Harry Potter, którego wybrałam do oglądania nawet się jeszcze nie skończył
Megimeg nie wiem skąd się bierze moja moc. Chyba z niepoprawnego optymizmu.
W trakcie pisania tego posta już się próbował jakiś pieróg ze mnie wyślizgnąć. Skubaniec.Miiniala lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Megimeg dzisiaj czuję się dokładnie tak samo. Nie wyjdę już z łóżka do końca dnia. A miałam mamie pomóc dzisiaj i jutro w przygotowaniach do imienin.
Karenira również zazdroszczę mocy. W pierwszej ciąży tryskałam energią, tylko dużo wymiotowałam. A teraz mniej wymiotuje ale jestem bez życia. 😭
Mama Honorci piękne ujęcie dzidziusia.
Angelaaa - ja też wizytuje 20 października. Jakoś dotrwamy.
My wyjeżdżamy w niedzielę na dwa tygodnie, za pozwoleniem mojego lekarza, ale się zastanawiam, jak ja tam ogarnę sama Młodą.. 🤔🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 15:51
-
Angelaaaa ja czekam 3 tygodnie i zaskoczona jestem, że już prawie zleciało. Jeszcze tylko weekend,a w poniedziałek rano zobaczę kijankę na usg. Bezstresowo do tego podeszłam i mam wrażenie, że szybko minęło. Zresztą cały czas walczę z objawami, więc nie mam sił na nic innego.
Kalendarz belly mi pokazuje, że 18.10 minie największy okres zagrożenia dla kijanki. Chociaż pierwszy trymestr będę kończyć dopiero 2.11. Coraz bliżej tego okresu, kiedy będzie bezpieczna. Nie mogę się doczekać powiedzenia znajomym o ciąży wtedy.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Zdążyłam te ruskie zrobić, ugotować, zjeść i posprzątać, a Harry Potter, którego wybrałam do oglądania nawet się jeszcze nie skończył
Megimeg nie wiem skąd się bierze moja moc. Chyba z niepoprawnego optymizmu.
W trakcie pisania tego posta już się próbował jakiś pieróg ze mnie wyślizgnąć. Skubaniec.
Mnie tez rwie -
Ja w każdej ciąży mam mega niemoc za to zero objawów i czuję się dobrze no i nic takiego jak syndrom wicia gniazda mnie nigdy nie dopadł 🙈
-
malami.91 wrote:Karenira, co znaczy największe zagrożenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 16:32
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dziewczyny ja przed chwilą podczas wizyty w toalecie podcieralam się i zobaczyłam krew 😭😭😭 zaczęłam ryczeć i zadzwoniłam do położnej narazie przeszło mam dwa dni leżeć i nic nie robić... Oczywiście jak będzie boleć mnie brzuch lub mocna czerwona krew to mam jechać do szpitala.. oszaleje trzymajcie kciuki 😭😭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny ja przed chwilą podczas wizyty w toalecie podcieralam się i zobaczyłam krew 😭😭😭 zaczęłam ryczeć i zadzwoniłam do położnej narazie przeszło mam dwa dni leżeć i nic nie robić... Oczywiście jak będzie boleć mnie brzuch lub mocna czerwona krew to mam jechać do szpitala.. oszaleje trzymajcie kciuki 😭😭
-
Hej kochane jestem po wizycie Mamy ❤️ nasze szczęście ma cały 1cm 😍
Serduszko bije 140 także lekarz mówi że jest wszytko ok termin wyznaczył na 20maja
Powiedział że widzi że zaplamilam ale kazał się nie przejmować -dopiero jak będzie krwawienie podobne do miesiączki wtedy dzwonić.Karenira, jusella, malami.91, wisienka94 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
A powiedzcie mi kochane jak to jest boją jeżdżę do kliniki na wizyty prywatne płacę za wizytę 250 trochę dużo choć jestem w stanie płacić za te wizyty bo ufam lekarzowi ale jak to jest z badaniami jakie zleca? Bo dzisiaj dostałam skierowanie na mocz morfologię tsh przeciwciała i glukozę i teraz pewnie będą one płatne prawda? Kombinuje żeby na NFZ to zrobić co radzicie?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️