X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Elvii Nowa

Wysłany: 3 października 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kobietki,
    od 15.09(test) żyję ze świadomością rosnącego we mnie maluszka, termin wyliczony przez USG 23.05.
    Jestem już po dwóch ciążach pozamacicznych, bez lewego jajowodu, z właściwie zerowymi szansami na zdrową ciążę, a jednak cud...nadal nie wierzę, tym bardziej, że jest kompletnie nie planowana, a ja w takim wieku(39 l), że za chwilkę powinnam wnuki bawić, bo pierwszą córę urodziłam dość wcześnie i obecnie skończyła lat 21 ;-)
    Cieszę się przeogromnie, ale i panicznie boję...widziałam już maluszka, jest bijące serduszko(6w3d 130 uderzeń/min.-wg lekarza wszystko super), a pomimo wszystko cały czas obawiam się, że za chwilę to moje wielkie szczęście, wyczekiwane tyle lat, może się skończyć. Wiek, przejścia i świadomość tego, jak trudno donosić ciążę mega mnie martwią.
    Dodatkowo, praktycznie brak objawów, poza pobolewaniem piersi i lekkimi bólami podbrzusza i krzyża.
    Ehhh, chyba zwariuję przez te 9 miesięcy :-)
    Cudnie, że znalazłam to forum i że mogę podzielić się obawami z kimś, kto choć po części jest w stanie mnie zrozumieć.

Udanego, spokojnego weekendu Wam życzę

Miiniala, megimeg, malami.91, jusella, AJrin lubią tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi prenatalnymi to tylko woj. Śląskie..

Mi becikowe przy pierwszym potomku się nie należało więc nie każdy je dostanie.

Elvii dasz radę! Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 07:22

Elvii lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvii ja mialam we wtorek pierwsza wizytę, choc dziewczyny tu mi odradzaly, gdyż było za wcześnie, no i faktycznie - na razie brak widocznego pęcherzyka, ale wg wyniku hcg to 4 tydzień.
    Myślę sobie, że mniej się będę stresować jak usłyszę bijące serduszko, ale kumpela moja mówi, że teraz już zawsze będę się bała o dziecko 😁 nawet zapytalam Pani gin, że skoro jeszcze nic nie widać to może testy ciążowe się pomyliły 😂😂😂

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvii gratuluję i witamy na forum. :) Postaraj się myśleć pozytywnie, chociaż rozumiem z własnego doświadczenia jakie to trudne. Chciałabym mieć już dziecko przy sobie. ❤️

Elvii lubi tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny czy Wam też po południu i wieczorem tak "wywala" brzuszek? Ja mam taki brzuszek jak chyba w 5 mies w 1 ciąży 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️. Jak tak dalej pójdzie to słabo widzę możliwość ukrycia ciąży w najbliższych tygodniach 🤷‍♀️
    Mi też wywala. Boję się, że ktoś się w pracy przez to skapnie 🙈 w pierwszej ciąży dosyć późno miałam brzuszek a tu 9tc i już widać. No ale też muszę jeść co 1.5h więc gdzieś to jedzenie podziac się musi 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 08:35

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • xXxDusiaXxX Znajoma

Wysłany: 3 października 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie. Wg terminu miesiączki 6t2dz,ale wg usg 5t2dz. Jest pęcherzyk i zarodek. Kolejna wizyta za tydzień. Zobaczymy co się wydarzy. No i torbiel na jajniku, podobno niegroźna

megimeg, jusella, wisienka94 lubią tę wiadomość

Aniołek 11tc [*]
    t5l1t88.png
    f2w3csqvzribwyys.png
  • Elvii Nowa

Wysłany: 3 października 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 wrote:
    Elvii ja mialam we wtorek pierwsza wizytę, choc dziewczyny tu mi odradzaly, gdyż było za wcześnie, no i faktycznie - na razie brak widocznego pęcherzyka, ale wg wyniku hcg to 4 tydzień.
    Myślę sobie, że mniej się będę stresować jak usłyszę bijące serduszko, ale kumpela moja mówi, że teraz już zawsze będę się bała o dziecko 😁 nawet zapytalam Pani gin, że skoro jeszcze nic nie widać to może testy ciążowe się pomyliły 😂😂😂

To prawda, z tym strachem o dziecko, ja w dalszym ciągu boję się o to moje dorosłe ;-)

15.09 po teście ciążowym, natychmiast pobiegłam do lekarza, a ponieważ cykle mam dość długie(33 dni), a ostatnią miesiączkę miałam 13 sierpnia, nie było widać kompletnie nic. Z automatu, po wywiadzie, zostałam skierowana do szpitala, co by wykluczyć ciążę pozamaciczną. Tam na USG tylko pogrubione endometrium, poza tym w macicy czysto. Boziulku, ile ja się najadłam strachu :-) Po kilku dniach pojawił się pęcherzyk, ale oczywiście czarne myśli nie odpuściły, bo przecież może być pseudo w ciąży ektopowej. Po 4 kolejnych dniach znowu wizyta w szpitalu, w związku z pobolewaniem prawej strony podbrzusza. Ginekolog, która mnie badała kompletnie nie podniosła mnie na duchu, w zasadzie stwierdziła, że wszystko jest możliwe. Na początku badania stwierdziła tylko pusty pęcherzyk 9mm. Po moich pytaniach o pęcherzyk żółtkowy i sugestiach, że może jednak coś już się tam dzieje, stwierdziła, że faktycznie jest 3,6mm, ale w dalszym ciągu nie wyklucza to ciąży pozamacicznej, a już na bank nie może stwierdzić, że ciąża na tą chwilę rozwija się prawidłowo...masakra jednym słowem. Zero empatii.
    Po 6 dniach od owej wizyty, dokładnie 30.09, kolejne USG prywatnie i ciąża jest jak najbardziej zdrowiutka, dzidzia ma 6,4mm i jest miarowa, prawidłowa akcja serduszka.
    Nie pamiętam kiedy najadłam się tyle strachu, co przez ostatnie dwa tygodnie, a teraz kolejne tygodnie nerwów przede mną, ale jestem najszczęśliwszą kobitką pod słońcem :-). Staram się myśleć pozytywnie, choć nie ukrywam, ciężko trochę

• Elvii Nowa

Wysłany: 3 października 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Elvii gratuluję i witamy na forum. :) Postaraj się myśleć pozytywnie, chociaż rozumiem z własnego doświadczenia jakie to trudne. Chciałabym mieć już dziecko przy sobie. ❤️

Dziękuję i wzajemnie ;-)
    I ja nie marzę o niczym innym...8.10 kolejna wizyta, mam tylko nadzieję, że wszystko rozwija się tak jak powinno

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Jusella co u Ciebie?
    Dzięki, że pytasz - czekam na wtorek jak na zbawienie, bo wtedy wizytuję. Wczoraj wyniki badań odebrałam, mam wysokie TSH ale już lekarza ogarnęłam i letrox biorę. Reszta wyników jest ok. Byle do wtorku!

megimeg, Ladyo lubią tę wiadomość

• Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never lose hope wrote:
    hej dziewczyny czy któraś już robiła badania do karty ciąży? Jaki jest mniej więcej koszt takich badań? Ostatnio mam problemy z pamięcią i zapomniałam zapytać lekarza 🙈.
    Nawet nie zapytałam jakie dokładnie to badania będą. 🤦🏼‍♀️
    Ja zapłaciłam 434 zł 😳

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvii wrote:
    Witam się z Wami kobietki,
    od 15.09(test) żyję ze świadomością rosnącego we mnie maluszka, termin wyliczony przez USG 23.05.
    Jestem już po dwóch ciążach pozamacicznych, bez lewego jajowodu, z właściwie zerowymi szansami na zdrową ciążę, a jednak cud...nadal nie wierzę, tym bardziej, że jest kompletnie nie planowana, a ja w takim wieku(39 l), że za chwilkę powinnam wnuki bawić, bo pierwszą córę urodziłam dość wcześnie i obecnie skończyła lat 21 ;-)
    Cieszę się przeogromnie, ale i panicznie boję...widziałam już maluszka, jest bijące serduszko(6w3d 130 uderzeń/min.-wg lekarza wszystko super), a pomimo wszystko cały czas obawiam się, że za chwilę to moje wielkie szczęście, wyczekiwane tyle lat, może się skończyć. Wiek, przejścia i świadomość tego, jak trudno donosić ciążę mega mnie martwią.
    Dodatkowo, praktycznie brak objawów, poza pobolewaniem piersi i lekkimi bólami podbrzusza i krzyża.
    Ehhh, chyba zwariuję przez te 9 miesięcy :-)
    Cudnie, że znalazłam to forum i że mogę podzielić się obawami z kimś, kto choć po części jest w stanie mnie zrozumieć.

Udanego, spokojnego weekendu Wam życzę

Witaj zaraz Ciebie dopisze do pierwszej strony. Objawami się nie martw mam praktycznie takie jak ty a to moja 4 ciąża z takimi nijakimi objawami więc luzik ❤️
    Fajnie że się udało co do wieku ja mam podobny 38 lat więc też damy radę choć dzieci ja mam o wiele młodsze 4 latek i 2.5 latek 🙈

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych co mieszkają w Toruniu. Gdzie mogłabym się wybrać z moją 15miesieczna córeczka żeby się pobawiła trochę. Jakieś centrum zabaw albo coś? Został nam tydzień wakacji w Pl i chciałabym wykorzystać jak tylko się da 🙂

Powiem wam że ciężko Was nadrobić w Nl było mi trochę łatwiej w Pl ciągle coś zawsze na coś czasu brak 🤦‍♀️

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś mnie mogła też dodać na pierwszą stronkę:) 20 maja mam przewidywany termin porodu:)

AJrin lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego mogę mieć lekko brązowy śluz? Na bieliźnie nic nie mam jak korzystam z toalety też nic nie ma nawet jak się papierem podcieram to też wszystko ok wystarczy że lekko włożę głębiej papier i jest tam brązowy śluz 😐😐 rozmawiałam z położną i niby wszystko jest dobrze że tak może się zdarzyć miała któraś z was tak ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych co mieszkają w Toruniu. Gdzie mogłabym się wybrać z moją 15miesieczna córeczka żeby się pobawiła trochę. Jakieś centrum zabaw albo coś? Został nam tydzień wakacji w Pl i chciałabym wykorzystać jak tylko się da 🙂

Powiem wam że ciężko Was nadrobić w Nl było mi trochę łatwiej w Pl ciągle coś zawsze na coś czasu brak 🤦‍♀️
    Polecam kawiarnio-bawialnie las dwa trzy na ulicy Olsztyńskiej i Ukulele na Dąbrowskiego bodajże🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 13:27

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny od czego mogę mieć lekko brązowy śluz? Na bieliźnie nic nie mam jak korzystam z toalety też nic nie ma nawet jak się papierem podcieram to też wszystko ok wystarczy że lekko włożę głębiej papier i jest tam brązowy śluz 😐😐 rozmawiałam z położną i niby wszystko jest dobrze że tak może się zdarzyć miała któraś z was tak ?

Hej ja miałam brązowy śluz podczas podcierania tylko u mnie później był krwotok bo krwiak pękł i 2dni kolejne również takie plamienia brązowe aż zniklo. Słyszałam również dużo o właśnie lekkim śluzie brązowym który nic nie musi znaczyć. Niemartw się na zapas.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Hej ja miałam brązowy śluz podczas podcierania tylko u mnie później był krwotok bo krwiak pękł i 2dni kolejne również takie plamienia brązowe aż zniklo. Słyszałam również dużo o właśnie lekkim śluzie brązowym który nic nie musi znaczyć. Niemartw się na zapas.

Staram się nie panikować :) ale wiadomo stresuje się czy będzie wszystko dobrze 😊 właśnie na innym forum dziewczyna mi pisała że miała plamienia do 22 tygodnia że nie ma się czym martwić. Położna kazała dwa dni w łóżku leżeć więc jak najbardziej to robie 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• megimeg Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a jak Twoje mdłości, faktycznie Ci odeszły?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam wymioty ale wieczorem a nie rano. I codziennie jak wstane mam odruchy wymiotne ale staram się je przetrwać 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój węch nie daje mi spokoju dużo rzeczy mi śmierdzi i wtedy to dopiero mam odruchy wymiotne ☹️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ