X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Angela wymioty i zasowolona :) jak wy to robicie dziewczyny :) ja to dziś zjadłam tylko pol suchej bułki bo się boje 🙈😞

O matko, ja bym umarła. Muszę ciągle chodzić najedzona, bo jak czuję głód to mnie ciągnie na 🤮.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 12:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira ja z racji emerofobi ostatni raz wymiotowałam prawie 7 lat temu, dlatego tera boje się jesc bo nie wiem jak to jest wymiotować jedzeniem, a ze jestem głodna ciagle to mnie te torsje męczą na sucho, do wczoraj jadłam normalnie a dziś boje się przegryźć ze to zwymiotuje

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś przeczucia co do płci dziecka? 🙂

Jak byłam w pierwszej ciąży to mąż przewidywał (😁) dziewczynkę i już nawet mówił do brzucha po wybranym imieniu, a ja się z niego śmiałam, że się zdziwi na USG i miałam rację. Teraz jakoś nie wiem co myśleć, ale w naszej rodzinie jest silna przewaga chłopców. W ogóle mam wrażenie, że dużo chłopców się rodzi. W pierwszej ciąży razem ze mną było kilka koleżanek z pracy (chyba 6 sumie) i każda urodziła chłopca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 13:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze będzie dziewczynka bo mam o wiele gorzej niż w ciąży z synem jeżeli chodzi o mdłości, z nim mnie tylko raz szarpało ;) a teraz od środy codziennie

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg, ja właśnie też mam gorzej niż synkiem.

A jest tutaj ktoś kto chce poznać płeć dopiero po porodzie? 🙂

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to pierwsza ciąża więc nie wiem co będzie :) i już nie mogę się doczekać aż poznam płeć dziecka 😊 wtedy to wpadne w szał zakupów 😂

Kaśka28 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się tragicznie w tej ciąży. Z synem nic mi nie było jakbym w ciąży nie była.. A teraz mdłości przez całe dnie. I też rwie mnie na sucho. Tylko raz wymiotowalam. Ci co wiedzą o ciąży mówią, że będzie dziewczyna. Chciałabym dziewczynę ale znając moje szczęście będzie chłopak. Dziwne bo chciałabym dziewczynę ale i chłopaka. Wiem jak się go obsługuje i młody byłby zadowolony. No i sterty ciuchów dla chłopaka leżą na strychu. Starałam się kupować unisexy ale jednak więcej chłopakowych jest. Młody mówi, że dzidzia będzie dziewczyną.
    Sąsiad przyszedł się założyć z moim mężem o płeć.. Na start im nie poszło bo obydwaj stawiają na chłopaka. Zakład życia 😂

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Moja to pierwsza ciąża więc nie wiem co będzie :) i już nie mogę się doczekać aż poznam płeć dziecka 😊 wtedy to wpadne w szał zakupów 😂
    No to chwilę jeszcze zaczekasz 😁 ja dowiedziałam się W 16 tc. Na ekranie zaraz po przyłożeniu usg pojawiły się kohones. Lekarz nie musiał zdradzać płci. Nawet mąż od razu rozpoznał.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakbym się dowiedziała już w 16tc. To super bo teraz wizyte będę miała w 11tc a potem w 16tc 😊 chyba że dzidzia nie będzie chciała pokazać 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już drugi raz rwało, najgorsze zw nie mogę bić jedzenia wmusić bo mi powietrze w przełyku stoi

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    O jakbym się dowiedziała już w 16tc. To super bo teraz wizyte będę miała w 11tc a potem w 16tc 😊 chyba że dzidzia nie będzie chciała pokazać 🙈
    Do 11 tc to ja zejde z tego świata

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poznamy płeć jak zrobię NIFTY pro, bo tam można zaznaczyć opcję, że chce się też płeć zbadać. Także gdzieś koło 11-12 tygodnia jak przyjdą wyniki, to będziemy wiedzieć. Nie trzeba będzie szukać na usg :P
    O rany, dziewczyny powiem Wam, że wymioty mam coraz gorsze. Masakra. Za to, żeby poprawić sobie humor właśnie piekę waniliowe muffinki z kawałkami czekolady:P Nic mnie nie powstrzyma przez jedzeniem. Nic 😛

megimeg lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Rio Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę ,że teraz będzie dziewczyna bo w ciąży z synem lepiej się czułam. W poprzedniej ciąży o płci dowiedziałam się na pierwszych prenatalnych.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    My poznamy płeć jak zrobię NIFTY pro, bo tam można zaznaczyć opcję, że chce się też płeć zbadać. Także gdzieś koło 11-12 tygodnia jak przyjdą wyniki, to będziemy wiedzieć. Nie trzeba będzie szukać na usg :P
    O rany, dziewczyny powiem Wam, że wymioty mam coraz gorsze. Masakra. Za to, żeby poprawić sobie humor właśnie piekę waniliowe muffinki z kawałkami czekolady:P Nic mnie nie powstrzyma przez jedzeniem. Nic 😛
    Co to znaczy ze co raz gorsze? No oby te mufinki się utrzymały ;( moja znajoma miała tak ze każdy posiłek oddawała, ale tez Jadła mimo wszystko.

oar83e3k7nkpecth.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile już przytyłyscie ? Bo ja już 3kg 😭😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam płeć dopiero koło połowy ciąży. Dla mnie jakoś fajna była ta niewiedza 😁. Mąż miał nawet pomysł, żebyśmy czekali do porodu.

Mała_ruda, ja też mam właśnie tak, że i dziewczynkę bym chciała (żeby wyrównać siły w domu😁) i chłopca (mam masę ubrań, zabawek, chłopcy by się razem bawili za jakiś tam czas). No i jeśli miałby być chłopiec to zżera mnie ciekawość jaki będzie, czy podobny do brata itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 16:03

mała_ruda lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilo, ale to z poczatku jak jadłam bułki na potęgę bo mnie mulilo coagle, teraz mało jem to może schudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 15:00

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że chłopiec u mnie będzie. Dwie ciążę(dziewczynki) mdłości mnie tak męczyły ze pufalam jak parowóz. Teraz jakoś lekko zjem coś i mi lepiej. Choc stan skóry mi się pogorszył tak jak było to w poprzednich ciążach. Także jakbym się miała sugerować mdłościami to wychodzi mi na chłopca. Ja dowiedziałam się o płci w skończonym 15tc także jeszcze sobie poczekam 😄🙂😁

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie z piekarnika wyskoczyły ciasteczka z dżemem i wiśniami. Zjadłam 5 na raz 🤭🤫

megimeg, malami.91, Karenira lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wymiotowałam mam od czasu do czasu mdłości ale zaraz zagryzam czymś albo pije wodę i może jestem głupia ale czekam na to zyganie hehe

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ