X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Elvii Nowa

Wysłany: 3 października 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kobietki,
    od 15.09(test) żyję ze świadomością rosnącego we mnie maluszka, termin wyliczony przez USG 23.05.
    Jestem już po dwóch ciążach pozamacicznych, bez lewego jajowodu, z właściwie zerowymi szansami na zdrową ciążę, a jednak cud...nadal nie wierzę, tym bardziej, że jest kompletnie nie planowana, a ja w takim wieku(39 l), że za chwilkę powinnam wnuki bawić, bo pierwszą córę urodziłam dość wcześnie i obecnie skończyła lat 21 ;-)
    Cieszę się przeogromnie, ale i panicznie boję...widziałam już maluszka, jest bijące serduszko(6w3d 130 uderzeń/min.-wg lekarza wszystko super), a pomimo wszystko cały czas obawiam się, że za chwilę to moje wielkie szczęście, wyczekiwane tyle lat, może się skończyć. Wiek, przejścia i świadomość tego, jak trudno donosić ciążę mega mnie martwią.
    Dodatkowo, praktycznie brak objawów, poza pobolewaniem piersi i lekkimi bólami podbrzusza i krzyża.
    Ehhh, chyba zwariuję przez te 9 miesięcy :-)
    Cudnie, że znalazłam to forum i że mogę podzielić się obawami z kimś, kto choć po części jest w stanie mnie zrozumieć.

Udanego, spokojnego weekendu Wam życzę

Miiniala, megimeg, malami.91, jusella, AJrin lubią tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi prenatalnymi to tylko woj. Śląskie..

Mi becikowe przy pierwszym potomku się nie należało więc nie każdy je dostanie.

Elvii dasz radę! Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 07:22

Elvii lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvii ja mialam we wtorek pierwsza wizytę, choc dziewczyny tu mi odradzaly, gdyż było za wcześnie, no i faktycznie - na razie brak widocznego pęcherzyka, ale wg wyniku hcg to 4 tydzień.
    Myślę sobie, że mniej się będę stresować jak usłyszę bijące serduszko, ale kumpela moja mówi, że teraz już zawsze będę się bała o dziecko 😁 nawet zapytalam Pani gin, że skoro jeszcze nic nie widać to może testy ciążowe się pomyliły 😂😂😂

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvii gratuluję i witamy na forum. :) Postaraj się myśleć pozytywnie, chociaż rozumiem z własnego doświadczenia jakie to trudne. Chciałabym mieć już dziecko przy sobie. ❤️

Elvii lubi tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny czy Wam też po południu i wieczorem tak "wywala" brzuszek? Ja mam taki brzuszek jak chyba w 5 mies w 1 ciąży 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️. Jak tak dalej pójdzie to słabo widzę możliwość ukrycia ciąży w najbliższych tygodniach 🤷‍♀️
    Mi też wywala. Boję się, że ktoś się w pracy przez to skapnie 🙈 w pierwszej ciąży dosyć późno miałam brzuszek a tu 9tc i już widać. No ale też muszę jeść co 1.5h więc gdzieś to jedzenie podziac się musi 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 08:35

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • xXxDusiaXxX Znajoma

Wysłany: 3 października 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie. Wg terminu miesiączki 6t2dz,ale wg usg 5t2dz. Jest pęcherzyk i zarodek. Kolejna wizyta za tydzień. Zobaczymy co się wydarzy. No i torbiel na jajniku, podobno niegroźna

megimeg, jusella, wisienka94 lubią tę wiadomość

Aniołek 11tc [*]
    t5l1t88.png
    f2w3csqvzribwyys.png
  • Elvii Nowa

Wysłany: 3 października 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 wrote:
    Elvii ja mialam we wtorek pierwsza wizytę, choc dziewczyny tu mi odradzaly, gdyż było za wcześnie, no i faktycznie - na razie brak widocznego pęcherzyka, ale wg wyniku hcg to 4 tydzień.
    Myślę sobie, że mniej się będę stresować jak usłyszę bijące serduszko, ale kumpela moja mówi, że teraz już zawsze będę się bała o dziecko 😁 nawet zapytalam Pani gin, że skoro jeszcze nic nie widać to może testy ciążowe się pomyliły 😂😂😂

To prawda, z tym strachem o dziecko, ja w dalszym ciągu boję się o to moje dorosłe ;-)

15.09 po teście ciążowym, natychmiast pobiegłam do lekarza, a ponieważ cykle mam dość długie(33 dni), a ostatnią miesiączkę miałam 13 sierpnia, nie było widać kompletnie nic. Z automatu, po wywiadzie, zostałam skierowana do szpitala, co by wykluczyć ciążę pozamaciczną. Tam na USG tylko pogrubione endometrium, poza tym w macicy czysto. Boziulku, ile ja się najadłam strachu :-) Po kilku dniach pojawił się pęcherzyk, ale oczywiście czarne myśli nie odpuściły, bo przecież może być pseudo w ciąży ektopowej. Po 4 kolejnych dniach znowu wizyta w szpitalu, w związku z pobolewaniem prawej strony podbrzusza. Ginekolog, która mnie badała kompletnie nie podniosła mnie na duchu, w zasadzie stwierdziła, że wszystko jest możliwe. Na początku badania stwierdziła tylko pusty pęcherzyk 9mm. Po moich pytaniach o pęcherzyk żółtkowy i sugestiach, że może jednak coś już się tam dzieje, stwierdziła, że faktycznie jest 3,6mm, ale w dalszym ciągu nie wyklucza to ciąży pozamacicznej, a już na bank nie może stwierdzić, że ciąża na tą chwilę rozwija się prawidłowo...masakra jednym słowem. Zero empatii.
    Po 6 dniach od owej wizyty, dokładnie 30.09, kolejne USG prywatnie i ciąża jest jak najbardziej zdrowiutka, dzidzia ma 6,4mm i jest miarowa, prawidłowa akcja serduszka.
    Nie pamiętam kiedy najadłam się tyle strachu, co przez ostatnie dwa tygodnie, a teraz kolejne tygodnie nerwów przede mną, ale jestem najszczęśliwszą kobitką pod słońcem :-). Staram się myśleć pozytywnie, choć nie ukrywam, ciężko trochę

• Elvii Nowa

Wysłany: 3 października 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Elvii gratuluję i witamy na forum. :) Postaraj się myśleć pozytywnie, chociaż rozumiem z własnego doświadczenia jakie to trudne. Chciałabym mieć już dziecko przy sobie. ❤️

Dziękuję i wzajemnie ;-)
    I ja nie marzę o niczym innym...8.10 kolejna wizyta, mam tylko nadzieję, że wszystko rozwija się tak jak powinno

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Jusella co u Ciebie?
    Dzięki, że pytasz - czekam na wtorek jak na zbawienie, bo wtedy wizytuję. Wczoraj wyniki badań odebrałam, mam wysokie TSH ale już lekarza ogarnęłam i letrox biorę. Reszta wyników jest ok. Byle do wtorku!

megimeg, Ladyo lubią tę wiadomość

• Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never lose hope wrote:
    hej dziewczyny czy któraś już robiła badania do karty ciąży? Jaki jest mniej więcej koszt takich badań? Ostatnio mam problemy z pamięcią i zapomniałam zapytać lekarza 🙈.
    Nawet nie zapytałam jakie dokładnie to badania będą. 🤦🏼‍♀️
    Ja zapłaciłam 434 zł 😳

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvii wrote:
    Witam się z Wami kobietki,
    od 15.09(test) żyję ze świadomością rosnącego we mnie maluszka, termin wyliczony przez USG 23.05.
    Jestem już po dwóch ciążach pozamacicznych, bez lewego jajowodu, z właściwie zerowymi szansami na zdrową ciążę, a jednak cud...nadal nie wierzę, tym bardziej, że jest kompletnie nie planowana, a ja w takim wieku(39 l), że za chwilkę powinnam wnuki bawić, bo pierwszą córę urodziłam dość wcześnie i obecnie skończyła lat 21 ;-)
    Cieszę się przeogromnie, ale i panicznie boję...widziałam już maluszka, jest bijące serduszko(6w3d 130 uderzeń/min.-wg lekarza wszystko super), a pomimo wszystko cały czas obawiam się, że za chwilę to moje wielkie szczęście, wyczekiwane tyle lat, może się skończyć. Wiek, przejścia i świadomość tego, jak trudno donosić ciążę mega mnie martwią.
    Dodatkowo, praktycznie brak objawów, poza pobolewaniem piersi i lekkimi bólami podbrzusza i krzyża.
    Ehhh, chyba zwariuję przez te 9 miesięcy :-)
    Cudnie, że znalazłam to forum i że mogę podzielić się obawami z kimś, kto choć po części jest w stanie mnie zrozumieć.

Udanego, spokojnego weekendu Wam życzę

Witaj zaraz Ciebie dopisze do pierwszej strony. Objawami się nie martw mam praktycznie takie jak ty a to moja 4 ciąża z takimi nijakimi objawami więc luzik ❤️
    Fajnie że się udało co do wieku ja mam podobny 38 lat więc też damy radę choć dzieci ja mam o wiele młodsze 4 latek i 2.5 latek 🙈

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych co mieszkają w Toruniu. Gdzie mogłabym się wybrać z moją 15miesieczna córeczka żeby się pobawiła trochę. Jakieś centrum zabaw albo coś? Został nam tydzień wakacji w Pl i chciałabym wykorzystać jak tylko się da 🙂

Powiem wam że ciężko Was nadrobić w Nl było mi trochę łatwiej w Pl ciągle coś zawsze na coś czasu brak 🤦‍♀️

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś mnie mogła też dodać na pierwszą stronkę:) 20 maja mam przewidywany termin porodu:)

AJrin lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego mogę mieć lekko brązowy śluz? Na bieliźnie nic nie mam jak korzystam z toalety też nic nie ma nawet jak się papierem podcieram to też wszystko ok wystarczy że lekko włożę głębiej papier i jest tam brązowy śluz 😐😐 rozmawiałam z położną i niby wszystko jest dobrze że tak może się zdarzyć miała któraś z was tak ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych co mieszkają w Toruniu. Gdzie mogłabym się wybrać z moją 15miesieczna córeczka żeby się pobawiła trochę. Jakieś centrum zabaw albo coś? Został nam tydzień wakacji w Pl i chciałabym wykorzystać jak tylko się da 🙂

Powiem wam że ciężko Was nadrobić w Nl było mi trochę łatwiej w Pl ciągle coś zawsze na coś czasu brak 🤦‍♀️
    Polecam kawiarnio-bawialnie las dwa trzy na ulicy Olsztyńskiej i Ukulele na Dąbrowskiego bodajże🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 13:27

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny od czego mogę mieć lekko brązowy śluz? Na bieliźnie nic nie mam jak korzystam z toalety też nic nie ma nawet jak się papierem podcieram to też wszystko ok wystarczy że lekko włożę głębiej papier i jest tam brązowy śluz 😐😐 rozmawiałam z położną i niby wszystko jest dobrze że tak może się zdarzyć miała któraś z was tak ?

Hej ja miałam brązowy śluz podczas podcierania tylko u mnie później był krwotok bo krwiak pękł i 2dni kolejne również takie plamienia brązowe aż zniklo. Słyszałam również dużo o właśnie lekkim śluzie brązowym który nic nie musi znaczyć. Niemartw się na zapas.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Hej ja miałam brązowy śluz podczas podcierania tylko u mnie później był krwotok bo krwiak pękł i 2dni kolejne również takie plamienia brązowe aż zniklo. Słyszałam również dużo o właśnie lekkim śluzie brązowym który nic nie musi znaczyć. Niemartw się na zapas.

Staram się nie panikować :) ale wiadomo stresuje się czy będzie wszystko dobrze 😊 właśnie na innym forum dziewczyna mi pisała że miała plamienia do 22 tygodnia że nie ma się czym martwić. Położna kazała dwa dni w łóżku leżeć więc jak najbardziej to robie 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• megimeg Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a jak Twoje mdłości, faktycznie Ci odeszły?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam wymioty ale wieczorem a nie rano. I codziennie jak wstane mam odruchy wymiotne ale staram się je przetrwać 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój węch nie daje mi spokoju dużo rzeczy mi śmierdzi i wtedy to dopiero mam odruchy wymiotne ☹️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ