X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Angela wymioty i zasowolona :) jak wy to robicie dziewczyny :) ja to dziś zjadłam tylko pol suchej bułki bo się boje 🙈😞

O matko, ja bym umarła. Muszę ciągle chodzić najedzona, bo jak czuję głód to mnie ciągnie na 🤮.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 12:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira ja z racji emerofobi ostatni raz wymiotowałam prawie 7 lat temu, dlatego tera boje się jesc bo nie wiem jak to jest wymiotować jedzeniem, a ze jestem głodna ciagle to mnie te torsje męczą na sucho, do wczoraj jadłam normalnie a dziś boje się przegryźć ze to zwymiotuje

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś przeczucia co do płci dziecka? 🙂

Jak byłam w pierwszej ciąży to mąż przewidywał (😁) dziewczynkę i już nawet mówił do brzucha po wybranym imieniu, a ja się z niego śmiałam, że się zdziwi na USG i miałam rację. Teraz jakoś nie wiem co myśleć, ale w naszej rodzinie jest silna przewaga chłopców. W ogóle mam wrażenie, że dużo chłopców się rodzi. W pierwszej ciąży razem ze mną było kilka koleżanek z pracy (chyba 6 sumie) i każda urodziła chłopca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 13:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze będzie dziewczynka bo mam o wiele gorzej niż w ciąży z synem jeżeli chodzi o mdłości, z nim mnie tylko raz szarpało ;) a teraz od środy codziennie

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg, ja właśnie też mam gorzej niż synkiem.

A jest tutaj ktoś kto chce poznać płeć dopiero po porodzie? 🙂

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to pierwsza ciąża więc nie wiem co będzie :) i już nie mogę się doczekać aż poznam płeć dziecka 😊 wtedy to wpadne w szał zakupów 😂

Kaśka28 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się tragicznie w tej ciąży. Z synem nic mi nie było jakbym w ciąży nie była.. A teraz mdłości przez całe dnie. I też rwie mnie na sucho. Tylko raz wymiotowalam. Ci co wiedzą o ciąży mówią, że będzie dziewczyna. Chciałabym dziewczynę ale znając moje szczęście będzie chłopak. Dziwne bo chciałabym dziewczynę ale i chłopaka. Wiem jak się go obsługuje i młody byłby zadowolony. No i sterty ciuchów dla chłopaka leżą na strychu. Starałam się kupować unisexy ale jednak więcej chłopakowych jest. Młody mówi, że dzidzia będzie dziewczyną.
    Sąsiad przyszedł się założyć z moim mężem o płeć.. Na start im nie poszło bo obydwaj stawiają na chłopaka. Zakład życia 😂

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Moja to pierwsza ciąża więc nie wiem co będzie :) i już nie mogę się doczekać aż poznam płeć dziecka 😊 wtedy to wpadne w szał zakupów 😂
    No to chwilę jeszcze zaczekasz 😁 ja dowiedziałam się W 16 tc. Na ekranie zaraz po przyłożeniu usg pojawiły się kohones. Lekarz nie musiał zdradzać płci. Nawet mąż od razu rozpoznał.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakbym się dowiedziała już w 16tc. To super bo teraz wizyte będę miała w 11tc a potem w 16tc 😊 chyba że dzidzia nie będzie chciała pokazać 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już drugi raz rwało, najgorsze zw nie mogę bić jedzenia wmusić bo mi powietrze w przełyku stoi

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    O jakbym się dowiedziała już w 16tc. To super bo teraz wizyte będę miała w 11tc a potem w 16tc 😊 chyba że dzidzia nie będzie chciała pokazać 🙈
    Do 11 tc to ja zejde z tego świata

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poznamy płeć jak zrobię NIFTY pro, bo tam można zaznaczyć opcję, że chce się też płeć zbadać. Także gdzieś koło 11-12 tygodnia jak przyjdą wyniki, to będziemy wiedzieć. Nie trzeba będzie szukać na usg :P
    O rany, dziewczyny powiem Wam, że wymioty mam coraz gorsze. Masakra. Za to, żeby poprawić sobie humor właśnie piekę waniliowe muffinki z kawałkami czekolady:P Nic mnie nie powstrzyma przez jedzeniem. Nic 😛

megimeg lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Rio Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę ,że teraz będzie dziewczyna bo w ciąży z synem lepiej się czułam. W poprzedniej ciąży o płci dowiedziałam się na pierwszych prenatalnych.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    My poznamy płeć jak zrobię NIFTY pro, bo tam można zaznaczyć opcję, że chce się też płeć zbadać. Także gdzieś koło 11-12 tygodnia jak przyjdą wyniki, to będziemy wiedzieć. Nie trzeba będzie szukać na usg :P
    O rany, dziewczyny powiem Wam, że wymioty mam coraz gorsze. Masakra. Za to, żeby poprawić sobie humor właśnie piekę waniliowe muffinki z kawałkami czekolady:P Nic mnie nie powstrzyma przez jedzeniem. Nic 😛
    Co to znaczy ze co raz gorsze? No oby te mufinki się utrzymały ;( moja znajoma miała tak ze każdy posiłek oddawała, ale tez Jadła mimo wszystko.

oar83e3k7nkpecth.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile już przytyłyscie ? Bo ja już 3kg 😭😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam płeć dopiero koło połowy ciąży. Dla mnie jakoś fajna była ta niewiedza 😁. Mąż miał nawet pomysł, żebyśmy czekali do porodu.

Mała_ruda, ja też mam właśnie tak, że i dziewczynkę bym chciała (żeby wyrównać siły w domu😁) i chłopca (mam masę ubrań, zabawek, chłopcy by się razem bawili za jakiś tam czas). No i jeśli miałby być chłopiec to zżera mnie ciekawość jaki będzie, czy podobny do brata itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 16:03

mała_ruda lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilo, ale to z poczatku jak jadłam bułki na potęgę bo mnie mulilo coagle, teraz mało jem to może schudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 15:00

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że chłopiec u mnie będzie. Dwie ciążę(dziewczynki) mdłości mnie tak męczyły ze pufalam jak parowóz. Teraz jakoś lekko zjem coś i mi lepiej. Choc stan skóry mi się pogorszył tak jak było to w poprzednich ciążach. Także jakbym się miała sugerować mdłościami to wychodzi mi na chłopca. Ja dowiedziałam się o płci w skończonym 15tc także jeszcze sobie poczekam 😄🙂😁

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie z piekarnika wyskoczyły ciasteczka z dżemem i wiśniami. Zjadłam 5 na raz 🤭🤫

megimeg, malami.91, Karenira lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wymiotowałam mam od czasu do czasu mdłości ale zaraz zagryzam czymś albo pije wodę i może jestem głupia ale czekam na to zyganie hehe

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ